2024-03-21 59 瀏覽
少得可憐既粉!要加埋一,一碗面要成91蚊!咁既價錢!咁既份量 唔需要再幫襯😑總結 Lasha湯 夠酸,椰香極少,生牛肉份量正常 夠滑 牛丸少兩粒!係個面未食前已經問侍應!得咁少?!一隻匙羹都可以「筆」起哂! 91蚊!no more next time !
Lasha
見到巿廣場榮少喇沙個位轉咗手越南菜叫 春嬌 喺銅鑼灣將軍澳都有分店見到group友評價都唔錯,放工就同老公過嚟試吓😌😌招牌春嬌火車頭 佢哋嘅招牌菜式當然要試啦一上枱用料非常足,仲有大大塊勁長花膠😍😍生熟牛肉、牛丸等等配菜亦都唔少而且非常大碗,份量足!湯頭清甜,唔會油膩,金邊河粉亦夠滑 ,每啖粉都絆住湯一齊食,湯都飲晒🤣🤣馬來咖喱牛腩配手抓餅 🫓好耐冇食馬來咖喱,估唔到越南餐廳都有呢個菜式,咖喱濃稠適中,非常惹味!唔會太辣,適合港人口味沾上手抓餅非常惹味,牛腩亦都軟淋有牛味😋😋馬來咖喱雞翼飯 咖喱太好味 嚟多個咖喱雞翼飯😝😝雞亦嫩滑,醃得非常惹味,外皮酥脆,炸得非常唔錯👍👍配上可樂一流有質素,份量很足 非常正宗,仲有很多小食和其他菜式,下次再過嚟試吓其他🥳🥳
見到group友評價都唔錯,放工就同老公過嚟試吓😌😌

招牌春嬌火車頭 佢哋嘅招牌菜式當然要試啦

馬來咖喱牛腩配手抓餅 🫓

唔會太辣,適合港人口味
沾上手抓餅非常惹味,牛腩亦都軟淋有牛味😋😋

馬來咖喱雞翼飯
咖喱太好味 嚟多個咖喱雞翼飯😝😝

2024-03-19 44 瀏覽
之前通常係屯門巿廣場食lunch , 開始食悶咗, 今次行遠少少去咗屯門時代廣場搵野食, 本身都唔知食咩好, 經過d 間越南餐廳, 好似都如似好耐冇食越南野, 就入咗去試吓.餐廳地方唔算好大, 但環境亁淨簡潔, 職員態度親切有禮. 上菜速度都快, 冇漏單,適合返工出嚟食lunch 既我哋.河內生牛肉河金邊粉, 加太陽旦: 大碗, 牛肉新鮮, 唔鞋口,湯底味道唔太咸, 清清甜甜, 配料豐富招牌烤牛肉湯檬粉, 加扎肉: 烤牛肉碎上, 牛骨湯味濃, 惹味脆炸米網蝦春卷: 上枱仲熱辣辣, 入口脆卜卜, 入面仲包咗芋頭餡, 好味, 唔太油膩春嬌豬肉蒸粉包: 即叫即整, 個皮唔算好厚, 餡料足, 啖啖肉

2024-03-08
2024-03-17 36 瀏覽
春嬌 (屯門)📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖當初見到春嬌🙈呢個名第一時間諗到係 春嬌打救志明 🙈🙈(唔知大家有冇睇過春嬌興志明 )🙈講返餐廳🙈🙈係最近屯門市中心新開嘅餐廳🙈🙈最近天氣太過潮濕又有D熱🙈🙈好想食d 酸酸甜甜🙈🙈第一時間會諗起撈檬🙈🙈香茅豬扒撈檬💰62招牌春嬌火車頭💰79脆炸米網蝦春卷💰48志明奶茶 💰12(套餐價)荔枝茉莉茶💰12(套餐價)食物黎嘅速度快 份量唔少🙈🙈我個碗撈檬有2大塊大過我手掌嘅豬扒🙈🙈朋友個碗招牌春嬌火車頭嘅花膠都好大塊🙈🙈荔枝茉莉茶 其實佢係綠茶🙈但有濃濃嘅荔枝 同綠茶味 有d 驚喜🙈志明奶茶又係有驚喜🙈杯邊嘅泡泡都好甜🙈🙈朋友飲嘅時候都話幾有層次🙈🙈我自己覺得 呢到2xx /2個人 環境舒服 食物質素ok 價錢都叫做親民🙈#karlee90s #春嬌 #春嬌救志明 #春嬌與志明 #屯門 #屯門美食 #屯門市中心 #屯門時代廣場美食 #越南菜 #春卷 #撈檬 #foodiehk #hkfoodie #hkig #ighk
春嬌 (屯門)

第一時間會諗起撈檬🙈🙈

香茅豬扒撈檬💰62

招牌春嬌火車頭💰79
脆炸米網蝦春卷💰48

志明奶茶 💰12(套餐價)

荔枝茉莉茶💰12(套餐價)

食物黎嘅速度快

朋友飲嘅時候都話幾有層次🙈🙈

我自己覺得 呢到2xx /2個人
環境舒服 食物質素ok 價錢都叫做親民🙈

2024-03-15 26 瀏覽
春嬌呢個名會令人諗起胡志明市店舖內環境清潔,上次經過好多人今次約朋友一齊試下👻志明咸滑雞髀撈檬呢個雞脾超滑!雞嫩不肥,雞肉細滑且有雞味,平時唔食雞皮既我都連肉食!好惹味!檬粉加甜酸汁,會令人胃口大增招牌春嬌火車頭湯粉我地簡左河粉底,湯底幾濃郁,入面仲有大大件花膠!牛肉味濃!脆炸米網蝦春卷呢個春卷上枱時熱辣辣!內邊包了芋頭餡,呢個好好食!凍志明奶茶奶茶茶底又濃又滑,又不會太甜夠大杯可以過口癮👻青檸梳打清爽!又可以走甜!

春嬌呢個名會令人諗起胡志明市
店舖內環境清潔,上次經過好多人
今次約朋友一齊試下👻

志明咸滑雞髀撈檬

檬粉加甜酸汁,會令人胃口大增

招牌春嬌火車頭湯粉

我地簡左河粉底,湯底幾濃郁,
入面仲有大大件花膠!
牛肉味濃!

脆炸米網蝦春卷

呢個春卷上枱時熱辣辣!
內邊包了芋頭餡,呢個好好食!

凍志明奶茶
奶茶茶底又濃又滑,又不會太甜
夠大杯可以過口癮👻

青檸梳打
清爽!又可以走甜!
📍春嬌 地址:屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖呢幾個月新開張嘅越南菜🇻🇳係屯市入面但價位一啲都唔高,CP值幾高呢🍴招牌春嬌火車頭叻沙-河粉 $83叻沙湯底椰奶味好濃郁🌟🌟啲香料令到成個湯底再香啲豐富左~配料有花膠、生牛肉、牛腩片、牛丸、豆卜,認真八十蚊碗麵有咁大塊花膠太過份lols 仲要好厚身好彈牙🤤 生牛肉份量一樣好多,另外牛丸超好食咬落去爆落啲牛汁出黎💦🍴生熟牛肉湯粉-金邊粉 $63呢個係配牛骨湯,清清甜甜,唔會有味精感🤭牛肉又係多到爆炸~生牛肉軟嫩,牛腩片好淋身又有牛味,整體都不錯🙌🍴泰式酸辣鳳爪沙律 $58鳳爪本身有嚼勁又彈牙,而沙律汁酸酸甜甜、微辣,幾開胃嘅感覺,啲西芹都幾新鮮,加埋一齊好清新呢💫🍹凍咸檸梳打 $32🍹凍龍眼水 $12飲品做緊第二杯半價嘅discount📣📣
📍春嬌
地址:屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖

呢幾個月新開張嘅越南菜🇻🇳
係屯市入面但價位一啲都唔高,CP值幾高呢

🍴招牌春嬌火車頭叻沙-河粉 $83

🍴生熟牛肉湯粉-金邊粉 $63
呢個係配牛骨湯,清清甜甜,唔會有味精感🤭

🍴泰式酸辣鳳爪沙律 $58

🍹凍咸檸梳打 $32
🍹凍龍眼水 $12
飲品做緊第二杯半價嘅discount📣📣
2024-03-11 33 瀏覽
><經過新開張試業中 天氣涼涼地 就想食d辣嘢暖下志明咸滑雞叻沙(72)魚片頭2件(+9)當日賣晒雞髀 就嗌咗雞胸肉質比想像中腍軟帶點鹹香而叻沙湯底辣辣地 馬來咖喱牛腩配手抓餅(88)撕開手抓餅細細塊嚟蘸咖喱 辣度剛好 仲想加多幾塊🫢越南脆炸蝦餅(58)好多蔥花配嚟一齊食原個蝦餅切開一片片茉莉綠茶(24)凍飲幾大杯><><><><><><><><><><><><春嬌 屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖
經過新開張試業中
天氣涼涼地 就想食d辣嘢暖下
志明咸滑雞叻沙(72)
魚片頭2件(+9)
當日賣晒雞髀 就嗌咗雞胸
肉質比想像中腍軟帶點鹹香
而叻沙湯底辣辣地
馬來咖喱牛腩配手抓餅(88)
撕開手抓餅細細塊嚟蘸咖喱
辣度剛好 仲想加多幾塊🫢
越南脆炸蝦餅(58)
好多蔥花配嚟一齊食
原個蝦餅切開一片片
茉莉綠茶(24)
凍飲幾大杯
><><><><><><><><><><><><
春嬌
屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖
2024-03-10 34 瀏覽
屯市唔係太多地方有喇沙食,專登帶媽子黎試下~👉🏻招牌火車頭喇沙材料非常豐富,最驚喜係有一大塊花膠🤤🤤🤤軟滑煙韌超好食。仲有生牛肉、牛丸、牛腩片、豆卜、豆芽,牛肉可以揀另上/放湯都幾貼心。喇沙湯重椰奶香,味道豐富濃郁,飲左好多湯。👉🏻香茅豬扒蔥油飯加荷包蛋豬扒份量好慷慨🤤軟滑無渣~醬汁咸中帶甜幾好味。👉🏻越式香茅雞翼雞翼係XXL size,好好肉地又炸得好香。👉🏻凍話梅鹹檸七半個鹹檸檬好夠味🤤咁大杯野飲飲到最後都有味。👉🏻越南煉奶咖啡有得揀多煉奶,夠甜好好飲。
屯市唔係太多地方有喇沙食,專登帶媽子黎試下~

👉🏻招牌火車頭喇沙

👉🏻香茅豬扒蔥油飯加荷包蛋
豬扒份量好慷慨🤤軟滑無渣~醬汁咸中帶甜幾好味。

👉🏻越式香茅雞翼
雞翼係XXL size,好好肉地又炸得好香。

👉🏻凍話梅鹹檸七
半個鹹檸檬好夠味🤤咁大杯野飲飲到最後都有味。

👉🏻越南煉奶咖啡
有得揀多煉奶,夠甜好好飲。
2024-03-10 22 瀏覽
屯門可以選擇嘅越南餐廳唔多,最近春嬌開咗喺屯門時代廣場,有時突然間想食返碗PHO 都係一個選擇👍🏻香茅豬扒撈檬份量十足,暫時係我食撈檬最多配料嘅一間,配料豐富有紅蘿蔔絲青瓜絲同埋生菜絲,豬扒入味 口感鬆化。😋魚片頭扎肉叻沙今次嚟到冇食佢哋嘅牛骨湯,叫咗佢哋嘅喇沙試吓,估唔到佢哋嘅喇沙湯底又幾濃郁,椰香味十足,湯底唔會好辣,豆卜索晒啲湯底好味😙😙米網春卷春卷嘅外皮鬆脆,一啲油膩感都冇,不錯😍

香茅豬扒撈檬

魚片頭扎肉叻沙

今次嚟到冇食佢哋嘅牛骨湯,叫咗佢哋嘅喇沙試吓

米網春卷

春卷嘅外皮鬆脆,一啲油膩感都冇,不錯😍

2024-03-03 53 瀏覽
榮少喇沙執咗好快換咗呢間,搭車經過成日見到,去到春嬌食lunch,啱啱有張5至6人大枱,就坐呢度,不過要同人搭枱。老公食魚蛋牛丸牛骨湯河粉,牛骨湯啲味道有啲怪,魚蛋老公話鹹咗啲,我覺得可以接受:我嗌咗啲推介:蔥油撈檬,得啲肉碎同蔥油,味道一般啦,早知食扎肉嗰啲仲好!女兒食豬扒喇沙,個豬扒真係好大塊,可以分俾我哋食,但係醃得犀利,麻麻哋,感覺好似食緊啲渣,個喇沙椰奶味好勁好香,但係食落口佢話鹹得滯,又唔夠辣。杯越南咖啡好香咖啡味,只係甜咗少少。春嬌越南河(屯門)凍龍眼水少甜 $3.00爽脆魚片頭配牛丸湯粉(河粉)$60凍越南煉乳咖啡少煉奶 少冰 $12.00香茅豬扒叻沙 金邊粉 $66.00凍茉莉綠茶 走甜$3.00招牌蔥油烤牛肉撈檬 $56.00總計 $200.00

春嬌越南河(屯門)
凍龍眼水少甜 $3.00

招牌蔥油烤牛肉撈檬 $56.00
總計 $200.00
2024-01-17
2024-03-01 54 瀏覽
#香茅雞中翼配美國薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#招牌洋蔥豬扒脆豬 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#迷你蔥油烤牛肉飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️#河內燒牛肉洋蔥脆豬 ⭐️⭐️⭐️⭐️#咖哩汁配手抓餅 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#魚片頭牛骨湯河粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️#凍話梅咸檸 ⭐️⭐️⭐️⭐️屯門新開呢間越南餐廳,見到佢下午茶餐牌超抵食,忍唔住一個人叫多幾個餐食多幾款! ⭕️店員好主動好有禮貌⭕️豬扒脆豬好正必食⭕️佢嘅脆豬真係好脆好香口⭕️下午茶餐仲可以加配牛骨湯河唔怕唔夠飽⭕️薯條係粗薯條啖啖薯香⭕️食咖啡配椰青一定冇錯⭕️好抵食得閒去食個下午茶都唔過份
#香茅雞中翼配美國薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️下午茶餐仲可以加配牛骨湯河唔怕唔夠飽
⭕️薯條係粗薯條啖啖薯香
⭕️食咖啡配椰青一定冇錯
⭕️好抵食得閒去食個下午茶都唔過份
[✨屯門春嬌•新開高水準越南菜🥢]#春嬌 #屯門 🍜 志明咸滑雞髀撈檬 $76雞髀肉非常嫩滑,又多又厚肉🍗撈檬有青瓜絲、紅蘿蔔絲、蔥油花生碎,配埋靈魂醬汁撈埋一齊食真係大滿足呀🤩🍜 招牌春嬌火車頭叻沙 $83超大塊花膠!另外配料仲有常見嘅生牛肉、牛丸、魚肚,超級豐盛💯湯底以牛骨湯做底味道濃郁好足料,河粉吸收埋湯汁後一齊食真係唔錯👍🏻🍜香炸越南扎肉 $42扎肉新鮮炸起,香口惹味❤️‍🔥🧋志明奶茶 $38奶香香濃又不會太甜。另外晚市飲品仲有第二杯半價,抵飲!————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結屯門市中心新開嘅餐廳,裝潢風格走清新風,比較簡潔乾淨,設有吧台同幾張餐枱。食物水準方面,分量同味道都唔錯,推薦比未食過嘅朋友黎一試,話唔定會成為你新嘅日常食堂😊💕📍春嬌🏠屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港
[✨屯門春嬌•新開高水準越南菜🥢]

#春嬌 #屯門

🍜 志明咸滑雞髀撈檬 $76

🍜 招牌春嬌火車頭叻沙 $83

🍜香炸越南扎肉 $42
扎肉新鮮炸起,香口惹味❤️‍🔥

🧋志明奶茶 $38
奶香香濃又不會太甜。另外晚市飲品仲有第二杯半價,抵飲!

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍春嬌
🏠屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #屯門 #屯門美食 #屯門好去處 #屯門食好西 #屯門餐廳 #春嬌
2024-02-24 51 瀏覽
春嬌位於屯門餐廳環境乾淨 正正方方咖喱牛腩飯 牛腩肉燉得軟嫩入味 搭配濃郁的咖喱醬汁 口感豐富 米飯吸收了咖喱的香氣 入口香軟而且飯量好夠 飽飽肚跟餐 熱龍眼水一杯 甜甜地 潤喉河内生牛肉湯粉係一道經典的越南料理當天叫既係全熟牛 湯底充滿牛肉風味 配上彈牙的湯粉 每一口都令胃滿足 舒服 冇負擔蒜蓉通菜蒜香濃郁 每條通菜都充滿 滿滿蒜香 綠油油 美味可口 而且保持脆度 要食啲菜先有均衡飲食簡單午餐職員態度主動 唔會吹人走 其實椰香叻沙都好吸引 下次再試
春嬌位於屯門

蒜蓉通菜
簡單午餐
職員態度主動 唔會吹人走 其實椰香叻沙都好吸引 下次再試
2024-02-22 46 瀏覽
屯門新開越南餐廳,地方細細但所當清潔🧹干淨。店員都好客友善,有問必答。脆炸米網蝦春卷(4件) Spring Rolls$48.00蝦🦐肉同豬肉🐷已經切碎混合好,炸得脆卜卜又香口。十分野味,一口一件。生熟牛湯粉 Medium-rare & Well done Beef Pho(生牛肉、牛腩片、香葉、牛骨湯)$ 63.00通常一般牛肉湯粉都是新鮮的牛肉片,這一間竟然有厚切牛腩和牛肉薄片,令人非常驚喜。對得起價錢。

生熟牛湯粉
(生牛肉、牛腩片、香葉、牛骨湯)
$ 63.00
2024-02-17 54 瀏覽
餐廳以木系裝潢,室內有吧台及幾張餐枱,食物海報貼於牆壁,感覺簡潔乾淨,自行掃QR Code下單,親民又方便,晚市有加一服務費。餐廳名叫春嬌,我點了志明咸滑雞脾湯粉,麵底配搭金邊粉,麵粉幼身索晒牛骨湯,好 yummy 😋 ; 雞髀咸香,雞肉嘅口感嫩滑,用嚟配金邊粉就好夾喇!脆炸米網蝦春卷咬下一口春卷,米網夠爽脆,真喺脆卜卜,蝦肉彈牙,下次可以再 encore!凍熱情果梳打水杯底有熱情果,飲落啖啖果肉味道,口感清甜。📍春嬌 (屯門)屯門屯隆街2號屯門時代廣場 北翼地下44號舖
餐廳以木系裝潢,室內有吧台及幾張餐枱,
食物海報貼於牆壁,感覺簡潔乾淨,

自行掃QR Code下單,親民又方便,晚市有加一服務費。

餐廳名叫春嬌,我點了志明咸滑雞脾湯粉,

脆炸米網蝦春卷

凍熱情果梳打水
杯底有熱情果,飲落啖啖果肉味道,口感清甜。

📍春嬌 (屯門)
屯門屯隆街2號屯門時代廣場 北翼地下44號舖