2009-08-04
同honey 去開北角, 順道晚飯差不多九點先到, 好在唔洗等位, 不過依然有好多客我地order 了:中式牛仔骨- 無乜特別, 有幾舊仲好 "銀", 咬唔開好似香口膠咁 ($65)特式泰國奶油蝦配4 個細細的豬仔硬包 - 勁好味, 蝦好大隻好鮮甜, d 汁唔會好辣又香口啱晒honey.....d 包 "點" 汁食好正, 用黎送白餸都gd (叫咗半斤, 每兩$16)避風糖炒蟹 - 我地order 小辣, 點知佢黎咗碟連我食開麻辣的人都覺得有點頂唔順, 結果honey 食咗一隻鉗同埋半隻腳就無食, 全碟蟹幾乎係我一個食晒味道: d 辣椒好味, 不過隻蟹麻麻地, 唔算新鮮, 肉又唔多, 膏就ok 夠, 或者因為係膏蟹啦....同埋炒得都唔入味 ($15一兩, 有d 貴)連埋兩碗白飯+ 兩支汽水埋單$520, 勁唔抵食, 呢個價錢可以去d 正宗海鮮店食d 新鮮游水海鮮大排檔仲要收5$ service charge, 勁無奈....總括, 間唔中同朋友去下ok, 不過海鮮就唔好叫好d, 如果叫小菜我諗會特別d~
差不多九點先到, 好在唔洗等位, 不過依然有好多客
我地order 了:
連埋兩碗白飯+ 兩支汽水