2004-12-07 17 瀏覽
壹週刊話有骨氣啲 湯最低卡, 所以成班friend 去食, 話雖減肥啫, 出街食唔可能太清, 最後叫咗 雞煲翅鍋,同埋火鍋點心, 好好味,好似屋企個種老火湯,又估唔到咁低卡喎!
2004-12-02 12 瀏覽
上星期和朋友去試過,食物一般(偏差),無乜特別食品, 價錢極唔低,最離譜茶都要收每人($12一位),氣水仲要$15一鑵.
2004-12-02 14 瀏覽
上個星期行過尖咀,見有骨氣排長龍.所以今個星期一特登訂定枱 食飯.試咗有骨氣啲 特色嘢, 唔錯喎!之前未去過有骨氣食,所以都唔知點啲乜,侍應見我地禁迷罔,就推介我地3個女仔食木瓜魚湯鍋, 夠滋潤喎.and then 叫咗 啲 特色嘢,-- 火鍋點心, 好得意,小籠包,奶皇包都可以打邊爐,勁fuuny.我個妹鐘意食蟹粉, 就豪氣地叫蟹粉小籠包, 糯米肉丸,奶皇包,有骨氣牛肉,魚茸面.個鍋一到, 當然要試下個湯la, 禁出名....實在無介紹錯, 白色的魚湯好香甜, 超水準,夠濃,好味!毎人分了一碗湯,先開始打邊爐,我呢個牛肉迷,先食牛肉,果然好滑, 有牛肉味,但又唔肥, yummy!! 個蟹粉小籠包,爆多蟹粉,又夠香,唔怪得禁多人嚟食, 個魚茸面,叫手唧魚茸面, 重以爲手打的意思, 嚟到先知原來系自己唧,好似一支cream,好好玩,勁得意,不過唧到手都軟!!!!又有魚香味,叫咗重唔洗叫烏冬,奶皇包用嚟打邊爐,好似怪怪地,又咸又甜,但兩個妹都話超好味,本來想叫蟹粉墨魚丸,但已經飽晒,所以無叫,不過最衰得三丁友,試唔到太多嘢,會下次去再叫.不過埋單唔太平,成三百幾蚊, 不過一分錢一分貨,都好

個鍋一到, 當然要試下個湯la, 禁出名....
實在無介紹錯, 白色的魚湯好香甜, 超水準,夠濃,好味!

不過埋單唔太平,成三百幾蚊, 不過一分錢一分貨,都好滿意呢餐!下次再去再commend!!!