2021-05-06 1417 瀏覽
終於黎到逸東食自助餐,估唔到原來呢間餐廳都幾大。—————————雖然餐廳環境大,但d枱真係好細。3個人坐一張正方形枱,仲要d碟又大,真係好迫...但野食種類都算多,而且食物質素都唔錯。海鮮方面,生蠔長腳蟹梗係唔少得,但我估唔到呢到竟然有小龍蝦食。小龍蝦都算大隻,而且肉質飽滿鮮甜,個頭仲好多膏😍😍熟食同甜品種類都好多,最好味都係天婦羅同即叫即煮嘅麵,揀雞湯底好暖胃,但相比之下都係海鮮好食d🤣🤣🤣
終於黎到逸東食自助餐,估唔到原來呢間餐廳都幾大。
—————————

2021-04-29 14979 瀏覽
普慶餐廳又再翻新,又靚左新潮高雅,舒服而唔迫,裝修加入少少玩味,幾好地方相當大,雖然係午餐buffet,食物種類超多,淨係行同睇晒都要幾分鐘感覺良好海鮮吧擺法好吸引,有啲似外國啲海產街市咁專人拎俾你擺靚佢,生蠔等既海鮮都ok既,正常,特別係凍蝦,相當新鮮而肉爽甜食左幾round都仲係高水準試下刺身方面,大部分較普通,三文魚算係好厚好肥美嘅,俾你既時候都絕不手緊手握壽司都算質素幾好,魚籽蝦都食左幾次天婦羅就種類少,串燒以雞髀菇最吸引,如果等到佢啱啱燒完就仲香同juicy燒牛柳當然係自助餐中必食大大舊好香燒焦味,入口夠滑又夠腍,牛肉有啲回香,配埋mustard無得輸試埋燒豬,好吸引既脆皮,一咬點知超硬,真係食唔到豬肉就比較熟同硬身,都係食牛柳好啲驚喜之一係海鮮粥,真心食自助餐好少食粥,見佢幾好咁就食少少,點知係超鮮,海鮮味濃又好綿又好味,好彩有食最後甜品款式勁多,而全部都裝到細細個細細舊,等妳可以試晒佢好爽整體經驗係非常好既,又舒服又多選擇又好味當然都有唔好食既野但係自助餐就係咩都食下試下,有幾款正已經好好,配埋佢既價錢簡直超值無得唔再嚟啦#大到拎唔同既野食都有運動量#話說樓上個food
普慶餐廳又再翻新,又靚左
新潮高雅,舒服而唔迫,裝修加入少少玩味,幾好
感覺良好

海鮮吧擺法好吸引,有啲似外國啲海產街市咁
食左幾round都仲係高水準
手握壽司都算質素幾好,魚籽蝦都食左幾次

凍蝦

刺身

魚籽蝦壽司

日式串燒x紅蝦壽司x天婦羅

燒牛柳當然係自助餐中必食
試埋燒豬,好吸引既脆皮,一咬點知超硬,真係食唔到
豬肉就比較熟同硬身,都係食牛柳好啲
又好綿又好味,好彩有食
最後甜品款式勁多,而全部都裝到細細個細細舊,等妳可以試晒佢
好爽

燒牛柳x燒豬肉

海鮮粥

甜品

甜品

整體經驗係非常好既,又舒服又多選擇又好味
無得唔再嚟啦

#大到拎唔同既野食都有運動量
#話說樓上個food court都好吸引咁

魚籽蝦壽司
海鮮粥
2021-04-26 1772 瀏覽
今次要介紹一間 喺佐敦嘅自助餐 逸東酒店Aston普慶💛首先價錢方面 唔算特別貴平日嘅話成人三百幾蚊lunch buffet 一位(´Д` )上上個星期去超級多人食 所以好難影相 加上本身同大佬去食已經遲咗到😭😭更加冇時間影靚相要珍惜時間食好西雖然逸東酒店係一間四星酒店 不過食物嘅質素完全可以媲美五星級酒店🤩🤩比我想像中好) 重點黎啦😏😏呢間自助餐佢哋大概分開六至七個區 所以大家唔會一窩蜂咁擁去某個地方拎嘢食 拎嘢食都唔會特別逼😆生蠔🦪任食應該係最吸引到大家嘅焦點(^∇^)啲生蠔全部都係即刻開即刻洗 不過有限每人淨係每轉攞兩隻 (去到最尾嗰轉冇人排隊嘅時候我就會靜靜雞問吓可唔可以攞四隻) haha(≧∇≦)為食既我🐷 不過未必每一隻都咁鮮甜㗎 但係整體嚟講生蠔都算好好味之後就係海鮮凍盤😍超鍾意食海鮮嘅我梗係食咗好多轉啦超級推介! ! ! 如果有機會嚟呢間度食一定要食好多轉 分別有小龍蝦 麵包蟹 海蝦 翡翠螺同埋青口...不過全部都唔係自己夾㗎🙈🙈會有個同事另一個碗裝住啲冰 之後問你要邊樣佢就會夾俾你 當然啦你可以攞好多次hehe💛💛💛💛我就特別鍾意食海蝦同埋麵包蟹 小龍蝦覺得有啲鹹😂本
今次要介紹一間 喺佐敦嘅自助餐 逸東酒店Aston普慶💛

之後就係海鮮凍盤😍超鍾意食海鮮嘅我梗係食咗好多轉啦

不過全部都唔係自己夾㗎🙈🙈會有個同事另一個碗裝住啲冰 之後問你要邊樣佢就會夾俾你 當然啦你可以攞好多次hehe💛💛💛💛我就特別鍾意食海蝦同埋麵包蟹 小龍蝦覺得有啲鹹😂本身真係唔係好識食

刺身我覺得就有少少普通 種類唔算特別多 我都唔特別詳細講啦~串燒同埋天婦羅🍤仲有東南亞嘢食區 一定要食 係超級好味!!!!!!(´Д` )我都食咗好幾次 荷葉雞 香辣肉碎 仲有雞肉串燒 同埋即叫即炸嘅天婦羅🍤入面仲要係爆汁㗎

仲有好多唔同中式嘅嘢食 好似食唔晒咁多😭😭時間有限冇記錯好似係食到2:30就冇得再食啦😢

最後,甜品梗係唔少得雪糕🍦有八款唔同嘅movenpick😍😍😍我自己特別鍾意食 提子冧酒💛Expresso💛 應該至少食咗8至10個球😂😂😂😂仲要加waffle超正(≧▽≦)好食到要尖叫
另外甜品仲會有同嘅芝士蛋糕朱古力蛋糕, 麵包布甸....

如果有機會嘅話我都要再食多一次🤩🤩🤩環境方面都坐得好舒服 我哋係坐正中間 唔知係咪因為網上提早book位?收碟嘅速度都好快🙈今晚就可以瘋狂食好多嘢😋每個人仲會有一杯嘢飲 (咖啡奶茶 檸茶檸水)
2021-04-01
2021-04-25 1925 瀏覽
同家人去咗普慶餐廳食自助午餐,4月份主題係燒烤。平日成人每位$308,長者$198,再加10%服務費。食物分咗好多區域擺放,好處係分散人流,唔好嘅就係要行好多地方,甚至乎唔記得想食嘅食物擺咗喺邊區。食物選擇其實唔少,不過有好多都唔係特別想食(例如:熱葷中嘅蔬菜類、壽司、刺身、芝士等等),所以都唔係話食咗好多。凍海鮮有小龍蝦、麵包蟹、 翡翠螺 、青口同凍蝦。除咗青口我無食同凍蝦食咗幾隻霉霉哋,其餘3樣都好鮮味。而且有生蠔任食,每次排隊可以拎兩隻。生蠔雖然好細隻,但係淨配檸檬汁食已經好好味。熱葷我只係食咗烤雞翼、豬肋骨、鴨胸、3款腸、金菇天婦羅、牛仔骨、鯖魚同麻辣小龍蝦,每樣都係食一件,少食多滋味。食物味道ok,但無一樣係我特別覺得好食到再食過返尋味嘅。甜品選擇唔算多,質素都係正常,唔特別有驚喜。雪糕係Movenpick,大概有10款口味,每人每次可以叫3種口味(我開頭唔知道,叫咗4款口味都照畀)。飲品每人一杯,憑券領取。除咗有咖啡、奶茶、檸茶/水之外,仲有幾款持飲。包括兩款果茶(荔枝、另一款唔記得)、三款梳打(檸檬、蜜糖薑同柚子蜜)。椰果荔枝茶好味道,茶味濃、有好多椰果。

食物選擇其實唔少,不過有好多都唔係特別想食(例如:熱葷中嘅蔬菜類、壽司刺身、芝士等等),所以都唔係話食咗好多。

5 分鐘 (堂食)
  • 海鮮
酒店下面嘅餐廳,前身係我黎過飲,裝修後第一次黎。感覺幾model,樓低任佢造所以超勁高。一入去要攞飛排隊等入座。都幾多人..入座後,係先睇雪糕嘅因為佢係食movenpick。峓左個朱古力火爐,所以主菜不重要了,叫左一個墨汁大蝦意粉配香辣蕃茄醬,個茄醬好味嘅,少甜帶辣,但係個意粉,我本人就唔得囉“林滋滋”,墨汁得少許色,無味。4隻蝦係幾大,頂返。如果唔鍾意食林意粉千萬不要order這個。另一主菜係叫左泰式咖哩雞飯,呢個似樣 個咖哩好正,雖然有D辣到頂唔住,因為一向唔食得辣,個飯量又少,食落更覺辣,但個雞配得好好,夠香,呢個值得試。最主角出場了。朱古力火鍋,佢有生果,餅不同配料去掂朱古力,不過多數都係以雪糕做base,佢有10款解糕咁多,款款都咁好食,我試左9款,係無食冧酒,試完啱味再攞,再加埋朱古力醬,無敵正。其實好浪費,個朱古力火鍋成煲係返到咁....佢每次每人限攞3球,合理呀!叫多,都溶左。因為雪糕唔夠實,可能大多人攞,開住個雪柜。
一入去要攞飛排隊等入座。都幾多人..
入座後,係先睇雪糕嘅因為佢係食movenpick。

個。

2021-04-18 13692 瀏覽
Seafood Lunch buffet (all you can eat for 2.5 hours from 12:00-14:30)🦪🦀🐙🦐🦑🦞🐟🥩🍰🍮🧁🥧🍦Mon-Fri: $308/adult, $198/child or senior 60s or aboveSat-Sun: $378/adult, $278/child or senior 60s or aboveThere was a promotion earlier with 2nd person half price, and thus making up to an average of $262 per adult after +10% service fee. For a lunch buffet with oysters provided, this price was definitely worthy. The buffet area was scattered around with different stations for hot dishes, cold cuts, oysters, sush
🦪🦀🐙🦐🦑🦞🐟🥩🍰🍮🧁🥧🍦

The buffet area was scattered around with different stations for hot dishes, cold cuts, oysters, sushi, dessert etc., adding up to a comparatively very large area of serving tables. The restaurant had definitely made good use of the interior design in maximising the use of this basement area.

The sashimi slices were chill enough and fresh, especially with serving on diced ice to every customer's dish.
Salmon and seabeam
were particularly sweet.

Cold seafood platter contains numerous choices - we particularly love the long crab legs!

The steak was cooked to just right - still tender and juicy
 We had to encore for several times!

The cheese and ham platter choices were also generous! The smoked salmon and parma ham were of very good quality

Here came the oysters! There were two choices of oysters that day, one from Scotland and another from Canadian. The fresh oysters were quite large in size. The texture was soft and creamy with a freshly sweet taste.
 I had a total of 8 scrumptious oysters by myself hahaa couldn't resist them at all!

Dessert choices were relatively fewer compared to the cold dishes, but the quality was good. There were several cake slices and puddings, and my favourite was the blueberry cheesecake as I loved the slightly harder texture like new york cheesecake!

Apple crumble was also made to above standard with a good balance between crispy crumbs and apple jammy.

The icecream was another main selling point as there were 8 flavours from Movenpick and 2 more as soft cream. Movenpick was definitely a promising brand, and the variety provided was also amazing - not only standard flavours like Chocolate or Vanilla, but also Rum n Raisin, Maple Walnut etc plus some very sour sorbet

Overall, this lunch buffet was definitely impressive. The food variety was same as dinner buffet, but we definitely preferred to have it during lunch to allow more time for digestion haha.
慶祝紀念
  • Cold cut
  • Cheese Platter
  • Ham Platter
2021-04-11 1771 瀏覽
/位於逸東酒店的普慶餐廳相信大家都聽過 $128加一就可以享用超過60款既美食 自助早餐供應時間由⏳6:30a.m.至10:30a.m. 無時間限制 最長可以食4個鐘🍳全場最吸引就係廚師現場即整既奄列 仲有6款配料選擇 入口嫩滑 煎既時間岩岩好🍞麵包區既選擇非常多 包括穀物麵包、法包🥖 、牛角包🥐 同鬆餅等 仲有唔同既果醬、榛子醬及花生醬比大家搽麵包 估唔到仲有雞蛋仔 食落仲脆口架 🍜麵檔提供4種基本粉麵 包括油麵、鹼水麵及米粉等 配料有生菜🥬、芽菜、金菇、娃娃菜、餃子🥟、雞肉🐣、牛丸🐮、魚蛋、豆卜及雞髀菇🥗沙律吧既選擇都足夠 有煙三文魚、火腿及salami等 側邊都有4款芝士比大家揀🧀🍴中式點心選擇唔多 有叉燒包、素餃、腸粉、炒麵同白粥等 🍹飲品區有3款果汁比大家選擇 包括蘋果汁🧃、橙汁🍊同西柚汁 味道都唔錯 仲冇室溫既全脂及脫脂奶🥛 玻璃樽裝既維他奶同麥精等🌟整體而言 普慶既自助早餐性價比高 想去既話記住預早book位啊普慶餐廳 📍佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層#anygoodfood_hk#anygoodfood_Jordan

仲有唔同既果醬、榛子醬及花生醬比大家搽麵包
估唔到仲有雞蛋仔 食落仲脆口架

🍜麵檔提供4種基本粉麵 包括油麵、鹼水麵及米粉等

🍴中式點心選擇唔多 有叉燒包、素餃、腸粉、炒麵同白粥等

🍹飲品區有3款果汁比大家選擇
包括蘋果汁🧃、橙汁🍊同西柚汁 味道都唔錯
仲冇室溫既全脂及脫脂奶🥛
玻璃樽裝既維他奶同麥精等

普慶餐廳
📍佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層

#anygoodfood_hk
#anygoodfood_Jordan
2021-04-08 1483 瀏覽
7/4/2021一行30人去普慶餐廳去食自助晚餐,張檯2*2呎竟然安排我地坐3個人,加上執碟唔及時逼到 慘過大家樂。食生蠔每次排隊只有倆只,龍蝦,長腳蟹好鞋,麵飽蟹又梅,青口咬落都係雪粒,全部冇鮮味淡淡雪味,其他食物不過不失,食過一次冇回頭!!
2021-04-08 1805 瀏覽
普慶 最為人熟悉既應該就係佢既dinner buffet🍽我食過一次 無得頂🤤最記得佢淨係龍蝦都有六款🦞野食多選擇之餘仲要唔係難食 係有誠意👍🏽-今次見佢tea buffet做緊優惠 又去試下一心諗住應該都係以甜品為主喇🤔點知tea buffet食到好似lunch buffet咁😂又係多野食到傻左 二百幾蚊一個人頭 抵到喊😭-除左粉麵之外 基本上好多野都試左坦白講 我覺得咸點係比甜點出色既😋同場仲有玻璃樽版可樂同酒精飲品任飲😆我真係無欲無求喇🤤🤤🤤-🧸C.ookingbear推介指數🌞 食物質素︰🌟🌟🌟🌟🌟環境︰🌟🌟🌟🌟🌟價錢︰🌟🌟🌟🌟🌟回味指數︰🌟🌟🌟🌟🌟-
普慶 最為人熟悉既應該就係佢既dinner buffet🍽

環境︰🌟🌟🌟🌟🌟
價錢︰🌟🌟🌟🌟🌟
回味指數︰🌟🌟🌟🌟🌟
2021-04-07 1581 瀏覽
終於終於終於試到普慶餐廳嘅自助餐‼️大家都知逸東係黃㗎啦,我哋由上年就開始book,但因為太full,book完又要等幾個月,點知最後仲因為疫情冇堂食而取消咗🥲。不過今次終於試到真係冇失望!簡單嚟講係「好多食物選擇,海鮮好高質,價錢亦比較抵」,CP值真係好高💛▪️冷盤▪️🦪生蠔:係紐西蘭生蠔,staff會即場逐隻清洗,感覺都幾新鮮,口感勁creamy同鮮甜,超正😍🦐蝦:大隻、爽口🦞龍蝦:食幾隻都係有膏嘅,好好食!🦀蟹腳、青口:正正常常,但部份蟹腳雪太耐比較淡味▪️刺身▪️有三文魚、油甘魚、吞拿魚、蝦、帶子、北寄貝等。🍣三文魚:算厚切,但有部份好似雪太耐冇咩三文魚味🍣油甘魚:幾肥美,好食🤤🍣蝦:係原隻嘅刺身蝦,自己剝殼的,幾大隻🍣帶子:口感一般🤔▪️天婦羅+日式串燒▪️天婦羅有蝦、冬菇、金菇、茄子等,可以叫staff即炸!天婦羅蝦都幾大隻,新鮮炸起好好食😍日式串燒都有好多款,但我哋只係試咗鰻魚,肥美厚肉,但有少少骨。▪️扒類▪️全晚最失望嘅食物🥲,肉眼扒同羊扒都太生,羊扒仲勉強食到,但肉眼扒切又切唔開,咬又咬唔開。▪️東南亞燒烤▪️推介大蝦同豬腩肉,大蝦搶手🤣一燒好擺出嚟已經畀人拎晒,記得捕住!▪️甜品▪️有即整

▪️冷盤▪️
🦐蝦:大隻、爽口
🦞龍蝦:食幾隻都係有膏嘅,好好食!
🦀蟹腳、青口:正正常常,但部份蟹腳雪太耐比較淡味

▪️刺身▪️
有三文魚、油甘魚、吞拿魚、蝦、帶子、北寄貝等。
🍣三文魚:算厚切,但有部份好似雪太耐冇咩三文魚味
🍣油甘魚:幾肥美,好食🤤
🍣蝦:係原隻嘅刺身蝦,自己剝殼的,幾大隻
🍣帶子:口感一般🤔

▪️天婦羅+日式串燒▪️

▪️扒類▪️

▪️東南亞燒烤▪️

▪️甜品▪️
有即整Pancake同夾餅😍,同埋勁多口味嘅Movenpick雪糕!Pancake加埋雪糕一齊食真係好正🤤,另外夾餅都有花生醬同煉奶畀你搽!

▪️飲品▪️
每人憑卷有一杯飲品可以拎,我哋就揀咗椰果蜜桃茶、柚子梳打。

蜜桃茶冇咩特別,但幾推薦柚子梳打,佢係另外比一支梳打水你,份量好多有排飲🤪,同埋隻杯都好復古好靚!
  • 波士頓龍蝦
2021-03-27 1530 瀏覽
自從入左個自助餐群組之後,見好多人介紹普慶餐廳,話$128位好抵食。所以今日決定去試下,之後就去BB展,再直落High Tea😋 超豐富既行程😂早餐自助餐 $128 (優惠唔知做到幾時架) 6:30am~10:30am8點半去到原來都唔係好多人,得6至7張枱有客人,當初仲好驚爆場訂唔到位,樓底幾高,不過佢將所有人安排坐入面,變相無咁舒服。西餐既熟食,好多都係唔夠熱,個下真係幾失望,好彩有即制Pancake,即制奄列我要左多芝士,味道幾好。 其他都係大路野。冷盤有芝士,煙三文魚,火腿,沙律菜,不過我無試反而中式點心就夠熱👍中式除左張相既食物,仲有湯粉面,粥,迷你珍珠雞無試。。。飲品方面有橙汁,西柚汁,蘋果汁,仲有樽裝維他命

早餐自助餐 $128 (優惠唔知做到幾時架)
6:30am~10:30am

冷盤有芝士,煙三文魚,火腿,沙律菜,不過我無試
飲品方面有橙汁,西柚汁,蘋果汁,仲有樽裝維他命

普慶呢間自助餐我已經食過好多次啦次次都唔會令我失望架,各樣野都好平均,你地睇下佢成日拎獎就知唔係流架未試過嘅朋友仔唔使諗啦,快啲來試吓啦~包你話正除左野食之外,你地留意下啲員工多數都係後生仔女感覺上望埋去多好多活力收枱速度快,但有一點比較奇怪,每次再order第二柸野飲都比較等得耐唔知點解,最近期食2次都出現呢個情況~希望餐廳可以改善下。唔係間間自肋餐都有長腳蟹架而呢間就有啦,我嘅至愛,啖啖肉肉質鮮甜,我最鍾意點埋醋食一流海鮮方面重有麵包蟹,龍蝦🦞,青口~全部都好新鮮~生蠔每次排隊限每人2隻,szie適中,我比較鍾意呢啲szie~細隻啲會甜啲,唔會噤易流,食多幾隻都OK~疫情期間唔可以自己拎,每樣都係店員拎比我地嘅~刺身都係一般大路野,吞拿魚,希靈魚,三文魚🍣等等,最特別係甜蝦,buffet來講算比得大隻,而且食落會有張口的感覺,好痴口好黏住的感覺,好好味必食,壽司同卷物都好多選擇,都整得唔錯,起碼唔會一夾啲壽司飯散開晒。另外有一檔炸物區,有天婦羅蝦,秋葵,紫薯等等麵包同芝士區我都拎左呢來試試,中規中矩~燒味檔嘅燒腩仔記得食,好入味好淋超讚有甜品區,即切燒牛肉區,西式熱葷區~生蠔同海鮮
普慶呢間自助餐我已經食過好多次啦
未試過嘅朋友仔唔使諗啦,快啲來試吓啦~包你話正
除左野食之外,你地留意下啲員工多數都係後生仔女
感覺上望埋去多好多活力
唔知點解,最近期食2次都出現呢個情況~希望餐廳可以改善下。

唔係間間自肋餐都有長腳蟹架

另外有一檔炸物區,有天婦羅蝦,秋葵,紫薯等等

麵包同芝士區我都拎左呢來試試,中規中矩~

燒味檔嘅燒腩仔記得食,好入味好淋
超讚
甜品區,即切燒牛肉區,西式熱葷區~
生蠔同海鮮區,麵包芝士區同冷盤區~
天婦羅同刺身壽司區~

麵檔區幾乎每次食自助餐我都會整一碗湯麵食
今次都唔例外,味道OK

最後一定要食埋甜品先走,我最鍾意佢地即整嘅pancake,花生醬煉奶同cream係自己加嘅,雪糕係另外叫店員幫我加嘅movenpick
我最愛嘅朱古力🍫真係好好食架,即整即食
正唷~
  • movenpick雪糕
  • 刺身
2021-03-24 1203 瀏覽
Afternoon tea 做緊 $128起,一個main course + 1 drink + movenpick朱古力火鍋無限任食。逢星期一至五3點3開始。首先個main course 食咗蝦意粉,熱辣辣,質感煮得剛剛好,蝦都有好多隻,爽口,絕對無欺場。意大利雲吞都煮得好,唔會太淋!跟住就戲玉,movenpick任食。有成10+隻味揀初頭都有成10個8個排隊,但師傅buck得好快手,每人每次限攞3球,條龍一陣就散哂。除左雪糕,仲有d海綿蛋糕磚,餅乾條,其他朱古力碎針,餅乾,2款水果任攞。一定要拎朱古力海綿蛋糕再點朱古力火鍋,超級好食朱古力火鍋可揀黑或白朱古力,黑色朱古力個味一d都唔甜,好襯雪糕。最後飲品就冷熱茶啡,正正常常。服務好好,各個侍應都好好禮貌,而且有做足哂防疫措施,廁所又好乾淨平靚正!128呢個價響酒店環境用餐,份量又足,服務好,所以可以一食再食三食!記得book位,好full ga!!唯一不足係冷氣有d弱。

跟住就戲玉,movenpick任食。有成10+隻味揀

一定要拎朱古力海綿蛋糕再點朱古力火鍋,超級好食

最後飲品就冷熱茶啡,正正常常。

唯一不足係冷氣有d弱。

朱古力火鍋

朱古力火鍋
  • movenpick雪糕
  • 甜品
2021-03-21 1027 瀏覽
昨晚去住staycation一晚$1298(2大1小早餐)。今早就去食自助早餐,咁呢就好快被安排坐一張卡位四人枱,跟住呢我哋起身攞嘢食,之後,我搵唔到咖啡機,點知全場都搵唔到,咁我就拿住隻杯問一個女職員咖啡熱飲喺邊,跟住佢就目木表情,大大聲咁話你要熱水定係熱飲咁,跟住我就要話熱水啦,咁因為我攞住隻杯呢佢就斟D熱水落我隻杯度,太有效率!嘩我就覺得態度非常之惡劣,之後呢我就返埋位嘅去食嘢啦!我有另外叫男職員要一杯咖啡,他裝左一杯大黑啡給我,之後呢我就食到差唔多食完野嘅時候,我想要多杯咖啡,咁我老公就叫搵人幫我斟杯咖啡,點知又係頭先嗰個女人, 佢就咁加好似去茶樓飲茶咁加茶,加啲咖啡落我個杯未飲晒嘅咖啡☕️囉。!不吐不快!服務態度真係好!
!不吐不快!服務態度真係好!
2021-03-17 1405 瀏覽
朱古力控的我,見到如此吸引的下午茶,當然要抽時間品嘗,以滿足口慾,也希望最大化的品嘗全世界的朱古力產品。想不到的是,可以搭配朱古力火煱的配菜的選擇那麼少,難怪價錢較其他地方的朱古力下午茶為低。主打的當然是雪糕,有10款選擇:朱古力、咖啡、士多啤梨、楓糖合桃、冧酒提子、雲呢嗱、焦糖、檸檬青檸、芒果等,梗有一款是你的口味。因為雪糕是即場「撈」起,賣相未必像某雪糕公司的那樣精緻漂亮。若然不能叉著點朱古力,或者可以試試,把熱的朱古力醬淋到雪糕上待凝固,口感也不錯。其餘的配菜只有曲奇餅與生菓。顯得有點失色。加上朱古力煱一早上桌,溫熱,主菜鹹點卻是下單後再烹調。先吃甜再吃鹹,打破了一貫吃自助餐的定律。這樣是否快飽一點,不用吃那麼多,變相是抵吃了?除了食物賣相顯得不太吸引,其餘的整體也可以,員工服務也很好,防疫措施也有做足。食客安心進食最重要。但食物枱的地板像是「癡癡」地,可能糖份抹得不夠徹底,要注意一下。

2021-03-17