2021-12-28
已經一段時間冇食燒肉放題,❄️天氣一開始凍,我就想食餐飽,🥰最好仲暖笠笠嫁啦,呢度就啱晒。😍原來呢度唔只燒肉,仲係🍣刺身同埋🍲shabu shabu放題添,❤️真係一次過滿足三個願望。呢度係自助形式嘅,1️⃣我首先就去左拎燒肉嘅食物,各種豬牛羊都應有盡有,2️⃣補充食物速度亦好快,丸類選擇亦非常之多,仲有幾款唔同嘅3️⃣海鮮添,包括帆立貝同埋魷魚等等。4️⃣刺身方面就有比較大路嘅選擇,三文魚,帆立貝,原隻甜蝦等等,師傅處理刺身速度都好快,就算要排隊都唔會要等好耐。另外佢地仲會提供各類反卷壽司,款式好多選擇。雖然食到呢度都已經有少少飽,但我哋都試埋個5️⃣shabu shabu。😍總共有三個湯底選擇,日式豬骨、壽喜燒,同埋韓風辣湯,我哋就揀咗壽喜燒嘅,主要黎食菜類同埋少少肥牛。同肉類一樣,6️⃣shabu shabu食物嘅選擇都好多,除咗頭先提過嘅丸類,蔬菜如是,最後我哋就每樣菜類瓜類菇類粟米都拎少少,食個健康嘅火鍋。其實除咗以上提到嘅燒肉、刺身,同埋shabu shabu之外,呢度仲有好多唔同嘅7️⃣熟食同幾個存放嘢飲嘅大雪櫃,總括嚟講一個價錢有晒燒肉、刺身、火鍋同熟食,一定會搵到自己鍾意食嘅嘢,性價比極高。👍🏼