2018-11-02 40 瀏覽
特盛紅燒四寶麵 跟餐+$6 鹵水豆腐四寶係有豬手、腱心牛肉、花枝丸同滷水蛋,腱心牛肉應該即係牛𦟌🙆🏻豬手好黏嘴,骨膠元感覺好重,腱心牛肉最好吃,炆得好冧同牛味勁濃,正!花枝丸好彈牙,鹵水蛋都幾正,啲麵質口感偏腍少少,但還可以接受~豆腐+6蚊就有好抵,豆味濃,又幾滑🌟芝士奶蓋玫瑰烏龍茶芝士奶蓋個味好濃厚,充满咸香,烏龍茶好fresh,有淡淡既玫瑰味,好match好满足❤桂花小幸 將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖
特盛紅燒四寶麵 跟餐+$6 鹵水豆腐

豆腐+6蚊就有好抵,豆味濃,又幾滑

🌟芝士奶蓋玫瑰烏龍茶

桂花小幸
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖
2018-10-31 44 瀏覽
多月前曾到訪這間餐廳﹐品嚐了一次抵食,味道不差的台灣菜。今日,再次因緣際會,到訪將軍澳,順手再次到訪這間餐廳,每人100元,便可以食得很飽,又不用太悶。兩個人一起食,所以最基本是每人一個套餐。我的選擇是滷水蛋魯肉飯,63元,配上湯浸時蔬,及養生虫草花燉雞湯。時蔬只是一般貨色,但勝在夠清。湯,很甜很甜,十分滋潤,不錯。 到主角,先品嘗滷水,汁略少,不夠撈飯。滷肉香味不錯,但肥肉的比例夠少,油香味不足。蛋,口感帶綿,如果是流心蛋,會更完美。我女朋友點的套餐是,滷水豬手麵,湯底是養生清燉牛肉湯。豬手跟麵是分開上,豬手滷得很淋,但不算十分入味,豬手的清除仍有待改進。湯底,由於是牛肉湯,味道很甜,配上Q彈的麵質,味道不錯。每一個套餐,可另加十二元選一份小食,我就選了貓耳朵,口感爽脆,醋味相當開胃。另外,一場來到,當然不能就這樣。我再要了一份牛肉湯水餃,一份8隻48元,可選半份,味道尚可,帶小小辣,餃質皮厚餡少,評價可圈可點。每一份套餐,可以優惠價換取飲品一杯,沒甚麼特別。順帶一提,前台收銀的服務態度,仍有好大的改善空間。桂花小幸人均消費70-100地址: 將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓1緣份天成

每一份套餐,可以優惠價換取飲品一杯,沒甚麼特別。

順帶一提,前台收銀的服務態度,仍有好大的改善空間。

桂花小幸
人均消費70-100
地址: 將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓1

緣份天成,初心為本。以分享飲食為主。
有興趣請follow我~緣食魔宮。
2018-10-17
2018-10-27 43 瀏覽
第一次黎呢間桂花小幸,本身我同友人都好中意食台灣野但香港好少正宗台式餐廳煮得好味,今次黎到呢間餐廳估唔到有驚喜!入到去個環境裝修都好別緻岩哂我地呢班女仔影相打卡!原來叫餐係自助形式自己出去收銀比錢!唔洗10分鐘野食就送到上黎!首先,我地叫左個紅燒健心牛肉麵($58)有4大塊牛展而湯底我就轉左養生清燉牛肉湯。飲左一啖湯發現好濃藥材味!好清完全冇油差d想飲哂成碗👍🏻而個麵質麵好彈牙而且都幾掛湯,份量十足男士都一定夠飽。另外,我地叫左個鹽酥雞扒滷肉飯($58)再加左碟菜(+$6)。雞扒有2大塊而且切件上,面頭炸到金黃色以及撒上椒鹽,好惹味😋。 滷肉飯好香豬油味,一啖飯再加一啖滷肉 好似返左台灣咁呀!!最後就係煲仔三杯雞($48)。份量都好足料,平時出酒樓食起碼都70幾蚊!但呢到鑊氣都好夠每件雞都好入味而且多肉少骨!正呀啖啖肉👍🏻總括而言晚餐黎講呢到性價比算高!而且味道有得同台灣地道小食媲美,下次再黎將軍澳會想再黎試下其他菜式

2018-10-23 49 瀏覽
想搵台式味道又洗乜專登去台灣😏小編近日發現將軍澳有間台灣味道正宗同埋裝修走向文青風格👩🏻‍🎨用餐時特別有Feel~😌-🔹特盛紅燒四寶麵 $78內有豬手丶腱心牛肉丶花技丸丶滷水蛋紅燒湯好濃郁 飲落好似十幾隻牛徘徊係個口😂重點飲完並不感覺口喝‼️麵質十分Q彈🤤唔似在香港食開嘅麵小編久違的私心推介❣️-🔻鹽酥雞排滷肉飯 拼上湯浸時菜 蘋果雪耳排骨湯 $76雞扒啖啖肉 而且份量也不少喔😽滷肉飯個人覺得可以再咸少少 (重口味人士上🤪)不過對於一般人就ok 送飯一流而且整個套餐會配埋菜同埋湯一啲都唔hea㗎😼唔似出面啲湯淡到似水🤦🏻‍♀️-🔸桂花雞翼(五隻)$38就是炸雞翼沾桂花汁個人覺得就咁食已經好好味💁🏻‍♀️夠熱辣辣 新鮮炸起沾桂花汁 就會甜甜地😋淡淡花香味🌼-總結:喜歡他們像定食這樣叫,無論同一班閨蜜朋友share👭👬,或者一個人食👧🏻都岩曬👌🏻-📍桂花小幸 (將軍澳)將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖
🔹特盛紅燒四寶麵 $78
唔似在香港食開嘅麵
小編久違的私心推介❣️

🔻鹽酥雞排滷肉飯 拼上湯浸時菜 蘋果雪耳排骨湯 $76
雞扒啖啖肉 而且份量也不少喔😽
滷肉飯個人覺得可以再咸少少 (重口味人士上🤪)
不過對於一般人就ok 送飯一流

個人覺得就咁食已經好好味💁🏻‍♀️
夠熱辣辣 新鮮炸起
沾桂花汁 就會甜甜地😋
淡淡花香味🌼

📍桂花小幸 (將軍澳)
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖
2018-10-22 119 瀏覽
士林胡椒豬肚湯定食配白飯($58)-這個湯真的令人很意外,胡椒味十分重,非常好喝,而且豬肚的份量也非常多,又不會太硬,裏面又有很菜和咸菜,只是吃這個也很飽了,極力推薦!跟餐小食: 鹵水蛋(+$6)-很有鹵水的味道,可考慮加或不加。惹味牛腩麵($58)-牛腩很足料,湯的咸度剛剛好,湯汁濃郁,這種台灣麵也非常好吃,強力推薦!跟餐小食: 上湯浸時菜(+$6)-湯汁清淡,菜的份量也算多。煲仔•三杯雞($48)-醬汁好獨特,雞的份量也很多,非常好吃!小宇宙芋香拿鐵($28)-杯子是外賣裝的,喝不完也可以拿走,芋頭和奶的味道都很重,非常好喝,加珍珠的話口感會更好,推薦!加珍珠(+$4)跟餐飲料:荔枝綠茶(+$8)-味道不會太甜,好喝!
加珍珠(+$4)
跟餐飲料:荔枝綠茶(+$8)-味道不會太甜,好喝!
士林胡椒豬肚湯定食配白飯
荔枝綠茶
鹵水蛋
上湯浸時菜
2018-10-20 40 瀏覽
今日經朋友介紹去咗一間台灣小食店,賣點係好味道,價錢大眾化,食物同飲品嘅款式c有好多選擇,地點係將軍澳廣場1樓,地鐵有連接商場嘅天橋,就算落雨天都唔怕日曬雨淋,今日中午時間去到,唔需要等位。 呢度點餐係搵咗位先,然後去收銀處點餐買票,把檯號告訴售票員,之後取票返埋位等,上菜速度都好快,坐低同朋友傾咗兩句,等咗一陣,服務員已將食物送到。若果想同朋友share,需要額外餐具或者白開水嘅話,旁邊有自助吧,可以自己動手,非常方便。環境裝修佈置得好精緻,有好多小擺設係牆上面做裝飾。 雞翅膀滷肉飯$48我哋先試咗個雞翅膀嚕肉飯。雞翅膀和嚕肉飯是分開碟上的。雞翅膀好滑好入味,平時自己喺屋企煮鹵水雞翼,為左煮得入味,好多時會過火唔滑,但呢度煮既雞翅膀入味之餘,又好滑,抵讚! 雞翼上面有芫茜伴碟,下面有芽菜墊底,芽菜口感爽脆,吸咗鹵水汁嘅味。滷肉嘅味道一樣調教得好好,滷肉上面鋪左蔥粒,滷肉汁滲咗入白飯裏面,配合起來白飯都好有味。 滷水拼盤$58呢度嘅滷味有水準,無論腱心牛肉、牛肚、雞翼、蛋,都一樣醃得好入味,但又唔會太鹹,腱心牛肉同牛肚好煙韌有口感,雞翼係我至愛,所以食多幾件都唔怕,滷蛋每人可以食到半隻

環境裝修佈置得好精緻,有好多小擺設係牆上面做裝飾。

雞翅膀滷肉飯$48
滷肉汁滲咗入白飯裏面,配合起來白飯都好有味。

滷水拼盤$58
呢度嘅滷味有水準,無論腱心牛肉、牛肚、雞翼、蛋,都一樣醃得好入味,但又唔會太鹹,腱心牛肉同牛肚好煙韌有口感,雞翼係我至愛,所以食多幾件都唔怕,滷蛋每人可以食到半隻,份量啱啱好。

紫菜魚丸湯$6
朋友揀咗紫菜湯,佢話平時多食紫菜好有益,裏面碘的含量非常豐富,又有鐵和維生素B12,都是造血所必需的營養素,對缺鐵性貧血、骨質疏鬆症有一定效果。紫菜湯裏面既花之丸非常爽口彈牙。

鹽酥花之丸$23
呢個花之丸小食香脆可口,外面用脆漿包住嚟炸,外皮脆卜卜,裏面就係爽口彈牙嘅花之丸,做到外脆內軟。

因為我哋今日揀咗好多嘢食,所以揀咗三粒試下,
若果唔夠,這裡有五粒裝既選擇。

滷水豬肚麵$48
我本身鍾意食爽口嘢,所以就揀咗個鹵水豬肚麵,呢個麵好夠分量,首先吸引我眼球嘅唔係豬肚而係紅蘿蔔,通常出面嘅紅蘿蔔會係紅蘿蔔絲或者紅蘿蔔片,但呢度係一大嚿紅蘿蔔咁上,咬落口就知炆得又淋又軟又入味。

另外印象深刻嘅就係個麵條,真係不得不讚佢既麵質出色。我哋係食完飯同埋小食之後,最後先食麵,食既時候已經放左好耐,原本仲擔心個麵條會變咗漿糊,但係食落先知完全冇,而且麵條嘅質感仍然係又爽又滑。

黃金麥茶$6
黃金麥茶真係黃色㗎,味道都幾香。

蜂蜜綠茶$6
近排天氣秋涼,揀杯熱既蜜茶潤下喉嚨就啱曬。
2018-10-17 43 瀏覽
收早 收4 點 去食dinner點解咁早 因為要去睇BOYZ concert(出賣年齡)睇concert呢d咁大活動量 要俾d時間消化好想食台灣野 殺落將軍澳站揾食呢間間中都會聽到媽媽谷(出賣類別)話呢間唔錯呢度有可以拿走飲ge檔口入面d裝修好文青 好有田園feel 好舒服今次叫左個夏日水漾鮮果茶 同三盛牛肉麵呢度落單係要出去cashier俾$,再等人送餐waaa..個牛肉麵好大碗ar而且好香牛味原來三盛係指牛丸,牛腩 同 腱心牛肉我覺得d牛 夠淋 唔會好軔 又軟嫩而且每款都有2-3舊 唔怕唔夠喉呢個蘿蔔 睇個色 都知夠入味食到我都津津有味當然唔少得杯野飲la有西柚,檸檬,橙士多啤利,青檸,藍莓好多生果成件事好summer
收早 收4 點 去食dinner
點解咁早 因為要去睇BOYZ concert(出賣年齡)
睇concert呢d咁大活動量 要俾d時間消化
好想食台灣野 殺落將軍澳站揾食
呢間間中都會聽到媽媽谷(出賣類別)
話呢間唔錯

呢度有可以拿走飲ge檔口

入面d裝修好文青 好有田園feel
好舒服

今次叫左個夏日水漾鮮果茶 同
三盛牛肉麵

呢度落單係要出去cashier俾$,再等人送餐
waaa..個牛肉麵好大碗ar
而且好香牛味

原來三盛係指牛丸,牛腩 同 腱心牛肉

我覺得d牛 夠淋 唔會好軔 又軟嫩
而且每款都有2-3舊 唔怕唔夠喉

呢個蘿蔔 睇個色 都知夠入味
食到我都津津有味

當然唔少得杯野飲la

有西柚,檸檬,橙
士多啤利,青檸,藍莓
好多生果
成件事好summer

.喺香港每次食完嘢都俾人嗱嗱聲執枱趕走🌚想靜靜哋傾吓計都唔得😌今次喺將軍澳廣場入面發現咗間好文青嘅小店😶主打台灣好西😳價錢仲幾貼地👻佢就係🌸桂花小幸🌸.滷水豬手🐷 ~$58必叫推介🥇份量估佢唔到咁多😂有七至八嚿🤔塊皮入口即溶👍🏻仲要連啲肉都燘到好淋👅底下啲芽菜仲要索埋啲滷水汁😋💦.煲仔 · 塔香三杯雞🐥 ~$48用煲仔上🐥但係應該唔係用嗰個煲仔煮嘅🤔食落好勁九層塔味🤭雞肉都算幾入味🤡但係可以再滑啲🤙🏻.酥炸排骨滷肉飯😋 ~$58滷肉汁淋咗上飯面先上🍚但係份量啱啱好🤙🏻啲飯唔會浸得太淋🍛豬扒都幾厚身仲要炸得唔乾👶🏻如果你嫌唔夠味🤨仲有千島醬跟埋俾你點🙂.哩間餐廳環境幾好😍仲有卡位俾你坐😂去cashier💰買完嘢食就坐低等佢送嚟你枱面🤭我哋叫完十五分鐘都冇啲嘢食就keep住嚟😍另外仲有下午茶餐😈價錢仲要平啲🤤

滷水豬手🐷 ~$58

煲仔 · 塔香三杯雞🐥 ~$48

酥炸排骨滷肉飯😋 ~$58

今日收工,約了朋友去將軍澳睇戲,朋友話桂花小幸平又好食,平時好少入將軍澳嘅我,就俾我朋友話事啦!嗰日都幾多人,都等咗20分鐘才有位。。。原來仲有外賣飲品部裡面裝修都幾有文青feel餐牌上嘅晚餐幾吸引,有燉湯,有菜送價錢又平賣相仲唔錯我叫嘅係滷水豬手飯🐽豬手好入味,但比較肥,我就中意多肉d, 但都唔錯!個燉湯好足料。。竟然有冬蟲草花😱貴嘢喎⋯⋯我朋友叫嘅,係鹽酥雞排滷肉飯🐔朋友話,炸粉較厚,但肉好軟身。我地仲加咗兩個小食以我地女仔嘅食量,原來係食淨半碗飯😩下次一定叫佢少飯,唔做大side鬼😅
嗰日都幾多人,都等咗20分鐘才有位。。。

原來仲有外賣飲品部

裡面裝修都幾有文青feel

餐牌上嘅晚餐幾吸引,有燉湯,有菜送

價錢又平

賣相仲唔錯
我叫嘅係滷水豬手飯🐽
豬手好入味,但比較肥,我就中意多肉d, 但都唔錯!

個燉湯好足料。。竟然有冬蟲草花😱貴嘢喎⋯⋯

我朋友叫嘅,係鹽酥雞排滷肉飯
🐔
朋友話,炸粉較厚,但肉好軟身。

我地仲加咗兩個小食

以我地女仔嘅食量,原來係食淨半碗飯😩
下次一定叫佢少飯,唔做大side鬼😅
2018-10-12
20 分鐘 (堂食)
2018-10-13 28 瀏覽
今晚來左呢度食飯,係門口已經見到有人係度等叫位,門外有大顯示屏俾我們睇餐牌,等左15分鐘到就可以入去原來餐廳入面擺設好靚,好有文青感覺,呢度係睇完餐牌再到門口自助買餐的買完後食物好快就了,青瓜和茄子都是跟餐的小食,茄子有小小辣,青瓜酸酸的,好開胃同朋友叫左兩個飯餐,因為只有飯餐才可以有個原盅燉湯,呢個套餐真係好抵食,有湯,有菜,有主食和一碗白飯/滷肉飯,仲可以加$6要杯飲品滷水豬手炆得好腍,入晒味我叫的雞肉都好厚肉,炸得好香口,粉漿唔會太厚,只係滷肉可以再多點就好了個燉湯飲得岀唔是味精湯,係真係燉岀來,是蟲草花煲雞,好足料!有埋蘿蔔,d甜味岀晒來叫了兩杯蜂蜜綠茶,一杯加了蘆薈,綠茶味重,不會太甜,係我喜歡既呢度飯餐碗飯份量太大了,女生可以先點少飯會比較好,唔洗浪費

滷水豬手炆得好腍,入晒味

呢度飯餐碗飯份量太大了,女生可以先點少飯會比較好,唔洗浪費
  • 鹽酥雞扒滷肉飯
2018-10-09 34 瀏覽
桂花小幸,令人好文搞感覺,室內設計都佈滿文青氣氛,每面牆身都有獨特風格。晚上8點半時間,依然要等位,裡面座無虛席。桂花小幸主打台式料理,價錢大眾化,有台灣麵/滷肉麵食,可以另外加錢配小菜/飲品,另外仲有台式特飲,餐廳正門側都有佢地專有珍珠奶茶店。三盛紅燒牛肉麵($68)三盛-牛腱心牛肉、牛腩&牛丸,配上紅燒湯底,配有大大件白蘿蔔&紅蘿蔔,味道微辣中更顯味道。台灣滷水豬肚麵($48)同樣選腱紅燒湯底,同樣配菜,豬肚零肥膏,好易咬口,食落感覺特別健康,台灣麵條煙靭彈牙👍🏻手拍小青瓜(+$12)大大份青瓜,上菜時已經傳出陣彈酸辣味,爽口!紫菜魚丸湯(+$6)台式紫菜湯,飲完可以一解想念台灣思緒。餐牌:

晚上8點半時間,依然要等位,裡面座無虛席。

三盛紅燒牛肉麵($68)

台灣滷水豬肚麵($48)

手拍小青瓜(+$12)
大大份青瓜,上菜時已經傳出陣彈酸辣味,爽口!

紫菜魚丸湯(+$6)
台式紫菜湯,飲完可以一解想念台灣思緒。

餐牌:
2018-10-09 63 瀏覽
比在台灣吃過更好吃的紅燒牛肉麵🇹🇼🇹🇼👅💦跟朋友本來只是出來小聚 隨便挑了一家台灣餐廳 沒想到味道這麼驚喜最喜歡三盛紅燒牛肉麵 食材質量很好 腱心牛肉跟牛腩都是必吃推薦 牛味非常濃郁🐮👍🏻👍🏻 這裡的牛丸也跟平常吃的不一樣 一點都不會感覺很油很膩 再搭配上道地的紅燒牛肉湯 喜歡吃牛的一定要來試試‼️另外還點了一個鹽酥雞排滷肉飯🐥🍖 這家店的滷肉沒有太多的肥肉 但味道還是很足 雞排也非常酥脆 就算放了在一邊一陣子了 吃進口裏的時候 還是脆得能聽得到咀嚼的聲音飲料方面 這家店是有做手搖飲品外賣的 我們這次點了一杯仙氣草莓茶🍓🍓 是現打 很新鮮 沒有人造的那種藥水味道最後再點了一個煲仔三杯雞🐤🐤 有別於平常的三杯雞 這裡的是用一個小煲煮的 是店裡的熱賣菜 跟朋友來的時候也可以來試一下~~❤
比在台灣吃過更好吃的紅燒牛肉麵🇹🇼🇹🇼👅💦

2018-10-07 108 瀏覽
很少到呢間台式小店幫襯,附近嘅早餐已經食到悶,今日我地行去呢度食個台式早餐先。一去到已經要取票,不過等左一陣間就有位啦。其實呢度嘅早餐都唔係正宗嘅台式早點,我點左酸菜肉絲面加多左炒旦加熱奶茶,我覺得個面好好食,自己本身鍾意食酸菜,再加埋豆瓣醬,味道一絕,但炒旦就比較普通,而老公同亞女就點左鹽酥雞辛辣面加凍奶茶,台韓配搭,辛辣面就唔講啦,而鹽酥雞係可以再encore,整體間餐廳都值得再回頭幫襯。而我比較喜歡佢地嘅裝修

而我比較喜歡佢地嘅裝修
2018-10-07
15 分鐘 (堂食)
$38 (早餐)
2018-10-06 49 瀏覽
身為將軍澳人我最近先發現原來有間文青風格台灣食店位於將軍澳廣場的馬拉松運動鋪轉入去後面條走廊先找到因為不是在正面那邊所以小為人知餐廳隔離其實是有個專賣特台灣飲品的位置不坐下進餐亦可叫飲品行街飲真係要力推呢個士林胡椒豬肚湯定食配白飯因為我甚少在餐廳選吃豬肚一來怕有怪味二來怕不清潔但但但秋高氣爽日子裡好想食些暖胃的果然待應送餐來到我前面已經聞到香幽幽的胡椒味道垂涎三尺胃口大開要快快起動湯底好夠胡椒的辣感好溫暖的感覺豬肚亦十非足滿滿爽爽的豬肚配合其他菜料簡單是一流我下次都會再選友人叫了個花支丸麵賣相相當不錯二人都分別加$6要滷水蛋一隻和上湯時菜另外分別加$12涼拌黑醋茄子🍆和小拍小黃瓜🥒價錢非常化算🥚滷水蛋非常入味🥦上湯時菜清清烚菜🍆涼拌黑醋茄子一共有六件驚喜又激動是疊高出場的🥒小拍小黃瓜正常的味道非常開胃食台式餐當然是要叫特色飲品珍珠是不小得我就選了小幸推介的桂花烏龍茶加珍珠*桂花小幸* 的桂花真是出色桂花的回香味很香整個口腔都好天然香飲品非常多選擇最後,待應服務非常好雖然落單係自助式但侍應會熱心講解如何落單太多選擇會用心推介幫你選出你合適嘅食物

身為將軍澳人

*桂花小幸* 的桂花真是出色
桂花的回香味很香
整個口腔都好天然香

飲品非常多選擇

最後,待應服務非常好
雖然落單係自助式
侍應會熱心講解如何落單
太多選擇會用心推介
幫你選出你合適嘅食物
花之丸麵
凉拌黑醋茄子
  • 胡椒豬肚湯
2018-10-06 1389 瀏覽
今日去左將軍澳shopping.幾個商埸連埋一起,行街食飯又幾方便喎!!😁亂咁四圍行,係將軍澳廣場俾我見到呢間台灣料理。起初被佢的特色飲品吸引左,見佢原來有餐廳,可以坐低慢慢食下野飲下野又幾好。所以就入去食喇。價錢都幾抵食,幾十蚊一個set到。有埋湯,小食,飲品。仲唔洗加一添,自己出去收銀點餐就得!😁食台灣野 一定會諗起滷肉飯!🍚呢度既滷水蛋滷肉飯大大碗🥚一粒粒既滷肉 好吸引。滷肉不會好肥,食落唔會覺得好油膩。滷肉汁味道調味得幾好,不會太鹹。撈匀啲飯一齊食,好開胃。仲可以加錢 配小食: 滷水豆腐豆腐都好夠味,吸哂滷水汁,味道濃郁。清湯浸時菜:食咁多肉,配d菜食,清清地又幾解膩。酥炸排骨🍴炸到個外皮好香脆。不會太厚炸醬,排骨夠哂爽口,有嚼勁。沾少少醬更加好味。是日例湯:呢度既老火湯又幾好味,又足料。今日係 無花果雪梨燉瘦肉湯!味道好鮮甜,雪梨味煲到出哂味。好正。仲好多湯料食到。😋🍹飲品叫左:原味豆乳加紅豆!很好味,夠哂甜呀。豆乳味濃郁清甜。加點紅豆,加點口感。👍👍奶蓋桂花烏龍茶🍵芝士奶蓋濃味,加點清新既桂花茶香味。又幾match喎!😋

食台灣野 一定會諗起滷肉飯!🍚
呢度既滷水蛋滷肉飯大大碗🥚一粒粒既滷肉 好吸引。

仲可以加錢 配小食: 滷水豆腐
豆腐都好夠味,吸哂滷水汁,味道濃郁。

清湯浸時菜:食咁多肉,配d菜食,清清地又幾解膩。

是日例湯:呢度既老火湯又幾好味,又足料。

今日係 無花果雪梨燉瘦肉湯!
味道好鮮甜,雪梨味煲到出哂味。
好正。仲好多湯料食到。😋

🍹飲品叫左:原味豆乳加紅豆!
很好味,夠哂甜呀。豆乳味濃郁清甜。
加點紅豆,加點口感。👍👍

奶蓋桂花烏龍茶🍵
芝士奶蓋濃味,加點清新既桂花茶香味。
又幾match喎!😋