2025-07-23 773 瀏覽
柏麗廳自助餐真係幾抵!🍽️ 我最鍾意嘅幾款:— 海南雞好嫩滑,完全唔鞋— 胡椒龍蝦鉗夠香夠辣,好惹味— 肉骨茶味濃但唔過鹹,好啱香港人口味— 午市先有星洲貴刁,記得早啲去!— 斑蘭蛋糕唔會太甜,食完好清新🐚 海鮮方面都有驚喜!魚生款式多,生蠔新鮮,凍蝦凍蟹腳都好啖啖肉。半熟芝士撻一定要試!出面流心,熱辣辣超邪惡 😆🥩 和牛壽喜燒唔講得笑,肉味濃郁,配日式醬汁一流!🍫 最後甜品仲有心太軟即場焗,碟面仲可以自訂字句,打卡一流 💥🍷🍾 飲品方面:任飲紅酒、白酒、氣泡酒,仲有即場調製嘅cocktail!想飲咩就飲咩,真係chill到不得了!

柏麗廳自助餐真係幾抵!

🍽️ 我最鍾意嘅幾款:
— 海南雞好嫩滑,完全唔鞋
— 胡椒龍蝦鉗夠香夠辣,好惹味
— 肉骨茶味濃但唔過鹹,好啱香港人口味
— 午市先有星洲貴刁,記得早啲去!
— 斑蘭蛋糕唔會太甜,食完好清新

🐚 海鮮方面都有驚喜!

🥩 和牛壽喜燒唔講得笑,肉味濃郁,配日式醬汁一流!

🍷🍾 飲品方面:

2025-07-22 770 瀏覽
最鍾意捐窿捐罅搵嘢食嘅我哋,見太耐都冇食過自助餐,今次俾我搵到一間超抵食嘅自助餐,有生蠔🦪龍蝦🦞長腳蟹,熱食、甜品都好多選擇👍🏻美國生蠔超新鮮👍🏻龍蝦多膏😋長腳蟹啖啖肉,好有海水鮮甜味😋壽司刺身樣樣齊👍🏻熟食方面有佐賀和牛鐵板燒,超香牛味入口嫩滑🤤慢烤鹽麴燒都好正杞子燉雞湯真係加晒分,淡淡雞湯精華,超香濃又足料👍🏻食完生冷嘢飲返碗燉湯超暖胃🤤炒飯、意粉 🍝通通都有,真係超多選擇甜品方面有雪糕、雪條,仲有限時出爐嘅心太軟,仲有畫碟服務,估唔到食buffet都可以有視覺同味覺嘅享受😌飲品都好多選擇,就雪梨水、青檸綠茶、咖啡奶茶等等,仲有紅酒🍷白酒、cocktails任飲,總有一款啱自己今個暑假The Palate7月&8月推出新加坡主題食物食物包括:海南雞、胡椒龍蝦鉗、新加坡肉骨茶、新加坡咖哩雜菜、星洲貴刁(只限午市供應)& 新加坡斑蘭蛋糕最抵食係咩呀,小朋友100 cm以下免費啊🤩啱晒暑假食buffet 😊

炒飯、意粉 🍝通通都有,真係超多選擇

飲品都好多選擇,就雪梨水、青檸綠茶、咖啡奶茶

今個暑假The Palate7月&8月推出新加坡主題食物

最抵食係咩呀,小朋友100 cm以下免費啊🤩
啱晒暑假食buffet 😊
2025-07-20 999 瀏覽
早幾日帶左2歲仔仔第一次食buffet,上網睇個個都評價為性價比高,平日夜晚都只係四百幾蚊,我地星期四晚去係full house ,最吸引嘅是三歲以下的小朋友可以免費用餐,完全係一個加分位。講下食物先海鮮類有龍蝦、長腳蟹腳、蜆、青口🦞🦐長腳蟹腳輕易成條肉掹到出嚟,好新鮮👍🏻7:00去到見到海鮮所剩無幾,都有啲擔心中伏,點知都見到佢refill咗兩三次7:30特別食物類生蠔🦪,估唔到隻隻都既肥美又鮮甜,每次仲可以拎3隻,拎極都唔知點解個蠔山仲係度🤣🤣鐵板燒和牛🐮,即刻用部機切成薄片再拎去鐵板燒度燒,我就幫Jasper特製咗一個和牛炒飯做晚餐🤭鵝肝多士🪿,配埋特製嘅醬汁👍🏻👍🏻👍🏻香煎芝士和牛漢堡扒🐄,大份倒真係要2個人share 心太軟 🤎🤎仲可以寫字,啱晒特別節日去慶祝飲料方面Cocktail bar 🍸 紅白酒任飲🍷 多款果汁飲品我見到嗰下,簡直係呆咗,心諗會唔會太有誠意?其他仲有好多款熱食和甜品不能盡錄,完全滿足倒不同口味人士的需求。環境舒適,服務人員好helpful 特登揀咗一個方便攞嘢食嘅位俾我哋。無論是家庭聚餐定朋友聚會,都係一個好選擇。總結黎講,自助餐真係性價比超高,帶小朋

講下食物先

海鮮類
有龍蝦、長腳蟹腳、蜆、青口🦞🦐
長腳蟹腳輕易成條肉掹到出嚟,好新鮮👍🏻

7:30特別食物類
鵝肝多士🪿,配埋特製嘅醬汁👍🏻👍🏻👍🏻
香煎芝士和牛漢堡扒🐄,大份倒真係要2個人share
心太軟 🤎🤎仲可以寫字,啱晒特別節日去慶祝

飲料方面
Cocktail bar 🍸
紅白酒任飲🍷
多款果汁飲品
我見到嗰下,簡直係呆咗,心諗會唔會太有誠意?

其他

總結黎講,自助餐真係性價比超高,帶小朋友去食自助餐一啲都唔需要擔心時間長,佢哋除咗可以揀自己鍾意,食量仲比平時多好多。
2025-07-20 845 瀏覽
住新界區朋友仔一定黎過沙田呢間性價超高嘅自助餐廳!入面除左可以任食海鮮,仲有超正嘅日本🇯🇵佐賀和⽜,即開生蠔🦪 ⾹煎鴨肝,任飲任食雪糕,紅酒🍷白酒🥂甜品區仲可以畫上最鍾意嘅公仔/字句,氹家人或者另外一款開心✨ 每次嚟到都好多人嚟生日!而且餐廳仲有超多熱盤!無論小朋友同屋企長輩食都好岩!除左即開⽣蠔,冰鎮有龍蝦、長腳蟹腳,刺身,仲有7 吋長阿根廷紅蝦。最正喺佢哋招牌日本和牛同壽喜燒!包括🇯🇵 ⽇本佐賀和⽜鹽麴燒,⽇本和⽜鐵板燒同北海道⽩樺豚壽喜燒等等現場雞尾酒站Cocktail Station🍹和⾃助飲品 !即時調製的雞尾酒和無酒精飲品,果汁、泡茶、咖啡應有盡有,暢飲無上限 !晚餐時段仲有紅酒、⽩酒任飲!食完甜品,仲可以任食Mövenpick雪糕🍨🍽️柏麗廳 THE PALATE 沙田📍沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
住新界區朋友仔一定黎過沙田呢間性價超高嘅自助餐廳!

而且餐廳仲有超多熱盤!無論小朋友同屋企長輩食都好岩!

最正喺佢哋招牌日本和牛同壽喜燒!

食完甜品,仲可以任食Mövenpick雪糕🍨

🍽️柏麗廳 THE PALATE 沙田
📍沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
試食活動
超耐冇食自助餐!!!原來依家啲自助餐好抵食喎半百左右一個人😏星期五黎食全場滿坐呀🤣🤣🤣🛎 佐賀和牛鐵板燒 呢個佐賀和牛唔簡單,薄燒嘅熟度控制得好好👍🏻肉質鮮嫩多汁,幾本上入口即化,會包上炸蒜片同蔥🥩🔥好香喔~🛎 龍蝦 & 凍蝦好新鮮,肉質係爽嘅😝加啲檸檬汁已經好好食🛎 和牛芝士漢堡非常邪惡~和牛識爆汁咁,芝士係半融嘅😝😝😝熱辣辣,拎到記得快啲食🛎 心太軟 有無限免費寫碟服務見到好多孝順仔女嘅留言🤣心太軟仲要係外脆內嫩,超流心🍫勁正✨仲有好多款魚生、壽司、飲品(有/無酒精)、熟食~係好滿足嘅一餐😍😍😍
超耐冇食自助餐!!!
原來依家啲自助餐好抵食喎
半百左右一個人😏
星期五黎食全場滿坐呀🤣🤣🤣

🛎 佐賀和牛鐵板燒
呢個佐賀和牛唔簡單,
薄燒嘅熟度控制得好好👍🏻
肉質鮮嫩多汁,幾本上入口即化,會包上炸蒜片同蔥🥩🔥好香喔~
🛎 龍蝦 & 凍蝦
好新鮮,肉質係爽嘅😝加啲檸檬汁已經好好食

🛎 和牛芝士漢堡
非常邪惡~
和牛識爆汁咁,芝士係半融嘅😝😝😝
熱辣辣,拎到記得快啲食

🛎 心太軟
有無限免費寫碟服務
見到好多孝順仔女嘅留言🤣
心太軟仲要係外脆內嫩,超流心🍫勁正✨

2025-07-17 747 瀏覽
一向都勁鍾意食自助餐既我地,久唔久都會搵自助餐食😂 特別Target D小朋友可以免費既自助餐,慳返唔少🤣 呢間 100cm以下免費,7 至 8 月暑假檔期做緊新加坡主題,海南雞、胡椒龍蝦鉗、新加坡肉骨茶、 新加坡咖哩雜菜等。晚巿分左3個價錢,最早5點食到7點,價錢平好多,但原來食物都差好遠,一分錢一分貨。7點半後除左海鮮、刺身唔同左,多左即開生蠔、龍蝦任食、刺身蝦、帶子等。連熟食都多左和牛漢堡、鴨肝多士等。海鮮Refill 速度仲快左好多。呢度仲有畫碟甜品,心太軟,岩晒節日慶祝。餐廳提供紅白酒飲,仲有雞尾酒,仲有士多啤梨香蕉奶昔,岩晒小朋友。

2025-07-15
2025-07-15 818 瀏覽
爆場!人氣抵食buffet✨ 餐廳為酒店餐廳 主打自助餐 周不時都會做優惠例如買一送一🤩 Lunch buffet都係$249起!即開生蠔、刺身、龍蝦、蟹腳、即煎鵝肝多士、養生燉湯、畫碟心太軟等等都係佢嘅主打同埋回本之選😋====除咗凍海鮮例如生蠔、蟹腳、龍蝦等等 仲有唔少回本熱食☀️᪥ 香煎芝士和牛漢堡᪥ 佐賀和牛慢烤鹽麴燒᪥ 鵝肝多士᪥ 酥皮蘑菇忌廉湯᪥ 杞子燉雞湯᪥ 心太軟心太軟更可以寫紙仔自訂畫碟~仲有個即製cocktail/mocktail車仔~
====

除咗凍海鮮例如生蠔、蟹腳、龍蝦等等 仲有唔少回本熱食☀️

᪥ 香煎芝士和牛漢堡
᪥ 佐賀和牛慢烤鹽麴燒
᪥ 鵝肝多士
᪥ 酥皮蘑菇忌廉湯
᪥ 杞子燉雞湯
᪥ 心太軟
心太軟更可以寫紙仔自訂畫碟~
仲有個即製cocktail/mocktail車仔~
很多人推介沙田帝都酒店柏麗廳的自助晚餐,剛好我們要慶祝紀念日,一於就訂了週末的自助晚餐。來到餐廳門口,已經見到有很多食客在排隊等候入座,證明餐廳的吸引力非常充足。而且很多都是一家大細,有小朋友有老人家,估計很多都是慶祝紀念日或者生日而來的。冰鎮海鮮:有長腳蟹腳、翡翠螺、青口等等,堆積如山,視覺效果非常震撼。即開生蠔:師傅手起刀落,每隻都非常新鮮肥美。每人限取三隻,但我絕對是「無限輪迴」。多款刺身供應:有三文魚、𩶘魚、醋鯖魚、八爪魚、帶子、馬刀背、魷魚同阿根廷紅蝦,比其他自助餐有更加多選擇。絕對是柏麗廳的最大賣點,就是任食日本和牛: 鐵板和牛:佐賀A4和牛落在炙熱鐵板,油脂充分溢發,五分熟肉芯透著櫻花色,還夾上一份蒜片增強味道,超級滋味。慢烤鹽麴燒佐賀A4和牛:霜降油花紋理交織,再以鹽麴醃製,難得可以有和牛任食,絕對要預留胃部空間去享受。芝士和牛漢堡扒:厚切和牛漢堡扒用上鐵板上加熱 ,「滋滋聲」加上香氣噴出,叫一份大家share就剛剛好。壽喜燒:將北海道白樺豚即切並放入壽喜燒濃湯之中,豚肉非常新鮮順滑。鵝肝多士:鴨肝油脂爆裂,疊上脆多士中和一下,邪惡感十足。酥皮湯:戳破酥皮剎那,回憶感重
海鮮
刺身
絕對是柏麗廳的最大賣點,就是任食日本和牛:
鐵板和牛
芝士和牛漢堡扒
壽喜燒
鵝肝多士:鴨肝油脂爆裂,疊上脆多士中和一下,邪惡感十足。
鵝肝多士
酥皮湯:戳破酥皮剎那,回憶感重現,給小朋友絕對一流。
酥皮湯
甜品:之所以柏麗廳這麼受歡迎,相信「甜點師傅即場畫碟」佔了一大因素。每個食客遞出寫著「生日快樂、周年快樂」的紙條,師傅就會以醬筆勾勒線條,寫上字句後還配上即焗心太軟。每一圍都會拎此打卡影相,絕對能夠為自助餐生色不少。
甜品
任飲紅酒白酒香檳,還有即場調製Cocktail (金巴利特飲-Campari Spitzer) 及 Mocktail (菠蘿椰子特飲Virgin Colada),極少自助餐會包酒類飲品,誠意度十足。
還有其他熱食
熱食
從各方面考慮,沙田帝都酒店的柏麗廳絕對是自助餐天花板級數!
2025-05-31
壽喜燒
鵝肝多士
酥皮湯
熱食
老豆話好耐都冇食過 buffet,今個父親節,我地一家就嚟到位於📍沙田柏麗廳同老豆拆返餐,慶祝父親節。 一直都有研究邊間 buffet 抵食,柏麗廳個性價比真係超高,主打海鮮同和牛,仲有即食開生蠔🦪,每人每轉仲可以攞到三隻🦪 而且仲有原隻龍蝦🦞 淨係海鮮已經食回本,性價的確比超高; 仲有大人同小朋友都最鍾意嘅朱古力心太軟,最欣賞佢哋有埋畫碟,簡單喺紙仔寫低心意字句,靚靚畫碟連心太軟就可以呈現眼前㗎啦🎨對我嚟講龍蝦🦞係主角,原隻龍蝦開半,食得好方便; 生蠔🦪 先甜肥美,每人每轉限拎 3隻,絕對令你巧滿足,配檸檬汁 & Tabasco ~ 超正除咗龍蝦,長腳蟹都超級搶手。即場烹調和牛絕對係一個大賣點,有鐵板和牛、慢烤塩麴燒同和牛壽司 。美國🇺🇲極黑和牛即席鐵板燒,油香濃而肉質軟嫩 。慢烤佐賀和牛肉嫩滑,牛味濃。 另外仲有,即煎鵝肝多士,好可惜真係太多人排隊,我就轉移食其他嘢,掛住食其他嘢唔記得咗,我下次一定要過嚟食返呀🥹 其他熱食仲有豬腳薑、清酒煮蜆、惹味豬大腸、豬頸肉、意粉飯類...etc都有,好幾款中式燉湯、仲有我最鍾意嘅蘑菇忌廉湯,全部都係暖胃之選。 當然就係唔少 Movenpick
📍沙田柏麗廳同老豆拆返餐,慶祝父親節。

當然就係唔少 Movenpick零糕🍨 仲有各式各樣嘅甜品。老豆覺得最開心就係有紅酒、白酒 、香檳、甜酒任飲, 仲有各款味道清新果汁,以及即調雞尾酒。

整體嚟講,柏麗廳自助餐選擇多,屋企人都食得好開心,老豆仲食到母指大動,完全可以令到你食得飽~飲得醉,絕對係超性價 buffet 之選, 亦好適合同親朋戚友節日慶生打卡喔 🥰

2025-06-16
慶祝紀念
父親節
  • 日本生蠔
  • 甜品
  • 長腳蟹
2025-07-11 607 瀏覽
首先我係試咗下午五點時段二百幾蚊個套餐餐牌冇寫住價錢唔同食嘅嘢系劣質完全係伏,廣告有誤導成份!係話有和牛啊,但係勁差㗎囉,係有蠔,但係又係勁臭㗎囉和牛係勁劣質,入口勁嚡生蠔變咗燒蠔都算個蠔一食落去臭嘅,成世未食過啲咁差嘅蠔好心講到明食物品質會有唔同我唔介意比四百幾蚊正價,只係以為5:00食唔係黃金時間平啲!服務態度正正常常嘅,不過有時候冇乜人排隊攞嘢食咁我咪叫服務員比多份諗住幫老人家拎埋佢哋就會態度差啲囉,我又唔係排勁多人叫佢俾多份,我諗住我後面一個人都冇先叫佢俾多份啫就算我陣間行多轉返嚟,佢都係要俾我㗎啦!總之一句就差
首先我係試咗下午五點時段二百幾蚊個套餐
餐牌冇寫住價錢唔同食嘅嘢系劣質
完全係伏,廣告有誤導成份!
係話有和牛啊,但係勁差㗎囉,係有蠔,但係又係勁臭㗎囉
和牛係勁劣質,入口勁嚡
生蠔變咗燒蠔都算
個蠔一食落去臭嘅,成世未食過啲咁差嘅蠔
好心講到明食物品質會有唔同
就算我陣間行多轉返嚟,佢都係要俾我㗎啦!
總之一句就差
2025-06-12
慶祝紀念
父親節
全新酒店式⾃助餐The Palate柏麗廳隆重登陸沙⽥帝都酒店 ! 餐廳面積頗大,座位寬敞舒適,裝修雅緻✨晚市自助餐主要分為三個時段收費新鮮沙律菜及凍肉多款新鮮沙律菜、凍肉、芝士及麵包等等,沙律菜新鮮翠綠,口感爽脆,清新開胃之選日式刺身、冰鎮海鮮、新鮮生蠔刺身有三文魚、紅蝦及帶子等等,鮮甜味美!仲有源源不絕供應嘅美國生蠔🦪肥美又大隻,正呀!冰鎮海鮮有龍蝦、蟹腳、青口及海蝦等等亞洲中西熱食10多款亞洲中西熱食供應:肉骨茶、豬腳薑、紅油抄手、韭菜豬紅、紅燒獅子頭、關東煮、海南雞、肉醬意粉及咖喱雜菜等等中式燉湯杞子燉雞湯都好足料,火候十足,清甜滋潤鐵板燒 & 壽喜燒源源不絕供應的鐵板燒及壽喜燒。晚上7:30pm前有美國SRF極黑和牛鐵板燒;7:30pm後起供應日本佐賀和牛🐮壽喜燒則選用日本北海道白樺豚🐖豬味濃郁甜品及朱古力心太軟最後當然唔少得招牌朱古力心太軟,令食客們可以傳情達意,寫上心意祝福字句💕另外仲有各式各樣中西式甜品、蛋糕、啫喱、豆腐花、曲奇及MÖVENPICK®雪糕等等,男女老幼都啱食

新鮮沙律菜及凍肉

日式刺身、冰鎮海鮮、新鮮生蠔

亞洲中西熱食

中式燉湯

杞子燉雞湯都好足料,火候十足,清甜滋潤

鐵板燒 & 壽喜燒

甜品及朱古力心太軟

2K
【 🦪🥘🍣柏麗廳🍰🦞🐟 】⋄⋄慶祝朋友生日加Happy Friday, 忙左一星期真係要食番餐好嘅好好輕鬆下😎聽朋友講帝都酒店3樓柏麗廳自助餐主打海鮮同和牛🥩🦪價錢都幾抵👍🏻 餐廳薈萃一系列琳瑯滿目的環球美饌日本和牛,配以冰鎮海鮮、新鮮生蠔、龍蝦、蟹腳等上乘食材入饌,精緻甜品及雪糕等🥹🥹⋄✨海鮮區✨真係好吸引,有龍蝦🦞、長腳蟹🦀、多膏麵包蟹同生蠔🦪、青口、等等勁新鮮,肉質彈牙,食落鮮甜,好味非常juicy🤩超多膏嘅龍蝦開半,非常方便!生蠔每人每次限拎3隻,入口清甜,配檸檬汁清新好爽口🤓⋄✨即場烹調區✨當然唔少得和牛有鐵板和牛、慢烤塩麴燒同和牛壽司🍣鐵板和牛薄切,油香幾濃,食落軟嫩😜慢烤佐賀和牛肉嫩滑,牛味香濃,仲有香煎芝士和牛漢堡,漢堡肉厚,芝士係鐘板中溶化,咬落juicy,啖啖肉好滋味😎即煎鵝肝多士,鵝肝滑口,多士脆口😍⋄✨熱食✨有北海道豚肉壽喜燒🍲、意粉🍝、蔬菜🥬、蒸魚🐟等,湯怪最鐘意燉雞湯同酥皮南瓜湯,我成晚飲左超過5盅,簡直忍唔到口😜⋄✨甜品✨有朱古力心太軟配Movenpick雪糕,新鮮出爐朱古力心太軟流心超好味,最正係有招牌畫碟服務,儀式感滿滿超打卡😛仲有大量蛋糕、甜品、豆腐
【 🦪🥘🍣柏麗廳🍰🦞🐟 】

仲有大量蛋糕、甜品、豆腐花、生果等超正🤩

✨飲品✨

有紅酒、白酒,果汁同即調雞尾酒🍹🍸等可以盡情實現暢飲自由😎

====—====—====—====—
  • 日本生蠔
  • 甜品
  • 長腳蟹
2025-07-05 374 瀏覽
帝都酒店 Royal Park Hotel**海鮮控的天堂!** 🦞🦀 生蠔、龍蝦、蟹腳源源不絕地補充,蟹腳特別新鮮,每一口都充滿鮮甜滋味!生蠔雖然要排隊,但絕對值得,肥美又鮮嫩,入口即化,超級推介!🤩熱食方面,鴨肝是必吃之選,香滑濃郁,絕對讓人Encore再來一份!豬腳薑的味道濃郁又溫暖,令人回味無窮。至於羊架,略嫌普通,可以放棄。🤔其他熱食都一般,唔太出色。甜品區是亮點 💖,心太軟必試!濃郁朱古力流心簡直滿分,甜而不膩!另外,甜品還可以畫碟,增添了不少樂趣,絕對是完美的餐後享受!🍫✨
帝都酒店 Royal Park Hotel

2025-06-21
2025-07-03 621 瀏覽
早幾日同朋友去咗沙田帝都酒店栢麗廳食自助餐,感覺幾好,環境夠大,座位唔會太迫,成晚坐得幾舒服。可以先食沙律芝士🧀凍海鮮方面,龍蝦、長腳蟹、青口、生蠔、蜆全部都唔錯,龍蝦啲肉彈牙,長腳蟹肉多,生蠔新鮮,冇腥味,食左一打🤤基本上回左本😳魚生都幾厚切,甜蝦好鮮甜。熱葷選擇都算多,香烤豬頸肉燒得幾香,唔會太肥膩。清酒煮蜆有酒香,蜆肉嫩滑。麻辣鴨血唔算太辣,入口滑溜。雜菜煲同紅燒獅子球都係穩陣家常菜。燒春雞伴香草汁,雞肉唔會太乾。俄國牛柳絲味道特別,有啲似中西fusion。紅油抄手同口水雞都幾惹味,不過辣味唔算重,接受程度高。鴨肝多士都唔錯,加左黑醋,唔會太膩,油香十足。有啲熱盤都幾有驚喜,鐵板薄燒和牛同佐賀和牛都幾嫩,唔會太鞋口,啲牛味都幾突出。鐵板漢堡細細個,有肉汁。杞子燉雞湯味道清甜,飲咗三碗都唔覺膩,必飲!飲品有紅酒、白酒、果汁,咖啡任飲。甜品方面,Movenpick雪糕有幾款味揀,仲有朱古力心太軟,可以畫碟打下卡。蛋糕都有好幾款,太飽試唔到咁多🫣

可以先食沙律芝士🧀

鴨肝多士都唔錯,加左黑醋,唔會太膩,油香十足。

杞子燉雞湯味道清甜,飲咗三碗都唔覺膩,必飲!

飲品有紅酒、白酒、果汁,咖啡任飲。

2025-06-27 544 瀏覽
今日係我朋友嘅生日,我帶佢去咗一間性價比超高嘅自助餐🥳柏麗廳位於沙田市中心帝都酒店3樓,位置真係好方便🥂最特別嘅係可以寫message俾廚師,要求佢喺心太軟隻碟上寫字慶祝。幫我朋友慶祝生日時,我都寫咗一句,佢好開心🎉心太軟真係流心,重巧克力味,食落去好過癮,甜而不膩🍫必食嘅有日本佐賀和牛,即切即燒,口感滑嫩,油脂香氣四溢,真係好滿足💫還有燒和牛扒肉味好濃郁,仲有和牛壽司🍣另外北海道白樺豚壽喜燒味道濃郁,豚肉嫩滑,同埋鵝肝多士油脂感香濃,配上脆口的吐司,食落去超享受🍞熱食有豬腳薑,味道咸香,肉質軟腍。紅油抄手香辣入味,皮薄餡多,食完真係想再嚟一碗🥟凍食有冰鎮海鮮、鮮蝦、新鮮生蠔、龍蝦同蟹腳等上乘食材,食落去鮮味層次無窮🦞食完仲可以去食精緻甜品同Mövenpick雪糕,選擇多到你眼花撩亂,真係好滿足🍰飲品方面選擇多樣,包括熱飲、冷飲同smoothie,真係唔怕渴🥤