FredericaLui

FredericaLui

我是 FredericaLui
訊息
正顯示第 110 篇(共 16 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
前菜
是日餐湯
MAR 24

本人在此網訂了位今日享受了這間餐廳的美食。但我認為這跟他的美食而不是重點而是他們的服務。看得出職員是非常有禮及受過訓練,雖然他們只懂英文大本人的英文程度不太差還可以溝通得到。重點是在鬧市中還有餐廳會一碟一碟地上菜實在少之又少。或者是因為本人在非繁忙時間來到這餐廳但這個待遇也是非常好罕有的。 Normally I don't leave an English comment but due to the restaurant atmosphere and service I would like to add this so English speaking people can enjoy as well. I'd like to leave a special than...
2024-03-07
MAR 24

本人認為這間餐廳的食物質素也不錯但我通常留言不是食物的質素因為各人有覺的口味。非常多謝當日服務的職員們特別是哪位大我入座的哪位。 本人對不同餐廳的服務要求會有差距的。而當天的男生非常有禮。可能大家見到我留言的英文名有得太熟悉,但這個侍應也會確定自己沒有讀錯客人的名。這是一個會令我再次到訪借餐廳的一個重大的理由。 就如你對街坊客一樣,會記得他們的名字非常親切。 當年這間餐廳的食物質素也很好。 其實除了非常好或非常差的服務質素本人都非常只會留言。 如有意見不同,學或者會因為大家到餐廳的時...
手撕豬薯條
烤吞拿魚莎莎漢堡
JAN 23

到會日星期日偷閒去食 叫咗 烤吞拿魚Burger +$24手撕豬薯條 冰茶(free) 烤吞拿魚~唔好以為係熟嘅又 碎濕濕,佢係成個扒咁厚,仲係只烤個邊所以基本上係魚生。 雖然個味唔係太出但可能因為我個口比較細所以要食完上層先食下層,咁個味就出啲。但酸甜甜嘅醬令我更開胃 Burger個包~唔係賣廣告但我本身就唔鍾意食包。呢個包真係唔同有少少外脆內軟 最緊要係唔會似法包咁咬唔開 手撕豬薯條~呢個幾特別幾fusion 冰茶~飲氣水要加錢所冇飲。但呢個茶都唔輸得晒。佢帶少少甜食完burger飲佢都唔會太淡。
4 推介
thecoolcousinshk
WinnieTvT
你媽媽個仔
or#tm67107739
JAN 23

講真,呢間野環境係好嘅,咖啡都唔差,好好係佢有杏仁奶 但食物質素真係差差差!平時早餐已經唔太好,放棄咗。個lunch再次吸引到我,點知仲差啲!叫咗個封門柳配豬柳飯,我諗封門柳嘅質素應該有反咁上下,嘩……成個醃肉粉味。都算啦,佢片豬排都係咁先勁。我去大xx都冇咁嘅味,莫講話佢已經唔算厚。食咗一半唔想再食。心諗我到底食咗啲咩!其實我唔expect佢個lunch 會好食得去邊但封門柳就唔好咁差啦! 價錢係一般cafe價錢,我了解嘅,但唔好比啲咗差嘅質素好嗎!
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2022-07-11
JUL 22

服務員非常有heart。迅速收回用完的碗碟,但完全冇壓力要你走。叫咗蟹肉意粉味道適中,蟹肉不算少,送紅菜頭湯加包。 意粉可以選擇 「林」或硬。 餐廳內音樂及氣氛良好, 好似入咗高價西餐廳。CP極高!
SEP 21

見佢開業咁多人打卡就試下啦 食咗個「忌廉腐乳帶子闊麵」,其實個味唔伏嘅,你係重口味都應該OK 不過今日唔雨佢啲冷氣又大,但個意粉就凍嘅,好似「丁都唔丁下」咁(當然呢個價錢唔expect佢丁) 好啦飲個美試啡,點可能酸㗎?茶記仲好過佢 服務係OK嘅,一般café咁 #冷氣大唔係問題 #女厠冇勾係個缺點
SEP 21

即係咁,如果你有啲咩仇人嘅話,呢個絕對係好嘅選擇。完全唔明點解咁多人覺得佢好 進食座位窄又頂腳坐得唔舒服,枱面少空間擺放食物,雖然食物款式係多嘅,飲品款式很多, 食物基本上冇味全部係調味料 好多食物衛生又差!我哋係烤下面搵到隻雞翼佢地個烤爐同時極度污糟,為左掩飾用烹調紙蓋係烤爐上面,但變相燒肉燒海鮮時間非常長,亦會燒一款食物紙就會變黑發出臭味,要不停嗌人更換。 最後想講下店員既問題,有個女店員態度差咁嗌我地快啲埋單,到差唔多仲有十幾分鐘既時候,好多地方都會提醒個客差唔多夠鐘,佢既態度係仲...
3 推介
pakchilala
紅色的BMW
ShanShan1218
SEP 21

首先,我明嘅,做服務業,去到收工之前先有客入嚟,係煩啲嘅 我2030前入到餐廳,發現開始冇中,再問下職員,原來2200閉門。好,咁我諗住食快啲算啦~因為今日心血來潮,好想食牛扒 但係咁都嚟法凍成咁吖~啲野食 牛扒凍嘅 souffle都係凍嘅 呢兩樣野唔係熱食㗎咩~「丁」都唔「丁」下?(咁當然啦,我唔expect佢用「丁」呢個方法煮)但係真係凍㗎囉! 好啦到個waiter嘅態度,好似「唔休做」,真係hea咗啲 唔好意思囉~下次唔再嚟
JUL 21

話說我叫咗個拉麵,佢有得選唔同辣度,我選咗地獄辣,職員話地獄辣太辣(我心諗你menu有就會有人食得起啦)咁我照叫,但我食咗係唔夠辣,我同佢反映,點知職員話係特登咁做,怕我太辣(仲要嬉皮笑臉) 其餘我仲叫咗壽司,其實係OK嘅,不過有啲錯囉~最緊要嘅係唔認(冇錯呢次係唔認) 呢間野好似係聯和墟都有做西餐,不過佢哋就好好多,次次記得你,至於係邊間我就唔講啦,講錯就唔好啦
OCT 20

佢啲串燒係幾好食嘅,加上肉類比一般嘅平 最好係佢啲 辣度瞓得非常之好, 我係辣椒控好鍾意食辣,平時都起碼叫中辣的確唔錯。 但呢排個胃唔係幾好,不過話明辣椒控就緊係忍唔住叫辣,所以叫咗BB辣 的確係BB辣,普遍怕辣嘅人都應該食到 環境衛生未必太好,加上冇酒牌,要飲酒就話對面買啦~ 勝在服務都算好,會推薦你今日食啲咩~
Top