2021-09-06
朋友說大埔有間店成日排長龍,好想帶埋我一齊去試吓,既然朋友誠意拳拳,我又有興趣喎!咁就黎左「校長燒肉日韓料理」了。地方很大,坐得舒服,服務態度很好,因為枱子小,成日幫我地收碟同換爐紙,讚👍🏻我哋今次選咗5pm~7pm(包刺身)時段,選這個餐會有海鮮雜錦拼盤送,每位$168。我哋食既食物:海鮮雜錦拼盤:有蝦、帶子、蠔、牛肉。熟食:地瓜丸、炸薯餅、炸薯條日本料理:三文魚刺身、八爪魚、蟹柳、希靈魚、生蝦、卷物、壽司🍣(入坐時會比張彩色圖片給你,去取刺身,可重複使用)火鍋湯底:日式豬骨湯、壽喜燒湯火鍋料:娃娃菜、油麥菜、生菜、貢丸、炸三角魚蛋韓燒食物:牛肉粒、雞扒、雞翼、多春魚、香腸、叉燒、餃子、鮮菠蘿、豆角由於款式太多,很多食物都試唔到,所以真係要黎多次先得☺️食物味道唔錯,也很新鮮。最喜歡食蝦、牛、菠蘿、地瓜丸、三文魚刺身、八爪魚、雞翼、腸仔、雞扒、娃娃菜(放壽喜燒湯煮好入味好正)。肚仔位置太少了,很快就飽了。飲品是花茶:茉莉花(約8粒)、玫瑰花(約8粒)佢有提供一個大水壺比你沖,建議最多選三種配搭,自由選擇,每款建議份量都有在茶名字下顯示。我對今次的選配很滿意,因為好好飲啊😍同埋女仔都比較
我哋食既食物:
海鮮雜錦拼盤:有蝦、帶子、蠔、牛肉。
熟食:地瓜丸、炸薯餅、炸薯條
(入坐時會比張彩色圖片給你,去取刺身,可重複使用)
火鍋料:娃娃菜、油麥菜、生菜、貢丸、炸三角魚蛋
飲品是花茶:茉莉花(約8粒)、玫瑰花(約8粒)
佢有提供一個大水壺比你沖,建議最多選三種配搭,自由選擇,每款建議份量都有在茶名字下顯示。我對今次的選配很滿意,因為好好飲啊😍同埋女仔都比較偏向飲熱飲,所以佢有花茶呢個選擇,女生表示心心眼😍極喜歡💕