2008-05-22 28 瀏覽
期待已久, 終於可以一試 有名的 時新漢堡我 要了 一個 漢堡蛋包 ($10) ~ 取上手時 暖烘烘的 我 喜歡 漢堡扖配洋蔥粒, 很 香.炒蛋 也很香滑.吃悶了 m 記 的漢堡, 來 時新 吃 一下 港式茶餐廳的漢堡, 是不錯的 活動.不過, 我 吾會 特地 來, 因 location 不太 方便, 還是 下次 來 紅磡 睇 concert 時 再 試下 其他 漢堡 la~其實, 此茶餐廳 就在 由 紅磡kcr station 往 都會國際商場 的 行人天橋, 一直往 前走 到 天橋尾 的 左手面 便見到, 天橋底下, 很易找到呢
期待已久, 終於可以一試 有名的 時新漢堡

我 喜歡 漢堡扖配洋蔥粒, 很 香.
炒蛋 也很香滑.

$10 (早餐)
2008-05-21 1 瀏覽
今日試左雙層蛋漢堡加沙津汁+凍檸茶個漢堡飽即叫即整,好新鮮!熱辣辣!,肉好juicy,但比例很少!凍檸茶:唔係好得...無味...總括黎講..呢個價錢...仲想點...
今日試左雙層蛋漢堡加沙津汁+凍檸茶

凍檸茶:唔係好得...無味...

總括黎講..呢個價錢...仲想點...
2008-05-20 83 瀏覽
長期排行openrice榜首所以專程來試推介芝士漢堡蛋包吃完後身心都非常滿足怕膩的朋友可單吃芝士漢堡包見身旁很多熟客在吃漢堡扒通粉,麵下次一定要試試此餐廳另一好處是有電視看和其他食客一起看亞視,感覺很特別

長期排行openrice榜首
所以專程來試

推介芝士漢堡蛋包
吃完後身心都非常滿足
怕膩的朋友可單吃芝士漢堡包

見身旁很多熟客在吃漢堡扒通粉,麵
下次一定要試試

此餐廳另一好處是有電視看
和其他食客一起看亞視,感覺很特別

openrice的魔力
早晨全餐
芝士漢堡包
雙層芝士蛋漢堡包
$25 (早餐)
2008-05-19 7 瀏覽
幾個月前特登去食時新, 因為睇openrice d評價都唔錯嘛.而且學校又近時新啦自己一個去食, 一入到去覺得環境比較狹窄, 但係無所謂啦好味咪得囉! 眼闊肚窄.. 叫左大大隻炸雞脾, 炸到金黃色, 心諗..真係好熱氣食落去個皮好鬆脆, 雞肉就無嘜特別.. 似係其他餐廳既炸雞脾一樣食完雞脾之後.其實真係好飽但係一開始重叫埋個芝士漢堡包.. 好夠熱呀個包.. d芝士融融地幾好舊牛肉真係比一般食開果d 厚好多.. 好足料最重要係.. 價錢好抵..雞脾加漢堡包再加可樂都係..20幾蚊
而且學校又近時新啦
自己一個去食, 一入到去覺得環境比較狹窄, 但係無所謂啦
食完雞脾之後.其實真係好飽
舊牛肉真係比一般食開果d 厚好多.. 好足料

2008-05-18 15 瀏覽
上次黎食tea,我同妹都好滿意,唯獨父親覺得佢唔夠肉味今次我同老豆2丁友黎再試,(老豆形容為"比多次機會佢")因為lunch食左ok多,所以只係share左1個漢堡包餐飲凍奶茶+2蚊,共$16-等左5-10分鐘所以最basic既要求就係一定要熱辣辣唔通要我等2個字仲係食個凍既包?一咬落去個包真係超得!!!勁脆我加左茄汁所以已經成咀都係舊肉好熱,不過肉味仍然唔夠勁只係比上次好左再加埋洋蔥,幾好味我呢個唔食洋蔥既人都覺得唔錯下次再試下其他啦,聽講"雙層芝士漢堡加蛋"係好好食的!同埋今次冇食薯條!!下次要試呀!
上次黎食tea,
我同妹都好滿意,
唯獨父親覺得佢唔夠肉味

今次我同老豆2丁友黎再試,
(老豆形容為"比多次機會佢")
因為lunch食左ok多,
所以只係share左1個漢堡包餐
飲凍奶茶+2蚊,
共$16-

等左5-10分鐘
所以最basic既要求就係一定要熱辣辣
唔通要我等2個字仲係食個凍既包?

一咬落去
個包真係超得!!!
勁脆
只係比上次好左
再加埋洋蔥,幾好味
我呢個唔食洋蔥既人都覺得唔錯

下次再試下其他啦,
聽講"雙層芝士漢堡加蛋"係好好食的!
同埋今次冇食薯條!!
下次要試呀!
2008-05-18 5 瀏覽
係OPENRICE 睇到佢有咁多食評, 一直都好黎試,今日終於都食到,真係估唔到一間睇落平平無奇的港式快餐店可以做出咁一流既BURGER,我同男朋友叫左個芝士蛋漢堡+著條, 睇個樣都已經覺得好食,一咬落去D 肉汁加蛋汁流曬出黎,雖係食得"呢HEA" D,不過真係好滿足, 感覺好豐富。而且價錢超值.....只不過12元一個。本人之前有食過SHAKE' EM BUMS, TRIPLE O, MOS BURGER........覺得SHAKE' EM BUMS 的最好吃, 不過食完時新的BURGER 後, 就覺得以12元的超值價錢及口味來說, 時新已成為本人新的最愛漢堡店!!!各位去食既時候最好帶定濕紙巾, 因為真係好多汁, 會食到一手都係!

係OPENRICE 睇到佢有咁多食評, 一直都好黎試,
今日終於都食到,
我同男朋友叫左個芝士蛋漢堡+著條, 睇個樣都已經覺得好食,
一咬落去D 肉汁加蛋汁流曬出黎,雖係食得"呢HEA" D,
不過真係好滿足, 感覺好豐富。
而且價錢超值.....只不過12元一個。

• 芝士蛋漢堡
2008-05-17 5 瀏覽
樣樣野都即叫即整, 好新鮮, 好快餐店feel, 而且價錢適中, 不過環境一般,d櫈好硬,唔好座, 不會成日黎, 但經過一吃無妨
2008-05-16 12 瀏覽
終於一嘗人人讚的burger了,芝士蛋漢堡, 好味在即叫即整,平民化burger黎講算係最好味~起碼俾m記好~舊式快餐店格局, 好易搵,o係行去紅磡火車站個天橋底就係喇..但當然唔可以拎佢黎同burger king & triple’s O比較.Size唔太大, 不過,已夠我做lunch~但係塊漢堡扒一路食一路滴油, 有少少怕怕,不過加左蛋又真係幾好味架~隻煎蛋個邊係脆脆的.下次想試下魚扒包同薯條呀….
終於一嘗人人讚的burger了,
芝士蛋漢堡, 好味在即叫即整,
平民化burger黎講算係最好味~起碼俾m記好~
舊式快餐店格局, 好易搵,
o係行去紅磡火車站個天橋底就係喇..
Size唔太大, 不過,已夠我做lunch~
但係塊漢堡扒一路食一路滴油, 有少少怕怕,
不過加左蛋又真係幾好味架~隻煎蛋個邊係脆脆的.
下次想試下魚扒包同薯條呀….

芝士蛋漢堡,芝士慢慢融~
  • 芝士蛋漢堡
2008-05-16 24 瀏覽
6點幾途經紅磡~醒起大獲好評的時新,便去試試!原來一落天橋便到,太不起眼的關係差點走冤枉路~店內不大但有電視...當時約有7成位有客人~怕吃雙層芝士漢堡太滯,只點了個芝士漢堡~由於該店大獲好評對其充滿期望!果然不錯!芝士全溶化了!漢堡扒啖啖肉汁~一個份量剛好不多不少~配可樂更加正!十蚊一個好抵食~
6點幾途經紅磡~醒起大獲好評的時新,便去試試!

芝士漢堡
芝士漢堡
時新店外
易拉架
$10 (其他)
2008-05-15 3 瀏覽
時新已經食過幾次了但今次第一次寫食評第一次同老公食左漢堡包 + 炸脾老公就好鍾意個漢堡包,而老婆自此後對炸脾念念不忘炸脾的確炸得又香又滑,正 第二次去炸脾就失色了,炸得好乾而漢堡包則依然保持水準值得繼續去 !可惜永遠都唔會可以順路 .....................
時新已經食過幾次了
但今次第一次寫食評

第一次同老公食左漢堡包 + 炸脾
老公就好鍾意個漢堡包,而老婆自此後對炸脾念念不忘
炸脾的確炸得又香又滑,正

第二次去炸脾就失色了,炸得好乾
而漢堡包則依然保持水準

值得繼續去 !
  • 炸脾
2008-05-15 6 瀏覽
前排因為睇演唱會,於是順道去試,佢ge賣點係新鮮即製,所以要等少少時間,環境就係差咗啲架啦,又舊又暗,但都值得試吓。雙層芝士漢堡包啲牛肉好鮮味,再加埋茄汁,好醒胃,汁料係可以自選ge,我個人覺得用茄汁會好味啲。漢堡蛋包一樣好味,不過可能選用沙律醬關係,有啲"漏"。炸雞肶外皮脆,入面啲肉就好滑,唔會炸到乾晒,同埋入面啲肉都好夠味,但就好多油。炸薯條係用有波浪嗰隻薯條,新鮮炸,好香口。未試過ge朋友要去試吓啦!! 不過小心有飛娥......

漢堡蛋包一樣好味,不過可能選用沙律醬關係,有啲"漏"。

炸薯條係用有波浪嗰隻薯條,新鮮炸,好香口。

未試過ge朋友要去試吓啦!! 不過小心有飛娥......
  • 雙層芝士漢堡包
  • 炸雞肶
2008-05-14 11 瀏覽
如果有看過我上一篇食評(三河屋),或許你會覺得為什麼我跟女友兩人只吃那麼少。原因很簡單,因為在女友點菜之時,我已經知道她有在計劃"下半場"的意向。而這個下半場,當然就是跟三河屋不遠的時新有關了........這次再臨"舊地",跟第一次帶著期待心情截然不同,因為有了上一次的經驗,食物味道和質素已心中有數。所以這次要再拿下笑臉的話,我想需要更多的原因才會多給一個。是次女友點了:芝士蛋雙層漢堡,而我也跟她一起癲,所以芝蛋雙堡*2~當時已經是晚上八時多了,如照片所見,竟然還有一點點人籠在等待食物,這小店生意實在很好。在等待的時間,我拿了一份有關時新歷史的單張來看,這看似名不經傳的快餐店,存在著一段很有趣的故事,在此我不作敘述了,各位食友有興趣在該店拿來參閱一下吧。這次的味道與上有點不同,因為多了一層漢堡,肉的味道加重了,肉質之間的洋蔥味道也相對地增加了不少,特別是經烹調後的洋蔥所散發的香味,更加令人食慾大振。對於這個"巨無霸",吃後感仍然覺得頗滿足,始終質素跟上次沒有多大分別,不過作為下半場,這個巨無霸實在有點兒過多了,最後女友放棄了餘下的五份之一,我只好啟動後備系統將它"消滅"~在離開的同時

在離開的同時,回想時新的歷史,我認為這店該還可以生存一段很長的時間,這個是可以肯定的。
小姐你上鏡了~
仍然值得一試的漢堡包
仍然值得一試的漢堡包
  • 漢堡包系列、魚扒包、炸雞脾
食過三,四次了, 每次都試過不同配搭 + 不同的醬汁覺得最好食的汁是佢地自家制的沙律汁同埋黑椒汁, 咖喱汁就麻麻地因為D味太濃會搶哂個飽同扒D味 講真佢用料未必係上等牛肉, 但係新鮮熱辣咁食又真係一大享受, 奉勸大家即買即食為妙 另外值得一得, 雖然好多人食, 要等好多張單, 但老闆出飽時都好少會出錯, 抵讚!
食過三,四次了, 每次都試過不同配搭 + 不同的醬汁
覺得最好食的汁是佢地自家制的沙律汁同埋黑椒汁,

咖喱汁就麻麻地因為D味太濃會搶哂個飽同扒D味

2008-05-13 23 瀏覽
一個字"平"! 睇見成村人都話正, 專登走左去試.等左好耐, 師傅都好有耐性咁一件件整, 手腳都好快, 但係都係好耐. 睇得出, 有heart. 終於到我, 食左個包, 薯條, 加隻雞脾. 我女友話雞脾好食. 個包以咁o既價錢黎講, 係做得好好. 個sauce係好唔錯.講真, 你話好好食? 唔係囉. 唔好食, 又唔係. 幾好喇, 尤其以咁o既價位, 真係算係咁. 不過如果你一心諗住去食好野, 亦都相信"食一餐少一餐"依個格言的話, 咁你就唔洗去喇.
一個字"平"! 睇見成村人都話正, 專登走左去試.

• 豬扒包
2008-05-11 4 瀏覽
唱K前, 朋友yy幫我買一個牛肉漢堡包加蛋個包即叫即製, 我拿上手时仲熱辣辣! 蛋煎得好香, 好滑牛肉味唔夠濃, 肉質鬆散, 不會好硬, 但我prefer 牛肉texture 硬D ge 漢堡, 這過只是一般, 可能期望太高......不過好過 mcdonalds, 但唔會特登走過來食.....
唱K前, 朋友yy幫我買一個牛肉漢堡包加蛋
個包即叫即製, 我拿上手时仲熱辣辣!
蛋煎得好香, 好滑
牛肉漢堡包加蛋