2012-11-10
其實本人依幾年係"為食達人", 但因為lazy 加上中文麻麻,所以一直無寫食評, 只係影相post係FACEBOOK, 現時POST上去既相已經過千張 (可惜有D餐廳因某D 原因無影相, 唔可以做RECORD). 今日, 我突然心血來潮想寫返, 因為我覺得有好野應該同大家分成.第一間寫係依間RUSSIAN BISTRO, 雖然無BALAILAKA 咁大 (BALAILAKA都close咗), 但環境唔錯.依個bistro 有個浪漫故事, 老闆係CHINESE, 我無記錯的話, 老闆話佢當年係BEIJING (不係Beijing club, 係真正既beijing) 識咗一名Ukraine 女人, 大家唔識講對方既language, 但係因為鐘意對方, 老闆買本字典學對方既language, 有時指住字典上面既字去表達信息, 就係咁,佢地一齊咗, 之後結婚, 生咗兩位小朋友. 小朋友依家已經讀緊中學. 老闆話以前TV有個節目叫"絲綢之路" 報導過佢地既愛情故事. 依個seafood platter 其實mainly 係fish sashimi , cooked fish, salmon
老闆又NICE, 環境有CULTURALSIGNATURE, 又有FREE VODKA.
開心!!!