2022-05-30 20 瀏覽
After we had our lunch, we planned to have some dessert to quench our thirst amid the humid weather. We walked past this shop and was attracted by their display outside their shop. Almond Dessert was located at Champagne Building, couple of minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR.Shortly after we were seated, it was already full of people coming for their dessert. They served swallow nest, steamed king coconut, fruit smoothie, almond sweet soup cup, traditional dessert, sago, tangyuan and fruit cup

They served swallow nest, steamed king coconut, fruit smoothie, almond sweet soup cup, traditional dessert, sago, tangyuan and fruit cup drink.

Almond sweet soup with black truffle and black sesame drink - The texture was quite similar to tofu, soft and smooth. The combination of black truffle and black sesame taste was just nice, not too overwhelming.

Steamed milk pudding with musang king durian in coconut shell - This was one of their signature dessert, with the milk pudding very soft and smooth, sweet in taste. Durian meat was chewy and flavourful, while the coconut meat was easy to scoop off from the shell, which was soft and juicy.

Longan smoothie - This dessert was perfect during this weather, very refreshing and sweet in taste. It was like eating sorbet, blended till soft and smooth. There was longan bits in the smoothie too. Jelly and sago was placed on top of the dessert too.

Located on every table, if we share and post on social media platform, we were entitled on mini smoothie.

We post on our IG and chose strawberry and honeydew smoothie. They were sweet and refreshing, a scoop of ice cream portion.
2022-05-29 14 瀏覽
咁熱又咁潮濕嘅天氣,仲好焗~行陣街都要搵糖水鋪坐坐,抖涼休息下~呢間尖沙咀甜品鋪成日都有季節產品推出, 最新有凍飲杏仁系列同埋凍食椰皇系列,啖啖都涼浸浸~意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸好香芝麻杏仁味,芝麻杏仁雪糕慢慢溶入杯入面~冰涼又帶點creamy ,仲有松露香~龍眼爽冰龍眼肉磨碎同相沙冰混合埋一齊,淡淡龍眼肉味,口感軟綿綿中又帶點爽~椰皇桃膠燉雙皮奶好滋補,燉得好靚~雙皮奶奶味重帶椰皇香,桃膠清澈軟綿~
咁熱又咁潮濕嘅天氣,仲好焗~
行陣街都要搵糖水鋪坐坐,抖涼休息下~

呢間尖沙咀甜品鋪成日都有季節產品推出, 最
新有凍飲杏仁系列同埋凍食椰皇系列,啖啖都涼浸浸~

意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸

龍眼爽冰

椰皇桃膠燉雙皮奶
好滋補,燉得好靚~雙皮奶奶味重帶椰皇香,桃膠清澈軟綿~

2022-05-27
下午茶
呢間店風格好文青🍽✨,裝修以湖水綠同埋木為主調,重點當然係糖水有特色之餘仲要好味!之前介紹過嘅「抹茶湯圓🍵」係必食!今次試新野都好jeng❗️🥳:-1️⃣「椰皇湯圓燉雙皮奶(H)🥛🥥($69)」呢個超正😍,上次食過覺得雙皮奶同埋湯圓都係必食,今次黎個crossover‼️今次叫左榴槤味湯圓(有3大粒),流心餡榴槤蓉味道甘香濃郁✨🤪,雙皮奶夠滑重奶香味同椰香味,仲有椰肉可以食~Steamed milk pudding with tangyuan in coconut shell: with rice dumplings (durian flavour was chosen)👍🏻-2️⃣「士多啤梨爽冰🍓($52)」味道天然‼️😍食落唔太甜,好清新、有清甜嘅士多啤梨味,仲有啲有咬口嘅粒粒同椰果,感覺0負擔~Strawberry smoothie: strawberry sorbet: very refreshing and taste naturally sweet👍🏻-3️⃣「養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸🤍($48)」🆕第一次見咁樣飲嘅杏仁茶!味道夠香濃🤪,青鑽桃膠有咬口,養顏之選👯‍♀️~Almond drink
1️⃣「椰皇湯圓燉雙皮奶(H)🥛🥥($69)」
2️⃣「士多啤梨爽冰🍓($52)」
3️⃣「養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸🤍($48)」🆕
第一次見咁樣飲嘅杏仁茶!味道夠香濃🤪,青鑽桃膠有咬口,養顏之選👯‍♀️~Almond drink with hulless Barkley and peach gum: the peach gum is chewy, rich almond milk👍🏻
🐰💬:
值得encore,味道有驚喜💖~Recommend!
椰皇湯圓燉雙皮奶
養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸
椰皇湯圓燉雙皮奶
養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸
2022-05-28 73 瀏覽
見到呢個名就知道係主打杏仁甜品‼️仲有養顏椰皇系列、透心涼鮮果爽冰嚟到杏仁甜品店,當然要叫返杯杏仁茶吸吸杯先「呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸」杏仁茶同芒果汁融為一體,令味道唔會咁單一,可以同時間享受唔同味道小丸子份量好多,有助增加煙煙韌韌嘅口感‼️「椰皇桃膠雙皮奶」呢個非常有驚喜桃膠份量非常多,雙皮奶口感好滑,真係一啖接一啖咁食「貓山王榴槤爽冰」咁炎熱嘅天氣,有碗爽冰真係即時醒神哂❤️榴槤香味濃郁撲鼻,最上面嘅小山丘其實係貓山王榴槤蓉底層就係榴槤爽冰,完全可以滿足到我呢個榴槤控
見到呢個名就知道係主打杏仁甜品‼️
仲有養顏椰皇系列、透心涼鮮果爽冰

嚟到杏仁甜品店,當然要叫返杯杏仁茶吸吸杯先

「呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸」
杏仁茶同芒果汁融為一體,
令味道唔會咁單一,可以同時間享受唔同味道

小丸子份量好多,有助增加煙煙韌韌嘅口感‼️

「椰皇桃膠雙皮奶」
呢個非常有驚喜

桃膠份量非常多,雙皮奶口感好滑,
真係一啖接一啖咁食

「貓山王榴槤爽冰」
咁炎熱嘅天氣,有碗爽冰真係即時醒神哂❤️
榴槤香味濃郁撲鼻,
最上面嘅小山丘其實係貓山王榴槤蓉

底層就係榴槤爽冰,
完全可以滿足到我呢個榴槤控

2022-05-28
  • 椰皇桃膠燉雙皮奶
  • 貓山王榴槤爽冰
2022-05-28 13 瀏覽
😰最近天氣又熱又濕🌦有時都會冇乜胃口☔️呢個時候最好就係食番啲甜野平衡下心情嚕❤我好喜歡去尖沙咀呢間「杏」甜品店感受下「杏。福滋味」🥰🧋赤豆小丸子杏仁茶吸吸 $45:新系列嘅「杏仁茶吸吸」杏仁底又香又滑❤配埋QQ嘅小丸子😋係熱辣辣嘅夏天啜嚟飲就啱晒喇🥳抵飲👍🍮杏仁茶燉蛋白$55:呢個每次黎都會叫嘅杏仁茶燉蛋白❤次次都唔會令我失望🥳賣相非常之簡約,絕不花巧「簡單。美」🥳 大大碗熱辣辣🤤每一口都係「杏福。幸福」嘅味道喔❤🥭芒果奶昔雙皮奶 $59:芒果嘅甜品就真係食得多😋但係雙皮奶再加芒果奶昔❤️真係聽見都想食😍佢哋嘅雙皮奶上邊仲鋪滿咗好多好厚嘅芒果肉🥳大人小朋友都唔可以錯過呀💜

• 赤豆小丸子杏仁茶吸吸
  • 杏仁茶燉蛋白
  • 芒果奶昔雙皮奶
杏甜品Almond Dessert又有新系列啦~今次係凍杏仁茶吸吸系列!之前試過士多啤梨小丸子吸吸,啖啖清新香甜又足料,勁正~而家初夏祭仲有限定2大驚喜優惠:-甜品第二件半價-中ALMOND身份證字母優惠75折呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸杏仁茶香氣十足,散發濃濃杏仁香,潤肺美白抗衰老一流~粒粒香甜呂宋芒配煙韌軟糯小丸子,口感極佳。 椰皇貓山皇燉雙皮奶雙皮奶軟滑綿密,奶香濃郁,貓山皇榴槤蓉夠哂冰凍,入口順滑香濃,果肉細膩。椰皇桃膠燉雙皮奶雙皮奶味道清香帶點微甜,桃膠爽口又軟滑,好有咬口。
甜品Almond Dessert又有新系列啦~
今次係凍杏仁茶吸吸系列!

之前試過士多啤梨小丸子吸吸,
啖啖清新香甜又足料,勁正~

而家初夏祭仲有限定2大驚喜優惠:
-甜品第二件半價
-中ALMOND身份證字母優惠75折

呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
杏仁茶香氣十足,散發濃濃杏仁香,
潤肺美白抗衰老一流~
粒粒香甜呂宋芒配煙韌軟糯小丸子,口感極佳。
椰皇貓山皇燉雙皮奶
雙皮奶軟滑綿密,奶香濃郁,
貓山皇榴槤蓉夠哂冰凍,
入口順滑香濃,果肉細膩。

椰皇桃膠燉雙皮奶
雙皮奶味道清香帶點微甜,
桃膠爽口又軟滑,好有咬口。

2022-05-26
2022-05-25 22 瀏覽
呢間杏甜品將傳統嘅杏仁茶變成唔同花款嘅新派甜品糖水,仲有好多經典港式糖水以新派手法呈現,加上文青環境,吸引咗好多人排住隊食糖水🤪🤪之前食過一次,佢嘅龍眼冰清甜好食,今次再嚟就試吓其他創意港式糖水先😆呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸新系列嘅杏仁茶吸吸,配料份量好足,將養顏傳統嘅杏仁茶變成凍飲,夏天啜嚟飲就啱哂,有幾款口味,呢款呂宋芒酸酸甜甜,小丸子好QQ,加埋杏仁茶底口感好豐富。椰皇木蓮凍燉雙皮奶推介椰皇系列🥥原個椰皇裝住雙皮奶同木蓮凍,木蓮凍都係第一次聽🤣原來係木蓮果籽搓出嚟嘅果膠整成,似涼粉同龜苓膏,不過質地更滑溜。食時刮到好多椰肉,味道清甜😋😋士多啤梨小丸子吸吸(加杏仁奶凍底)士多啤梨果肉🍓加煙韌小丸子,另外再加滑滑嘅杏仁奶凍,甜度適中口感豐富😗😗人均消費:$60推介指數(10分為滿分):7.5

椰皇木蓮凍燉雙皮奶

士多啤梨小丸子吸吸(加杏仁奶凍底)

人均消費:$60
推介指數(10分為滿分):7.5
2022-05-24 69 瀏覽
記得第一次食Almond Dessert嘅時候仲係試業期間 事隔大半年至今 已經幫襯第三次了 雖然多咗好多人幫襯 但甜品水準仲保持到🙌🏻 依舊係我地區內食甜品嘅首選地方🫣😋‎♡‧₊˚ 士 多 啤 梨 爽 冰 $52上次前食龍眼爽冰 今次試下🍓 佢嘅爽冰真係冇得頂🥺 幼滑綿密無比 香甜嘅士多啤梨味充斥住口腔 完全唔會死甜/ 有藥水味 中間仲有粒粒椰果同爆珠增加口感😋‎♡‧₊˚ 椰 皇 桃 膠 燉 雙 皮 奶 $67雙皮奶滑溜濃厚 桃膠份量好多 絕不欺場 仲刮到好多椰子肉出黎🥥 養顏恩物🥰 ‎♡‧₊˚ 呂 宋 芒 小 丸 子 杏 仁 茶 吸 吸 $55將招牌杏仁茶變做手搖飲 杏仁香突出 內裡仲有煙韌軟糯嘅小丸子🍡但芒果味如果濃郁啲會更好!

‎♡‧₊˚ 士 多 啤 梨 爽 冰 $52

‎♡‧₊˚ 椰 皇 桃 膠 燉 雙 皮 奶 $67

椰皇桃膠燉雙皮奶
我對杏仁一直情有獨鍾,源自於細個經常飲到一位姨姨現磨既杏仁糊,自此愛上其獨特香氣,一直等待有更多杏仁甜品既出現。而最近我係IG見到呢間主打杏仁既糖水店,二話不說就黎試試!白x湖水綠色既簡約裝修風格,天花板掛起束束吊燈,幾浪漫。坐位充裕,因為下午時分去所以岩岩好包場,但臨走時候就開始愈來愈多人。除左杏仁,餐牌仲有好多唔同款式,雙皮奶、燕窩都係人氣之選,仲有桃膠、燉奶等等,好養生~杏仁迷必吃首選 — 杏仁茶吸吸系列,杏仁每日新鮮現磨,仲有幾款口味揀,即刻要嗌番杯!椰皇桃膠燉雙皮奶,非常足料,好夠奶香味得黎又食到椰子味,燉奶軟滑,配上桃膠增加口感,香甜又美味!芒果奶昔雙皮奶,味道酸酸甜甜,帶有三種口感,雙皮奶同樣細滑。呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸,見係夏天就揀左杯芒果x杏仁茶,杏仁茶清香配上酸甜芒果,整個感覺意外地夾,裡面仲有煙韌既小丸子同芒果粒,口感十足!有時飲奶茶,不如飲一杯杏仁茶,健康又養顏~
自此愛上其獨特香氣,一直等待有更多杏仁甜品既出現。
而最近我係IG見到呢間主打杏仁既糖水店,二話不說就黎試試!
白x湖水綠色既簡約裝修風格,天花板掛起束束吊燈,幾浪漫。

2022-05-24 84 瀏覽
燈光充足,裝潢以木系、淺綠色和白色為主,擺設也放得很整齊,讓人心境平和🧘‍♂️🧘‍♀️★自助下單★掃二維碼 QR code下單❈單點 (散叫)❈☞ 杏仁茶燉蛋白 HK$55 | 評分:9/10聽說這是隨時會賣光的招牌養顏補品它們店還標謗著“每日現磨,碗碗新鮮”一端上來就聞到了陣陣的杏仁香氣,吃起來也是很香濃的杏仁味,可讚的是沒有吃到一般現磨會起沙的口感,蛋白很滑溜,不過有點好奇的是這裡的蛋白是半透明的,樣子和質感都像啫喱那般晶瑩剔透的感覺,跟照片和平時吃到的蛋白不一樣不管了,反正也是很好吃😂 ☞ 芒果奶昔雙皮奶 HK$59 | 評分:9/10這是朋友選要的,一看這芒果色,就覺得好吃,果不其然,鮮甜多汁而且纖維不多,大塊大塊的,吃得很過癮下面的奶昔和雙皮奶也很有奶香味,嫩滑可口 ☞ 糖不甩 HK$15 | 評分:8/10很久沒吃到糖不甩,真的很懷念滿滿的花生、椰絲和白芝麻包裹著每一顆糖不甩,其實味道跟糯米糍差不多,只是口感比較堅韌點,也是非常美味★温馨提示★充值做會員的話,還可以用積分換來甜品/道具喲 (他們架上擺著的其實大都是這些東西的陳列品,一目了然,可以邊吃邊考慮)❈總括❈現在明白為什

★自助下單★
掃二維碼 QR code下單

❈單點 (散叫)❈
☞ 杏仁茶燉蛋白 HK$55 | 評分:9/10

聽說這是隨時會賣光的招牌養顏補品
它們店還標謗著“每日現磨,碗碗新鮮”
一端上來就聞到了陣陣的杏仁香氣

不管了,反正也是很好吃😂

☞ 芒果奶昔雙皮奶 HK$59 | 評分:9/10

芒果奶昔雙皮奶

下面的奶昔和雙皮奶也很有奶香味,嫩滑可口

☞ 糖不甩 HK$15 | 評分:8/10

糖不甩

很久沒吃到糖不甩,真的很懷念

★温馨提示★
充值做會員
的話,還可以用積分換來甜品/道具喲

❈總括❈
現在明白為什麼這家甜品舖那麼有名,它們家出的甜品大都有一定的水準,相信一定有不少人像我一樣成了他們的回頭客~

其實我還有很多想試,尤其是對它們家的燕窩一直心心念,下次回訪的話想試試看

📢沒有服務費

用餐優惠
試食活動
糖不甩
2022-05-24 22 瀏覽
上星期日因為落雨喺尖沙咀行街睇戲食飯,行過見到呢間甜品舖就諗住試吓😬今次總共叫咗三樣嘢,分別係:芝露芝麻合桃露椰皇湯圓雙皮奶呂宋芒杏仁吸吸我覺得椰皇湯圓雙皮奶最好食👍🏻

今次總共叫咗三樣嘢,分別係:
芝露芝麻合桃露
椰皇湯圓雙皮奶
呂宋芒杏仁吸吸

我覺得椰皇湯圓雙皮奶最好食👍🏻

2022-05-23 231 瀏覽
唔係個個都鍾意杏仁果陣味,我自己就好鍾意杏仁茶既,所以就留意到呢間以杏仁為賣點既甜品 佢整到有杏仁味之餘又易入口,例如杏仁茶吸吸,係飲得既杏仁茶代替椰汁,更加健康配埋呂宋芒超香甜,小丸子仲好軟糯龍眼爽冰係自家製冰加入攪爛左既泰國金標龍眼肉,唔會淨得無味既刨冰🧊,配埋超多椰果同脆皮珠珠,又無爆珠咁嗆喉,成件事好清爽好消暑想養生d既有原個燉椰皇,唔好睇佢細細個,d料裝到超滿,刮埋內裡既1cm厚椰肉黎食好正超滑溜既雙皮奶吸哂椰青水既甜味熱食配桃膠好養顏,係素食燕窩每一個無添加微糖自家製甜品都呈現出滿滿既健康甜蜜,原來老闆為媽媽創店背後同樣有個充滿愛既故事:媽媽健康日況愈下,老闆決定毅然回港陪伴媽媽,帶給媽媽一點甜、做媽媽的「超級食物」,像是杏仁般。這個窩心的小地方用左天然木系作為裝潢主調,仲掛有象徵希望既點點星光,背負著感人既故事,非常值得支持!
呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
配埋呂宋芒超香甜,小丸子仲好軟糯
泰國金標龍眼爽冰
超滑溜既雙皮奶吸哂椰青水既甜味
椰皇桃膠燉雙皮奶
熱食配桃膠好養顏,係素食燕窩

泰國金標龍眼爽冰
2022-05-22 67 瀏覽
鬧區食飯,無訂台嘅話,等啦~正正係同朋友見面食飯,為避免人潮等待先甜品後主食,ωну иσт目標明確後,🍎最終揀咗杏甜品位置唔係大家去開嘅厚福街,又係新食肆,可以試新野🤩·杏甜品,睇名就知杏仁走唔甩,愛好杏仁嘅人士有地方可朝聖啦,聽店家講杏仁都係即日炮製,每日限量供應架😯好彩🍎同朋友都早早黎到,唔點杏仁都對唔住每日限量供應🤪杏甜品 嘅мєиυ大約先劃分為飲品,甜品。飲品有一系列嘅杏仁同埋水果飲品而甜品再細分為湯圓,椰皇,燕窩同埋鮮果爽冰最後揀咗:🇮🇹 意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸 $68🥥 椰皇桃膠燉雙皮奶 $67🍡 抹茶湯圓 $42·🇮🇹 意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸黑松露配芝麻杏仁茶😵,咁特別嘅配搭,梗係要挑戰一下囉。實不相瞞,杯飲品一送黎唔係咁樣架🙈係🍎掛住影相所以啲黑松露沉晒底🤣黑松露味道濃郁,真心如果唔鍾意黑松露嘅人就唔好再麻木嘗試!濃郁嘅黑松露混合上溫醇嘅杏仁,沒有極致嘅衝突反而配合得唔錯,後調仲若隱若現飄散芝麻香🥥 椰皇桃膠燉雙皮奶有🍎鍾意嘅椰皇加桃膠,唔駛諗即揀!依個店員一送黎時仲冒住煙♨️,已聞到陣陣嘅椰香,椰香奶滑桃膠補,無得輸,唔知會唔會係大家必點,但係🍎嘅心水🍡 抹茶
鬧區食飯,無訂台嘅話,等啦~
正正係同朋友見面食飯,為避免人潮等待
甜品後主食,ωну иσт
目標明確後,🍎最終揀咗杏甜品
位置唔係大家去開嘅厚福街,又係新食肆,可以試新野🤩

好彩🍎同朋友都早早黎到,唔點杏仁都對唔住每日限量供應🤪
甜品 嘅мєиυ大約先劃分為飲品,甜品
飲品有一系列嘅杏仁同埋水果飲品
甜品再細分為湯圓,椰皇,燕窩同埋鮮果爽冰

最後揀咗:
🇮🇹 意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸 $68
🥥 椰皇桃膠燉雙皮奶 $67
🍡 抹茶湯圓 $42

🇮🇹 意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸
黑松露配芝麻杏仁茶😵,咁特別嘅配搭,梗係要挑戰一下囉。
實不相瞞,杯飲品一送黎唔係咁樣架🙈
係🍎掛住影相所以啲黑松露沉晒底🤣
意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸

🥥 椰皇桃膠燉雙皮奶
有🍎鍾意嘅椰皇加桃膠,唔駛諗即揀!

🍡 抹茶湯圓
經過店員嘅介紹後,係高粱奶黃湯圓同抹茶湯圓之間,🍎同朋友仔最終揀咗抹茶湯圓!
而依個抹茶湯圓都令我地有意外驚喜🤩
皮薄又煙韌,餡料實在,咬落去啲餡料同啲餡汁好似山泥傾瀉咁爆發!餡料真係香甜,下次再黎都係必點👍🏻
個人黎講,𝕤𝕠 𝕗𝕒𝕣係🍎係鋪頭食過會想回頭嘅抹茶湯圓!
抹茶湯圓

2022-05-16
$88.5 (午餐)
抹茶湯圓
2022-05-22 27 瀏覽
鋪頭位於尖沙咀中心地帶,行到攰去嘆個Tea岩晒,而且位於樓上鋪,環境比較安靜,最近仲有優惠。兩大限定優惠:1.     甜品第二件半價2.     中 <ALMOND> 身份證字母優惠 75折用完第一個優惠,二人平圴 $50 有餘! 幾抵食!青鑽桃膠杏仁茶吸吸 $48杏仁茶入口順滑,係無添加太多糖既情況下,杏仁味突出,冇茶餐廳飲完會惹痰既感覺。青鑽桃膠都佔左三分一個杯,份量十足。特別驚喜係,佢將一粒粒穀物 (食落似薏米)變成爆珠,好有咬口,整體有腐竹糠水既影子。貓山王榴槤爽冰 $59面頭係新鮮榴槤果肉,下面係榴槤冰,再有啲爆珠on side。同坊間一般甜品鋪既水果冰相比,份量比較精緻,但我絕對會選擇呢間! 重申係真心食評! 雖然叫爽冰,質地偏向似軟綿既雪糕,入口即溶,證明落足榴槤,無溝水!芒果奶昔雙皮奶 $59表面鋪滿香甜芒果肉,中間係芒果沙冰,最底層係3.6牛乳雙皮奶。沙冰味道天然,質感黏線,唔係人造芒果漿溝水,可惜雙皮奶佔份量好少,只有薄薄一層,唔夠突出,冇奶昔既感覺,相對比較失望。歡迎follow,睇更多好食好玩分享。

兩大限定優惠:
1.     甜品第二件半價
2.     中 <ALMOND> 身份證字母優惠 75折
用完第一個優惠,二人平圴 $50 有餘! 幾抵食!

青鑽桃膠杏仁茶吸吸 $48

貓山王榴槤爽冰 $59

芒果奶昔雙皮奶 $59

歡迎follow,睇更多好食好玩分享。
下午茶
今日真係好熱,行行下街忍唔住要坐低食甜品消暑!睇UFood 介紹有間新開甜品舖叫【Almond Dessert 杏甜品】以杏仁做主題,主打純手工製作,更研製出全港首創fusion黑松露奶蓋芝麻最抵係初夏祭~限定2大驚喜優惠1)甜品第二件半價2)中「ALMOND」身份證字母優惠75折初夏祭優惠做到5月31日ja!好在趕得切食椰皇貓山皇燉雙皮奶 $75榴槤控唔使諗一定要食la,加上有雙皮奶做底,咁邪惡都有嘅!唔食真係對唔住自己!一上枱即刻check下多唔多榴槤先?足料到直頭滿瀉啊!勁滿足!燉雙皮奶都好滑溜,鍾食榴槤真係要試!泰國金標龍眼爽冰 $55店內必試招牌甜品~入口真係勁fresh,啖啖龍眼味,龍眼珠珠都好多,每匙都食到,夏天食冰真係好爽透心涼,暑氣全消!呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55杏仁茶飲品真係比較少飲,市面飲料店都少有,杏甜品將傳統茶餐廳杏仁飲料變為招牌,加入各款口味打造fusion 杏仁茶吸吸~試咗呂宋芒杏仁茶,非常濃杏仁味夾雜淡淡芒果味,小丸子細細粒好易咬,分量都好多!地址: 尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖

最抵係初夏祭~限定2大驚喜優惠

泰國金標龍眼爽冰 $55

呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55

地址: 尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖

2022-05-21
3 分鐘 (堂食)
  • 泰國金標龍眼爽冰
  • 椰皇貓山皇燉雙皮奶