2023-02-20 35 瀏覽
大埔名物炸豬扒上海麵,由街市熟食中心開到地鋪,除咗招牌名物炸豬扒外,其他炸物同樣出色。🍜 炸醬豬扒配上海粗麵 $44呢個價錢有兩個餸認真抵,上海粗麵口感特別似烏冬,炸醬偏辣多過酸但配麵一流,炸豬扒金黃酥脆食落肉質結實,唔會太厚炸粉,唔會薄肉唔會韌身。🍜 牛腩炸墨魚條配米線 $52牛腩煮得稔但食落肉質唔爛,牛筋唔多仲啖啖肉,墨魚條外脆內軟入面仲有粟米,味道鮮甜肉質彈牙可口。🤤 炸雲吞 (六隻)$32雲吞偏小巧但勝在皮薄餡靚,食落香脆惹味,加酸甜醬一流。🥒 麻辣手拍青瓜 $20個份量都多算幾足料,辣得嚟幾過癮又爽口,食完炸物仲可以清熱氣。

🍜 炸醬豬扒配上海粗麵 $44

🍜 牛腩炸墨魚條配米線 $52

🤤 炸雲吞 (六隻)$32

雲吞偏小巧但勝在皮薄餡靚,食落香脆惹味,加酸甜醬一流。

🥒 麻辣手拍青瓜 $20

2023-02-17 40 瀏覽
由大埔熟食中心開到地鋪一講起大埔美食就一定會提起呢間小店用一碗上海豬扒面就征服咗一班大埔人的心新分店環境upgrade 左✨裝潢滲透出滿滿的香港情懷🇭🇰💕炸雞翼 $90真係要提一提呢個炸雞翼因為好多人都係識炸豬扒其實佢地啲炸雞翼都好高質(我覺得仲正過炸豬扒😂🤣)每次黎都叫散叫一份啲雞翼特別大隻,炸到金黃色咬落去香脆啲肉汁湧出黎,好味到食唔停💕淨菜肉雲吞(8粒) $36大小適中,菜同肉比例一半一半唔想食麵可以揀雲吞呀😉💕菜心 $20有蠔油同腩汁可揀新鮮嫩綠,正正常常的菜心💕炸雲吞 6粒$34
由大埔熟食中心開到地鋪

💕炸雞翼 $90
真係要提一提呢個炸雞
因為好多人都係識炸豬扒
其實佢地啲炸雞翼都好高質
(我覺得仲正過炸豬扒😂🤣)
每次黎都叫散叫一份
啲雞翼特別大隻,炸到金黃色
咬落去香脆啲肉汁湧出黎,好味到食唔停

💕淨菜肉雲吞(8粒) $36
大小適中,菜同肉比例一半一半
唔想食麵可以揀雲吞呀😉

💕菜心 $20
有蠔油同腩汁可揀
新鮮嫩綠,正正常常的菜心

💕炸雲吞 6粒$34
2023-02-16 18 瀏覽
如果有經開大埔嘅話,都會見到呢度長期好多人排隊,呢度就係大埔名物之一嘅東記上海麵,出名係大大件,炸物好食,平靚正。無論佢嘅外觀同入邊都係設計到好有懷舊嘅感覺。叫了一個雙拼雞翼雲吞上海麵同埋墨魚條豬扒河粉雞翼有四隻,雞翼很大隻,粉漿很薄很脆,有少少鹹,亦都很juicy ,炸得好好食。墨魚條,只有兩條,咬落去有一粒粒嘅口感,好彈牙,有墨魚味,做得好好食。炸豬扒,一大塊,味道一般,未去到乾身,但又唔係好Juice。冇傳說中講到咁好食。雲吞正常。發現到大部份跟餐的飲品都是加$10,但凍檸樂,凍檸七,都只不過係加$11。兩者只係相差$1。感覺上叫凍檸樂抵啲。平均都係每人$57 ,食到好飽,性價比好高。

無論佢嘅外觀同入邊都係設計到好有懷舊嘅感覺。

叫了一個雙拼雞翼雲吞上海麵同埋墨魚條豬扒河粉

雲吞正常。

感覺上叫凍檸樂抵啲。

平均都係每人$57 ,食到好飽,性價比好高。

2023-02-15 26 瀏覽
基本上次次去親大埔都嚟食假日過咗午飯時間依然好旺場廣福道新店 環境乾淨企理 食物份量十足單拼豬扒成隻碟咁大 脆卜卜而我就鍾意雞翼、墨魚卷總括嚟講~ 抵食又好味😋🔸豬扒菜飯($60)單拼勁大塊、長過隻碟!外層脆卜卜,豬扒厚肉多汁,完全唔會乾,好食!菜飯濕潤飽滿、少少咸味,菜量多所以好爽口。🔸雞翼上海粗麵($46)+湘味酸辣湯($2)雞翼個皮好脆好香!大隻又juicy,而且醃得入味(哩樣好緊要!)。粗麵煮得岩岩好,唔會過淋,幾彈砂,湯夠酸唔會好辣,好味。🔸酥炸墨魚卷($38)外脆內彈牙,中間係有蝦仁架!跟機有泰式甜辣醬,但我覺得唔沾到好好食!🔸手拍青瓜($22)可以叫原味及麻辣。好好味!酸酸地、香蒜味、好爽口!每一片都入哂味!🔸菜心($18)菜好翠綠新鮮,爽脆一啲渣都冇!可揀腩汁或蠔油。
基本上次次去親大埔都嚟食
假日過咗午飯時間依然好旺場
廣福道新店 環境乾淨企理
食物份量十足
單拼豬扒成隻碟咁大 脆卜卜
而我就鍾意雞翼、墨魚卷
總括嚟講~ 抵食又好味😋

🔸豬扒菜飯($60)
單拼勁大塊、長過隻碟!

🔸雞翼上海粗麵($46)
+湘味酸辣湯($2)
雞翼個皮好脆好香!
大隻又juicy,而且醃得入味(哩樣好緊要!)。
粗麵煮得岩岩好,唔會過淋,幾彈砂,湯夠酸唔會好辣,好味。

🔸酥炸墨魚卷($38)
外脆內彈牙,中間係有蝦仁架!
跟機有泰式甜辣醬,但我覺得唔沾到好好食!

🔸手拍青瓜($22)
可以叫原味及麻辣。
好好味!酸酸地、香蒜味、好爽口!
每一片都入哂味!

🔸菜心($18)
菜好翠綠新鮮,爽脆一啲渣都冇!
可揀腩汁或蠔油。
大埔名物之一😍終於食到了‼️久仰大名既東記‼️係大埔熟食中心「東記」同x記既炸豬扒🥩 &炸雞翼🍖,好多人為左佢哋慕名而來😚,最近得知東記仲開左地鋪😳,店舖裝修佈置行香港懷舊風情🎬,有舊式香港霓虹燈招牌🔴、深綠色門&窗框&鐵閘🟢等,座位比熟食中心坐得更舒服,帶住老人家可以黎依間🥰🫶🏻-🧡 湯底:腩汁+1 /湘味酸辣湯底+2 /走湯加拌麵汁+6💛 粉麵類:上海粗麵,生麵,河粉,米線💜 招牌炸物麵:豬扒,雞翼,墨魚條單、雙拼一律同價*-🤍 雙拼炸豬扒炸雞翼上海粗麵$46 +炸醬$11💕炸豬扒👅好味指數:8/10炸到金黃色既連骨炸豬扒,炸粉唔厚又做到外層脆口感覺☺️,肉質肥瘦適中,偏厚肉小小☺️唔會太軟腍/結實,保留住微微彈牙口感🥰🫶🏻💕炸雞翼👅好味指數:8.5/10雞翼厚肉大隻😛,炸到好香脆🥹,原本已醃到入哂味,肉質嫩滑有肉汁,️鹹香味濃☺️。💕炸醬👅好味指數:7/10用上辣椒酸菜粒同肉碎,好足料,會重小小油膩感,但唔同譚仔個種偏辣,而係有啲似酸辣米線既酸辣味😂酸酸辣辣,幾特別🤣💕上海粗麵👅好味指數:9/10好中意佢依種麵質😍粗身滑溜口感好彈牙❗️-🤍 雙拼炸豬扒炸墨魚條上海粗麵$46 +腩汁$1 +外婆

🧡 湯底:腩汁+1 /湘味酸辣湯底+2 /走湯加拌麵汁+6
💛 粉麵類:上海粗麵,生麵,河粉,米線
💜 招牌炸物麵:豬扒,雞翼,墨魚條
單、雙拼一律同價*

💕上海粗麵
👅好味指數:9/10
好中意佢依種麵質😍
粗身滑溜口感好彈牙❗️

🤍 雙拼炸豬扒炸墨魚條上海粗麵$46 +腩汁$1 +外婆肉燥$11

💕炸墨魚條
👅好味指數:8/10
好香渦墨魚味🥰,外輕脆內彈牙,味道鮮甜👍🏻

💕外婆肉燥
👅好味指數:7/10
酸味較重配肉碎,幾開胃,
有啲似雪菜肉絲既感覺~

環境:7.5/10
炸豬扒
炸雞翼
炸墨魚條
2023-02-10 242 瀏覽
係附近體育館學野見到東記新開左分店係到就入去食 想當年以前要食要去街巿仲要排成半個鐘先有得食難得今日唔洗排就狗衝入到去都好多人真係好多年冇食過喇睇下個menu先咁耐冇食d野依然咁平店員態度都好好介紹左我地聽點計法炸豬扒同炸雞翼係必叫炸豬扒熱辣辣即製但仍然juicy豬扒雪菜米線 $44豬扒大大塊酥炸墨魚條 $36又係即整墨魚好彈牙食得出真材實料唔係好似出面個d溝好多立雜野炸雞翼竹筍上海粗面 $44特大隻雞翼 比平時出面d鋪大好多即整夠熱肉汁又保持到 粉又唔會太厚脆扑扑好好食竹筍同面都粉量十足44蚊真係抵到爛炸醬 +$10有d辣啱晒鐘意食辣既朋友肉燥 +$10大大碗手拍青瓜 $20青瓜意上不到咁好食個汁好正依個建議大家一試 好開胃雲吞8粒 $34食到依到已經勁飽了叫咁多野飽到爆炸系例又好食先合共$198大家可以當放題咁叫
係附近體育館學野

• 炸雞翼竹筍上海粗面
  • 酥炸墨魚條
  • 炸豬扒
2023-02-05 53 瀏覽
自從肥妹仔轉左響大埔返工之後,放工有陣時都會去附近嘅地方食晚餐。今日經過呢一間東記上海麵,見到價錢好相宜,而且好多人食,決定入去試吓。墨魚條榨菜,上海粗面酸辣湯底$46肥媽叫咗墨魚條上海粗麵,墨魚條外皮炸到酥脆,個酸辣湯底一啲都唔會太刺激,好適合肥妹仔同肥媽呢一啲唔食得好辣嘅人!上海麵煙煙韌韌,唔會好淋,正。牛筋生面 $42肥爸就叫咗個牛筋麵,因為肥爸啲牙唔好,唔食得好硬嘅嘢,呢一個牛筋就最適合。肥妹仔食咗一舊,炆到好軟熟,牛腩汁好出色。炸豬扒走湯加拌面汁 $50見到枱枱都叫炸豬扒,無理由唔叫呱?肥妹仔就叫咗呢一個炸豬扒撈麵,佢個撈麵醬其實就係麻醬加酸汁,好開胃。炸豬扒冇嘢好講,真係好出色!炸粉唔會好厚,豬扒好入味,肥妹仔好驚嗰種肉質好淋,呢隻有咬口,掂。手拍 青瓜 $20正常發揮,青瓜好爽脆。炸雲吞$32外皮炸到脆卜卜,點埋甜酸醬,好好食。

墨魚條榨菜,上海粗面酸辣湯底$46

牛筋生面 $42

炸豬扒走湯加拌面汁 $50

手拍 青瓜 $20
正常發揮,青瓜好爽脆。

炸雲吞$32
外皮炸到脆卜卜,點埋甜酸醬,好好食。
2023-01-13
非常划算的一家面店,店里装修很复古,拍照起来很好看,重点是菜品也很不错哦✅冻柠茶冰冰凉凉的茶饮真的是必点了,🍵喝起来很爽口哦,正好用来解腻呢,茶香味非常浓郁,甜甜的✨✅鸡翼牛腩河粉河粉份量很足,🍜而且里面还加了很多鸡翼呢,吃起来口感就更不用说了,真的很nice,河粉非常的有嚼劲,也是很入味🌈✅牛腩榨菜米线我选的是米线,❣️真的是很喜欢吃米线,入口吸溜吸溜超级舒服,汤汁很鲜美哦,经过特制熬出来的确实不一样🍍

✅冻柠茶
✅鸡翼牛腩河粉
✅牛腩榨菜米线

2023-01-31 32 瀏覽
今日約左朋友去林村,順便黎大埔食名物東記豬扒麵本身想去熟食中心個間,但咁岩個日無開,所以去左廣福道個間去到都要排隊,等左二十分鐘先有位我就叫左豬扒墨魚條上海麵酸辣湯,黎到後覺得酸辣湯既味道同我想像既唔太似,感覺就係醋加辣椒油咁,不過都唔難食的上海麵質感不錯,豬扒好大份,味道都好香,但略為乾身,無乜肉汁,食左兩舊就飽了
今日約左朋友去林村,順便黎大埔食名物東記豬扒麵
本身想去熟食中心個間,但咁岩個日無開,所以去左廣福道個間
去到都要排隊,等左二十分鐘先有位
2023-01-20 62 瀏覽
東記豬扒麵,已經食咗超過30年, 由臨時街市到而家 ,味道一直冇變, 都係咁好食 , 甚至好食過菜欄介紹嗰間世貿 日本豬扒飯( 幫襯過成2舊水, 只係有得自己磨下芝麻呢啲gimmick ,塊豬扒淡而無味)今次試下東記新舖頭, 睇下o唔ok .臨近過年,今日唔算多人, 舖內裝修好retro, 而且有梳化卡位 ,起碼比起新街市舒服好多.同以往一樣 ,嗌咗個雙拼( 牛腩+豬扒河粉), 牛腩d花椒八角入味, 豬扒一樣酥脆, 同新街市一樣好味.再試多個新嘢食, 酥炸墨魚, 墨魚味香 外脆內軟, 絕對不是麵粉貨色,分量唔少!食咗兩樣嘢已經好飽, 叫唔到其他嘢食

食咗兩樣嘢已經好飽, 叫唔到其他嘢食
豬扒麵,酥炸墨魚
豬扒麵,酥炸墨魚
  • 豬扒麵
  • 酥炸墨魚卷
《東記上海麵 - 大埔》成日都聽到身邊既人話大埔好多好野食😂但作為大埔人既我,反而成日都走出去外區食野居多🤪不過大埔真係個人情味濃既地方,與其話好多好野食,不如話好多街坊及懷舊小店係我由細食到大啦😉要私心推介我經常食既美食真係出十個post 都講唔完😂其中要細數既一定有呢間東記上海麵😎由中學放lunch 跑過去新街市舊店霸位食,到而家大左都會間中去食番個炸雞翼油麵,風味依然🤓最主要食個情懷🤭前幾日同媽咪喺大埔墟買過年野,途經佢位於大埔墟既新店,門面裝修同舊店都好唔同,新店個格調比較年輕有動力,原來新店係老闆個仔打理,所以加入左個人元素喺裝修度😎不過食既野都係傳統果幾味,當日我同媽咪兩個人食,叫咗兩個麵同埋兩款小食💁🏻‍♀️炸雲吞 $32平時好少喺呢間餐廳度叫炸雲吞,不過呢個屋企人好鍾意食,炸雲吞好脆,入面嘅餡熱辣辣要小心啲食,一客有六粒都幾抵食💁🏻‍♀️酥炸墨魚條 $36墨魚條用咗墨魚滑製作,食落爽口彈牙,不過我就唔太鍾意入邊有雜豆😂但係媽咪話幾好食就算啦💁🏻‍♀️炸豬扒上海撈粗麵 $50炸豬扒麵係呢間餐廳嘅名物,好多人特登入大埔食佢㗎,而我就最鍾意佢嗰個豬扒骨,本身豬扒醃製過好入味,食到少
《東記上海麵 - 大埔》

💁🏻‍♀️炸雲吞 $32

💁🏻‍♀️酥炸墨魚條 $36

💁🏻‍♀️炸豬扒上海撈粗麵 $50

炸豬扒麵係呢間餐廳嘅名物,好多人特登入大埔食佢㗎,而我就最鍾意佢嗰個豬扒骨,本身豬扒醃製過好入味,食到少少南乳嘅味道,另外嗰炸粉唔會太厚身,有少少酥脆嘅感覺,而個撈麵我都係第一次食,果汁酸酸鹹鹹咁都幾開胃,同埋咁樣食就唔會覺得個炸豬扒太油膩👍🏻都幾match下

💁🏻‍♀️炸雞翼湯上海粗麵 $44

呢個每次我都會叫,超鍾意食佢嘅炸雞翼🥰叫粉麵餐雞翼都已經有五件,所以真係超抵食㗎😌雞翼食落好Juicy,d肉唔會嚡熠熠,我同媽咪share都好夠食

雖然呢間餐廳食嘅嘢唔算好特別,但係勝在人情味濃而且水準維持到十幾年都真係幾厲害,如果入開嚟大埔嘅話真係要試吓佢嘅炸豬扒同炸雞翼啊😝
2023-01-09
  • 炸豬扒麵
  • 炸雞翼麵
2023-01-18 33 瀏覽
成日都聽到人介紹大埔街市嘅豬扒好正好好食,但我一直都無去過 因為真係唔就腳‼️不過今日發現原來廣福道開咗間分店即刻搵位泊車🚗入去食店內充滿傳統懷舊色彩✨人流不絕!呢度嘅炸豬扒、炸雞翼、炸墨魚條都係馳名的,我哋就決定統統叫哂呢度嘅炸物做得好出色🐷炸豬扒勁大塊,炸得夠乾身,肉質有彈性🐥炸雞翼每一隻都脹卜卜,咬開嫩滑有肉汁🦑炸墨魚條口感非常爽彈,仲有好多墨魚粒嘅口感忍唔住叫埋炸菜肉雲吞雲吞皮夠薄,炸到好香脆,中間嘅餡料又唔會太多,最怕食太大舊肉嘅餡呢個份量岩岩好🍜唔係好多地方有上海麵食,所以好有新鮮感❤️麵質好Q彈的,食落有啲粉感,同米線嘅質感好唔同,我都幾鍾意食呢款Q彈上海麵男朋友竟然叫左竹荀肉絲,一嚟到,味道非常刺激,我個人真係接受唔到呢個味道🫣但佢就話好好食~~相信竹荀應該唔係個個人都可以接受‼️
成日都聽到人介紹大埔街市嘅豬扒好正好好食,
但我一直都無去過
因為真係唔就腳‼️
不過今日發現原來廣福道開咗間分店

即刻搵位泊車🚗入去食

店內充滿傳統懷舊色彩✨人流不絕!
呢度嘅炸豬扒、炸雞翼、炸墨魚條都係馳名的,
我哋就決定統統叫哂

呢度嘅炸物做得好出色

🐷炸豬扒勁大塊,炸得夠乾身,肉質有彈性

🐥炸雞翼每一隻都脹卜卜,咬開嫩滑有肉汁

🦑炸墨魚條口感非常爽彈,仲有好多墨魚粒嘅口感

忍唔住叫埋炸菜肉雲吞
雲吞皮夠薄,炸到好香脆,中間嘅餡料又唔會太多,
最怕食太大舊肉嘅餡
呢個份量岩岩好

🍜唔係好多地方有上海麵食,所以好有新鮮感❤️
麵質好Q彈的,食落有啲粉感,同米線嘅質感好唔同,
我都幾鍾意食呢款Q彈上海麵

男朋友竟然叫左竹荀肉絲,
一嚟到,味道非常刺激,我個人真係接受唔到呢個味道🫣
但佢就話好好食~~
相信竹荀應該唔係個個人都可以接受‼️
2023-01-15
下午茶
2023-01-14 44 瀏覽
大埔出名多好嘢食,其中炸豬扒上海麵可以話係必食之一,間中都會去食,之前係熟食市場,環境無咁乾淨之餘,亦坐得唔太舒服,近排知道「東記」入咗舖,就梗係要翻尋味。新舖位於廣福道,環境企理好多,亦坐得好舒服;一場黎到,當然要食招牌豬扒雞翼麵,再加個原汁牛腩。炸豬扒雞翼麵 :豬扒同雞翼都係即叫即炸,上檯時熱辣辣,入咗舖份量無減少到,豬扒同雞翼都係大大件,炸豬扒外皮唔厚,食落好多肉汁,切開四件食得好方便;雞翼炸得脆卜卜,一d都唔乾身,入口有微微蒜香味,食落相當惹味。原汁牛腩 :牛腩炆得好淋好入味,一碗份量都好多,食完牛腩後,仲有好多腩汁可以加落上海麵度,超正!

炸豬扒雞翼麵 :

原汁牛腩 :
2023-01-13
午餐
睇ʏᴏᴜᴛᴜʙᴇ介紹得多 ,一直都未有拜訪終於等到機會,一於入去試下好唔好食東記係大埔除咗係熟食市場屹立多年去年年尾衝出街市,係廣福道開咗新分店分店裝修行港式懷舊路線,好乾淨同光猛 望一望餐牌,睇落款式多同價錢合理難怪咁多人都黎食,要係門外等一等位先入座 我地就叫左東記既名物—炸豬扒同炸雞翼🔺炸豬扒拼榨菜肉絲米線 $44炸豬扒大大塊,炸得好酥脆同好鬼香口(邪惡仔) 榨菜肉絲份量多 兩者配埋都唔錯,份量贏哂 性價比高ヾ(´ε`*)ゝ🔺炸雞翼米線 $44單拼同雙拼價錢一樣,但份量會相對少咗炸雞翼單拼有成5隻,仲要幾大隻炸得好香口好多汁,夠惹味 米線就正正常常、但雞翼真係好好食🔺酥炸墨魚條 $36不得不提東記既炸物好出色炸得好香脆,而且足料咬入去係滿滿墨魚粒下次必定會再ᴇɴᴄᴏʀᴇ!!!🔺炸雲吞 $32一份有6粒,同樣炸得岩岩好炸皮好薄,配埋泰式辣醬食一流🔺西柚梳打 & 青檸梳打 各$11兩杯大大杯 解渴清爽 酸酸甜甜,比飲汽水健康
睇ʏᴏᴜᴛᴜʙᴇ介紹得多 ,一直都未有拜訪
終於等到機會,一於入去試下好唔好食

東記係大埔除咗係熟食市場屹立多年
去年年尾衝出街市,係廣福道開咗新分店

分店裝修行港式懷舊路線,好乾淨同光猛
望一望餐牌,睇落款式多同價錢合理
難怪咁多人都黎食,要係門外等一等位先入座

我地就叫左東記既名物—炸豬扒同炸雞

🔺炸豬扒拼榨菜肉絲米線 $44
炸豬扒大大塊,炸得好酥脆同好鬼香口(邪惡仔)
榨菜肉絲份量多
兩者配埋都唔錯,份量贏哂
性價比高ヾ(´ε`*)ゝ

🔺炸雞翼米線 $44
單拼同雙拼價錢一樣,但份量會相對少咗
炸雞翼單拼有成5隻,仲要幾大隻
炸得好香口好多汁,夠惹味
米線就正正常常、但雞翼真係好好食

🔺酥炸墨魚條 $36
不得不提東記既炸物好出色
炸得好香脆,而且足料
咬入去係滿滿墨魚粒
下次必定會再ᴇɴᴄᴏʀᴇ!!!

🔺炸雲吞 $32
一份有6粒,同樣炸得岩岩好
炸皮好薄,配埋泰式辣醬食一流

🔺西柚梳打 & 青檸梳打 各$11
兩杯大大杯 解渴清爽
酸酸甜甜,比飲汽水健康
  • 酥炸墨魚卷
2023-01-07 46 瀏覽
📌東記上海麵豬扒麵同雞翼麵係東記嘅招牌菜,最近佢地開咗分店,以後又有多一個地方食到佢地嘅豬扒麵喇🥳新店裝修加入綠色鐵閘、經典紙皮石等懷舊元素,食麵之餘不妨打吓卡📸✴️雞翼淨食Jumbo size嘅雞翼係我最愛,外皮炸得脆卜卜,帶點蒜香又幾惹味🤤大大隻嘅雞翼多肉又juicy,到店必試✴️雪菜肉絲 豬扒 菜飯豬扒都係東記嘅招牌,豬扒大塊又厚身,雙拼都係同樣價錢 選配雪菜肉絲,幾啱送飯而佢地嘅菜飯都唔錯,菜粒夠多而且好夠味✴️豬扒 炸醬 上海粗麵啖啖肉嘅豬扒同上海粗麵都都好夾加咗炸醬,有肉碎同爽脆口感嘅榨菜,味道辣辣地,加少少佢地嘅秘製辣椒油更加正
📌東記上海麵

✴️雞翼淨食

✴️雪菜肉絲 豬扒 菜飯
而佢地嘅菜飯都唔錯,菜粒夠多而且好夠味

✴️豬扒 炸醬 上海粗麵
啖啖肉嘅豬扒同上海粗麵都都好夾