2002-10-10 27 瀏覽
芒果汁少o左好多, 相反奶多o左好多.....
芒果汁少o左好多, 相反奶多o左好多.....
(非會員)
2002-09-28 18 瀏覽
試o左三款食物:<br>1)楊枝甘露-ok 啦,西施柚略為多左而芒果相對少左,所以甘(苦) 味多左2 亳子.<br>2)太極豆花-原味豆花唔錯,芝麻味好好,香又滑.<br>3)唔記得名,有大粒西米,生果,涼粉,黑珍珠,唔係太特出,但都ok.<br>個casher 同我地講冰燕唔係真燕窩,而係用一種好似大菜糕o既o野整成口感好似燕窩o者!!
試o左三款食物:
<br>2)太極豆花-原味豆花唔錯,芝麻味好好,香又滑.
2002-09-27 48 瀏覽
松記出品好,係食家都知,但新鋪有一些食品係主店沒有供應,一定要試,當中冰燕糖水便是其一,但照理此冰燕該不是真燕窩,因為由此至終餐牌沒有標明冰燕是燕窩,其次一碗冰燕糖水裡面差不多全碗都是一些似燕窩之物體,就算用最平價之燕碎做材料,都無可能廿幾蚊有碗全燕碎做之甜品。細心品嚐,味道唔錯,冰燕食落似用大菜糕,無論如何,情況正是街邊碗仔翅一樣美味,一試無妨!
2002-06-16 14 瀏覽
有時都幾佩服松記,價錢平,水準高已經不在話下,仲久唔久整d新野出黎,好似呢排就有冰燕出場。冰燕其實即係凍既燕窩,可以剩食,又可以配雜果或者芒果,16至22蚊,又係抵到無可再抵。當然d燕窩唔會靚到飛天,但起碼份量夠,配椰汁忌廉同食,o個種滑溜溜既口感,真係好令人難忘。
2002-04-17 9 瀏覽
有好多得意選擇~~ <br><br>我同個friend 都要o左"水晶楊枝金露" $22~<br>嘩!!! d 料多到極!! 料仲多過水~ d "水晶" 外形好似魚翅, texture 硬硬o地, 幾得意~ <br><br>食完之後好飽~~ service又真係幾好~ ^_^
有好多得意選擇~~
<br>
<br>
2002-03-19 16 瀏覽
佐敦「松記」已開了一段日子,但似乎愈做愈旺,經常都有人在店外等位。 <br>店內所賣的都是一般貨色,無啥特別,但就貨真價實。一般糖水都在$15以下,算很便宜了,味道亦不俗,而且店內座位不多,難怪經常客滿。 <br>特別欣賞他的「奶黃湯圓」$12,奶黃餡夠香,但不太甜,是造湯圓的一流材料。 <br>順帶一提,店內D「阿姐」好好禮貌,招呼不錯,值得一讚。 <br>