2022-09-21
又係食放題既日子,無辦法啦鬼叫我有個重度放題愛好者既朋友咩!今次黎極尚大瀛喜食,之前都食過好多次同集團姊妹店嘅放題,不過每一間店其實都有啲分別架。唔使多講,一黎梗係要食刺身啦!可惜今次竟然無左我最愛既甜鮑片囉…傷心正當我懷疑緊點解連甘基本既甜鮑片都無既時候,我竟然發現餐牌上面有得點原隻鮑魚,甘就梗係唔好錯過啦!呢個鮑魚應該係用醬汁浸過做成冷盤,味道甜甜地咁,好似帶少少酒香,而口感就好彈牙。唔知係咪因為有呢道冷盤所以冇咗個鮑片呢?!餐牌上面竟然仲有酸菜魚,諗住放題嘅酸菜魚都唔會好食得去邊,不過都叫黎試吓啦,點知又發現異常地好味湯底嘅味道都幾正宗,好似平時喺專門店食嗰啲味道。跟住落嚟壽司、多士、羊架、芝士蝦等等既當然唔會錯過啦。食到最後都真係好飽,連甜品都食唔落,食埋啲生果同飲埋熱辣辣嘅椰奶(好好飲)就滿足啦。
跟住落嚟壽司、多士、羊架、芝士蝦等等既當然唔會錯過啦。