2019-01-21 88 瀏覽
今日系將軍澳廣場行街買衫和買鞋,行完去搵地方食晚飯,見到有間台灣菜又幾多人食價錢又唔貴就試下啦!點左個晚市套餐配埋原盅燉湯,三拼牛肉飯定食(腱心牛肉,牛腩,牛丸)再加$6小食和加$8飲品再加珍珠。三拼牛肉飯定食有原盅燉湯,湯好鮮甜又足料,上湯娃娃菜又夠淋,牛丸彈牙,牛腩又夠淋和腱心牛肉又入味。涼拌貓耳朵酸酸辣辣幾開胃又爽口。滷水豆腐又滷到幾香。鹽酥雞滷肉飯,雞扒炸到好香口,雞肉又嫩滑,滷肉又不會太肥又入味。滷水牛肚又幾夠味又不會太韌。
三拼牛肉飯定食(腱心牛肉,牛丸,牛腩)
涼拌貓耳朵酸酸辣辣幾開胃又爽口。
滷水豆腐又滷到幾香。
鹽酥雞扒滷肉飯
滷水牛肚
滷水牛肚又幾夠味又不會太韌。

2019-01-12
三拼牛肉飯定食(腱心牛肉,牛丸,牛腩)
鹽酥雞扒滷肉飯
滷水牛肚
2019-01-19 39 瀏覽
同朋友行街食飯,朋友就建議食台灣野,我地就去食桂花小幸。環境裝飾都幾靚,好別緻。呃like一流👍🏻服務方面-上菜都幾快,服務態度都幾好。Menu款式都幾多下,飲品都好多,令人好苦惱食咩飲咩我地點左紅酒鹵水雞翼,雞翼比出面餐廳大隻好多,對於雞翼控的我黎講好滿足芽菜,雞翼,豆腐都入味鹽酥雞扒好脆好香口,肉嫩清雞湯,湯底好似落左中藥材去煮,好味肉燥飯係用珍珠米配上肉燥撈飯黎食,絕配椒鹽花枝丸好好味,每咬一口都有滿滿的花枝係入面餃子皮薄,餡料都幾多三杯雞好有鑊氣,好入味朋友點了桂花生薑茶,個杯好美,好鍾意這個美美的杯子而我就點了芝士奶蓋瑰玖烏龍茶,好香瑰玖味,好飲
同朋友行街食飯,朋友就建議食台灣野,我地就去食桂花小幸。
環境裝飾都幾靚,好別緻。呃like一流👍🏻

服務方面-上菜都幾快,服務態度都幾好。

Menu款式都幾多下,飲品都好多,令人好苦惱食咩飲咩

芽菜,雞翼,豆腐都入味

鹽酥雞扒好脆好香口,肉嫩
清雞湯,湯底好似落左中藥材去煮,好味

肉燥飯係用珍珠米配上肉燥撈飯黎食,絕配

椒鹽花枝丸好好味,每咬一口都有滿滿的花枝係入面

餃子皮薄,餡料都幾多

三杯雞好有鑊氣,好入味

朋友點了桂花生薑茶,個杯好美,好鍾意這個美美的杯子
而我就點了芝士奶蓋瑰玖烏龍茶,好香瑰玖味,好飲

2019-01-19 24 瀏覽
今日有朋友黎到將軍澳食lunch, 話想食台灣野。我就諗起屋企附近呢一間。記得平時都多人等枱,所以我就早啲去攞位。好彩早左去拎,如果唔係朋友麗都就要一齊等位。嘻嘻,都唔係等左好耐就有位喇!真好彩我叫咗杯熱飲,桂花薑茶,好足料,但唔知係咪師傅重手左,甜左少少。隻杯啲花構圖都幾靚。花枝丸 - 唔油好好味😋呢個煎餃子失敗咗啲,好似油浸左,麻麻地😅什麼玫瑰雞翼, 唔係好記得個名😅 滷水豆腐好食。三杯雞 - good雞蛋滷肉飯 炸雞扒配雞湯面 - 好味啊😋整體來講都好食,最鍾意佢唔會係咁催你走。有啲餐廳,就算冇乜人都會催你走。咁就可以同朋友吹多陣水👍🏻

花枝丸 - 唔油好好味😋

呢個煎餃子失敗咗啲,好似油浸左,麻麻地😅

什麼玫瑰雞翼, 唔係好記得個名😅 滷水豆腐好食。

三杯雞 - good

雞蛋滷肉飯

炸雞扒配雞湯面 - 好味啊😋

2019-01-17 25 瀏覽
朋友相約將軍澳吃下午茶,這次我們選擇了台灣美食,一家台式料理店,店鋪分為兩個部分,分別以飲品為主或是堂食。餐廳裝潢方面,主打小清新路線,配合輕快的背景音樂,令人更加舒服自在。菜單簡潔易明,半自助形式下單,先付錢後上菜。我點了紅燒腱心牛肉麵,我更選擇了麻辣牛肉湯底,麻辣嘅辣度更是自由發揮,可以選擇由少少辣至地獄辣,任君選擇。 牛肉方面,軟綿綿嘅口感,加上牛肉味十足。 配菜更送上青菜,紅蘿蔔及白蘿蔔,還算是一個不錯的健康選擇。下次再食過,但必須點小食,這次我們錯過了。

菜單簡潔易明,半自助形式下單,先付錢後上菜。

下次再食過,但必須點小食,這次我們錯過了。
2019-01-15 48 瀏覽
因為朋友住將軍澳,次次去親搵佢都總會食呢間桂花小幸😂就算唔食都要飲佢啲珍奶😰完全係忠粉咁濟🤨不過食左咁都次都係第一次食晚餐🤭👉🏿✨酥炸排骨滷肉飯定食 hkd 76 💸📌其實佢既定食都包好多野,真係就咁食完都飽👌🏽滷肉飯雖然好大碗,不過略嫌滷肉汁唔夠入味,比較淡口。酥炸排骨同我想像中有啲唔同,佢係冇骨個種,點埋佢俾既醬汁,又幾好食喎🤪時菜方面都係覺得冇乜味😂可能去完台灣返黎慣左重口味,味覺要tune下😆但值得一讚!佢個木瓜雲耳湯係好!好!飲!好清甜又夠味,想飲多幾碗🥺👉🏿✨鹽酥雞排滷肉飯定食 Hkd 76 💸📌同上面個啲大同小異,不過個雞排又做到幾似台灣個啲😂雖然炸粉有啲厚,但食落又鬼咁脆,欲罷不能喎🤨👉🏿✨桂花雞翼 Hkd 23 💸📌土匪雞翼食得多,桂花雞翼都係第一次食😂本身都會諗會唔夾,但佢個桂花汁都調得幾好,又係咸甜咸甜既味道,雞翼有點桂花既清香,食落幾fresh架👌🏽呢個可以 n call🥳野飲方面,梗係要嗌返杯珍奶啦!👉🏿✨黑糖珍珠鮮奶 hkd 29 💸📌其實之前都飲過,建議大家叫7分甜咁就岩岩好!最中意佢珍珠Q得黎又有啲硬度,好好食😆👉🏿✨脆脆阿華田(加珍珠 Hkd 30 💸
因為朋友住將軍澳,次次去親搵佢都總會食呢間桂花小幸😂

👉🏿✨酥炸排骨滷肉飯定食 hkd 76 💸

👉🏿✨鹽酥雞排滷肉飯定食 Hkd 76 💸

👉🏿✨桂花雞翼 Hkd 23 💸

野飲方面,梗係要嗌返杯珍奶啦!
👉🏿✨黑糖珍珠鮮奶 hkd 29 💸

👉🏿✨脆脆阿華田(加珍珠 Hkd 30 💸

📌呢杯相對黎講大家唔好叫小甜😂因爲會冇味,阿華田味道淡淡的,但如果唔想飲咁甜都可以叫呢杯試試~
1K
2019-01-15 44 瀏覽
平時根本好少去將軍澳,今次就嚟到將軍澳廣場尋找我嘅小幸福,朋友話在商場有一間台灣料理叫「桂花小幸」,餐廳環境美麗四處佈滿了語花香嘅擺設,入到餐廳心情十分relax, 而且食物款式多,質素不錯。餐廳會有職員先帶你入座,記好檯號就去櫃檯落order, 我就點了非常補身的蟲草花杞子雞湯飯、 麻辣牛肉雞翼麵、 煎餃子、 黑糖生薑茶及瑰花杞子紅棗茶。order後就等職員送上食物,先嚟麻辣牛肉雞翼麵, 麻辣醬是分開碟上的, 喜歡加幾多由自己隨意配搭, 牛肉雞翼及麵嘅份量剛好。牛肉腍入味,雞翼肥美肉滑,麵質彈牙, 湯底略微甜甜的,不錯。至於蟲草花杞子湯飯, 湯料十足,配上白飯一齊食相當暖胃, 非常滋陰補身。煎餃子煎到剛好, 餡料食到豬肉香,算合格。飲品方面桂花杞子紅棗茶,裡面非常足料,飲到很重的桂花香, 仲有好重杞子紅棗天然嘅甜味,好養身呀~另外杯黑糖生薑茶,夠薑味,黑糖唔太甜順喉,飲完全身都熱起來,好有效用。仲要用一個靚靚花花杯裝起,飲到都感到心曠神怡。

煎餃子煎到剛好, 餡料食到豬肉香,算合格。

2019-01-14 31 瀏覽
老公經常都想來試試,今次真是令我一試難忘的體驗。<環境>表面上是一間台灣文青風的優閒食店,實際上是一間設有自助點餐、自助用紙杯裝水(非常不環保啊~)、坐立皆擠逼的食堂。一體式的長方形四人枱,竟然安排三組食客一枱(1+1+2人),不方便之餘,亦經常因為有人不慎撞到易動搖的枱而影響到其他人枱上的食物,非常尷尬。明明有二人位,但職員卻堅要留位合併做四人枱<食物質素>1. 牛腩面麪(紅燒湯底)份量足夠,價錢比台灣還要便宜;可惜麪條欠彈性,牛肉湯夠香濃但其實好鹹,不能喝。牛肉是最好的,腍身,不肥膩又有香味。2. 鹽酥雞排滷肉飯上湯浸時菜蘋果雪耳排骨湯 (嘩,名字好長的套餐!)鹽酥雞:炸得好硬好,是那種硬脆,似返炸。沒有什麼香味。看到有鹽粒但卻沒有淮鹽或其他調味料的香味 滷肉飯:除了好多油之外,卻欠缺台灣那種來自豬油和香料的香味。雖然已用上大米,但依然是飯粒鬆散。浸時菜:完全吃不出是用什麼煮的“上湯”。大X樂的上湯浸娃娃菜更好味排骨湯:可說是整個餐最有可取之處的食物了有得多雪耳,用料十足,如果用“鹹版的雪耳糖水”去形容,應該會十分貼切。***************
老公經常都想來試試,今次真是令我一試難忘的體驗。

<環境>
明明有二人位,但職員卻堅要留位合併做四人枱

<食物質素>
1. 牛腩面麪(紅燒湯底)
牛腩麪

排骨湯:可說是整個餐最有可取之處的食物了
整體來說,價錢是唯一吸引的地方。會令人卻步的是其完全不地道的台灣味和令人髮指的服務(之前一個人吃午餐已中伏過,也不想再提了)。
可以一試;至於值不值得持續地光顧就見人見至了。
牛腩麪
2019-01-14 35 瀏覽
自從將軍澳中心重開之後,都去多左呢幾個連埋一齊既商場食野。而最近又發現係將軍澳廣場新開左間類似茶木既台灣休閒餐廳,於是就走黎試下餐廳並唔係喺正大堂,係喺一粥麵對面,晚餐時間都幾多人,而且要攞飛排隊等位不過上菜同用餐時間都比較快,所以等左十分鐘左右就入得。成本餐牌嘅食物同飲品選擇都比較多,因為有好多台式飲品選擇。值得一提係餐廳門口隔離有個位係做埋香港勁hit嘅台式飲品外賣,一雞兩味,好聰明。揀完就要出去收銀處講自己枱號然後點餐同比錢,侍應就會送餐比你,連加一都唔使比我就當然點左第一頁性價比最高既晚飯套餐啦又有燉湯又有菜,都係60幾蚊勁抵滷蛋滷肉飯係賣飛佛,要睇一間台灣餐廳好唔好食真係絕對要試下佢既滷肉飯整得好唔好。桂花小幸嘅滷蛋非常入味,而滷肉汁啱啱好沾滿左每一粒軟硬適中既白米飯上面,非常均勻肥瘦啱啱好,加埋有啲滷水冬菇喺入面,口感一流最正嘅係個滷水豆腐,正方形細細舊,滷水汁入哂落舊仲係好嫩滑嘅豆腐度,一啖食哂真係好滋味噚晚個燉湯就係非常滋補明目嘅蟲草花杞子燉雞湯,非常有家的感覺!蟲草花好好咬唔會un,原材料嘅味道滿滿咁係個湯度呈現出嚟另外寶就叫左特濃雞排麵加紫菜魚丸湯同埋涼拌木耳,根據

不過上菜同用餐時間都比較快,所以等左十分鐘左右就入得。

我就當然點左第一頁性價比最高既晚飯套餐啦
又有燉湯又有菜,都係60幾蚊勁抵

肥瘦啱啱好,加埋有啲滷水冬菇喺入面,口感一流

另外寶就叫左特濃雞排麵加紫菜魚丸湯同埋涼拌木耳,根據佢既憶述,紫菜魚丸湯清熱好味,好多紫菜,墨魚丸真材實料有墨魚腳係裡面!

而特濃蕃茄湯唔係好杰果種,但好清甜。麵偏腍,佢好鐘意。雞排皮夠薄,即炸亦夠熱

涼拌黑醋木耳非常爽口,辣辣地,酸酸地,好開胃

我地仲叫左杯熱珍珠奶茶飲,唔係太甜,珍珠稔稔地,好好咬,仲有陣黑糖味

呢間餐廳非常值得推薦,食物水準同服務都有保證,價錢夠貼地同超值,下次要再嚟試吓佢地其他食物!

2019-01-14 129 瀏覽
地獄三盛牛肉麵($71),有三餸分別係牛腱、牛腩、牛丸,地獄湯果然非浪得虛名,實在好刺激,建議唔食得辣既朋友千萬別試。鹽酥雞排滷肉飯($58),不得不讚塊雞排,真係香酥脆,雞肉唔乾身有肉汁。香脆墨魚腸片($28),外層煙韌,墨魚彈牙,值得推介小食。鹽酥花枝丸($38),有5粒,粉漿炸得好酥脆,花枝丸size都幾大粒,而且好彈牙。煎餃子($28),有4隻,煎得個皮好脆,好香口,餡料幾好多汁,配埋個醋汁好夾好好味。柚子冰沙($28),面層有一層噴忌廉和柚子醬,可以攪勻黎飲,味道唔會太甜。百香果冰沙($28),好重百香果味道,清新冰涼。

鹽酥雞排滷肉飯

香脆墨魚腸片($28),外層煙韌,墨魚彈牙,值得推介小食

鹽酥花枝丸

柚子冰沙

百香果冰沙($28),好重百香果味道,清新冰涼。
百香果冰沙
鹽酥雞排滷肉飯
鹽酥花枝丸
百香果冰沙
2019-01-13 48 瀏覽
晚上在家附近吃飯,晚上八時多,餐廳門外還有不少人排隊等候。餐廳走文青路線,有一排相片牆,另一邊有一堵以紅磚頭砌成的牆,還有很多小擺設。餐廳勝在沒有加一服務費,有自助茶水間,不過茶水間應該用不著,因為這裏的飲料很抵飲。⭐️酥炸排骨米線$58湯頭甜甜的,米線彈牙,排骨炸得很香脆,可能調味料下的不是很多,所以排骨是沒什麼味道。⭐️特濃蕃茄雞排米線$61我較喜歡特濃蕃茄米線,湯底有新鮮蕃茄,喝起來很酸溜溜的很清甜。雞排同樣沒什麼滋味。沾了沙律醬味道會比較突出。⭐️現做煎餃子$28 (四隻)其實是炸餃子,外脆內熱,內餡是椰菜豬肉,味道就像家裏現做的餃子。⭐️黑糖珍珠鮮奶$29我點了少糖少冰,所以花紋不算很明顯,是絕對是平價版的黑糖珍珠鮮牛奶。喝起來奶味比較淡,不算很香濃,不過可以接受。搖均勻後味道剛剛好,有香甜的黑糖味,珍珠吃起來很軟,味道不錯。⭐️黑白配珍珠豆乳$20熱的珍珠豆奶,豆奶味道淡淡的,沒有下很多糖,但喝起來很不方便,因為珍珠全部在底下,幾乎要喝光才能吃得到珍珠

酥炸排骨米線

⭐️酥炸排骨米線$58
酥炸排骨米線

⭐️特濃蕃茄雞排米線$61
特濃蕃茄雞排米線

雞排同樣沒什麼滋味。沾了沙律醬味道會比較突出。

現做煎餃子(四隻)

⭐️現做煎餃子$28 (四隻)

⭐️黑糖珍珠鮮奶$29

黑白配珍珠豆乳

⭐️黑白配珍珠豆乳$20
2019-01-13 38 瀏覽
獨自一人去食台灣菜,實在好耐冇食過,突然間心血來潮想食滷肉飯,經開附近搜尋左哩間餐廳,裝修靚同埋乾淨企理,店內以自助形式,揀好食物要出櫃面落order,自助吧亦有餐具和水可以自己拎黎用芝士奶蓋抹茶$28,台式飲品出名大杯,哩都亦都唔例外,抹茶和奶蓋為8比2,好重芝士奶味,好滑,抹茶唔會太甜岩岩好鹽酥雞排滷肉飯$58,米是用珍珠米,撈埋滷肉既鹹香味好好食,雞排炸得好脆,雞肉好嫩滑麻辣紅油水餃$28,麻辣醬未食已聞到好香濃,食落唔會太辣,我覺得幾岩香港人口味,至於餡料都幾多

2019-01-07 977 瀏覽
台式飲品係香港已經遍地開花,估唔到台式餐廳係商場嘅佔有率都多左,好似呢間新開嘅台式餐廳不知不覺間係呢個廣場落地生根!隔離增設外賣飲品,唔堂食都可以幫襯番杯嘢飲呢度係採取自己去收銀處落單,之後店員會送上食物,食物選擇台灣傳統麵食/米飯/湯汁餃子/小食/飲品,價錢幾十蚊已有交易,相當抵食!雖然全場爆滿,但落單後唔駛等好耐,食物已分階段送上枱!紅燒腱心牛肉麵 ($58),湯底加$3可轉為特濃蕃茄湯,蕃茄味幾濃,甜中帶酸幾開胃!腱心牛肉厚薄度適中,煮得都幾入味同腍,而麵就煮得都腍身; 咬一口牛肉,加一啖麵再呷一口湯,簡簡單單易入口!加配小食係手拍小黃瓜 ($12),切成粒狀,配以惹味蒜粒及酸汁,相當醒神!湯飯系列本來想食士林胡椒豬肚湯定食,可惜賣晒,咁就轉呢客蟲草花杞子鷄湯飯 ($68)原鍋上夠晒熱辣辣,見到材料相當豐富,包括蟲草花,紅棗,木耳,娃娃菜及鷄件!  湯嘅味道相當鮮甜,飲幾口成身當堂有D發熱FEEL,感覺補身但味道相當唔錯!碗白飯相當大碗,飯粒上灑上少少白芝麻,入口增加香味!我就鍾情呢客涼拌黑醋茄子 ($12),餐單中有椒辣圖案,但食落又唔太覺有辣味,反而茄子先泡油再混以黑醋調味,

隔離增設外賣飲品,唔堂食都可以幫襯番杯嘢飲

雖然全場爆滿,但落單後唔駛等好耐,食物已分階段送上枱!

紅燒腱心牛肉麵

手拍小黃瓜

蟲草花杞子鷄湯飯

碗白飯相當大碗,飯粒上灑上少少白芝麻,入口增加香味!

我就鍾情呢客涼拌黑醋茄子 ($12),餐單中有椒辣圖案,但食落又唔太覺有辣味,反而茄子先泡油再混以黑醋調味,一啖一舊幾滋味!
涼拌黑醋茄子

見到隔離枱有客餃子,香味四散,原來係呢客現場煎餃子 ($28/4隻),個名幾搞鬼,當然叫返客!
現場煎餃子

煎至外皮有些少微燶,外皮咬落有D脆,入口熱辣辣,再咬入D入面餡料嘅肉汁流出黎,調味恰到好處,點少少醋食相當好味,誠意推介!

加$6可以配冷熱飲品,食得熱熱地,整番杯凍檸茶,茶味偏淡; 另外叫多杯熱咖啡,好大杯,咖啡味頗香濃,唔加糖都幾好飲!

呢度唔收加一服務費,幾十蚊套餐有小食又有飲品,份量相當對眼,唔怪之得門口等位人士咁多啦!
午餐
紅燒腱心牛肉麵
蟲草花杞子鷄湯飯
涼拌黑醋茄子
現場煎餃子
2019-01-06 48 瀏覽
Lee日兩母女又懶得煮飯,去咗屋企附近嘅呢一間台式餐廳度試下,見佢唔係連鎖,啲裝修懶係台風咁,我同媽咪都每人叫咗一個set,我就叫咗豬扒set,媽咪就叫咗雞扒set,一個set入邊就包一個飯一個餸,一碟菜,同一個燉湯,價錢就唔太記得但係一個人人均消費係$100以下,都叫抵食,坦白講,嘢食就冇乜驚喜,同茶木差唔多,不過叫做貪新鮮試吓咁囉,燉湯我就因為太飽所以冇飲到,但媽咪話都唔似有味精嘅,總括而言,試一次就夠啦。
2019-01-06 510 瀏覽
將軍澳廣場翻新之後開左好多間新食店, 當中我地最鍾意就係桂花小幸呢間台式食店, 因為呢度除左有老婆鍾意食嘅台灣菜之外, 仲有我愛嘅台式特飲, 所以我地好多時周末都會行過黎開餐。😙今日我地大概兩點鐘到餐廳, 雖然已經過左午市繁忙時間, 不過都仲係好多人, 需要攞籌等位。餐廳裝修簡約之餘富有台灣文青風格, 食物款式都幾多, 我地點左一客定食, 一碗排骨麵, 一客餃子同菜share食, 兩個人一定夠食。😁黑糖珍珠鮮奶 $29食台灣菜一定要配台式特飲, 餐廳有提供近期大熱嘅黑糖珍珠鮮奶, 味道香甜, 黑糖味濃, 珍珠彈牙, 大大杯, 兩個人share都夠飲。😍滷水豬手飯定食 $65豬手好入味而且非常軟腍, 配上白飯同上湯浸菜, 非常豐富。酥炸排骨麵(紅燒牛肉湯底) $58酥炸排骨外層好香脆, 肉質嫩滑, 麵質富有彈性, 配上濃郁嘅紅燒牛肉湯底, $58非常抵食。👍煎餃子 $28餃子皮脆口, 餡料飽滿, 沾上醬油食非常惹味。😋紅豆豆乳 +$10上湯浸時菜 +$6埋單每位$100有找, 性價比唔錯。👍餐牌

黑糖珍珠鮮奶 $29

滷水豬手飯定食 $65
豬手好入味而且非常軟腍, 配上白飯同上湯浸菜, 非常豐富。

酥炸排骨麵(紅燒牛肉湯底) $58

煎餃子 $28
餃子皮脆口, 餡料飽滿, 沾上醬油食非常惹味。😋

紅豆豆乳 +$10
紅豆豆乳

上湯浸時菜 +$6
上湯浸時菜

埋單每位$100有找, 性價比唔錯。👍

餐牌
2019-01-05
5 分鐘 (堂食)
上湯浸時菜
2018-12-23 59 瀏覽
平時成日都黎食呢間桂花小幸, 野食都OK同價錢唔貴, 本來同區無乜類似餐廳不過最近開左另一間台式餐廳, 但呢間可以攞定飛所以通常都揀呢間 點左鹽酥雞扒滷肉飯, 呢個滷肉個味唔太濃, 不過都OK既, 但滷肉就少左D, 好快變左食白飯 鹽酥雞扒都幾好, 份量都幾大架 加左個菜, 無乜特別 點左個煎餃子 幾好唔太乾, 咬落去都juicy既, 唔錯另一個餐點左酥炸排骨麵個人覺得雞排好味D,酥炸排骨其實係炸豬扒咁,但就係瘦既,感覺乾D 仲加左個桂圓紅棗茶,甜味岩岩好,入面真係有桂圓同紅棗
平時成日都黎食呢間桂花小幸,
野食都OK同價錢唔貴,
本來同區無乜類似餐廳不過最近開左另一間台式餐廳,
但呢間可以攞定飛所以通常都揀呢間

點左鹽酥雞扒滷肉飯,
呢個滷肉個味唔太濃,
不過都OK既,

加左個菜,
無乜特別
點左個煎餃子
幾好唔太乾,
咬落去都juicy既,
唔錯
另一個餐點左酥炸排骨麵
個人覺得雞排好味D,
酥炸排骨其實係炸豬扒咁,
但就係瘦既,
感覺乾D
仲加左個桂圓紅棗茶,
甜味岩岩好,
入面真係有桂圓同紅棗
2018-12-15
3 分鐘 (堂食)