2007-09-01 18 瀏覽
夜晚正常時段去一行六人都認為只有雀巢雪糕好食魚生唔新鮮,好懷疑佢個雪櫃唔夠凍端過黎o既魚生已經開始出水,好驚果茶係糖水開,罐裝飲品又唔夠凍熟食普通到不得了話六折後位位$178咁o既價錢可以食得好好連魚生都不知所謂,點解可以收人$178!?最神奇係門外有好多人等唔通等$99宵夜時段?!講真我地所有人只覺得$99都俾多六個人評佢得到10個女夭佢一共得到60個女夭扼錢之作!!明明730-900pm不到830便離開走番去諾士佛臺食過,唉~
夜晚正常時段去
一行六人都認為只有雀巢雪糕好食
魚生唔新鮮,好懷疑佢個雪櫃唔夠凍
端過黎o既魚生已經開始出水,好驚
果茶係糖水開,罐裝飲品又唔夠凍
熟食普通到不得了
話六折後位位$178
咁o既價錢可以食得好好
連魚生都不知所謂,點解可以收人$178!?
最神奇係門外有好多人等
唔通等$99宵夜時段?!
講真我地所有人只覺得$99都俾多

六個人評佢得到10個女夭
佢一共得到60個女夭
扼錢之作!!

明明730-900pm
不到830便離開
走番去諾士佛臺食過,唉~
2007-08-30 19 瀏覽
我們是第二時段去食的。7:30pm-8:45pm 刺身是OK的,串燒都是一般,壽司就唔好試了,水準之下(飯太濕,飯與醋的比例又不配合) 如果只是食下串燒飲下啤酒自助餐的,可能會合適D。希望各下能食足300元啦,因為個時段要300元一位,(唔好比門口個牌騙到)來一次以後都不會來試了。(><!)
我們是第二時段去食的。7:30pm-8:45pm

來一次以後都不會來試了。
(><!)
2007-08-22 1 瀏覽
只有ice-cream 好吃,串燒沒有味道。價錢$107一個人。唔抵食。
2007-08-14
真的很久沒有來,因為工作忙得不可交加。幸而上周二,跟男友重來這兒回味惹火串燒。說實話,來這兒其實只能吃串燒,雖然偶有失準,加上漏單情況間唔中出現,但食物質素尚算平均,以價論質,可算超值。其他如刺身、壽司、一品料理,最好不要抱任何期望,可以入口,不過不失,也收貨了。因為$140 左右的價錢,包任飲叫做特色的飲品、啤酒及雪糕,全港數埋都冇5 間,服務又不是十分差勁,環境可能簡陋了,也不至於沶糟邋遢。是夜同樣點了多輪的雞軟骨、雞腎、牛脷、冬菇、雞翼等,跟者還有天婦羅、刺身、炸蠔等一品料理,正如上文所言,除了串燒,其他食品只屬合格水平,不過串燒依然味美,值得再來。
其他如刺身壽司、一品料理,最好不要抱任何期望,可以入口,不過不失,也收貨了。因為$140 左右的價錢,包任飲叫做特色的飲品、啤酒及雪糕,全港數埋都冇5 間,服務又不是十分差勁,環境可能簡陋了,也不至於沶糟邋遢。
2007-08-05 9 瀏覽
早幾個星期睇雜誌見到$99 日本放題見咁平就同女朋友去試探軍情7 點鐘打去book 定位而家熱成咁,費事行到過去又要等o係尖咀行過去,美麗華酒店果條街(金巴利道??)行到盡就係架啦9點20分去到,已經可以入坐啦(唔該晒)環境真係好似茶檔feel好迫,位與位既空間不足只有少少日本式的裝潢食物見到人地有得食燒羊架,甜蝦,但我地無得點黎食問過先知宵夜時段既食物有少少分別都係正常大路日本野, 不過款比較少以下都係宵夜時段既食物:剌身&壽司&手捲剌身得4款,淨係食左三文魚第一round,唔咁凍,得個肥字第二round,稍凍,但都係below average第三round,切到勁厚比我,雖然覺得好抵,但係食落唔知點解覺得唔好味... 壽司&手捲款太少,材料唔夠新鮮,不過舊飯係ok既個軟殼手捲蟹好食炸物,小食,拉面,飯類炸物水準不俗,小食推介炸豆付,金姑肥牛及枝豆後兩者無食到串燒無疑,串燒係做得比較好既一環食左燒白果,未食過覺得幾好味,其他果d都唔錯飲品pepsi,7-up,sunkist燈汁,另有一兩款特飲供應Desertonly ice-cream 菠蘿味好食,特別在佢有d菠蘿jar係度服務真係
早幾個星期睇雜誌見到$99 日本放題
見咁平就同女朋友去試探軍情

7 點鐘打去book 定位
而家熱成咁,費事行到過去又要等
9點20分去到,已經可以入坐啦(唔該晒)

真係好似茶檔feel
好迫,位與位既空間不足
只有少少日本式的裝潢

食物
見到人地有得食燒羊架,甜蝦,但我地無得點黎食
問過先知宵夜時段既食物有少少分別

都係正常大路日本野, 不過款比較少
以下都係宵夜時段既食物:

剌身&壽司&手捲
剌身得4款,淨係食左三文魚
第一round,唔咁凍,得個肥字
第二round,稍凍,但都係below average

壽司&手捲
款太少,材料唔夠新鮮,不過舊飯係ok既
個軟殼手捲蟹好食

炸物,小食,拉面,飯類
炸物水準不俗,小食推介炸豆付,金姑肥牛及枝豆
後兩者無食到

串燒
無疑,串燒係做得比較好既一環
食左燒白果,未食過覺得幾好味,其他果d都唔錯

飲品

Desert
only ice-cream
菠蘿味好食,特別在佢有d菠蘿jar係度

服務真係要改善一下

漏單情況嚴重
我地食完第二round既食物之後佢先上返第一round既壽司比我地... 見到隔離台既情況都係咁(可能係廚房問題)

點野食張paper個木台號個waiter會叫你自己寫,個問題就o係呢度
結果隔離果台4位姐姐不斷投訴黎錯野
最後found out個原因應該係有大頭蝦客寫錯木台號

仲有就係衛生既問題
佢d串燒係用碟仔上既
即使係得一串串燒,正常情況下個waiter會連埋隻碟上比你
但有好幾次個waiter姐姐都係將d串燒就咁倒落我隻"骨'碟到(你當我食d野係垃圾咩)
雖然果d遺跡都係我食過既,但始終令人感覺唔好

價錢,食物,環境,必然是正比的
以$109換咁既食物環境是合理的
就個人而言,晚市$150-$200實在不值
下次,諗唔到o係邊到食宵夜既時間再來吧!!
2007-07-14 7 瀏覽
我鐘意食放題, 所以都會響喱度搵下有咩放題好食, 見到喱到有放題食, 都好想試下, 見網友評論都係好壞參半, 都試下!book左6點鐘, 同朋友準時到, 一入去差d比佢塊地板線親, 勁肥。個格局好茶餐廳, 坐落去之後感覺周圍都好油膩膩。我本身唔介意地方dirty , 大排檔照坐, 不過, 你收甘ga價錢(比其他放題貴), d環境真係唔得。不過, 心lum唔黎都黎左, 唔好食下次唔黎, 同朋友開始商量食咩好, 見張落單紙d刺身好唔惦, 得果幾款, 其他又無咩野食, 最慘係我坐坐下覺得間野好大陣酸宿味, 食刺身要好講衛生,間餐廳連基本衛生都好似攪唔好, 叫人點樣食你d野落肚呀!所以同朋友都唔食, 入左去5分鐘就走, 去搵其他野食。
所以同朋友都唔食, 入左去5分鐘就走, 去搵其他野食。
2007-07-09
本來也不想寫的了,但是覺得對廣大食客來些分享也好,雖說食是很主觀的,但下評應該有些準則。2 個月前,朋友介紹到這裡吃,因為不但包吃,喝也是放題,而且他的組織有特價,應該可省下三數十元。原來這裡的原價挺高,但有很多學生和組織的折扣,獨行食客進來會吃虧。這裡最好吃的是燒烤,原因不便透露,總之去過便知道為何。其它冷盤和壽司水準不太夠,只可說不難吃。飲品添加則相當勤快,服務一般,地方則和網友所說的一樣,相當擠逼兼有油油膩膩的感覺,不算太差但不是我的首選。

2007-06-27
朋友約食飯, 之前已經上openrice 睇過呢間o野o既食評, 但朋友話事唯有試一試啦. 去到門口已見到有人群聚集, 入內更加係迫人. 講環境, 入面其實似普通茶餐廳, 位都幾迫下, 但全場係爆滿o既.食物款式唔多, 刺身一d 都唔甜, 睇落係好, 但食落係冇味, 係北寄貝比較好. 其他熟食亦都冇特別好食, 串燒冬菇好乾, 鴨腎燒唔熟, 魚好腥. 係唯獨金菇牛肉卷好食d. 服務都尚算好, 侍應都幾有禮貌.但d野唔好食, 唔會再去.

服務都尚算好, 侍應都幾有禮貌.

但d野唔好食, 唔會再去.
2007-06-23 1 瀏覽
20/6 食左餐好差既放題... 服務態度/食物水準/地方舒適...通通都below standard...應該係冇standard可言!!打電話問左佢幾次都話我知係柯士甸道...點樣行前少少...我地搵極都搵唔到...d staff 連餐廳附近有咩都講唔出...呢個係最簡單既一個問題(餐廳位置)都解答唔到...咩餐廳黎架??? 因為我未到...所以佢地唔知咩咩價錢...所以搵左個waiter黎問...點不知...佢既答案係..."我新黎...唔知架!!"...另一個再黎解釋...講黎講去都答唔到呢個問題...而家呢個問題好難咩??? ...唔洗又加又減呀!! ... final一個數比人咪得唻!! 大家一路食就一路繼續火...一係又勁漏單...一係送多單...我諗問題唔係我地唻...我地已經食緊...你又送黎...我地食唔晒咪浪費...點不知個waiter 個咀臉完全不知所謂...我已經冇expect 佢有d咩service架啦...佢都唔洗咀"妙妙"呀...真係想同佢講唔想做就唔好做...我地黎食野唔係黎受你氣!!!我地order左秋刀魚...另一個waiter攞住入黎比我地...
20/6 食左餐好差既放題...

我地order左秋刀魚...另一個waiter攞住入黎比我地...放低左之後就話"秋刀魚冇咩人食...佢太星喇!!"...我已經將佢呢個行為當笑話...都唔知呢間餐廳點請人...同埋佢都唔係好老又或者好後生...佢都唔知有冇用腦諗過先講...唉...老闆多得你唔少啦~~

魚生...comment只得兩個字" 好假" ... 食左兩片...應該係兩粒至真...我已經唔想再食!!
天婦羅炸xxx...comment 有4個字" 又油又多粉" ... 各食左3件已經唔想再食!!
綠茶雪糕...comment 比5個字"有色但冇味" ... 一個球都食唔晒!!!
算係好食既就只得毛豆and 金菇牛肉卷~~

餐廳唯一既一間房都唔知係咩房...又熱又冇人理...算啦...都冇心機講喇!!

真係不吐不快呀!!
2007-06-21
今日女友生日,原本想去大吉食自助餐,但原來九龍店假日至有,最後改去松屋一試.入座時間是6:00pm,問過價錢及知道可進食至8:45pm便入座,坐下發覺環境不大理想,枱面細,多d食物都放唔到,可選食物的種類唔算太多,剌身一般,三文魚冇味,鮑片,甜蝦等不過不失,看見別人吃的手卷,紫菜好"林"...放棄了,串燒會較為好,但水準唔多穩定,如簡單的燒冬菇,第1次可口,第2次冇味,第3次還可以.....芝麻雞翼可以一試,牛脷也不錯,飲品冇乜特別,但愛啤酒的人可則暢飲一番,甜品的菠蘿雪糕好味,紅豆,芝麻就唔特別,整體上食物質素可以,7:30pm前上食物時間不用等太耐,大部份的侍應都有禮貌,可惜是約8:00pm當女友去了洗手間,一個中年光頭的侍應拿著收銀單問我是否吃完了,如果是請埋單,當時我十分唔高興,雖然之前有個女侍應問我食物是否到整,我答是;但唔代表你就可以叫我走,基本上我可以坐到8:45pm,亦未試過在食店比人叫埋單,真係一d基本禮貌都冇,對這類食店我的做法是絕對冇下次
坐下發覺環境不大理想,枱面細,多d食物都放唔到,
可選食物的種類唔算太多,
剌身一般,三文魚冇味,鮑片,甜蝦等不過不失,
看見別人吃的手卷,紫菜好"林"...放棄了,
芝麻雞翼可以一試,牛脷也不錯,
飲品冇乜特別,但愛啤酒的人可則暢飲一番,
甜品的菠蘿雪糕好味,紅豆,芝麻就唔特別,
整體上食物質素可以,7:30pm前上食物時間不用等太耐,
大部份的侍應都有禮貌,
2007-06-16 5 瀏覽
昨晚在朋友推介下到了此料理吃放題,坐下已覺甚有日本小餐廳的風味,卡位間隔亦有私人空間,在點菜紙上點了很多小吃如:串燒、壽司、刺身、手卷和天婦羅等,差不多所有款式都試過。個人認為天婦羅蝦做得很好,外層脆粉薄而脆,蝦很新鮮,刺身亦算新鮮,其中的吞拿、鮑片和北寄貝一定要吃,串燒有很多選擇;個人推介春蛋、腎、羊扖、大蔥豬肉和冬菇,不過飲品就別選凍蘋果綠茶,感覺似「螢光」綠茶。老闆還會出其不意地送上意外驚喜,像昨晚就是兩樣在點菜紙都沒有的小吃。另外友哥就以風趣手法送上自制六折咭和點菜紙沒有的甜品─雪糕,不過除了雪糕原來還有芒果布甸呢!由於放題係有時段限定,預定時要問清楚,而每個時段都有不同折扣優惠。
昨晚在朋友推介下到了此料理吃放題,坐下已覺甚有日本小餐廳的風味,卡位間隔亦有私人空間,在點菜紙上點了很多小吃如:串燒、壽司刺身、手卷和天婦羅等,差不多所有款式都試過。個人認為天婦羅蝦做得很好,外層脆粉薄而脆,蝦很新鮮,刺身亦算新鮮,其中的吞拿、鮑片和北寄貝一定要吃,串燒有很多選擇;個人推介春蛋、腎、羊扖、大蔥豬肉和冬菇,不過飲品就別選凍蘋果綠茶,感覺似「螢光」綠茶。老闆還會出其不意地送上意外驚喜,像昨晚就是兩樣在點菜紙都沒有的小吃。另外友哥就以風趣手法送上自制六折咭和點菜紙沒有的甜品─雪糕,不過除了雪糕原來還有芒果布甸呢!
2007-06-07 17 瀏覽
無味都俾佢整到乜都無味除咗雪糕可幸任飲大班人任坐百幾蚊都可再去
無味都俾佢整到
乜都無味除咗雪糕
可幸任飲
大班人任坐百幾蚊
都可再去
2007-06-06 2 瀏覽
在雜誌睇到松屋放題廣告, 講到好似好正咁, 就約埋班fd去試下.....點知!!!!!!一入餐廳, 感覺想走番轉頭, 基本上就係一間茶餐廳咁樣. **仲有摺枱同買櫈, 一啲都睇唔出係日本餐廳**裝修唔掂都算嘞, 啲野食超難食, 串燒無味, 又等得耐. 刺生又唔新鮮, 仲有異味!!! (唔敢食) 牛排好似义燒咁既味(完全無牛肉味, 如果唔係佢講仲會以為係义燒) 叫雪糕都要等半個鐘..... 啲侍應好抵死架, 用手攞住兩串串燒(無碟)走埋嚟問我地, 係咪你地叫既?! 都唔知食定唔食好~~~ 咁污漕....以後一定唔會再去, 仲要叫所有朋友都唔好去!!!
以後一定唔會再去, 仲要叫所有朋友都唔好去!!!
2007-05-19 2 瀏覽
一心諗住再去松屋食下午任點任食,間舖已經難搵,重要食到一吐氣,果日星期四下午12:00,諗住12:00可能少人d,去到都係無人,只得我地3個,於是就立即點菜,諗住少人可以快d,我地只係點左好少野,只係泥左一盤壽司,諗住慢慢食,點知其他好耐都無泥,同時又泥左一批學生,成個街市咁嘈,無泥規矩,於是吹d侍應d野食點解未泥,佢未講已經知道答案,居然做曨d散客,完全無理過任點任食既我地大佬呀!我都要俾錢食架,你都無理由唔理任點任食既客架,有心拖時間泥到d壽司d飯味好怪,於是無食嚿飯,所謂軟殼蟹得個小小,又唔脆,稍為好d只有剌身,其他完全唔得,又少野食,重要收人$99位,俾人食d亳無水準壽司,唔會再幫襯

2007-05-09 3 瀏覽
兩個路盲搵來搵去都唔見,一度放棄,最終都爬到黎。睇雜誌見8:45pm-11pm先有六折,7:45pm打電話book位話,8:30pm到都可以計六折。(折實連加一每位約百四蚊)壽司、刺身方面選擇不多。壽司一夾即散,不過刺身好新鮮、厚切。第一輪食三文魚幾好,到第二輪開始,唔知係咪我地點得少關係,俾左d 冇咁靚。如果一次過叫好多佢會排得整齊,點三四件就咁搵隻碟放。串燒幾多選擇,燒大蔥、冬菇、蝦等等。蝦肉好爽,真係款款即燒熱住上o既~其他小食方面一般~ 不過劃紙寫每碟份量為一件或一人份量,唯獨枝豆好大碟,太多。冇試拉麵烏冬。劃紙上冇寫雪糕/布甸,開始時以為人地臨埋單先可以點,原來唔係。(布甸係個侍應講我地先知有,其他侍應只係會問客要唔要雪糕) 芝麻、綠茶、紅豆三款都好,味道夠濃,紅豆粒仲好大。(可以要求雙球/三球) 布甸係芒果布甸,味道ok,但花奶太多(自己又成日唔記得走奶)任食之餘仲任飲,包括罐裝汽水、凍金桔檸檬、青蘋果綠茶、新輝橙汁、Blue Ice等。不過凍飲太甜,連橙汁都應該係混左糖水。雖然俾好大杯,但我都飲唔到一半。個個侍應都好禮貌。幾多人去食,仲有好多係一大班人聚會,頗嘈。
兩個路盲搵來搵去都唔見,一度放棄,最終都爬到黎。

壽司刺身方面選擇不多。壽司一夾即散,不過刺身好新鮮、厚切。第一輪食三文魚幾好,到第二輪開始,唔知係咪我地點得少關係,俾左d 冇咁靚。如果一次過叫好多佢會排得整齊,點三四件就咁搵隻碟放。

個個侍應都好禮貌。

幾多人去食,仲有好多係一大班人聚會,頗嘈。