2022-02-24 283 瀏覽
呢兩日又凍左好多,一早就同同事講要食啲熱野到食飯時間,就去左呢間買外賣,特式大排檔格局午市套餐有幾款選擇,主菜及小菜各揀一款,配埋白飯😍店鋪擺設有大排檔風味,出面落住雨,當我點完餐,侍應哥哥請我坐一陣🙇‍♀️不用捱風雨👍🏻👍🏻揀好套餐,大約10分鐘就可以取,外賣完全包裝得好妥當,而且一路行番公司,一路都聞到好香,大排檔風味,鑊氣非常之夠返到公司,急不及待打開,仲熱辣辣,我就揀左呢個涼瓜炒牛肉+清炒黃芽白,家常小菜,涼瓜甘苦入晒味,牛肉又肥瘦均勻,入口腍滑,配埋黃芽白爽爽甜甜蟲草花臘腸蒸雞+蒜蓉炒白菜仔 : 平靚正食材,又補身,蒸雞滑滑好入味,撈飯真係一流
呢兩日又凍左好多,一早就同同事講要食啲熱野
到食飯時間,就去左呢間買外賣,特式大排檔格局

午市套餐有幾款選擇,主菜及小菜各揀一款,配埋白飯😍

2022-02-21
10 分鐘 (外賣自取)
2022-02-16 223 瀏覽
平日不做午市,疫情停咗晚市開午市,有套餐一肉一菜一飯。揀了咕嚕肉和飛天通菜,約5分鐘就上,整體夠鑊氣,樣子吸引,咕嚕肉稍乾硬身似京都骨,通菜醬夠咸香。兩者相當咸,喝了一大杯水還口渴。如果有埋中湯就好。
2022-02-16
喂食Niki去搵好野食😋楚撚記- 將冬菇亭嘅大排檔搬咗入去室內店裝修風格富有香港特色楚撚豬油撈飯🍚🥢豉油同豬油分開聆賞,仲有蔥粒白飯用煲上,幾特別菠蘿🍍拔絲咕嚕肉香港地道小菜點會少得菠蘿咕嚕肉It’s my all time favourite❤️菠蘿酸酸甜甜咕嚕肉炸得好脆蜜椒薯仔🥔牛柳粒薯仔好好食,四面都煎得好脆吸晒啲牛肉汁,我好鍾意呀👍🏻干扁四季豆不過不失不過熱辣辣有鑊氣🔥黃金椒鹽粟米🌽我本身唔係咁鍾意食粟米但係呢個粟米確係好食有鹹蛋黃鹹鹹甜甜咁,好得意整體來說,我覺得呢一間餐廳樣樣餸都好好食環境亦都乾淨企理好啱同朋友一齊聚一聚👍🏻
喂食Niki去搵好野食😋

楚撚記- 將冬菇亭嘅大排檔搬咗入去室內店
裝修風格富有香港特色

楚撚豬油撈飯🍚🥢

楚撚豬油撈飯🍚🥢
豉油同豬油分開聆賞,仲有蔥粒
白飯用煲上,幾特別

菠蘿酸酸甜甜
咕嚕肉炸得好脆

蜜j椒薯仔牛柳粒🥔

蜜椒薯仔🥔牛柳粒
薯仔好好食,四面都煎得好脆
吸晒啲牛肉汁,我好鍾意呀👍🏻

干扁四季豆

干扁四季豆
不過不失
不過熱辣辣有鑊氣🔥

我本身唔係咁鍾意食粟米
但係呢個粟米確係好食有鹹蛋黃
鹹鹹甜甜咁,好得意

整體來說,我覺得呢一間餐廳樣樣餸都好好食
環境亦都乾淨企理
好啱同朋友一齊聚一聚👍🏻
蜜j椒薯仔牛柳粒🥔
  • 菠蘿🍍拔絲咕嚕肉
  • 黃金椒鹽粟米
  • 楚撚豬油撈飯🍚🥢
  • 蜜椒薯仔牛柳粒🥔
2022-01-17 7415 瀏覽
楚撚記其實已經好多年,但一直都冇機會食,如果唔Book根本Walk-in食唔到。今次女朋友難得一早訂左位,咁緊係要試下。我哋訂左夜晚830時段,早左到都未入得住,等到真係830先入得。我哋叫左黃金椒鹽粟米、香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅、鑊氣豉椒炒蜆、鮮人蔘濃湯時蔬,四樣野。黃金椒鹽粟米4.5/5⭐️超出預期,好食😋 勁香咸蛋黃味,粟米超甜,加埋椒鹽,每一啖都酥香又爽甜多汁,推介🤤香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅4/5⭐️一上枱已經聞到濃濃既黑松露味,食落除左黑松露仲有彈牙既墨魚肉,食得出係手打,因為好彈牙。味道都算滿意,勝在夠新穎,鐘意黑松露既朋友一定要試😋鑊氣豉椒炒蜆3.5/5⭐️大排檔必叫豉椒炒蜆,夠鑊氣係一大指標,跟住就要夠新鮮,其次就係個豉椒汁。我覺得今次個炒蜆,鑊氣係有既、豉椒汁都好濃郁,但個蜆唔算太新鮮,好多隻都冇開殼,小失望😮‍💨鮮人蔘濃湯時蔬3.8/5⭐️一上枱,見到成片人蔘係個菜上面,知道應該都係真材實料,時蔬叫左娃娃菜,濃湯真係幾濃,不過咸左少少,整體配合幾好,人蔘味有但唔會好甘,啱哂我,可一試。

4.5/5⭐️

香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅
4/5⭐️

鑊氣豉椒炒蜆
3.5/5⭐️

鮮人蔘濃湯時蔬
3.8/5⭐️

2021-12-29
10 分鐘 (堂食)
  • 黃金椒鹽粟米
2022-01-15 206 瀏覽
Order 左一個鐘都未有,其實做唔切就唔好又開open rice/ 外賣APP 比人叫外賣,open rice 本身顯示35 min ,點知最後等左超過一個鐘,下次都係等有返堂食先黎。外賣APP 啲司機都慘,食飯時間比佢咁拖法。太多單,唔會幫你追,只係會一句‘未有’👍🏻
外賣APP 啲司機都慘,食飯時間比佢咁拖法。

太多單,唔會幫你追,只係會一句‘未有’👍🏻
2022-01-15
外賣自取
平時好少去荃灣個邊今次難得去個邊 於是睇下有咩好食見到好多人推薦呢個大排檔話book位都要早一兩個星期好好彩今次walk in有位佢地應該分三個時間俾人入去食我哋5:10pm就食到7pm💕.三個女仔叫左六樣餸本身都擔心食唔哂 但因為好多都想試🤣叫既分量都剛剛好 唔會話好大份重點係好食 所以食得哂😋.一共叫左以下七樣餸:1️⃣香煎黑松露手打蓮藕黑魚餅 $96一共有八塊 又大大塊 煎得幾金香✨2️⃣楚撚豬油撈飯 $20好特別既撈飯 可能我第一次食 分別有一瓶豬油 豉油 配料係蔥同埋芫荽 豬油好香 唔會好油 個人認為瓶豬油可以倒哂/倒大半 豬油味更突出~3️⃣醬爆鴛鴦雞煲 $102唔會話好辣既雞煲 係滑雞+田雞 兩種雞都好滑!醬汁出色😋4️⃣脆皮炸大腸 $88相比其他餸太出色 炸大腸有點硬 鳳梨唔太甜 個人認為同炸大腸不太夾🤣5️⃣金沙蛋黃九肚魚 $86一向都好鐘意食九肚魚🤩第一次食金沙蛋黃味 唔錯~襯熱食 咬落去蛋黃味香甜 厚度剛好 無太多骨👍🏻6️⃣秘製辣酒煮花螺 $128又會太辣 酒味都幾出 花螺數量多 而且下面有個爐仔 Keep住熱❤️‍🔥抵食😛7️⃣蕃薯糖水呢個甜品係送既😋差唔多夠鐘交枱就會問要唔要~估唔到送既
平時好少去荃灣個邊

4️⃣脆皮炸大腸 $88

5️⃣金沙蛋黃九肚魚 $86

6️⃣秘製辣酒煮花螺 $128
7️⃣蕃薯糖水
呢個甜品係送既😋差唔多夠鐘交枱就會問要唔要~估唔到送既都咁高質🤣蕃薯夠甜🍠
環保好乾淨既大排檔
整體黎講推薦 值得一試😋

• 楚撚豬油撈飯
  • 醬爆鴛鴦雞煲
2021-12-29 1366 瀏覽
講到叫餸食飯 好多時要食到夠鑊氣 真係要去大排檔不過依家唔駛啦! #楚撚記大排檔 掂ssss但留意返 假日晚食七、八點 真係建議預早一至兩星期Book位#猴頭菇蟲草花淮山螺頭煲豬骨湯 細 $98煲老火湯真係好甜 湯料十足湯料都會撈埋上枱另上 啲猴頭菇好入味 #螺頭大大粒好肉地 粟米煲完湯都仲有啲甜細size 就真係四個人 一人一碗呢個湯真係唔推唔得👍🏻 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#黃金椒鹽粟米 $65呢個真係 #必食推介 🤩 又夠黃金鹹蛋黃 再帶點椒鹽 而且乾身得嚟仲保留到粟米甜就係好想知佢地點整 😋😋😋推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#啫啫唐山菜煲 $75呢個比平時第二到食就濕身多汁啲唔知會唔會係因為用唐生菜雖然多汁 但個菜都好入味🤤忍唔著要叫返碗白飯撈汁先😋#難忘漁港蝦醬骨 #海山骨 $98呢個上枱仲諗緊會唔會個樣好乾 原來一啲都唔係個蝦醬味好夠 但又唔太鹹外表唔乾身 係因為整到個骨好脆口👍🏻啲骨唔太肥 但又好好肉#楚撚記秘製鳳爪 $59呢個鳳爪都幾辣🌶 不過啲鳳爪又真係問得幾淋幾入味但估唔到呢個係最後先上菜 等最耐臨走見到樓下仲好多人排隊等位🤔🤔原來依家夜晚10點後有八折搵日要去 #懲罰 多次先🤤🤤
講到叫餸食飯 好多時要食到夠鑊氣 真係要去大排檔
不過依家唔駛啦! #楚撚記大排檔 掂ssss

#猴頭菇蟲草花淮山螺頭煲豬骨湯 細 $98
煲老火湯真係好甜 湯料十足
細size 就真係四個人 一人一碗
呢個湯真係唔推唔得👍🏻
推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼
猴頭菇蟲草花淮山螺頭煲豬骨湯(細)

#黃金椒鹽粟米 $65

呢個上枱仲諗緊會唔會個樣好乾 原來一啲都唔係
個蝦醬味好夠 但又唔太鹹
外表唔乾身 係因為整到個骨好脆口👍🏻
啲骨唔太肥 但又好好肉
難忘漁港蝦醬骨(海山骨)

#楚撚記秘製鳳爪 $59
呢個鳳爪都幾辣🌶 不過啲鳳爪又真係問得幾淋幾入味
但估唔到呢個係最後先上菜 等最耐
楚撚記秘製鳳爪

臨走見到樓下仲好多人排隊等位🤔🤔
原來依家夜晚10點後有八折
搵日要去 #懲罰 多次先🤤🤤

2021-12-28
猴頭菇蟲草花淮山螺頭煲豬骨湯(細)
黃金椒鹽粟米
難忘漁港蝦醬骨(海山骨)
楚撚記秘製鳳爪
  • 猴頭菇蟲草花淮山螺頭煲豬骨湯
2021-12-20 316 瀏覽
楚撚記大排檔很多朋友都推介這間室內大排檔,今天就和朋友去試一下。餐廳裝修非常懷舊,很有舊式大排檔的味道。餐牌選擇亦有很多,今天就叫了三個小菜。媽媽鮮茄煮牛肉第一道菜來到的時候,真的很驚訝,因為非常大碟!夠4-5個人吃,牛肉大大片,有大約10片。這道餸菜送飯一流,蕃茄酸酸甜甜很新鮮,蛋亦不是很碎的蛋花,份量十分有誠意,幾十元一碟真的物超所值。秘製剁椒大魚頭這個魚頭真的香氣撲鼻,隔離枱的食客也忍不住看過來。建議吃得辣的朋友才下單,喜歡吃辣的朋友必點!魚頭非常新鮮,而且很大個,醬汁令整個魚頭味道昇華。魚頭真的很滑,啜的時候與醬汁一併吃下,感覺很爽!豆漿杞子鮮腐竹浸時菜大大碗豆漿浸菜心,第一次食這個煮法的菜非常特別。杞子甜甜的,增加味道的層次感。吃菜的時候還不忘喝幾口豆漿。薑汁番薯糖水糖水是免費贈送的,每位顧客都會有一碗。雖然是免費的,但卻是很足料,番薯大大粒,很甜的。總括而言,這間餐廳必定會再來吃,因為性價比極高,便宜、大份、味道好!
楚撚記大排檔

媽媽鮮茄煮牛肉

秘製剁椒大魚頭

豆漿杞子鮮腐竹浸時菜

薑汁番薯糖水

當日去嘅荃灣分店22:00後入座全單88折😋 ————————————————————————🐕 豬油撈飯 ($20)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯一細盤白飯配豬油各一壼同蔥花芫荽一碟豬油處理得宜 乾淨而帶有珍珠色白飯粒粒分明 泛起光澤好食到不得了🤩 香到不得了😭本身諗住食少少試吓 點知忍唔住叫多碗白飯($12)🤣🤣🐰耳仔飛起指數:❿/⑩ ————————————————————————🐕 炸大腸 ($88)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯配上甜酸醬同菠蘿解膩大腸雖則唔熱但夠脆炸到成件乳豬皮咁 脆卜卜炸得唔油 一咬唔會咇油 似氣炸咁不過同溫熱嘅菠蘿好似唔夾lol🐰耳仔飛起指數:❽/⑩ ————————————————————————🐕 魚香茄子煲 ($82)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯一上枱咕嚕咕嚕滾過不停望住都垂涎三尺🤤夠哂鑊氣 夠哂咸香 香口美味不過真係幾油😣🐰耳仔飛起指數:❽/⑩ ————————————————————————🐕 黑松露蓮藕墨魚餅 ($96)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯黑松露味都出 同時唔會搶咗墨魚陣鮮味不過墨魚
當日去嘅荃灣分店22:00後入座全單88折😋

個人覺得唔辣😂

炸大腸
魚香茄子煲
2021-12-15 310 瀏覽
昨天走到了這間人山人海的店舖門口,心裡想着是甚麼過江龍的店舖值得大家這麼大排長龍,誰不知是一間本地大排檔。有別於一般大排檔,十分寛敞及乾淨。點了三個小菜,拔絲菠蘿咕嚕肉旁邊的拔絲錦上添花令一般小菜更高貴,炸粉不會過多,酸味較黧可配合拔絲進食,開胃菜式讓我乗與朋友都點了一碗白飯。此外,我們選了一個黑松露手打蓮藕墨魚餅,黑松露味一上枱便能夠感受得到,手打讓餅彈口,一碟七件十分夠份量。然後,我們又選了一個避風塘炒鮮魷,適合一家大小,微辣口味不會過於濃烈,不過鮮魷也十分脆身,香蒜等份量亦十分足料。最後有免費蕃薯糖水,畫上一個完美的句號。

最後有免費蕃薯糖水,畫上一個完美的句號。
2021-12-12 286 瀏覽
今晚同男朋友去荃灣西食飯,行行吓到楊屋道街市附近原來呢度有間楚撚記大排檔,無耐之前響九龍城食過,好唔錯,今日決定再食多次。小炒王上次侍應極力推介,今次一於試吓。好多韮菜花配上多樣食材,叉燒、蝦乾、鮮蝦、腰果、菜脯、脆銀魚仔,炒埋一大碟,夠鑊氣,好味好香口,幾啱送飯。沙拉骨好多件,排骨外脆內軟。食落酥香,肉質鬆軟,醬汁均勻香口,酸酸甜甜再加上沙拉醬,非常邪惡,忍唔住一件接一件。我地見幾枱都有點沙拉骨,証明冇order錯。燕麥黃金蝦球咸蛋黃香味好重好甘香,食蝦球時,覺得完全滲入蝦球內,連同甜甜地嘅脆燕麥一齊食,中和左鹹蛋嘅油膩味道。蝦球肉質爽口彈牙,有鮮味,而且有8隻,每隻size都唔細,份量慷慨。豬油撈飯其實都諗左好耐究竟叫唔叫好,因為始終都係高卡路里,不過反正冇試過,即管試吓啦。豬油同鼓油都係自己加上白飯,再加上蔥花之後,令d飯更香,不用餸已經可以食好多飯。最後餐廳仲送甜品,番薯糖水好夠薑味,正。清補涼亦都真材實料。唯一係餐廳冷氣有d大風,d餸好快凍,整體都十分之滿意。

小炒王

沙拉骨

燕麥黃金蝦球

豬油撈飯

唯一係餐廳冷氣有d大風,d餸好快凍,整體都十分之滿意。
2021-12-10 226 瀏覽
8點鐘的楚撚記人頭湧湧,要食一定要早排隊。樓梯的裝修都用上70、80年代的風格。菠蘿拔絲咕嚕肉咕嚕肉是該店的招牌,大大個圖案貼在門口,咁我一定會點。有一個大拔絲作伴碟,咕嚕肉的肉質軟硬是適中的,又炸得夠脆。枝竹豆腐火腩煲很多大排檔都會用下欄燒肉做火腩煲,但楚撚記明顯就比較好食,沒有油溢味。香爆黑椒牛仔骨煲餐牌上雖然給了一條辣椒,但食落一點都不辣,適合各路人士食用。牛仔骨一點都不靭,不會炒得太老,肉中間還有小小粉紅。楚撚豬油撈飯豬油和豉油都不太濃,食落不會膩。今餐飯餸的保溫能力非常好,因為大部分餸麵用瓦煲上菜,就算食了20分鐘,火腩和牛仔骨都保到暖,豬油撈飯的砵都發揮到保溫功能。
8點鐘的楚撚記人頭湧湧,要食一定要早排隊。

樓梯的裝修都用上70、80年代的風格。

枝竹豆腐火腩煲

香爆黑椒牛仔骨煲

楚撚豬油撈飯
豬油和豉油都不太濃,食落不會膩。

2021-12-08
10 分鐘 (堂食)
  • 菠蘿拔絲咕嚕肉
  • 楚撚豬油撈飯
2021-12-10 210 瀏覽
近排食西餐多,好耐冇食小菜,諗起附近有間幾出名的炒餸,就去訂位。呢度嘅裝修好有特色,好有懷舊 香港風味。整餐飯,服務態度良好的。 ▶️金沙蛋黃 九肚魚 個金沙皮好香,明顯落足料。九肚魚一向淋滑, 我自己比較喜歡 白飯魚的口感,不過冇呢個配搭。九肚魚都好好食嘅。 ▶️黑松露手打蓮藕煎肉餅一碟大概有7塊肉餅,加入 蓮藕更有嚼頭, 而且比較清新。 黑松露嘅香味令 這個肉餅更勝一籌。 ▶️濃湯海鮮粉絲雜菜煲 份量十足,材料多樣。乳白色的濃湯都幾入味。估唔到粉絲都好多,索左湯汁好好送飯。 ▶️粟米魚塊雖然係一個經典菜色,但唔係間間都整得好食。魚塊即炸熱辣辣、脆卜卜。已經好有好感。 然後 粟米汁是另上的 ,所以魚塊唔會浸到淋哂。個汁都調到好好味,不會太鹹。飯後有糖水送,可以揀蕃薯糖水或者清補涼。清補涼凍凍甜甜,幾refresh。

▶️金沙蛋黃 九肚魚

個金沙皮好香,明顯落足料。

▶️黑松露手打蓮藕煎肉餅

▶️濃湯海鮮粉絲雜菜煲

▶️粟米魚塊
雖然係一個經典菜色,但唔係間間都整得好食。

飯後有糖水送,可以揀蕃薯糖水或者清補涼
。清補涼凍凍甜甜,幾refresh。
  • 香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅
💛想食超耐 上星期終於book到位食啦🤩幾個月前都打過電話book 不過係完全book唔到🤦‍♀️土瓜灣店比較細 晚市要早一個月先book到荃灣今次我哋早2星期都book到!(星四夜晚)比較新式嘅大排檔✨ 裝修係懷舊風為主 好有香港特色 勁啱reminiscence🤣用餐時間1.5hr 因為booking幾full 所以夠鐘就要走人時間有少少趕/// 建議大家坐低快啲落order 上菜~20mins先齊-🦐【燕麥金沙蝦球】$98✨推薦✨好特別又好好食嘅菜式!蝦球大粒又彈牙 再配埋燕麥片&鹹蛋黃好好食!推薦推薦👍🏼 6人行有一半覺得呢個最正-🦑【椒鹽鮮魷】$92✨推薦✨魷魚大片有咬口 外層炸得好酥脆再搭埋炸嘅椒鹽香蒜 好香口好惹味😋-🥩【蜜椒薯仔牛柳粒】$98又一常叫嘅小炒😆紅椒 青椒 洋蔥 薯仔 牛柳粒 蜜糖黑椒味幾香~ -🍍【菠蘿拔絲咕嚕肉】$99酸酸甜甜嘅咕嚕肉好開胃 啖啖肉 冇骨食得好舒服不過部份肉質少少實🙈幾鍾意伴碟嘅焦糖脆脆😆-🍋【西檸煎軟雞】$88個人幾鍾意 個汁酸酸甜甜 雞炸得好香脆不過同行有一半麻麻哋😂🙈-🥘【沙嗲粉絲金菇牛肉煲】$88牛肉幾稔 沙嗲幾入味 唔錯~-🥢【星
💛

想食超耐 上星期終於book到位食啦🤩
幾個月前都打過電話book 不過係完全book唔到🤦‍♀️
土瓜灣店比較細 晚市要早一個月先book到
荃灣今次我哋早2星期都book到!(星四夜晚)

比較新式嘅大排檔✨ 裝修係懷舊風為主
好有香港特色 勁啱reminiscence🤣

時間有少少趕/// 建議大家坐低快啲落order
上菜~20mins先齊
🦐【燕麥金沙蝦球】$98
✨推薦✨
好特別又好好食嘅菜式!
蝦球大粒又彈牙 再配埋燕麥片&鹹蛋黃好好食!
推薦推薦👍🏼 6人行有一半覺得呢個最正

椒鹽鮮魷

🥩【蜜椒薯仔牛柳粒】$98
又一常叫嘅小炒😆
紅椒 青椒 洋蔥 薯仔 牛柳粒
蜜糖黑椒味幾香~
蜜椒薯仔牛柳粒

🍋【西檸煎軟雞】$88
個人幾鍾意 個汁酸酸甜甜 雞炸得好香脆
不過同行有一半麻麻哋😂🙈

🥘【沙嗲粉絲金菇牛肉煲】$88
牛肉幾稔 沙嗲幾入味 唔錯~

🥢【星洲炒米】$72

大排檔又點少得啤一啤!呢隻啤酒幾好飲 唔苦
平時冇飲開啤酒嘅我都覺得幾好 易入口
🍠【番薯糖水】$0
✨推薦指數:8/10
💰人均消費:$137 (6人用膳)
⏳等候時間:0mins (booked)
燕麥金沙蝦球
椒鹽鮮魷
蜜椒薯仔牛柳粒
2021-12-04 187 瀏覽
今晚同朋友去左好出名嘅楚撚記食下小菜吹個水, 入到去懷舊香港味十足, 小妹最中意e d擺設同風格, 所以都忍唔住影左幾張相打卡🤭🌟竹蔗茅根紅蘿蔔馬蹄水入口竹蔗味濃郁, 清甜解渴🌟鑊氣豉椒炒蜆炒蜆好足量, 隻隻都開哂口, 大大粒肉, 豉椒微辣惹味, 撈番幾碗飯🍚都得!🌟時令臘味炒芥蘭冬天緊係要食臘味, 臘味炒芥蘭係小妹至愛, 芥蘭口感極爽脆, 臘味咸咸香香好惹味!🌟靚仔白飯🌟白粥白粥口感綿滑, 帶微微甜味所以食落唔會寡🌟蕃薯糖水食飽仲有糖水送, 好耐都無食過蕃薯糖水啦, 蕃薯大大舊好香甜

🌟竹蔗茅根紅蘿蔔馬蹄水
入口竹蔗味濃郁, 清甜解渴

🌟鑊氣豉椒炒蜆

🌟時令臘味炒芥蘭

🌟靚仔白飯

🌟白粥
白粥口感綿滑, 帶微微甜味所以食落唔會寡

🌟蕃薯糖水
2021-11-28