2020-02-21
兩姊妹一齊放假,去了行山之後再去食韓燒放題,5點特價時段全場滿座,每位都是$163,真係超抵食。入到去首先係一排大雪櫃,裏面有很多款的飲品包括汽水及啤酒等,旁邊是花茶櫃,有菊花、玄米茶等十多款配搭。之後就是刺身櫃,刺身款式唔算很多,味道亦不過不失,三文魚唔夠肥,但味道尚可。再入去就係甜品,有很多款味道的雪糕,還有多款奶凍等,我自己就覺得雪榚比較吸引。之後還有沙律BAR,沙律菜、薯仔沙律、蕃茄仔等等,還有三款醬汁,我就揀了日式柚子醬,酸甜開胃。再行入去就到了燒肉區,款式至少有5-60款,不同味道的醃肉,包括豬、牛、雞及海鮮等,當然唔少得蔬菜啦,燒肉都醃得好入味,亦唔會過鹹,而且個爐都很均勻,所以好易燒熟又唔會易膿。最後還有十幾款熱食,有原條蒸魚不過味道較淡,同埋唔夠熱,牛柳粒及雞等,還有幾款炒菜,味道一般但勝在款式夠多。整體食物款式豐富,性價比高,味道都唔錯,值得一試。
整體食物款式豐富,性價比高,味道都唔錯,值得一試。