真係好排著星加坡😭美食呀, 係網上到搵有一間裝修有星加坡特色牆😂。決定試下, 止下思鄉情先😂(5⭐️最高)每日都有唔同的款色lunch set , 同時亦會送上一份沙律🥗海南雞油飯(5⭐️)用了星加坡辣醬及鼓油, 帶出海南雞味。 油飯份量夠一位男士食用🤩,海南雞肉幼滑加上清湯, 係一絕👍🏻。比目魚喇沙(4⭐️)比較新穎的配搭😁。喇沙主要用以油麪做麪底, 配料有芽菜、豆卜。 但我其實缺少了一點椰香味;以偏向辣味為主☺️。比目魚煎得香口😀而且魚骨比較少👍🏻。咖哩牛腩飯(5⭐️)香濃咖喱汁, 配上白飯,令人有添飯的感覺😁。當中所用的香料滲入牛腩內,一試難忘😄小食-雞肉咖哩酥(4⭐️)4層酥皮包著咖喱雞肉粒, 一咬就可以咬到內裡🙂.幾位朋友一齊食, 加番杯飲品, 好chill 呀😌

海南雞油飯(5⭐️)
海南雞飯

比目魚喇沙(4⭐️)
比目魚喇沙

咖哩牛腩飯(5⭐️)
咖喱牛腩飯

小食-雞肉咖哩酥(4⭐️)
雞肉咖哩酥

海南雞飯
比目魚喇沙
咖喱牛腩飯
雞肉咖哩酥
  • 雞肉咖喱酥
George好好彩搶到科學館恐龍展飛🦕恐龍展展出左八組最具代表性既恐龍化石標本恐龍骨配合動感 仲有 互動遊戲適合一家大細👨‍👩‍👧‍👦睇完展覽後就睇到附近有間食正宗新加坡菜🇸🇬 #星怡設計以淺藍色作為主調 配合檳城🇲🇾壁畫未食已經感受到當地風情George叫左 特級北海道帶子鮮蝦喇沙麵 $138除咗主角帶子外 仲有蝦 豆腐卜 芽菜帶子沒有過火 而且同隻流心蛋差唔多大啲蝦好新鮮 彈牙喇沙湯底好濃 仲有好香椰香味豆腐卜吸晒啲湯底 好惹味😈南洋咖也多士(班蘭)$48班蘭醬唔會好甜配埋牛油 剛剛好脆脆既方包夾住班蘭醬牛油 一流✨星怡 (尖沙咀) #singla尖沙咀彌敦道63號國際廣場3樓303號舖#尖沙嘴美食 #tg31eat尖沙咀
George好好彩搶到科學館恐龍展飛🦕

✨星怡 (尖沙咀) #singla

尖沙咀彌敦道63號國際廣場3樓303號舖

#尖沙嘴美食 #tg31eat尖沙咀
2022-08-03 77 瀏覽
新加坡濃湯福建炒麵 $118: 濃湯福建炒麵有蝦、魷魚圈、芽菜、肉片等! 茨汁香濃✨ 可自由加辣醬及青檸汁更開胃❤️.雞肉咖喱酥 $58: 酥皮入邊包住咖喱雞肉,外脆內軟,酥皮嘅牛油香好重🤓.🍢牛肉串燒x3 + 雞肉串燒x3 $98: 牛肉肉味香濃 肉質嫩滑 ; 雞肉都滑 而且唔柴✨.馬拉盞炒通菜 $78: 一食就知好有鑊氣☺️ 有蝦乾好香口😆
新加坡濃湯福建炒麵 $118

雞肉咖喱酥 $58
: 酥皮入邊包住咖喱雞肉,外脆內軟,酥皮嘅牛油香好重🤓

🍢牛肉串燒x3 + 雞肉串燒x3 $98
: 牛肉肉味香濃 肉質嫩滑 ; 雞肉都滑 而且唔柴✨

馬拉盞炒通菜 $78
: 一食就知好有鑊氣☺️ 有蝦乾好香口😆
2022-08-02 84 瀏覽
平日有午市精選套餐,星期一至五每日都有四款揀,啱晒懶得睇主餐牌嘅人🌟烤原條魷魚配秘制醬汁 $78魷魚生熟度恰當,柔軟易咬,蘸上秘制醬汁辣辣地更惹味🌟新加坡海南雞飯 $88滿滿一碟去骨雞肉,蘸上醬油、辣醬,滋味更level up,再扒上一口油飯一齊食 ,呷一口湯,感覺好豐足🌟雞髀辣死你媽椰漿飯 $78老公激讚呢個飯好食😋鹹辣甜味交織成衝擊嘅美味,雞髀好大隻,外皮炸得夠酥脆,肉汁保留得好,如果食得辣嘅人必食之選🌟馬來西亞拉茶 $28叫咗少甜,茶香帶著一股香濃嘅奶味,甜而不膩

🌟烤原條魷魚配秘制醬汁 $78
魷魚生熟度恰當,柔軟易咬,蘸上秘制醬汁辣辣地更惹味

🌟新加坡海南雞飯 $88

🌟雞髀辣死你媽椰漿飯 $78

🌟馬來西亞拉茶 $28
叫咗少甜,茶香帶著一股香濃嘅奶味,甜而不膩

2022-08-02 61 瀏覽
成日食中菜、日本菜都覺得有啲悶今次相約三五知己就去到位於尖沙咀「 星怡 」 @Sing.la2021試下咁有特色嘅新加坡菜由於夏天嘅日光時間較長所以我哋六七點去到坐窗邊嘅位置都有日光照射入嚟好舒服而且卡位嘅座位好寬敞我哋三個人坐空間足足有餘餐牌上嘅食物圖文並茂好吸引搞到每一款都想試吓估唔到佢每一款菜式都有質素即叫即炒亦都好有鑊氣仲要係晚餐冇限時我哋三個終於可以傾到落尾啦😆⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎食後感 :✨🖤【 #黑松露香煎鮑魚 】賣相好吸引嘅鮑魚一份有六隻每一隻都切成一粒粒的鮑魚粒而且被滿滿的黑松露醬包裹着食落去粒粒煙煙韌韌又咬口實屬是開胃之選🤎【 #南洋咖吔多士 】食新加坡菜一定要食咖吔多士一份有四件烘得脆卜卜裏面有一塊厚厚的牛油以及鋪滿咖吔醬的多士甜甜地嘅味道食完一件又一件💛【 #新加坡海南雞 】我哋三個人叫咗半隻海南雞估唔到半隻都有咁多件雞而且每一件都係多肉少骨重點係雞肉肉質非常滑嫩軟熟唔需要點任何醬汁都好入味🧡【 #特級北海道帶子海鮮喇沙麵 】一向鍾意食喇沙嘅我覺得呢一碗海鮮喇沙麵色香味俱全辣度唔會太辣反而係剛剛好而且裏面嘅油麵軟硬度適中北海道帶子新鮮得
成日食中菜、日本菜都覺得有啲悶
今次相約三五知己就去到位於尖沙咀

包括豬雞串燒及特飲等美食

食物質素都頗不錯呢
咁大眾化嘅美食
好適合一家人聚餐之選❣️
位於尖沙咀iSQUARE商場內一間新加坡餐廳——星怡,餐廳以搶眼既淺藍色為主調,佈局乾淨俐落,加入左新派裝修既元素,令整體環境增添左幾分悠閑寫意既感覺🐳 而食物方面,款式包羅萬有,點選左熱門既海南雞飯,雞肉以無骨處理,方便食客,海南雞肉質嫩滑,配合麻油調味,令口感更佳~ 而另一款人氣雞髀飯,配合左祕製辣醬,令味道更惹味吸引,推介比食得辣既朋友🌶 而小食新加坡魚蛋,看似平平無奇,但魚蛋彈牙有咬口,配合辣椒醬,味道出奇地好食~ 反而飲品味道就比較平凡無咩驚喜,但整體而言,屬於質素幾好既新加坡餐廳🇸🇬
2022-07-29 49 瀏覽
行過比呢間粉藍餐廳吸引 落地玻璃好開揚原來係星馬菜 Menu選擇好多而且抵食仲好多位 唔洗排隊排好耐 好快有得入啊!叫咗一個招牌海南雞 鮮蝦叻沙麵 同埋超邪惡嘅斑蘭南洋咖吔多士一客四件 兩片烘到好脆的薄多士 令中間嘅厚切牛油微微溶化 加上斑蘭香 呢個小食邪惡得來帶清新去骨海南雞食落啖啖肉 油飯粒粒分明份量好多 而且肉質超嫩滑! 黑醬油畫龍點睛啊叻沙湯底濃郁 油麵有咬口而且好足料 有成四五隻大蝦 啖啖肉!餐廳內牆仲有唔少插畫啱晒打卡
行過比呢間粉藍餐廳吸引 落地玻璃好開揚
原來係星馬菜 Menu選擇好多而且抵食
仲好多位 唔洗排隊排好耐 好快有得入啊!
叫咗一個招牌海南雞 鮮蝦叻沙麵

2022-07-27
  • 南洋咖吔多士
  • 新加坡鮮蝦喇沙麵
2022-07-29 39 瀏覽
呢度嘅新加坡海南雞飯🇸🇬真係好好食😋價錢仲好抵🤑雞肉個皮好爽脆 肉質又夠滑 而且仲好有雞味 有啲似水門雞🐔油飯好入味 食落好乾爽完全唔油膩🍚再配埋個雞湯 真係超級豐富✨
2022-07-26 79 瀏覽
尖沙咀iSquare對比同區商場 人流唔算太擠迫很適合睇完戲 靜靜地食返餐好嘅 選擇又多元化星怡 @sing.la2021 💠淺藍色調混合新加坡壁畫水準不俗價錢中等 以休閒舒適的環境突圍而出·南洋咖吔多士🍞可謂每枱必食 共有三款口味:蛋黃/榴槤/班蘭選擇了坊間少見的榴連 結果一試愛上 好邪惡啊多士烘得香脆 榴連味唔算濃🧈與牛油十分搭配·雞髀辣死你媽椰漿飯🍳椰漿飯的顏色跟餐廳裝修一樣少女Tiffany Blue生熟度剛好的太陽蛋 按喜好加入花生魚乾拌飯沾上叄巴醬 炸雞髀更是驚喜之作🍗超巨型酥脆·新加坡海南雞飯🐔海南雞無骨啖啖肉 嫩滑到很難夾起 雞皮又Q彈雞湯不油膩 而飯也夠香 帶淡淡雞味 份量好多不論餐湯 油飯 雞件 醬汁都很出色🍚推薦這個·紫色迷戀💜夏日炎炎 餐廳推出雪花冰 好大碗 夠2人share紫薯芋頭雪香 味道非常濃郁 雪花冰以鮮奶製作配搭椰果 蒟蒻 棉花糖 蜂蜜魔豆🍧好色彩繽紛
尖沙咀iSquare對比同區商場 人流唔算太擠迫
紫薯芋頭雪香 味道非常濃郁 雪花冰以鮮奶製作
配搭椰果 蒟蒻 棉花糖 蜂蜜魔豆🍧好色彩繽紛
  • 南洋咖吔多士
  • 新加坡海南雞飯
🧁食物質素:😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 尖沙咀彌敦道63號國際廣場3樓303號舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今日亂入咗尖沙咀呢間星馬菜餐廳喺Isquare 所以好方便食7pm 唔太需要排隊但餐廳都幾旺幾多人餐廳裝修都幾舒服,夠光猛餐廳人手不足 叫咗好耐 waiter都未黎見到佢哋做到踢哂腳食物質素還好 飲品就不太好性價比就真係有D低大家不期望太大🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹新加坡濃湯福建炒麵 $118 Rating: 7/10。呢個有家的感覺。唔會好濃味 蛋香都幾重。似係媽媽整既炒麵。佢既蝦同魷魚都幾彈牙同肉。但$118黎講 性價比好低魔鬼魚辣死你媽。椰漿飯 $108 Rating: 7/10。呢個好濃味 仲有D咸。好多配菜同醬汁。撈埋個流心蛋食 幾惹味。個魔鬼魚都好滑。但就真係細塊咗少少🤣馬來西亞拉茶 $28 Rating: 3/10。勁失望。奶味勁重 蓋過哂個茶香。成杯同飲緊台灣珍珠奶茶冇分別。完全無拉茶特色🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🧁食物質素:😍😍😍

今日亂入咗尖沙咀呢間星馬菜餐廳
喺Isquare 所以好方便
食7pm 唔太需要排隊
但餐廳都幾旺幾多人
餐廳裝修都幾舒服,夠光猛
餐廳人手不足 叫咗好耐 waiter都未黎
見到佢哋做到踢哂腳
食物質素還好 飲品就不太好
性價比就真係有D低
大家不期望太大

新加坡濃湯福建炒麵 $118 Rating: 7/10
。呢個有家的感覺
。唔會好濃味 蛋香都幾重
。似係媽媽整既炒麵
。佢既蝦同魷魚都幾彈牙同肉
。但$118黎講 性價比好低

魔鬼魚辣死你媽。椰漿飯 $108 Rating: 7/10
。呢個好濃味 仲有D咸
。好多配菜同醬汁
。撈埋個流心蛋食 幾惹味
。個魔鬼魚都好滑
。但就真係細塊咗少少🤣

馬來西亞拉茶 $28 Rating: 3/10
。勁失望
。奶味勁重 蓋過哂個茶香
。成杯同飲緊台灣珍珠奶茶冇分別
。完全無拉茶特色

新加坡濃湯福建炒麵
魔鬼魚辣死你媽。椰漿飯
魔鬼魚辣死你媽。椰漿飯
馬來西亞拉茶
2022-07-25 47 瀏覽
肉骨茶飲落去好苦,佢唔係藥材嗰隻苦味,比較似落左好多蒜頭煲,而啲蒜頭係炒燶左既味,自問食過好幾間,香港有,新加坡同馬來西亞當地都食過,未試過咁大陣蒜頭苦味。😅有啲失望,平時會飲晒啲湯,今次真係無辦法,飲左幾啖就投降。
肉骨茶
2022-07-24 51 瀏覽
一直都覺得喺尖沙咀嘅國際廣場好似冇咩嘢食 但今次食咗依間主打新加坡菜嘅#singla #星怡🇸🇬真心覺得不錯 價錢都可以接受新加坡魚蛋喇沙麵🥢配料有魚蛋魚片糖心蛋豆卜 喇沙湯底濃郁 又唔會太辣 平衡得幾好 雞髀辣死你媽椰漿飯🍗大大隻雞髀外面包住金黃色又香又脆嘅外皮 切開雞髀仲見到肉汁 炸粉同肉嘅比例剛好 真正做到外脆內嫩嘅口感 而且唔會覺得好油 飯又帶有微微嘅椰漿味🥥面頭蓋上荷包蛋🍳加埋一旁嘅參巴辣醬同花生 好夾好惹味南洋咖吔多士(班蘭)微暖嘅多士夾住冰凍嘅牛油同班蘭醬🧈 實在太邪惡啦 好在味道都對得住佢嘅卡路里💯

新加坡魚蛋喇沙麵🥢

雞髀辣死你媽椰漿飯🍗

南洋咖吔多士(班蘭)
2022-07-24 58 瀏覽
Weekend約咗朋友去尖沙嘴行街,晚餐就去isquare試試星馬菜,估唔到餐廳價格都幾親民,而且餐廳環境仲非常寬敞同清新,裝潢以tiffany blue為主色調😍 我地兩個人就叫咗一個小食、兩款主菜、飲品同甜品。-新加坡魚蛋喇沙麵喇沙湯底濃郁惹味,麵底同配料都好足料,最驚喜嘅係魚蛋非常彈牙魚肉味十足,配埋惹味嘅喇沙湯底真係一流,非常值得encore😋-雞髀辣死你媽椰漿飯雞髀炸得非常香脆可口,裡面雞肉多汁唔會乾,而且超級大隻非常多肉。再配埋煎蛋同超級惹味嘅辣椒醬拌飯,令人食唔停口🤤-串燒我哋叫咗細份嘅三串串燒,分別係牛、豬、雞肉,串燒燒得非常惹味有炭燒嘅香味,每款肉質都唔錯,配埋靈魂沙嗲醬汁令人回味無窮😋-紫色迷戀呢款沙冰係用紫薯芋頭雪香配上椰果、蒟蒻、棉花糖、蜂蜜魔豆做成嘅,估唔到份量非常足料,沙冰好似雪花咁非常綿滑易入口,配料份量都非常大方,整體味道唔會太甜,做飯後甜品啱晒❣️-百香果水果茶水果茶份量超級大杯,茶味香濃百香果落足料,配埋香辣嘅主菜一齊食好開胃,兩個人share都夠飲🍹
新加坡魚蛋喇沙麵
雞髀辣死你媽椰漿飯
串燒
紫色迷戀
百香果水果茶
Isquare真係返工 lunch好地方 地鐵站一出就係有冷氣又多嘢食🥳🫶🏻呢間食星馬菜 lunch幾正✅ 咖吔多士真係激邪惡好好食🥹❣️南洋咖吔多士 $48黐線㗎‼️😦 唔知係太耐冇食定佢真係咁好食🫶🏻多士烘過 跟住甜甜嘅咖吔醬同好厚嘅牛油🧈同朋友一路食一路驚嘆₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎❣️豬頸肉喇沙/椰漿飯 $98平日係每日都有唔同lunch set選擇🤣 咁啱星期五係我鍾意食嘅豬頸肉😛喇沙都幾重口味 油面好彈牙 芽菜豆卜好多😙湯底係偏辣都有啲椰漿味 湯比較杰唔適合飲🥥豬頸肉大加分 燒得好香有少少燶邊 又肥又爽口🐖❣️新加坡海南雞飯 $88呢個係普通Menu 價錢都好相宜😍💛勁高質 湯唔係味精湯 油飯入味粒粒分明🍚雞係難得就咁食都好滑好有雞味 唔係有啲餐廳用白切雞當係🤣🤣 感覺真係浸咗好耐 醬汁又提味🥳❣️馬來西亞拉茶(凍) $10本來都冇乜期望因為係蘇媽飲過係唔好飲🤣但飲落都OK起碼唔會太甜同冇牙膏味😛
呢間食星馬菜 lunch幾正✅ 咖吔多士真係激邪惡好好食🥹

但飲落都OK起碼唔會太甜同冇牙膏味😛
南洋咖吔多士
新加坡海南雞飯
2022-07-21 68 瀏覽
📍 @sing.la2021 in Tsim Sha TsuiSingaporean #singla #星怡 Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛 🤍Price Value: 💛💛💛💛 🤍Price Range:💰 $150-$300Favourite:💖 Singapore fish ball laksa ------------------------------✅ Located in Tsim Sha Tsui Isquare shopping mall. Linked with TST MTR stations. Near commercial and shopping aera. Super convenient. ✅Very crowded, needa wait for 10-15 minutes for a table. Suggest to make a booking in advance. ✅ Singapore restaurant but also serve Malaysia cuisines. The menu o
Singaporean #singla #星怡

Food: 💛💛💛💛 🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛 🤍
Price Value: 💛💛💛💛 🤍
Price Range:💰 $150-$300

✅ Singapore restaurant but also serve Malaysia cuisines. The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering choices from Hawker snacks, seafood (even devil fish), salad to dessert.

✅Servers are also great and always efficient, happy and polite

✅ Love this place and will continue to visit.
✅I will definitely try the Hainanese chicken rice when I visit again
✅ Good food at affordable prices but they have 10% service charge which is hidden in the menu.

2022-07-21
  • 新加坡魚蛋喇沙麵