2023-12-07
今日一班人去朋友屋企,每人負責買唔同外賣上去,我就揀咗呢間中式餐廳,點咗幾款食物,下午茶時間非常超值,食物又有質素。炸雞髀配鵝油撈公仔麵炸雞髀外脆內嫩就已經非常欣賞。而鵝油撈公仔麵係我第一次食,出奇咁好味,獨有嘅香味,奶白色邪惡又非常吸引,令公仔麵更加惹味(佢嘅公仔麵亦都煮得唔會過腍,讚)燒鵝飯特別欣賞呢間餐廳嘅燒味,燒鵝食落係啖啖肉同有肉汁,肉質唔會鞋口同韌,外皮仍有燒烤香氣,份量又多,超好送飯。燒腩仔配燻蹄瀨粉原本以為燒鵝係最主色,點知燒腩仔同燻蹄都好好食,燒腩仔皮脆,肉又唔會太肥太瘦,一層肉脂一層肉;燻蹄食落又開胃,配埋彈牙瀨粉,大滿足!揚州炒飯就係朋友至愛,佢係咁盛讚話炒得夠乾身又足料,有鑊氣,佢話之前無食過呢間餐廳,而家聽佢講都耐唔耐會踩單車過去食。仲買埋個外賣燒咪優惠
炸雞髀配鵝油撈公仔麵
燒鵝飯