2022-06-18 27 瀏覽
知道尖沙咀開咗一間新嘅甜品店,主打杏仁!聽落感覺好似好健康,食完飯去食個甜品就最好🥰😍芒果爽冰 $52👀鍾意食芒果嘅朋友仔一定要試~尤其係而家開始熱,免頭仲會有啲椰果同埋爽脆嘅小珠珠,大啖大啖咁食啲芒果冰真係好正🥹😍芒果奶昔雙皮奶 $59👀芒果好香甜,底下雙皮奶奶味麵好濃郁🥰據聞係店內嘅招牌!食落又唔會太甜,不錯~本身想試佢個椰皇系列,可惜太早去到仲未有🫠下次再試😍養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸 $48👀入邊嘅青鑽好似爆爆珠,加埋桃膠係到,幾有口感,俾起珍珠更健康,同埋杏仁茶味道都濃郁👍🏻

😍芒果爽冰 $52

👀鍾意食芒果嘅朋友仔一定要試~

😍芒果奶昔雙皮奶 $59

👀芒果好香甜,底下雙皮奶奶味麵好濃郁🥰據聞係店內嘅招牌!

😍養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸 $48

2022-06-17 14 瀏覽
夏天咁熱 最啱就係飲手搖飲品🥤但係又驚肥肥~嚟呢一度飲杏仁茶就啱晒🤍超鍾意佢哋個意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸!松露味真係好濃郁 再配埋芝麻同埋杏仁嘅香味 清新又好味😋
2022-06-17 25 瀏覽
食完飯當然要食飯後甜品🍮呢一間喺尖沙咀嘅甜品店就啱晒!佢哋嘅甜品係行健康路線~味道清爽推介佢哋個椰皇貓山王燉雙皮奶!雙皮奶 奶香十足 口感非常之滑溜🥛面頭仲有勁大舊貓山王 真係超級足料!
2022-06-17 18 瀏覽
中於黎到想食好耐既杏甜點啦~ 朋友之前話杏甜品好多款都好好味好健康,想食好耐!放假中於有機會食了可能係週末關係~ 要排一陣間,不過都好快就到我地~ 室內都幾多位置,用左綠白色既設計坐得好舒服,好有空間感!我地叫左1個熱甜品1個冷甜品加埋杏仁吸吸系列飲品一齊食~ 杏仁吸吸系列好似係新推出用飲管可以吸到杏仁茶同埋配料!我地叫左養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸,椰皇貓山皇燉雙皮奶同埋杏仁茶燉蛋白!杏仁茶燉蛋白我哋叫咗熱食!香香嘅杏仁茶加埋蛋白一齊食真心好正!養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸超級足料!大半杯可以吸吸!發現了青鑽超好咬口,好有爆彈的口感!加埋桃膠一齊食是3款不同的口感!椰皇貓山皇燉雙皮奶超級正~ 椰汁配埋貓山皇榴槤溶超級香濃!雙皮奶好滑連個羊肉都好爽口好鮮甜!真心推薦!
可能係週末關係~ 要排一陣間,不過都好快就到我地~
室內都幾多位置,用左綠白色既設計坐得好舒服,好有空間感!

我地叫左1個熱甜品1個冷甜品加埋杏仁吸吸系列飲品一齊食~

加埋桃膠一齊食是3款不同的口感!

真心推薦!

2022-06-17 76 瀏覽
有日同朋友於尖沙咀吃飯後想找一間甜品店,發現原來相當艱難!但問題終於解決,因為在The One旁的加拿分道開了間「 杏甜品 」。 以杏仁為題,使用原材料及純手工製作,不加任何添加劑或防腐劑,食得放心。淺木色裝修,cafe般的舒適設計,又多甜品選擇,除了椰程系列,還有雙皮奶、芒果小丸子、黑松露芝麻等等。 **所有杏仁茶產品每日在店中新鮮現磨**一行三人各點一款:🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸💲55Almond Drink with Mango and Rice Ball 呂宋芒香甜,小丸子軟糯,配上鮮香的杏仁茶即更是美味!😶椰皇燉貓山王雙皮奶 💲75Steamed Milk Pudding with Durian in Coconut Shell 貓山皇榴槤蓉啖啖冰凍,味道順滑而且味道香濃。🍑椰皇桃膠燉雙皮奶 💲67Steamed Milk Pudding with Peach Gum in Coconut Shell 桃膠除了口感彈牙外,更是平民燕窩,可補充膠原蛋白,養顏護膚。現在到尖沙咀想吃甜品的話,都必到訪!
有日同朋友於尖沙咀吃飯後想找一間甜品店,發現原來相當艱難!

**所有杏仁茶產品每日在店中新鮮現磨**

一行三人各點一款:

🥭
呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸💲55

呂宋芒香甜,小丸子軟糯,配上鮮香的杏仁茶即更是美味!

😶椰皇燉貓山王雙皮奶 💲75

貓山皇榴槤蓉啖啖冰凍,味道順滑而且味道香濃。

🍑椰皇桃膠燉雙皮奶 💲67

現在到尖沙咀想吃甜品的話,都必到訪!
2022-05-29
哩間文青甜品店已經黎過好多次,無論係Tiffany Blue既環境,定係甜品既質素都令我好滿意,已經變左做我既食堂之一🥰最欣賞哩到既甜品用料新鮮,夠晒真材實料,而且唔會墨守成規,經常都會推出新產品~🥛杏仁茶燉蛋白 $55哩個已經成為我每次黎必點既甜品❤️新鮮既即磨杏仁茶配上幼滑細緻既燉蛋白,味道恰到平衡,兩樣真係絕配,每次食都係咁好食😚超好味推介👍🏻 🍨椰皇貓山皇燉雙皮奶 $75 哩個真係一試愛上,榮升我的最愛💕面層既貓山皇榴槤果肉分量十足,一入口榴槤味非常濃郁,而雙皮奶奶味香濃,質感幼滑,兩樣一齊食真係忍唔住一啖接一啖,榴槤控必食推介😆👍🏻🍹呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55新推出既杏仁茶吸吸有多款口味可以選擇,今次我就揀左芒果,一飲落口已經食到粒粒芒果肉,味道香甜,吸吸既口感有啲似沙冰,底層仲有唔同顏色同味道既小丸子,質感煙靭,真係好啱夏天飲~整體黎講,甜品店環境舒適,甜品keep住高質,而且會不斷推陳出新,更新甜品餐單,每次黎都會試到新甜品,而且一定會令人滿意,大家黎開尖沙咀都可以試下!

🥛杏仁茶燉蛋白 $55

🍨椰皇貓山皇燉雙皮奶 $75

🍹呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55

下午茶
2022-06-15 16 瀏覽
之前都食過,有我鐘意嘅蛋白杏仁茶,又有椰皇燉品,地點方便,所以又再嚟~🥥椰皇桃膠燉雙皮奶💰$67鐘意椰汁香、又鐘意桃膠、又鐘意燉雙皮奶,所以次次都食呢款,又香又滑🥥椰皇貓山皇燉雙皮奶💰$75家人鐘意食榴連,用咗榴連肉製成榴連波,雖然我唔食榴連但坐隔離都聞到一大陣榴連味,見佢都食晒我諗鐘意食榴連會鐘意嘅🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸💰$55新出品吸吸系列,有五款「飲品」揀,要咗最大路嘅芒果系列,杏仁茶可能未必嗰個岩飲,但我就好鐘意,加咗芒果加易入口,仲有彩色粉圓夠晒靚,啱晒夏天邊行邊飲🚩杏甜品 (尖沙咀) @almonddesserthk 📍尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖

🥥椰皇桃膠燉雙皮奶💰$67

🥥椰皇貓山皇燉雙皮奶💰$75

🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸💰$55

🚩杏甜品 (尖沙咀) @almonddesserthk
📍尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
2022-06-15
5 分鐘 (堂食)
2022-06-15 37 瀏覽
其實一早bookmark 左呢間甜品鋪,尖沙咀好耐沒新,又裝修得唔錯,又唔係貴既甜品鋪。終於開番晚市堂食,同friend 食完晚飯再去食糖水呢嗰習慣,終於可以回復~~雖然叫杏甜品,但係都幾多杏仁以外既甜品。我就唔食杏仁既,所以就試唔到佢既招牌產品。最後揀左個相對沒咁邪惡既龍眼爽冰😁😁刨冰底好重龍眼味,清甜唔膩,仲食到有龍眼肉碎,質地雖然未去到綿綿冰咁幼細,但都算細滑👍🏻👍🏻上面有椰果同水晶珠,令到口感豐富啲。我比較鍾意配水昌珠既口感,同冰比較夾。因為椰果太大粒,未咬到粒椰果,啲冰已經喺口度融晒🤭🤭
雖然叫杏甜品,但係都幾多杏仁以外既甜品
我就唔食杏仁既,所以就試唔到佢既招牌產品。
最後揀左個相對沒咁邪惡既龍眼爽冰😁😁
龍眼爽冰
2022-04-22
宵夜
龍眼爽冰
2022-06-14 29 瀏覽
呢排啲天氣又焗又熱,喺尖沙咀行完街諗住坐低飲杯嘢🙃記起朋友之前介紹過就碌咗過嚟食😋原來佢哋嘅Menu有咖啡同埋三文治,呢度嘅裝修似係CAFE多啲,所以有咖啡同三文治係一件好合理嘅事😂😂😂甜品有熱有凍😌凍嘅▪️呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸呂宋芒香甜,小丸子煙靭有咬口,配埋濃郁嘅杏仁香味嘅杏仁茶。甜度係少甜,飲完都唔會有太大嘅罪惡感。▪️士多啤梨爽冰透心涼嘅甜品!每一啖邊度有士多啤梨嘅香甜,仲有水晶珠同埋涼果。飲完之後, 翳焗嘅感覺冇晒。🤭養生朋友表示要食熱嘅▪️椰皇桃膠燉雙皮奶 $67雙皮奶係用上北海道3.6牛乳😋奶味濃郁仲要勁滑🫠桃膠份量多,椰皇嘅肉都可以輕易刮埋出嚟食。係滋潤嘅感覺

甜品有熱有凍

😌凍嘅
▪️呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
呂宋芒香甜,小丸子煙靭有咬口,配埋濃郁嘅杏仁香味嘅杏仁茶。
甜度係少甜,飲完都唔會有太大嘅罪惡感。

▪️士多啤梨爽冰

🤭養生朋友表示要食熱嘅
▪️椰皇桃膠燉雙皮奶 $67
1K
每當在尖沙咀想吃甜品的時候,就會想到這間,因為之前吃過真的覺得挺不錯!今天在附近吃完飯後,想解解饞,就來吃一下,怎知道四點多的時候,店裡還是人山人海的,真的挺意外的,而且還推出了挺多的新產品,那就真的要好好的吃一下!呂字芒小丸子杏仁茶吸吸(55元)新出的飲品非常符合店名,用上大量杏仁去磨製而成的杏仁茶,杏仁味道非常香濃,質感奶滑無渣,跟芒果蓉混合在一起後,會多了份水果的酸甜,而且除了大量軟糯的小丸子外,還有芒果粒,喝起來多重口感!椰皇湯圓燉湯圓燉雙皮奶(69元)這個也是新推出的,即叫即蒸的,所以要等一段時間才拿到,不過等待是非常值得的!因此一個甜品能吃到五種不同的東西,分別是軟糯流心濃香的芝麻湯圓,跟椰皇水混合的牛奶喝起來既清甜又奶滑更有濃濃的椰子香,下面的是嫩得入口即化的雙皮奶,最後是滑嫩的椰皇肉配上其他一起吃,大大增加了椰子的香味!貓山王榴槤爽冰(59元)這個肯定不會令榴槤控失望,榴槤爽冰入口即化,濃濃的榴槤香,上面還撒上了爽珠,配合起來增加了口感,還有一球的貓山王果肉,配上爽冰一起吃味道更濃郁,質感幼滑,吃起來令人回味!
呂字芒小丸子杏仁茶吸吸(55元)
呂字芒小丸子杏仁茶吸吸
椰皇湯圓燉湯圓燉雙皮奶(69元)
椰皇湯圓燉湯圓燉雙皮奶
貓山王榴槤爽冰(59元)
2022-06-11
2022-06-12 37 瀏覽
鍾意飲杏仁茶嘅朋友一定要試呢間啦! 主打一系列杏仁甜品, 新Menu推出咗「杏仁茶吸吸系列」, 之前食過覺得佢哋嘅杏仁茶同其他甜品都相當出色, 今次又嚟咗尋找「杏」福滋味😋👍🏻必試 - 杏仁茶燉蛋白杏仁每日新鮮現磨, 人手壓杏汁, 啖啖真材實料! 杏仁味香濃天然, 入口香滑; 燉蛋白非常多, 足足有成半碗! 質感嫩滑, 係滋潤養顏嘅甜品🤍🔸呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸將傳統杏仁茶變成凍飲, 夏天飲啱晒😚! 用上菲律賓芒果🥭, 啖啖芒果, 香甜好滋味~ 杏仁茶嘅杏仁味好香好突出, 兩者嘅味道好夾, 唔會互搶對方嘅味道~ 香甜芒果粒, 配上QQ小丸子, 口感豐富!
👍🏻必試 - 杏仁茶燉蛋白

🔸呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
2022-06-11
  • 杏仁茶燉蛋白
  • 呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
餐廳採用全球頂級杏仁同食材,提倡綠色健康,更採用天然果糖打造微糖無糖甜品👍🏻 依加新推出杏仁茶吸吸🥤方便大家邊行街邊飲杏仁茶😆 另外有雙皮奶、湯圓、及傳統糖水👍🏼.🥥椰皇桃膠燉雙皮奶 $67: 雙皮奶嫩滑,配養生桃膠 適合女士美顏😍 椰皇香氣四溢🥥 椰肉夠淋!.🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55: 呂宋芒粒好清甜,七彩小丸子煙韌增添口感🍡 杏仁茶濃郁清新,夏天飲好涼快✨.🤎芝麻合桃露 $35: 芝麻好香濃 配合桃露更突出! 整體質感夠濃稠!

🥥椰皇桃膠燉雙皮奶 $67

🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55

🤎芝麻合桃露 $35
: 芝麻好香濃 配合桃露更突出! 整體質感夠濃稠!
2022-06-12 15 瀏覽
意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸😆$68近期新推出嘅杏仁茶吸吸系列😁第一啖飲落去😚黑松露嘅獨特味道已經充滿着整個口腔😊真係非常濃郁,飲落亦好Creamy😌一陣之後就會回味返淡淡嘅芝麻同杏仁味☺️整體而言呢個配搭都真係唔錯😇泰國金標龍眼爽冰🥰$55每次嚟到都一定會食呢一個龍眼爽冰😍絕對係必食推介😚龍眼肉同沙冰嘅融合😇氣味清香,甜而不膩😋口感軟綿,啖啖都食到龍眼嘅獨有嘅味道😛楊枝甘露😌$49頭三位必食嘅糖水😀楊枝甘露都一定榜上有名🤣用料豐富,芒果同西米都幾多👍食落酸酸甜甜,非常開胃😇Almond Dessert 杏甜品 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸😆$68

近期新推出嘅杏仁茶吸吸系列😁
第一啖飲落去😚
黑松露嘅獨特味道已經充滿着整個口腔😊
真係非常濃郁,飲落亦好Creamy😌
一陣之後就會回味返淡淡嘅芝麻同杏仁味☺️
整體而言呢個配搭都真係唔錯😇

泰國金標龍眼爽冰🥰$55
每次嚟到都一定會食呢一個龍眼爽冰😍

絕對係必食推介😚
龍眼肉同沙冰嘅融合😇
氣味清香,甜而不膩😋
口感軟綿,啖啖都食到龍眼嘅獨有嘅味道😛

楊枝甘露😌$49
頭三位必食嘅糖水😀
楊枝甘露都一定榜上有名🤣

用料豐富,芒果同西米都幾多👍
食落酸酸甜甜,非常開胃😇

Almond Dessert
甜品 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
2022-06-10 31 瀏覽
甜品舖以杏仁為題,所有杏仁茶產品每日都係喺店內新鮮現磨,不加任何添加劑或防腐劑。呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸($55)最近仲推出咗飲得嘅杏仁茶,顛覆咗杏仁茶傳統形象,成為夏日冰涼飲品。杏仁味濃厚,配合香甜芒果同軟糯煙韌小丸子,味道清爽,口感豐富超級消暑。泰國金標龍眼爽冰 ($55)一碗龍眼爽冰用成差唔多30粒龍眼,果味濃郁,味道清甜,清涼爽快,配搭爽脆西米同彈牙椰果,賦予爽冰唔同層次。榴槤湯圓 ($36)外層煙韌,內餡香濃軟滑,一咬即湧出,啖啖榴槤滋味,榴槤愛好者千萬唔好錯過。

呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸($55)

泰國金標龍眼爽冰 ($55)

榴槤湯圓 ($36)

1K
2022-06-10 23 瀏覽
說到甜品店,必定會想到杏甜品,魅力實不可擋,除了保持一貫優良甜品質素,也不斷求變更新菜單,為客人帶來新意以保持新鮮感。最近推出了全新驚喜口味,凍杏仁茶吸吸系列,完全將傳統中式甜品昇華到另一個層次,給人意想不到的味感衝擊。客人亦可隨個人喜好,升級添加其他配料。呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸($55)額外添加了海鹽奶蓋 (+$5),奶蓋綿密厚身,鹹香滑溜;杏味香濃突出,配搭用新鮮芒果肉煮成的果醬和芒果粒混合,味道出奇地夾,令人一試難忘!冰涼清爽,很適合夏日品嚐。小丸子軟糯煙韌,非常有咬口,提升口感層次,新鮮感滿分。自家迷你系列 ($50/套)這個迷你系列,讓大家一次過試勻4款甜品。蓮子燉蛋白口感香滑細膩,蛋香十足;3.6牛乳雙皮奶口感細膩嫩滑,充滿濃郁奶香。超多芒芒果布甸內藏很多芒果肉,名符其實真的超多芒,入口清香不甜膩;杏仁奶凍杏仁味香濃,口感幼滑,入口即溶。

呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸($55)

自家迷你系列 ($50/套)
這個迷你系列,讓大家一次過試勻4款甜品