2022-08-22
好耐冇同屋企人去飲下茶勒今次近近地出咗觀塘飲,我同屋企人都係第一次嚟呢間譽宴,估唔到大家都好滿意,叫咗勁多嘢食🤭✨點心拼盤有薑汁糕、蟹籽燒賣、蝦餃、潮州粉果每樣有兩件,啱晒每款都可以試下,最鍾意佢嘅潮州粉果,餡料豐富,粉果皮薄軟又Q彈🌟叫咗幾款下午茶優惠點心,十幾蚊碟,幾抵食,春蛋燒賣、炸雲吞同蟲草花棉花雞,炸雲吞口感酥脆,外脆内嫩,棉花雞雞肉好滑,魚肚索晒雞汁嘅精華😍💥春風得意腸腸粉皮包住一層脆脆春卷,春卷入面有鮮蝦、粟米、芫荽等,口感層次豐富,再點上豉油,超級正,推介💯✨乾炒牛河,貴妃雞米粉牛河睇落個賣相都唔錯,夠晒鑊氣、又夠味,又唔會過鹹👍🏻✨沙薑雞腳,脆皮燒腩肉特式小食都唔錯,叫咗呢兩款都好好味😋沙薑雞腳用咗錫紙包,熱辣辣上枱,香濃惹味,滿滿骨膠原,燒腩肉皮酥肉嫩,一啖咬落去喀滋聲超治癒✨懷舊大蛋撻,鳳梨甜心鼠蛋撻蛋漿口感嫩滑,鳳梨甜心鼠面層鋪滿椰絲,糯米口感煙煙韌韌,入面包住鳳梨肉,味道唔會太甜
✨點心拼盤
💥春風得意腸
✨乾炒牛河,貴妃雞米粉
牛河睇落個賣相都唔錯,夠晒鑊氣、又夠味,又唔會過鹹👍🏻
✨沙薑雞腳,脆皮燒腩肉
特式小食都唔錯,叫咗呢兩款都好好味😋
✨懷舊大蛋撻,鳳梨甜心鼠