1K
2022-11-21 513 瀏覽
去isquare睇戲前想食d野,見到呢間餐廳坐得幾舒服,格調又幾好,就入去了~餐廳嘅落地玻璃令到格調好舒服~而且價錢又合理。⭐️新加坡大蝦喇沙麵- 其實我係一個不折不扣嘅喇沙迷,去到邊有喇沙都會點!- 呢到嘅喇沙少有地用上鮮蝦,而且好大隻!食落去肉質結實彈口,味道鮮甜,大啖肉好滿足🦐- 點了小辣湯底,係我最鍾意嘅超rich椰香味😍唔算辣,辣同椰香超balance,唔會互搶味道,好好食!🍢串燒(3串)- 點了3串豬,豬肉食落去肉質軟香- 特別喜歡旁邊嘅沙爹醬,椰香味濃帶少少辣,texture夠rich🌟魔鬼魚辣死你媽,椰漿飯- 呢款真係幾得意,少有見到有魔鬼魚食。魔鬼魚魚肉白雪雪,是比較有質感的texture,好有咬口,上面加了濃香xo醬,幾惹味。- 旁邊嘅椰漿飯幾香,辣醬超惹味夠曬辣,好刺激味蕾❤️榴槤飄香- 個人好鍾意呢款甜品!😋😋先說榴槤果肉好大舊, 食落去好香榴槤味,texture軟嫩,正!(剩係呢個都值回70%票價)-底下全部係菠蘿雪糕,甜度適中,好夠滑香,有誠意-黃色果d係椰絲,幾特別有機會再來食其他野!

餐廳嘅落地玻璃令到格調好舒服~而且價錢又合理。

⭐️新加坡大蝦喇沙麵
新加坡大蝦喇沙麵

- 其實我係一個不折不扣嘅喇沙迷,去到邊有喇沙都會點!
串燒

🍢串燒(3串)
- 點了3串豬,豬肉食落去肉質軟香

魔鬼魚辣死你媽,椰漿飯

🌟魔鬼魚辣死你媽,椰漿飯
- 旁邊嘅椰漿飯幾香,辣醬超惹味夠曬辣,好刺激味蕾

❤️榴槤飄香

榴槤飄香

-底下全部係菠蘿雪糕,甜度適中,好夠滑香,有誠意
-黃色果d係椰絲,幾特別

有機會再來食其他野!
串燒
榴槤飄香
好多新加坡菜式我都好鍾意,包括咖吔多同埋海南雞飯😝今次就黎到一間主打新加坡菜,位於尖沙咀iSquare既《星怡》試試🤩‣ 南洋咖吔多士蛋黃味($48)我同朋友一見到有咖吔多就二話不說叫番份黎食😆厚厚既牛油配埋咖吔,雖然好地獄但味道真係好正~唔怕肥既朋友記得試試🤣‣ 鹹蛋黃炸魚皮($48)呢份炸魚皮份量幾多,而且大部分都食到鹹蛋黃,兩者好match幾好食❤️‣ 牛豬雞串燒 ($58)串燒都係新加坡菜必食既野,配埋沙嗲醬都幾惹味~‣ 新加坡海南雞飯 ($88)呢份海南雞飯同樣份量幾多,雞肉唔會柴口,仲送埋碗湯👍🏻‣ 班蘭水晶球 ($58)呢份甜品係有d似糯米糍,外層班蘭皮,上面鋪滿椰絲,中間有一粒粒既班蘭茸~‣ 美祿恐龍($33)/百香果水果茶 ($39)美祿恐龍味道唔錯,唔會好甜;百香果茶都幾好飲,百香果味夠重,同茶既比例配搭得幾好🫶🏻💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳地理位置方便,室內座位闊落,靠窗既位仲可以望到尖沙咀街景~上菜速度幾快,食物種類多,價錢合理👍🏻📍星怡|sing.la_hk尖沙咀彌敦道63號國際廣場3樓303號舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_新加坡菜 🚩更多同區餐廳 #

‣ 南洋咖吔多士蛋黃味($48)

‣ 鹹蛋黃炸魚皮($48)

‣ 牛豬雞串燒 ($58)
串燒都係新加坡菜必食既野,配埋沙嗲醬都幾惹味~

‣ 新加坡海南雞飯 ($88)
呢份海南雞飯同樣份量幾多,雞肉唔會柴口,仲送埋碗湯👍🏻

‣ 班蘭水晶球 ($58)

‣ 美祿恐龍($33)/百香果水果茶 ($39)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟

📍星怡|sing.la_hk
尖沙咀彌敦道63號國際廣場3樓303號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_新加坡菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
2022-11-18 41 瀏覽
最近又比我搵到間食正宗新馬菜的餐廳——星怡,分店有兩間,一間黃大仙一間尖沙嘴,今次就來到尖沙嘴呢間試新馬菜。位於尖沙嘴國際廣場的餐廳,環境舒適度自然有翻咁上下,直接點菜菜式都豐富,粉麵飯樣樣齊。同朋友二人,點了鹹蛋黃炸魚皮,雞肉咖喱蘇做小食,講起鹹蛋炸魚皮,算係我食過咁多間餐廳,最好吃的頭三甲,我咁講真係唔誇張,塊塊魚皮都勁香脆同爆鹹蛋黃,正到爆啊。雞肉咖喱蘇一碟6隻,唔好看小呢碟野,大大塊一舊外脆內嫩,細食既女仔食一舊好易飽。 小食食完到主食,一客新加坡海南雞飯,一客雞髀辣死你嗎椰漿飯,再來個馬來讚炒通菜,剛剛好夠曬豐富,海南雞正常發揮,辣死你媽雞髀就真係大大件炸雞髀啦,發現佢呢度好多都大大件,足料唔驚食唔飽,椰漿飯仲有個荷包蛋,有賣相又夠份量。食咁多煎炸野,最應該配汽水,咁就最爽,點了兩罐可樂,不是可樂有幾特別,而係服務員的體貼服務,幫我們倒可樂,讓我感到周到及被照顧的感受,星怡餐廳,值得一試。
2022-11-10
5 分鐘 (堂食)
2022-11-17 31 瀏覽
餐廳位於尖沙嘴iSQUARE,主打多款正宗星馬菜,海南雞🐔、肉骨茶🍖、椰漿飯🥥、喇沙🍜、冬陰功🌶️、咖吔多士🍞、炸榴槤🥠 等樣樣有齊😛 餐廳裝潢簡約,以粉藍色為主調,環境舒適,價錢合理,想念星加坡美食嘅不妨去試試~ 新加坡濃湯福建炒麵以幾款唔同嘅麵條炒埋一齊,整體軟硬度適中,配料有芽菜、蛋花、蝦肉、魷魚、肉類等令到口感更加豐富~ 旁邊仲有醬汁可以自行控制味道,值得一試👍🏻 雞髀辣死你媽椰漿飯都好正,炸雞超級巨型,外脆內嫩,太陽蛋生熟度啱啱好~ 旁邊更有花生、魚乾同叄巴醬拌飯,正🥳雞肉咖喱酥有成六大塊,外層炸至金黃色,酥脆可口,雞肉咖喱餡料十分飽滿而且好惹味,雖然放咗一段時間,但仍然保持到暖暖地嘅溫度,而且口感都冇因此改變,性價比好高🥰 南洋咖吔多士要咗斑斕味!多士微微烘過,香脆可口,中間有層超厚嘅牛油同咖吔醬,邪惡但好食,極度推介😛 斑斕水晶球幾有驚喜,本身以為係糯米糍feel,咬落去先發現原來係偏實心,裏面有滿滿嘅班蘭蓉🙈 甜度適中,作為飯後甜點都唔錯🤣

2022-11-15 35 瀏覽
《高質星馬風味🌴》———————————————-#星怡 ✨-喺iSquare裡面有間隱世南亞菜,環境光猛舒適,好啱同屋企人或者朋友嚟聚會☺️-🇸🇬 新加坡海南雞海南雞肉質嫩滑,唔鞋口,尤其係雞皮爽彈唔肥膩,雞味濃郁🐣 而且個油飯亦好高質,粒粒分明,雞油味好突出,配搭埋清甜嘅冬瓜湯,十分豐富😙-🧡 特級北海道帶子鮮蝦喇沙麵成個麵都好足料,有北海道帶子同鮮蝦🍤帶子經煎香後肉質仍然嫰滑,更加多咗陣焦香風味😉 喇沙湯底亦夠香濃,仲帶點椰增添🌴-我哋再嗌咗兩款小食😌 辣椒蟹肉汁配炸饅頭好特別, 饅頭外脆內軟,鬆軟嘅麵包中間加入蟹肉汁,非常惹味🔥 另外,鹹蛋黃炸魚皮亦係超邪惡,炸到金黃色卜卜脆⭐️-⭐價錢參考:(另收加一) 新加坡海南雞:$88特級北海道帶子鮮蝦喇沙麵:$148辣椒蟹肉汁配炸饅頭:$78鹹蛋黃炸魚皮:$48🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$200
《高質星馬風味🌴》
———————————————-
#星怡 ✨
🇸🇬 新加坡海南雞
🧡 特級北海道帶子鮮蝦喇沙麵
⭐價錢參考:(另收加一)
新加坡海南雞:$88
特級北海道帶子鮮蝦喇沙麵:$148
辣椒蟹肉汁配炸饅頭:$78
鹹蛋黃炸魚皮:$48
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$200
2022-11-15
2022-11-13 40 瀏覽
特級北海道帶子海鮮喇沙麵 $148JUMBO HOKKAIDO SCALLOP SEAFOOD LAKSA🍋是以檸檬葉、南薑、香茅等等,南洋料理常用香料製作嘅湯麵,😋搭配油豆腐、豆芽菜等佐料,味道甜、鹹、辣兼具。愛他愛他辣死你媽椰漿飯 $88OTAK OTAK NASI LEMAK, COCONUT RICE🥥就是把米浸泡在椰漿里後,再煮成飯,香滑椰漿加上粉藍色蝶豆花,💗非常吸引!蕉葉包住兩塊燒過嘅肉,肉加入豐富香料,😙特別香。雞肉咖哩酥 $58 CURRY CHICKEN PUFF😘外層又香又酥,餡料豐富又濕潤,🐤地道小食有驚喜!剛上檯的咖哩雞酥,🥳特別香脆可口。
特級北海道帶子海鮮喇沙麵 $148

愛他愛他辣死你媽椰漿飯 $88

雞肉咖哩酥 $58
CURRY CHICKEN PUFF

2022-11-13 35 瀏覽
睇戲前食晚餐,朋友話呢間野好食!安排我地坐卡位,好闊落!MENU選擇好多,仲有D我未見過既Singapore菜色,大開眼界😂。新加坡海南雞飯海南雞本身已淋左醬汁,雞皮幾爽😆,雞肉幾夠嫩。新加坡魚旦喇沙麵湯底好香椰汁味,麵幾索汁,魚旦口感彈牙,唔錯👍🏻。南洋咖吔多士除左班蘭味,仲有榴槤同蛋黃味揀😮,我地揀左最經典嘅班蘭,多士中間仲夾住一大塊牛油🤤,極邪惡!咸蛋黃炸魚皮唔肥唔食🫣,又係邪惡之選!魚皮上枱係熱辣辣既!$48份量好多,建議3個人或以上share食。本身叫左雷沙湯丸後上最後飽到食唔落😂,好彩店員好好可以比我取消🤣。呢間野大碟夾幾抵食,仲要好食!可以ENCORE!
睇戲前食晚餐,朋友話呢間野好食!

新加坡海南雞飯
海南雞本身已淋左醬汁,雞皮幾爽😆,雞肉幾夠嫩。

新加坡魚旦喇沙麵
湯底好香椰汁味,麵幾索汁,魚旦口感彈牙,唔錯👍🏻。

南洋咖吔多士

咸蛋黃炸魚皮

呢間野大碟夾幾抵食,仲要好食!可以ENCORE!
2022-11-13 258 瀏覽
餐廳座落在尖沙咀 isquare , 佈置簡約明亮, 以淺藍色為主調, 牆壁還塗可愛的壁畫, 環境寧靜舒適 , 主打星馬菜式, 約朋友聚餐,一個不錯的好地方。 炸雞髀喇沙湯麵+田園雜菜沙律/午餐 $78新鮮爽脆的沙律菜配上胡麻醬汁, 惹味清爽, 滋味的開端。喇沙星加坡經典麵食, 湯底氾著一片金黃色, 而且香氣十足, 先呷一口湯,香稠濃郁, 充滿誘人椰香 、奶香, 香而不辣,充滿彈性的油麵及清淡豆腐卜, 吸收了湯汁精華,惹味吸引, 還有一隻香脆大雞髀跟配 , 一口惹味的油麵, 再一口香脆雞髀肉,令人食指大動。比目魚椰漿飯+田園雜菜沙律/午餐 $88煎香的比目魚, 外脆內軟,雪白的魚肉,軟嫩滑溜,份外滋味, 還有脆卜卜炸魚仔、香脆的花生伴碟 ,與椰漿飯, 十分搭配,讓人喜歡。 美極煎鮑魚4隻 $140肥美的原隻鮑魚,質感紮實,入口爽滑帶嚼勁,鮮香可口。榴槤炸彈兩粒 $38榴槤炸彈, 咬開金黃香脆的外皮, 發現中間是誘人的榴槤肉, 香甜滑溜, 濃郁滋味, 帶來驚喜。紅棗龍眼冰/追加 23紅棗龍眼冰,冰冰涼涼,啖啖紅棗及龍眼濃郁的甜香, 香甜吸引。凍百香果水果茶/追加 $29百香果水果茶, 口

炸雞髀喇沙湯麵+田園雜菜沙律/午餐 $78

比目魚椰漿飯+田園雜菜沙律/午餐 $88

美極煎鮑魚4隻 $140
肥美的原隻鮑魚,質感紮實,入口爽滑帶嚼勁,鮮香可口。

榴槤炸彈兩粒 $38

紅棗龍眼冰/追加 23

凍百香果水果茶/追加 $29
百香果水果茶, 口感相當清新, 冰爽解膩。

2022-11-12 59 瀏覽
南洋咖央多士班蘭味新鮮焗起,香噴噴班蘭味 ,多士之間夾著一層厚厚的班蘭醬味,香滑牛油令人有罪惡感,但絕不可沒有。柚子沙律 柚子肉粒粒飽滿多汁, 食辣嘢之前先吃一個清清哋嘅沙律最正。參峇雞全翼吃雞全翼特別滋味,很有燒烤感覺,串燒上完全不顧儀態地揸起來吃 ,啖啖肉。娘惹蘿蔔糕又係非常惹味的一道菜,每一粒都好整齊,入味,唔會炒到散收收 ,油淋淋。魔鬼魚辣死你媽椰漿飯 我認為切試嘅菜式,唔多地方試到魔鬼魚呢!魚燒得不乾身,肉質保留著魔鬼魚滑嘅質感,一撕撕魚肉易吃,魚肉好滑, 軟綿綿,配上特製嘅香辣醬,微辣下吃法又另一滋味
[星怡」
代表著星加坡和馬來西亞菜,想吃地道又正宗嘅星馬菜, 不妨試試,因為係由正宗星馬人做主廚。

南洋咖央多士班蘭味

柚子沙律
柚子肉粒粒飽滿多汁, 食辣嘢之前先吃一個清清哋嘅沙律最正。

參峇雞全翼

魔鬼魚辣死你媽椰漿飯
我認為切試嘅菜式,唔多地方試到魔鬼魚呢!

今日介紹嘅餐廳位於尖沙咀isquare,餐廳內的環境舒適,座位寛闊, 展示姊弟共騎單車名畫及特色牆畫作裝飾,以凸顯新加坡的感覺。另外,餐廳價錢合理,菜式選擇豐富,以自家製辣醬炮製風味菜式。可惜午餐只在星期一至五提供,周末只有散叫。🌟星洲麥皮蝦 $180麥皮蝦可以話係星馬菜嘅精髓,炸左既麥皮會甜甜地,配合炸脆嘅蝦,推薦大家食。🌟鹹蛋黃炸魚皮 $48炸魚皮包住晒鹹蛋黃醬,勁香脆同惹味,脆卜卜同食咸香味。🌟串燒 - 豬 $58串燒有豬牛雞三款揀,我地選擇左豬,共有三串,唔會好鞋好韌,整體唔錯。🌟新加坡喇沙 $58喇沙有豆卜、魚片同魚蛋。喇沙味香濃,配料入味。📌星怡尖沙咀彌敦道63號國際廣場3樓303b號舖📍#尖沙咀

🌟星洲麥皮蝦 $180

🌟鹹蛋黃炸魚皮 $48
炸魚皮包住晒鹹蛋黃醬,勁香脆同惹味,脆卜卜同食咸香味。

🌟串燒 - 豬 $58

🌟新加坡喇沙 $58
喇沙有豆卜、魚片同魚蛋。喇沙味香濃,配料入味。

📌星怡
尖沙咀彌敦道63號國際廣場3樓303b號舖
📍#尖沙咀
2022-11-10 23 瀏覽
位於尖沙咀的星馬菜餐廳,環境寧靜,空間寬敞、舒適,藍綠色色調,牆上面有熟悉的檳城以及星加坡的壁畫。餐牌上星馬特色的菜式款式多樣,有海南雞飯、椰漿飯、喇沙粉麵、海鮮等等。整體食物質素不俗,出菜效率亦很高。小食:串燒雞 串燒有3或6串選擇,雞肉不算大粒,燒得油香。旁邊一大碟沙嗲醬,沾一點更惹味。飯:魔鬼魚辣死你媽椰漿飯淡藍色的椰漿飯,散發淡淡的椰香。飯上面蓋上一大隻荷包蛋。魔鬼魚大大塊,兩大塊,魚拌上星馬常用的參巴醬以及魚仔乾,鹹鹹香香,很開胃。魔鬼魚肉質鮮嫩,充滿魚油脂。魚骨大大條,一撥開魚肉就輕易骨肉分離。新加坡喇沙/湯粉麵:新加坡魚蛋喇沙麵喇沙湯底金黃,味道濃香,椰香味重,不辣。白魚蛋大大粒且彈牙,其他配菜還有豆腐卜、魚片及怡保芽菜,配料吸收湯底醬汁精華,很入味。麵條則是油麵,較硬身。
牆上面有熟悉的檳城以及星加坡的壁畫。
小食:串燒雞

串燒有3或6串選擇,雞肉不算大粒,燒得油香。
旁邊一大碟沙嗲醬,沾一點更惹味。
飯:魔鬼魚辣死你媽椰漿飯

淡藍色的椰漿飯,散發淡淡的椰香。
新加坡喇沙/湯粉麵:新加坡魚蛋喇沙麵

喇沙湯底金黃,味道濃香,椰香味重,不辣。
2022-11-04 334 瀏覽
疫情3年,對經濟嚴重好大,尤其係飲食業首當其衝,最近疫情緩和,商場餐廳都多返咗人氣,好似尖沙咀Isquare咁,夜晚食飯時間好多餐廳都排長龍。新開咗一間星馬菜餐廳,門口都很多人在等位,餐廳用咗粉藍色為主調,墻壁上有檳城壁畫,頓時感到很親切,勾起好多曾經旅行的回憶。菜式種類繁多,海鮮、新馬特色,令我款款都想試!「是日餐點」👉🏾皮蛋腰果沙律💰78HKD擺盤吸引,酸中帶辣,辣中帶甜,是我好喜歡的味道,這道菜式很開胃,當做前菜真係一流!👉🏾魔鬼魚辣死你媽椰漿飯💰108HKD淺藍色椰漿飯,充滿斑蘭葉與椰漿的香味,配上切片的小黃瓜、炒過的花生、炸得又脆又酥的小鳳尾魚,上面蓋一個流心荷包蛋,撈勻個流心蛋食更是惹味,但最重要的則是醬料。特色參巴醬是我的最愛,醬下面是魔鬼魚,平時比較少食到,魚肉肉質實正爽滑,魚軟骨焦香可以食埋,參巴醬同佢好夾。👉🏾 新加坡濃湯福建炒麵💰118HKD濃湯濃稠,而且麵掛汁,配料有好多炒蛋、魷魚同埋腩片,份量滿足,值得一試。👉🏾斑蘭水晶球(6件)💰58HKD有d似糯米糍,中間系斑斕蓉餡,香中帶甜,是款不錯的甜品。

「是日餐點」
👉🏾皮蛋腰果沙律💰78HKD

👉🏾魔鬼魚辣死你媽椰漿飯💰108HKD

👉🏾 新加坡濃湯福建炒麵💰118HKD

👉🏾斑蘭水晶球(6件)💰58HKD
有d似糯米糍,中間系斑斕蓉餡,香中帶甜,是款不錯的甜品
2022-11-04 37 瀏覽
新潮青馬菜😛😛呢間裝修得好精緻 整體係Tiffany blue💙Sofa又可以打卡🤪同埋舒服坐得闊落愛他愛她辣死你媽 碗椰漿飯🍚聽個名都唔知係咩尼既😂呢個係烤魚肉碎配上咖喱香料味😂椰漿飯都唔會煮得太濕 不過就唔太夠椰漿味😂😂香辣炸魚蛋呢個魚蛋炸得好香 配上辣椒🌶️醬好惹味有6粒😁😁仲甜甜地既經典喇沙原本係麵 轉左做米粉🤪喇沙好吸湯 有椰漿味配料有蝦同埋蛋🥚😋😋味道都正常發揮水準😂
新潮青馬菜😛😛

喇沙好吸湯 有椰漿味
配料有蝦同埋蛋🥚😋😋
味道都正常發揮水準😂
2022-10-16 79 瀏覽
與舊同事約食lunch,想簡單食一餐,又想係尖沙咀,最後揀左星怡 Sing La環境舒適,裝修都幾靚。侍應姐姐都幾nice,可惜窗口位滿晒。菜式種類都幾多,我地揀左喇沙、多士,幾好食😋

菜式種類都幾多,我地揀左喇沙、多士,幾好食😋
  • 南洋班蘭咖吔多士
  • 新加坡魚蛋喇沙麵
  • 新加坡鮮蝦喇沙麵
之前看到介紹此店星馬菜已好有興趣想試,相約好友舊同事飯聚,終於有機會一試😍以前因工作關係常有機會到新加坡,好懷念當地特色的Hawker Centre... 很多地道小吃😋看到"星怡"的餐牌就回想起那時經常與同事四處找吃不同的星馬特色小吃,實在很回味🤤結果今天在"星怡"都試了很多款小吃,炒蘿蔔糕、沙嗲串燒...而幾款特色主菜當然也少不了...海南雞飯、喇沙、福建炒麵、肉骨茶,吃了好幾款主菜,姊妹們也邊吃邊讚😋💯👍🏻吃著傾著... 時間過得很快😁炒蘿蔔糕果然夠惹味,粒粒蘿蔔糕都沾滿特式香濃醬油,可惜份量太少😅反而...新加坡香辣魚蛋較為普通沒什麼特色?🙄有點失望😪還以為是用特別彈牙的新加坡魚蛋?!🤔海南雞肉質嫩滑多汁,配油飯不算太肥膩,間唔中吃可接受😆喇沙湯底唔錯😋新加坡風味👏🏼香濃又不算太辣,有淡淡椰香味,油麵質感軟淋浸透了喇沙濃湯,吃一啖都感覺好邪惡😈🤣🤣馬來風味嘅肉骨茶湯底很濃,適合喜愛飲藥材味重的會啱口味,但一字骨肉質一般🤔比較嚡口🙄像煲湯骨...但不夠入味!百香果水果茶,不太甜👍🏻很清新😋最後還叫了甜品...椰絲卷及雪花冰🤭大家分嚐也吃得很滋味😋🤤總括而言...用餐體驗良好,遇上

新加坡香辣魚蛋

沙嗲串燒

海南雞肉質嫩滑多汁,配油飯不算太肥膩,間唔中吃可接受😆

特級北海道帶子鮮蝦喇沙麵

新加坡濃湯福建炒麵

馬來肉骨茶配飯

百香果水果茶,不太甜👍🏻很清新😋
百香果水果茶

情迷黑巧力雪花冰

馬拉三椰絲卷

總括而言...用餐體驗良好,遇上很友善的服務員👍🏻點餐時很幫忙,又誠懇真心推介,吃了一頓很豐富的午餐,大家都滿意服務...超滿足🤩首次幫襯總算沒失望👏🏼有機會再返尋味😁
午餐
沙嗲串燒