2009-03-07
第三站來到東寶,之前亦食過一次, 今次兩個人食,可以食個飽6點鐘來到已有幾枱坐左係度,2個人要搭枱,不過都無所謂,好多人坐一張大枱,不覺得逼。一坐低就點左個炸豬手同荷葉飯, 跟位仲要左個沙拉骨,同魚雲煲。先來豬手,呢個係好多人都有點,炸得香脆的豬手點上惹味既南乳汁,豬手不太大件容易咬,炸得香脆又不會太乾.跟住係魚雲煲,一上枱個煲依然係吱吱聲, 姜葸味好香,魚雲先經炸過再落煲煮,魚骨炸得好香脆,幾乎骨頭都食埋,正係好好味。送酒最岩,忍唔位叫左支啤酒, 啤酒用碗飲,叫戰斗碗,而且係凍既, 呢樣真係周到跟位係荷葉飯,荷葉飯好大個,只售88, 味道唔錯, 最後食唔晒要打包。最後係沙拉骨,買相不錯,每一舊骨上都均勻地沾上白色的沙律醬, 但係好乾身,汁只係骨上,碟底無多餘既汁。質素不錯,食完三個餸真係飽到想嘔。兩個人叫四樣野, 好飽, 東寶依然係咁好食, 值得推介。
兩個人叫四樣野, 好飽, 東寶依然係咁好食, 值得推介。