2022-11-01 55 瀏覽
現今疫情下,又想喺旺角尋找一間小人任食的地方,我就推介呢一間,我上到去人真係唔係好多,而且仲可以任性,環境舒適,最重要就係安心除口罩食嘢,旺角好多任食都好多人,你講啦可以啊,最重要啲嘢食多選擇又唔係太貴!值得推介

2022-11-01 74 瀏覽
旺角放題林立,本場整體質素都好高,而且座位闊落,上菜速度好快👍小食都好出色,炸雞軟骨唔錯,食得多肉,食啲蔬菜會比較平衡同埋消滯,麻將豆腐,黑醋蕃茄都係推介之選😋啱啱坐低就送你一個牛肉拼盤,有牛頸脊、封門柳,仲有牛小排,和牛好吸引,油花好均勻,好重牛香👍點日本生雞蛋掛汁程度好高,濃香再加倍😍仲可以加上蒜或者葱根據個人喜好調味,超正!除咗牛之外,海鮮都係一大賣點,其他蔬菜都好吸引,例如牛油金菇😋鍾意食日式燒肉放題嘅朋友唔好錯過😍本場真係值得再嚟,性價比好高

萬聖節🎃🎃點都要慶祝下,晏晝同完啲小朋友玩完,夜晚廢時出去迫,同朋友舒舒服服食好野就算,嘆瓊華中心既《本場》燒肉🔥🥩。平時呢度好多人,今日啲人應該出唒去扮鬼,7點零一上到去唔洗等就有位。呢度有幾個套餐揀,我地揀左人氣No.1 極上牛小排海鮮放題,有成139樣食物任食,冷盤、小食、肉類、炸物、主食、甜品、湯及飲品等等。叫好餐後,服務員擺底六格頭盤,比我地試下唔同既牛同元貝。啱食就用QR code 再落,真係好多款牛揀,除左牛靚之外,豬都好味,特別個豬頸肉。我仲係度試左雞肝添,夠哂特別。炸物入面有我最愛既芝士年糕,而家出面啲日式放題好多都無左,呢度有梗係要食多幾粒,我食左5粒🤣。每位客人仲有一杯 MÖVENPICK添。如果飲酒既朋友,仲可以加$48 任飲啤酒。甜品有芝士蛋糕、日式麻糬、榴槤糯米糍、泡芙同椰汁西米撈,個芝士蛋糕都好好味。😋滿足哂🔥🔥

叫好餐後,服務員擺底六格頭盤,比我地試下唔同既牛同元貝。

我仲係度試左雞肝添,夠哂特別。

滿足哂🔥🔥

2022-11-01 39 瀏覽
今次係本場食既燒肉放題揀咗極上牛小排海鮮放題,提供左好多我想食既食材例如牛頸脊、封門柳,仲可以有錫紙盤燒牛油帶子、廣島蠔等,高質又多方面滿足到我。自助方法掃QR code點菜我都覺得幾岩我,見到邊款喜歡就直接落單,最緊要係冇出現漏單情況,出品賣相又不錯,最岩一班朋友自在地邊傾邊食。食物質素本身之外,枱上仲有原粒黑椒、粉紅岩鹽同埋各種醬油自由配搭,令到放題質素有大提升,可見餐廳都有心為客人提供高水準用餐體驗。

2022-09-26
2022-10-31 48 瀏覽
同朋友慶祝生日叫左極上牛小排極上放題,岩晒我地兩個牛魔王既朋友呢個套餐有勁多野任食🤤🤤有牛頸脊、牛小排、牛板腱、牛舌、封門柳等,每款都可簡有醬汁或者無,我鐘意食牛肉既鮮香,叫左走醬😚 尤其呢度牛肉新鮮,燒完可食到濃郁既牛香,個人特別鐘意牛舌😍鮮嫩多汁,忍唔住encore左幾次海鮮都有好多選擇,有香草牛油帶子、牛油廣島蠔肉同香草牛油蝦仁仲有各類蔬菜呢度主食都幾多選擇,有玉子飯、烏冬等,醬料有埋溶岩芝士、溫泉玉子、月見汁,自己整牛丼飯都完全無難度小食有炸芝士年糕、男爵薯餅甜品一定要試榴槤糯米糍,相當足料,榴槤餡幾豐富,同埋食得出係新鮮,每人仲有一杯movenpick
同朋友慶祝生日

叫左極上牛小排極上放題,岩晒我地兩個牛魔王既朋友
呢個套餐有勁多野任食🤤🤤有牛頸脊、牛小排

仲有各類蔬菜
小食有炸芝士年糕、男爵薯餅

2022-10-26 42 瀏覽
👍🏻 極上牛小排海鮮放題天氣涼涼地 防疫措施又放鬆左 即刻要約班朋友出黎燒肉見下面😍我地今日就叫左第3 Level既 極上牛小排海鮮放題 其實牛小排同海鮮就係我最愛❤️完全正中下懷肉類、海鮮、前菜、小食 全部都選擇多多💁🏻‍♀️雖然無樣樣都試晒 不過大家都可以參考下下巴仔推介✅(牛🐮)牛頸脊、牛舌、牛小排 大部份都可以揀原味 燒肉汁 辛未醬汁(海鮮🦞)香草牛油帶子、牛油廣島蠔肉、半殼青口(蔬菜🥬)牛油本菇、菠蘿、蜜糖牛油番薯 (冷盤❄️明太子蕃茄、味付八爪魚、中華沙律、蟹子沙律(小食🙌🏻)炸芝士年糕、唐揚雞軟骨好欣賞呢度嘅醬料可以無限嗌 我哋瘋狂叫牛油🧈熔岩芝士、胡麻醬 超級滿足!飲品有汽水、茶等 特別啲嘅會有忌廉溝鮮奶、薑味汽水 甜品選擇都唔錯 推介芝士蛋糕、抹茶蕨餅💚注意事項⚠️- 餐廳非常貼心 好多時候燒烤夾會唔知放喺邊度 店家意見為每張枱準備好一個大盤 比大家放置燒烤夾🙌🏻-埋單時 店員會送上Movenpick雪糕 完美嘅一餐!- 環境舒適 木系裝修符合日式風格 座位闊落😺可以同朋友好好享受聊天時光
👍🏻 極上牛小排海鮮放題

(海鮮🦞)香草牛油帶子、牛油廣島蠔肉、半殼青口

(蔬菜🥬)牛油本菇、菠蘿、蜜糖牛油番薯

(冷盤❄️明太子蕃茄、味付八爪魚、中華沙律、蟹子沙律

(小食🙌🏻)炸芝士年糕、唐揚雞軟骨

注意事項⚠️
-埋單時 店員會送上Movenpick雪糕 完美嘅一餐!
我哋想食燒肉好耐,但因為帶住兩個小朋友常常都要快速食完嘢,無得慢慢享用美食!.今晚難得同老公拍拖,去咗旺角揀咗呢一間環境同埋食物都唔錯嘅燒肉店!.第一個感覺很不錯,好日式裝飾,座位非常之寬敞,剛好安排了卡座,非常舒服!.今次就叫咗$378極上牛小排海鮮放題,係人氣No 1嘅放題選擇,可以點139樣食品,更可以食足兩個鐘😋,大滿足!.QR code自助落單,非常方便,點完餐之後,食材超級快送到枱上!.難得可以食燒肉,款款都試哂🤣十分推介大家encore牛頸脊、牛小排、牛板腱!.牛頸脊:肉質鮮嫩、油脂分布平均.牛小排:肉質有彈性,油花很靚,而且牛肉味非常濃郁😋 我自己就偏好食牛小排,因為薄薄一片,輕輕兩邊一燒,就即刻可以點醬食!.仲可以點生菜,包住燒肉嚟食,可以減少肥膩咁,又可以食多幾件!.推介大家一定要食多幾隻牛油蠔及帶子鮮味濃郁,配上牛油,非常好味.有多款冷盤、小食及湯品蟹籽沙律:清新開胃小菠蘿:好甜好多汁蘆筍:好甜好爽口.甜品都有好多款,芝士蛋糕、椰汁西米糕、泡芙、麻糬.飲品都有好多款可以選擇,可樂、烏龍茶、綠茶等等.movenpick雪糕,為今晚美味嘅燒肉放題畫上一個甜美嘅句號😊😊

難得可以食燒肉,款款都試哂🤣
十分推介大家encore牛頸脊、牛小排、牛板腱!

牛頸脊:肉質鮮嫩、油脂分布平均

推介大家一定要食多幾隻牛油蠔及帶子
鮮味濃郁,配上牛油,非常好味

有多款冷盤、小食及湯品
蟹籽沙律:清新開胃
小菠蘿:好甜好多汁
蘆筍:好甜好爽口

甜品都有好多款,芝士蛋糕、椰汁西米糕、泡芙、麻糬
飲品都有好多款可以選擇,可樂、烏龍茶、綠茶等等

2022-10-10
2022-10-26 48 瀏覽
本場環境幾好,夠晒寬敞闊落。仲要唔洗自己出去攞嘢食,用手機掃QR落單📝,唔洗自己驣黎驣去,而且上菜速度仲快而準。 簡左 🐮"極上牛小排海鮮放題"🐮呢個套餐,共有113🤤款嘢食簡。有唔同既肉類海鮮🦪、冷盤🥗、小食🍤、蔬菜🥗、醬料🧂、甜品🍮和飲品🥤。 🥩🍗🍖一坐低,即叫左一堆可以回本既牛肉🥩,食肉一向都中意用生菜包住d牛肉和泡菜一齊食🥙,減少些油膩感。但今日又解鎖左一個新食法,就係加賣蒜片一齊食,蒜片食落有少少辛辣味(但唔會太刺激),解膩之餘,更刺激食慾。印象中,比較少餐廳會提供蒜片,呢個挺加分。 🍤🧆🍢小食試左唐揚炸雞、章魚小丸子、男爵薯餅、雞軟骨、炸芝士年糕。炸物整體黎講唔錯,好香口惹味,尤其個炸芝士年糕,再放入個爐度烤下,熱辣辣,里面既芝士湧出黎,更加好味。 🍨🍧🍪甜品試左榴槤麻糬、西米椰汁糕、泡芙,甜品都唔會太甜,特別中意個榴槤麻糬,軟糯得黎,又唔會太粘。

2022-10-25
午餐
慶祝紀念
生日
2022-10-25 42 瀏覽
謙謙生日月,當然問下主角想食咩啦! 主角話好耐冇食過燒肉,媽咪即book 旺角呢期好hit 的本場燒肉。呢到的枱幾大張方便放食物, 因食任食燒肉最怕 order 完好多野食後冇位放,呢到夠大唔會有呢個問題,用 QR Code落單方便快捷,我地係食極上牛小排海鮮放題謙謙自己拍板。食物有⬇️⬇️⬇️🔯 牛頸脊🔯 牛小排🔯 牛板腱🔯 牛舌 🔯 封門柳🔯 壺漬牛肋條🔯 香草牛油帶子🔯 牛油廣島蠔肉🔯 半殼青口🔯 多春魚🔯 蜜糖豚肉腸🔯 牛油粟米🔯 蒜香牛油蘆筍🔯 鹽燒鯖魚🔯 本場紫菜飯 呢到燒肉有分原味,燒肉汁和辛味醬汁選擇,我和謙謙比較喜歡燒肉汁配紫菜飯, 我亦有用生菜夾蒜片和肉來食。呢到幾款牛的質素唔錯, 燒熟入口肉嫩多汁, 薄薄一片口感一流。海鮮亦見驚喜, 香草牛油帶子夠哂鮮甜厚肉, 多春魚和鯖魚必點, 蜜糖豚肉腸燒完夠香甜。飲品方面, 幾款大牌子汽水都有, 但我和謙謙鍾意飲茶,食完咁多肉, 謙謙叫左幾件椰汁西米糕來解油膩, 我就食左粒榴槤麻糬,愛榴槤的唔好錯過呀! 最最最後仲送兩杯 Movenpick 雪糕,正呀!

食物有⬇️⬇️⬇️

🔯 蒜香牛油蘆筍
🔯 鹽燒鯖魚
🔯 本場紫菜飯

2022-10-25 32 瀏覽
好耐無嚟瓊華,原來開咗咁多嘢食!朋友想食燒烤,揀咗16樓嘅本場燒肉。🪑環境乾淨企理,枱+地板都唔會痴笠笠,枱面夠闊可以擺好多碟,座位都坐得舒服。食完件衫/頭髮竟然無油煙味,抽風做得幾好。💁‍♀️服務有禮,勤換碟,會主動換網。食物我地揀咗「極上牛小排海鮮放題」$378🥩牛肉選擇好多,一坐低會首先有個拼盤試下唔同牛,結果隻隻都咁好食😂一片片嘅牛全部都好淋,唔會有渣,而且好有油香。牛肋條就比較有咬口,牛味亦濃。🥬蔬菜選擇都唔少,露筍夠嫩,菇洗得乾淨,南瓜薄切快熟,各款沙律亦好新鮮。🦑小食選擇頗多,海晢夠爽口,醋蕃茄好清新。🦐海鮮主要食咗元貝、多春魚,味道正常唔腥。🍧甜品大推榴槤糯米糍,個餡非常流心,超香濃榴槤味👍🍦另外仲送咗一人一杯movenpick雪糕,今日有雲尼拿同朱古力可以揀,朱古力味真係好好食。🍺飲品唔洗自己行出行入拎,可以落單點埋,無糖飲品都幾多,啱曬我呢啲長期節食人士總括嚟講食物質素、環境都滿意,可以再嚟。📍本場 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心16樓

🪑環境

💁‍♀️服務
有禮,勤換碟,會主動換網。

食物
我地揀咗「極上牛小排海鮮放題」$378

🦑小食選擇頗多,海晢夠爽口,醋蕃茄好清新。

🦐海鮮主要食咗元貝、多春魚,味道正常唔腥。

🍧甜品大推榴槤糯米糍,個餡非常流心,超香濃榴槤味👍

總括嚟講食物質素、環境都滿意,可以再嚟。

📍本場 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
2022-10-24 21 瀏覽
同美女慶生食飯,知佢係食肉怪,就選擇左呢間位於#旺角 #瓊華中心 #本場 ,雖然係放題,但質素高質美味,坐得舒服😌,至緊要係食完油煙味不大。點左極上牛小排海鮮放題,己包139品選擇,可以食好多唔同嘅嘢,真係超級正啊。點餐後店員會先上一盤牛肉,內有牛小排,封門柳、牛頸脊、帆立貝以及牛舌,牛望落紅潤有光澤,肥瘦適中。牛小排咬落牛味重,油脂豐富滿滿肉汁,配上生雞蛋點肉一併食,滋味滿分💯。除了美味的牛肉外,當然還有其他食物如豬肉、雞肉、豬頸肉等選擇,醃製嘅肉帶有韌性,非常入味,我哋慢慢燒,燒到熟度剛剛好,而且非常之可口。海鮮方面有牛油帶子、多春魚、蠔均以錫紙盛載而,焗熟食感覺冇咁熱氣😜。食得多肉,要叫番大量蔬菜中和番,點了鮮蝦柚子沙律,泰式口味帶點辣,又有些酸很令人開胃。仲有金菇、秋葵、泡菜、生菜🥬同牛油蘆筍。還有胡麻醬豆腐,明太子櫻花蝦冷奴。需要澱粉質的我們,最後都要叫番碗烏冬同蜜糖牛油番薯。飽到不行了,但又點可以唔食埋甜品,款款都想食,最後叫左榴槤糯米糍、芝士蛋糕及泡芙,仲有Movenpick雪糕,實在太滿足啦☺️。

2022-10-24
2022-10-24 17 瀏覽
又食燒肉放題啦😋一坐低店員就會奉上精選拼盤 有唔同部位既牛肉同帆立貝 牛頸脊肉質嫩滑 油花平均 入口極香極品牛小排肉味香濃 點少少岩鹽已經好正牛舌薄切 爽脆彈牙❤️一人10片無難道餐廳仲有得叫月見蛋 燒完肉再沾蛋汁食😋除左肉肉 仲有好多小食 炸物 主食同甜品我不嬲都要食肉既同時整返個烏冬先掂呢度既胡麻烏冬好食 蟹籽沙律🥗都好足料同juicy 老公就點左紫菜飯牛油粟米🌽encore左兩轉 可以自己再額外加牛油🧈滿足
又食燒肉放題啦😋

呢度既胡麻烏冬好食 蟹籽沙律🥗都好足料同juicy
老公就點左紫菜飯

牛油粟米🌽encore左兩轉 可以自己再額外加牛油🧈滿足
2022-10-18
📌 本場📍 地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心16樓☎️ 電話: 31089192★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*旺角瓊華成棟都係食肆,呢次同朋友去16樓嘅本場食日式燒肉放題。餐廳有四個放題套餐,我選擇咗佢嘅人氣no.1 極上牛小排海鮮放題($378)。有139款食物飲品任揀。掃QR code就可以落order,自動化夠晒方便,嘢食出得快到基本上一落單下一分鐘就上枱,出餐準確無漏單。店員安排咗個大卡位俾我地,空間寬闊,嗌到成枱嘢都唔覺得迫。(🌟宗旨食得晒先好嗌!)未點單已經先遞上一個拼盤俾我地邊燒邊點其他菜,完全係唔呃時間食足120分鐘!各款肉類都可選擇原味、燒汁、辛味、味噌醬醃好嘅肉,仲有個壺漬牛肋條非常入味,好juicy。豚肩肉鮮味好出,食落有質感!除咗主打肉之外,仲可以燒海鮮添,我地燒咗蝦,鹽燒鯖魚,牛油帶子等,樣樣都係水準之上。推介鯖魚同青口,不過火喉真係要小心掌握先唔會老,睇🔥呀!冷盤小食蔬菜亦種類繁多、蟹籽沙律、炸雞、薯餅、芝士年糕、味付八爪魚、吉列蝦、雞軟骨等。仲可以嗌不同配料用黎燒出個人口味,同行朋友
📌 本場
📍 地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
☎️ 電話: 31089192

冷盤小食蔬菜亦種類繁多、蟹籽沙律、炸雞、薯餅、芝士年糕、味付八爪魚、吉列蝦、雞軟骨等。仲可以嗌不同配料用黎燒出個人口味,同行朋友原來係牛油怪,不過加咗牛油,啲蔬菜真係好味好多,雖然咁樣煮法完全違背咗食蔬菜係健康嘅理論 😂

最正係原來最尾有個神秘甜品 ——— Movenpick 雪糕。👍🏻

💡我覺得一定要叫個本場紫菜飯,搭配燒肉一齊食,好夾又減膩。

2022-10-17
2022-10-18 27 瀏覽
建議餐廳改善或提供更多員工培訓,落booking個位職員服務態度真係好差 ,今次去唔到,本身諗住下次去試,但係個職員令到我唔想再去,有晒wts對話記錄😮‍💨全部人睇到都話第一次見識到你地餐廳職員無啦啦咗樣話個客🥺🥺
2022-10-17 63 瀏覽
繼續朋友生日瘋狂食嘢系列☺️120分鐘燒肉放題!餐廳感覺好乾淨,座位闊落,採用QR code自助形式落單。唔使自己行嚟行去攞嘢食,非常方便!一坐低店員就攞咗頭盤俾我哋。非常之欣賞頭盤嘅碟仔,個碟好靚✨ 入面有極品牛小排、牛頸脊、帆立貝、牛舌等等,總有一款啱食。牛小排係最好食😋細細片,油脂分布平均而且質感軟身,唔會好難咬。牛胸腹肉味比較濃✨ 牛肋條個醬汁好入味,味道好食,但係有啲大件有啲難咬。豬肉方面都好吸引,泡菜豚角燒真係好正,豬肉再加上一大堆泡菜,泡菜燒熱後勁香口,辣辣地好好食。值得一題係芝士雞肉,雞肉燒熟點上香滑芝士醬✨✨✨大推海鮮方面都好豐富,有我鍾意嘅香草牛油蝦仁勁大隻又爽口,仲有青口、蠔肉、墨魚片、多春魚等等都好飽美,海鮮來講乾淨得來又大件,唔錯唔錯。好鍾意呢度有得電子落單選擇自己鍾意嘅調味料,好少見嘅月見汁、芝士醬、牛油、蒜片😎差唔多講得出都有,非常之豐富。甜品方面有我好鍾意嘅椰汁西米糕🧡芝士蛋糕、泡芙等等,每人仲有一個movenpick~大滿足。📍 本場 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
繼續朋友生日瘋狂食嘢系列☺️120分鐘燒肉放題

📍 本場 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓