2020-02-21 37 瀏覽
兩姊妹一齊放假,去了行山之後再去食韓燒放題,5點特價時段全場滿座,每位都是$163,真係超抵食。入到去首先係一排大雪櫃,裏面有很多款的飲品包括汽水及啤酒等,旁邊是花茶櫃,有菊花、玄米茶等十多款配搭。之後就是刺身櫃,刺身款式唔算很多,味道亦不過不失,三文魚唔夠肥,但味道尚可。再入去就係甜品,有很多款味道的雪糕,還有多款奶凍等,我自己就覺得雪榚比較吸引。之後還有沙律BAR,沙律菜、薯仔沙律、蕃茄仔等等,還有三款醬汁,我就揀了日式柚子醬,酸甜開胃。再行入去就到了燒肉區,款式至少有5-60款,不同味道的醃肉,包括豬、牛、雞及海鮮等,當然唔少得蔬菜啦,燒肉都醃得好入味,亦唔會過鹹,而且個爐都很均勻,所以好易燒熟又唔會易膿。最後還有十幾款熱食,有原條蒸魚不過味道較淡,同埋唔夠熱,牛柳粒及雞等,還有幾款炒菜,味道一般但勝在款式夠多。整體食物款式豐富,性價比高,味道都唔錯,值得一試。

整體食物款式豐富,性價比高,味道都唔錯,值得一試。
今日想起食燒肉,在元朗一定選擇「校長燒肉日韓料理」以往在西菁街舊舖也有吃過,覺得食物質數及價錢都不錯👍合理。但聽說這店舖搬去了西裕街,好!一於去試吓🤔。到達後感覺店舖面積真的很大,地方整齊乾淨,以卡位為主,坐得舒服😌食物種類很多,壽司🍣、冷麵、炸物、刺身、點心、甜品🍮,燒烤及火鍋.....等食物種類甚多😋「 雞翼、肉類款式多」其中印度雞翼及麻辣雞中翼覺得最好味😋其他肉類的燒烤醬料醃得入味,其中有些是少許辣辣地,所以燒後非常惹味,再加上少許柚子蜜醬,甜甜地肉質細嫩👍,非常好味,我一吃便十多件。「任食剌身」刺身蝦🦐、螺肉、三文魚、吞拿魚和鮮帶子等等,剌身都肥美,肉質彈牙鮮甜,不會淡而無味,值得一食。「中式點心」很少放題有中式點心,每個籠子各放一件(包括有:蝦餃、燒賣、小籠包、叉燒包、饅頭和珍珠雞)一試無妨,自己比較欣賞它的燒賣,肉質及調味不錯😋)「飲品及甜品🍮」款式有很多,雪糕、沙律🥗、罐裝飲品、紙包飲品、啫喱、蛋糕🍰⋯⋯等,多不勝數,使你有眼闊肚窄的感覺。

「 雞翼、肉類款式多」

「任食剌身」

「中式點心」

「飲品及甜品🍮」
2020-02-20 204 瀏覽
每次同朋友到元朗,都有好多想食的東西,邊行邊搵食,給我發現了校長燒烤放題,又抵又多食物選擇,我們點會錯過呢 ~餐廳以長形格局,設計簡約時尚,地方寬敞,枱與枱之間不擠迫,沒有壓迫感,潔淨舒適。餐廳有午市及晚市燒烤豐富自助餐,我們在午市享用,星期一至五 11:00-3:30pm 價格$88-$138,星期六、日及公眾假期 11:00-3:30pm $98-$148,90分鐘/2小時放題,因應價格選擇。午市自助餐款式種類非常多,有肉類、海鮮、熟食小菜、豆製品、丸類、菇菌蔬菜、點心、刺身、壽司、炸物、沙律、西式甜品、湯類、飲品等,超級多選擇,真的很不錯。進入餐廳很快看到長長的魚生凍櫃,擺放數款刺身,新鮮肥美,而且 $138價錢可以任食,簡直超值。壽司區域擺設精美,鮮甜美味。自助區的長枱盛載著多款肉類,有美國特級牛扒、、美國一口牛、美國特級牛肋條、榖飼牛仔骨、印度風味雞軟骨粒、三文魚、加拿大多春魚、、豬扒、雞扒、雞翼、雞軟骨等,種類繁多。多款不同肉類及海鮮,味道鮮美,肉嫩多汁,烤肉帶有焦香,肉味濃厚,肉質嫩滑,非常滋味。燒過的餃子、丸子和香腸,餡料多汁,味道香濃,爽口彈牙,不錯。蔬菜、菇菌和沙律

餐廳有午市及晚市燒烤豐富自助餐,我們在午市享用,星期一至五 11:00-3:30pm 價格$88-$138,星期六、日及公眾假期 11:00-3:30pm $98-$148,90分鐘/2小時放題,因應價格選擇。午市自助餐款式種類非常多,有肉類、海鮮、熟食小菜、豆製品、丸類、菇菌蔬菜、點心、刺身壽司、炸物、沙律、西式甜品、湯類、飲品等,超級多選擇,真的很不錯。

蔬菜、菇菌和沙律,翠綠鮮蔬,鮮嫩爽口。

炸物方面有咖喱角、春卷、雞塊、薯格,鬆脆可口,好吃。

熟食小菜多元化,連原條蒸魚都有,肉質很鮮,另有多樣小炒,鑊氣十足,很惹味。

精美點心包括粉果、燒賣、叉燒包等,一籠一個,賣相精緻,粉果爽口,餡料有脆脆的沙葛,很彈牙。

自助區的甜點凍櫃,精美糕餅、奶凍、啫喱、布甸等,布甸、奶凍、糕點,香甜幼滑,美味可口。

飲品方面有3個大凍櫃擺放的紙包裝和礶裝,冰冰涼涼,清爽解膩。另有多款花茶選擇,品種亦很特別。還有自家製的梅酒、清酒、低糖綠茶,冰凍解渴。

2020-02-19
午餐
2020-02-20 18 瀏覽
利間元朗既校長燒肉我都食過幾次,真係好正,首先佢既價錢一啲都唔貴之餘勁多野食,淨係野飲都超過十款比您揀,佢啲肉整得好入味,肉質夠好夠新鮮👍🏻店員服務態度好,環境舒適😋
2020-02-20 2102 瀏覽
人氣非常高企的校長燒肉,一直都坐無虛席,就算最近疫情嚴重,都有不少食客光顧。門口有一台很大的iron man ,非常吸晴!餐廳是自助式,可燒肉的同時亦可以打邊爐,一個價錢,兩個享受!自助區長廊設計,實在壯觀!有多款烤肉食品,甜品區、刺身壽司區、甚至有蒸籠點心!刺身區有師傅stand by 只需要點你喜愛的刺身,帶子及三文魚都好新鮮!飲品都有好多選擇,啤酒任飲,更有梅酒提供!熟食都有不少選擇,而且味道都好唔錯,因為太餓的關係,我都吃了不少熟食!其中一個雞翼好惹味,豬手都好稔軟入味,畢竟外面食豬手才都不便宜呢!所以真的性比價高燒烤用紙燒烤,可以避免燒焦的情況,侍應們不時檢查,收碟及換紙都很主動,抵讚肉類都醃得好入味,牛肉脂肪比例平均,吃得出是中上程度的肉,而非廉價肉!甜品都有不少款式,由蛋糕到中式糖水都滿足到你!水果新鮮,吃過大量肉類後解膩一流!去過一次校長就會知道人氣高的原因,兩個人繁忙時間入座才不到$440,簡直無可挑剔
門口有一台很大的iron man ,非常吸晴!

自助區長廊設計,實在壯觀!
有多款烤肉食品,甜品區、刺身壽司區、甚至有蒸籠點心!

飲品都有好多選擇,啤酒任飲,更有梅酒提供!
甜品都有不少款式,由蛋糕到中式糖水都滿足到你!
水果新鮮,吃過大量肉類後解膩一流!
2020-02-13
今日去左元朗既校長燒肉~因為男朋友最鍾意食肉🤪🤪🤪一開始以為得燒肉食 點知原來仲有得打邊爐,自己餐!正!完全係任飲任食!枱面好乾淨~完全冇油煙~燒肉區:有好多唔同既肉類選擇,豬、牛、雞、魚;仲有蟹柳、肉丸等等!選擇多到食唔哂!而且擺放得好整齊,又乾淨,完全可以放心食😋😋燒~啦~係咪燒得唔錯呢~😋😋😋如果怕熱氣,又懶唔想燒,可以選擇餐廳提供既熟食~都好多選擇嫁!有壽司啦...沙律啦⋯前菜啦⋯中式點心啦⋯炸點啦⋯蒸點啦⋯仲有甜品!!正呀~完全好似去左酒店食自助餐咁😋😋係元朗搵到間咁多野食既餐廳真係唔錯🥰
今日去左元朗既校長燒肉~因為男朋友最鍾意食肉🤪🤪🤪

枱面好乾淨~完全冇油煙~

燒~啦~

甜品!!

正呀~完全好似去左酒店食自助餐咁😋😋

係元朗搵到間咁多野食既餐廳真係唔錯🥰
2020-02-18 22 瀏覽
大家在冬天的時,食慾會上升嗎🙈我絕對會,對身型的在意程度稍稍跌了🤪(但其實也是很在意的🙉)星期六/日絕對是cheat meal的日子🍷🧃🍫🍿看我的穿搭同食物,猜到今晚食什麼嗎😋-這間去了校長燒肉日韓料理🇯🇵🇰🇷顧名思義,絕對包含日式食物及韓式燒烤🥩而日式食物更可以作火鍋,太吸引了🥬🥒當然除了主打食物,更有其他亞洲料理,例如點心🥟、碗仔翅🥘、燒八爪魚丸🐙等任均選擇✅ 而且也太難選了🤩基本上你能夠提及的,也有機會出現😚如果大家喜歡品嚐唔同款式食物,即使食量較多,都一定岩晒🧡而且作為放題,它的食物質素也保持水準🖇假日的價錢去也很合理,絕對可以一試❤️-快快約朋友一起去大吃一番😙📍 校長燒肉日韓料理:元朗西裕街達輝徑1號足彬大廈1樓3B號鋪
大家在冬天的時,食慾會上升嗎🙈
我絕對會,對身型的在意程度稍稍跌了🤪
(但其實也是很在意的🙉)
星期六/日絕對是cheat meal的日子🍷🧃🍫🍿
看我的穿搭同食物,猜到今晚食什麼嗎😋
這間去了校長燒肉日韓料理🇯🇵🇰🇷
顧名思義,絕對包含日式食物及韓式燒烤🥩
而日式食物更可以作火鍋,太吸引了🥬🥒
當然除了主打食物,更有其他亞洲料理,
例如點心🥟、碗仔翅🥘、燒八爪魚丸🐙等
任均選擇✅ 而且也太難選了🤩
基本上你能夠提及的,也有機會出現😚
如果大家喜歡品嚐唔同款式食物,
即使食量較多,都一定岩晒🧡
而且作為放題,它的食物質素也保持水準🖇
假日的價錢去也很合理,絕對可以一試❤️
快快約朋友一起去大吃一番😙
2020-01-18
2020-02-17 52 瀏覽
呢日講下平價燒肉放題 午市最平都係$88任飲任食 燒肉 沙律 壽司 熟食甜品可以升級食埋刺身 酒類飲品 打邊佬(價錢可以睇睇餐牌先).先講燒肉價錢咁平就一定唔會有和牛啦但佢種類 真心好多 應有盡有都係常見BBQ會有嘅凍肉 丸類種類太多就唔一一講啦(可睇圖)😋食肉獸望到一定唔會失望.刺身有 7種三文魚 吞拿魚 玉子 赤蝦 榮螺 希靈魚 蟹柳棒👌🏻質素ok 👎🏻其中赤蝦好腥.餓既朋友唔想燒 可以食住自助餐區既野食先👌🏻壽司 大概有9-10款 麻麻地ok啦👌🏻熟食有 星洲炒米 豬手 雞翼 炒牛 6款炸物👌🏻點心有 燒賣 叉燒包 糯米雞等等👌🏻仲有 防流感 去濕湯 糖水👍🏻人蔘雞湯味道似老火湯好好飲👌🏻甜品有芝士餅 大菜糕 果凍 罐頭水果.👍🏻野飲 種類多 汽水 果汁 茶 應有盡有👍🏻比較特別嘅係可以自己沖花茶.打邊爐有3種湯底日式壽喜燒 韓式辣湯 豬骨湯12款醬汁.⭐️總結店內環境乾淨 有注重衛生 入座要量體溫種類真係好多 絕對做到抵食 味道住家feel價錢比一般日式放題仲要平適合想平平地 想大食一餐既朋友.#校長燒肉日韓料理 (元朗)地址:元朗西裕街達輝徑1號足彬大廈1樓3B號舖
呢日講下平價燒肉放題 午市最平都係$88
任飲任食 燒肉 沙律 壽司 熟食甜品
可以升級食埋刺身 酒類飲品 打邊佬
(價錢可以睇睇餐牌先)
先講燒肉
價錢咁平就一定唔會有和牛啦
但佢種類 真心好多 應有盡有
都係常見BBQ會有嘅凍肉 丸類
種類太多就唔一一講啦(可睇圖)
😋食肉獸望到一定唔會失望
店內環境乾淨 有注重衛生 入座要量體溫
種類真係好多 絕對做到抵食 味道住家feel
價錢比一般日式放題仲要平
適合想平平地 想大食一餐既朋友
#校長燒肉日韓料理 (元朗)
地址:元朗西裕街達輝徑1號足彬大廈1樓3B號舖
2020-02-16 16 瀏覽
好耐冇出街食飯啦,但點都好同朋友慶祝生日就唔少得。2個人就決定去食燒肉加邊爐放題,準時7點3入座。好細心店員會量下體溫同消毒雙手先招呼我哋入座。感覺成個地方好整潔,人流控制得幾好,唔會好多人同時拎野食,寬敞舒適!野食多過好多酒店buffet 可以打邊爐同時燒肉,仲有唔少刺身壽司,熱食同甜品。一家大細都適合!一黎我哋食左燒肉,多款又入味,牛粒同豚肉粒都好多汁又易燒!好香口,叉燒同多春魚我都喜歡。邊爐就有壽喜燒湯底同勁多唔同醬料揀。甜品同野飲好多好多,心大心細最後揀左好耐冇飲嘅沙士。

好耐冇出街食飯啦,但點都好同朋友慶祝生日就唔少得。

野食多過好多酒店buffet
一黎我哋食左燒肉,多款又入味,牛粒同豚肉粒都好多汁又易燒!
好香口,叉燒同多春魚我都喜歡。

邊爐就有壽喜燒湯底同勁多唔同醬料揀。

甜品同野飲好多好多,心大心細最後揀左好耐冇飲嘅沙士。
2020-02-13 17 瀏覽
近排都無咩出街食太多野!通常都快快手食完阡番屋企!今日去左元朗探個朋友交換下心事咁!緊係要搵間又坐得又食得既放題啦! 午餐都幾抵bro🤤+1 連埋先$152 蚊一個人!物食多到唔講以為自己去左凍肉鋪呀😍(當然要珍惜食物係人類基本美德性)雞翼都有幾種又咖喱又麻辣又原味🤤我最鍾意都係燒金沙骨😍甜得黎又有咬口食肉獸開之餘食菜人生都唔洗擔心既!因為菜都有好多種!又甜薯又南瓜重有大量既菇😚正r! 野飲由水到汽水重有酒☺喂 養生朋友有花茶呀🥰洛神花呀🌸甜品重有懷舊大菜糕🌟好抵食又好坐!

近排都無咩出街食太多野!通常都快快手食完阡番屋企!

物食多到唔講以為自己去左凍肉鋪呀😍
(當然要珍惜食物係人類基本美德性)

雞翼都有幾種又咖喱又麻辣又原味🤤

我最鍾意都係燒金沙骨😍甜得黎又有咬口

食肉獸開之餘食菜人生都唔洗擔心既!
因為菜都有好多種!又甜薯又南瓜重有大量既菇😚
正r!

野飲由水到汽水重有酒☺喂 養生朋友有花茶呀🥰

洛神花呀🌸

甜品重有懷舊大菜糕🌟

好抵食又好坐!
2020-02-10 1476 瀏覽
自從與好友食過荃灣的校長燒肉後,留下極佳的印象,而這次在過年前與居住在元朗的好友來個飯局,原本想約在荃灣店,後來經Openrice大神查看後,得知元朗才是主店,當下就決定了一於約局去元朗的校長燒肉;從元朗大馬路那邊遇上了好友後,由其帶路,經過千色店再穿過幾條街道就來到了;巡樓梯級行上一樓後,發覺偌大的空間就呈現在眼前;食材區位於中間,前後兩邊都有相當闊落的用餐區;侍應生帶領我倆到以野戰營為主題的區域坐下;由於座位夠大,冷氣加上抽氣也十分充足,沒甚油煙味,令人坐得很舒服!與好友分別觀看後,發覺此店似乎有更多的食材種類與款式;並就著寬大的餐檯與設備,決定了弄上打邊爐與韓日燒兩種食法,實行吃個大痛快!食材區最引人注意的是有個大蒸籠,可猜想有此設備,點心也不會差吧!但我們的焦點放於韓日燒與打邊爐之上,所以也就拿取各自喜愛的食材了;另外此店供應的飲品主要有清酒,梅酒及綠茶,可謂滿足不同人仕的喜好!供火鍋用的器皿是鑄鐵鍋,好友斟了豬骨湯底,之後再挑選了些頗為新鮮的蔬菜及菌類:而我就選了些美國頂級一口牛,煙肉,牛扒,多春魚,魷魚鬚以及麻辣雞翼,另加上算是好奇一下的特級麻辣雞扒;刺身方面的選擇也充足,

巡樓梯級行上一樓後,發覺偌大的空間就呈現在眼前;
食材
食材區位於中間,前後兩邊都有相當闊落的用餐區;

點心
火鍋
飲品

刺身
三文魚,帶子及大蝦
三文魚,帶子及螺肉
刺身方面的選擇也充足,按食材新鮮度我先揀取了三文魚,帶子,螺肉及大蝦;

一切準備就緒,我負責燒肉部份,好友就負責火鍋部份;
我先放下煙肉及特級麻辣雞扒,去墊上隔油紙的鏤空鐵鍋處燒煮,而火鍋那邊好友放上了冬菇,冬瓜及娃娃菜,多種不同的食材香氣很快飄散在空氣中;
煙肉
煙肉因質地較薄,很快達至全熟程度,本身有鹹香加煙燻氣息濃厚,再灑上七味粉去燒,香味加辣味即時令人吃得開心,加長了餘韻!
特級麻辣雞扒
麻辣雞扒本身醃得很入味,只加上些海鹽去燒煮已達至麻辣味十分突出,確是美味之作!且看準火候,剛剛熟了就拿來吃,令其肉汁鎖在裡面,熱辣辣之餘肉質相當嫩滑,說得上喜歡麻辣的,吃著就會上癮!當然,
美國頂級一口牛,麻辣雞翼及特級麻辣雞扒
美國頂級一口牛,魷魚鬚及冬菇
特級一口牛經燒煮後是十分的'美國味',那種濃郁的本味氣息,甚具辨別性;切成大粒狀,令咬起來多一點爽彈,形成更好的口感,所以名曰--一口牛!燒魷魚鬚撒點七味粉,加上一口清酒,那種融合度令人熟悉到覺得是居酒屋的味道,真的是大大的滿足!火鍋那邊的蔬菌已發出更濃香的氣味,尤其是這個體適中的冬菇,豬骨清湯滾煮後,其實在味蕾是嚐到了冬菇的原本真味,加上湯水令菇菌的質感更爽滑,讓人吃得很愉快!
牛扒
牛扒
選取牛扒去燒,目的是令隔油紙有更多的紅肉脂肪,方便去燒剌身級的海鮮;這店的牛扒質地也算較薄,可令燒煮的時間能縮短一些,從而有更好的口感,也是聰明的做法!

三文魚,帶子,麻辣雞翼及牛扒
待有足夠的油脂,就將刺身級的三文魚放到隔油紙上,灑上海鹽與七味粉,將底面反覆來回三四次去烤煮,待魚油滲出,魚油表面由胭脂色變白色且略帶點結焦,就是本人最喜歡的質感與味道!
三文魚
三文魚,帶子
一入口,三文魚的鮮味由海鹽帶出,然後豐富的魚脂提供了綿滑的口感,七味粉的辣味與魚肉帶來的煙燻味,這種多層次集於一身,在味蕾上留下深長的餘韻!
帶子
由於帶子本身很新鮮,只需撒點鹽,燒煮到略為收縮已品嚐到其鮮甜之味!而這些美食,配上清酒或梅油都是十分相襯的!至於螺肉與大蝦就如常當刺身吃,發覺質地與味道還是不錯的!

最後,吃上花了較多時間去烤煮的多春魚,因其表面已帶焦香,而每條都有一定份量的魚籽,也是十足的日式味--鹹鮮中又透著煙燻味,確是下酒的好食材!

一邊烤肉,一邊火鍋,手忙口更忙,兩小時也不知不覺地過去了;而此店提供的食材款式既豐富,且價錢相宜,又坐得舒服,不愧為與好朋友相聚晚餐的好地方!
2020-01-15
  • 麻辣雞翼及特級麻辣雞扒
  • 麻辣雞翼及牛扒
  • 魷魚鬚及冬菇
2020-02-05 35 瀏覽
之前已經有食過喺西菁街嘅校長燒肉,性價比高👍🏻環境好好~自助區格局分明、整整齊齊✨店舖有裝修~座位大多係四人卡依加搬遷咗仲多咗好多野食選擇👻-今晚食19:00-21:00$198加一任食兩小時 包刺身😳-自助區有好多種類~中式點心蝦餃燒賣都同茶樓一樣~好食凍肉、丸類、蔬菜有火鍋(自己裝湯底)-甜品、雪糕店家嘅自家制甜品都做得唔錯👍🏻 又多選擇覺得最好食巨鋒提子啫喱😋炸物壽司、刺身刺身有三文魚、吞拿魚、玉子、蟹柳、赤蝦、希靈魚刺身解凍做得好👍🏻花茶 熟食-飲品都無限飲~仲有啤酒、清酒等提供。食物質素值呢個價錢👍🏻 另外店員好勤快收野👍🏻-燒肉入面我地覺得最好食係麻辣雞翼同雞髀肉~-真係好多野食揀,食到好飽好滿足😆
之前已經有食過喺西菁街嘅校長燒肉,性價比高👍🏻
環境好好~自助區格局分明、整整齊齊✨
店舖有裝修~座位大多係四人卡
依加搬遷咗仲多咗好多野食選擇👻
今晚食19:00-21:00
$198加一任食兩小時 包刺身😳
自助區有好多種類~

中式點心

蝦餃燒賣都同茶樓一樣~好食

凍肉、丸類、蔬菜

火鍋(自己裝湯底)
甜品、雪糕
店家嘅自家制甜品都做得唔錯👍🏻 又多選擇
覺得最好食巨鋒提子啫喱😋

炸物

壽司刺身
刺身有三文魚、吞拿魚、玉子、蟹柳、赤蝦、希靈魚
刺身解凍做得好👍🏻

花茶

熟食
飲品都無限飲~仲有啤酒、清酒等提供。

食物質素值呢個價錢👍🏻
另外店員好勤快收野👍🏻
燒肉入面我地覺得最好食係麻辣雞翼同雞髀肉~
真係好多野食揀,食到好飽好滿足😆
2020-01-29 65 瀏覽
聽朋友講呢間有好多嘢食又多選擇,所以我老遠都入元朗去試下!佢哋就分時段嘅,所以想食記得早啲book啊!我地準時19:15有得入座,形式有啲似自助餐,所有食物都系自己岀去拎。叫得日韓料理,就係日式放題再加埋韓燒😍有魚生、壽司、燒烤食品、沙律吧🥗,仲有得食火鍋、點心、小食、甜品、雪糕🍦應有盡有啊!驟眼睇現場應該有過百款嘢食,真係抵過食自助餐啊!我就主力食韓燒,但不得不讚,佢哋嘅點心都好出色啊!環境裝修都好特別好靚好多霓虹燈,好有韓式餐廳感覺。價錢就超抵啦星期一至五大人最貴都係$198!
聽朋友講呢間有好多嘢食又多選擇,所以我老遠都入元朗去試下!
佢哋就分時段嘅,所以想食記得早啲book啊!

驟眼睇現場應該有過百款嘢食,真係抵過食自助餐啊!
我就主力食韓燒,但不得不讚,佢哋嘅點心都好出色啊!

環境裝修都好特別好靚好多霓虹燈,好有韓式餐廳感覺。
價錢就超抵啦星期一至五大人最貴都係$198!
2020-01-29 130 瀏覽
上網睇到校長燒肉新開張,地方更大,食物更多元化同選擇。我地7.00到門口已經好多人!我地7.30入座有韓燒爐有火鍋。燒肉種類同火鍋配料 真係好多選擇😋燒肉牛肉最好食👍🏻 又有我最愛既漢堡扒👍🏻所有燒肉配料調味非常好👍🏻火鍋有幾種湯底 👍🏻壽司都有好幾款刺身有 三文魚 希靈魚 赤蝦 帶子 螺 熟食亦有很多選擇 有人蔘雞湯生炒骨 魚 炸物 仲有蒸點心 燒賣 叉燒包 好多款甜品 🍮靜係奶凍都幾款中西糕點 豆腐花 雪糕🍦另外最欣賞係有花茶自助飲食飽飽 飲柸花茶 真係好舒服整體大人小朋友都有驚喜因為真係好多選擇 食物質素好 小朋友最開心🥳
上網睇到校長燒肉新開張,地方更大,食物更多元化同選擇。
我地7.00到門口已經好多人!

我地7.30入座有韓燒爐有火鍋

整體大人小朋友都有驚喜
因為真係好多選擇 食物質素好
小朋友最開心🥳
2020-01-29 57 瀏覽
網上見到朋友去左幾年新校長燒肉好似不錯,今次特意來比較一下是否不同了~來到是和舊地址相隔一條街,先看已知地方比舊址大很多~這時候滿滿人在等候~幸好 book了枱~ 裝修比以前用心,在樓梯位置放了一個大人物~入到去已是飲品區~飲品多達十多款,啤酒也有四款,另外還有一個自助花茶區~先看看燒物款有二十多款,例如豬扒,牛扒,雞翼,牛柳粒,雞軟骨,牛肉片,三文魚腩骨,豚肉粒,魚柳,雞腎等等~另外有火煱材料也有二十多款~熟食也比較多~先是一個新的點心區,細小的點心有叉燒包, 蝦餃,燒賣,粉果, 糯米雞等等~雪糕櫃也有八種口味~甜品亦有很多選擇,奶凍有木瓜, 蜜瓜,士多啤梨,杏汁,牛奶口味~刺身壽司區 ,刺身有吞拿魚,三文魚,大蝦,扇貝等等5款以上選擇~壽司也會不斷更換新款~熟食炸物區的款式也有更新,不是來來去去是同款~這次來到真的花多眼亂,選擇太多,主要食燒肉和熟食,還有很多款沒有試,下次又可拉大隊來吃過痛快~沒想到搬左之後進步了很多~食物款式也多了很多~下次亦會推介朋友~
另外有火煱材料也有二十多款~
熟食炸物區的款式也有更新,不是來來去去是同款~