2022-11-22 643 瀏覽
星巴克聖誕系列中$48大$52特大$56🌸紅絲絨燕麥奶忌廉星冰樂⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️傻婆r叫左走忌廉,飲落十分重燕麥奶味,十分香滑濃郁,而且口感也不錯,有綿綿的感覺,顏色也很有聖誕節的感覺呀!中$46大$50特大$54🌸薑汁鮮奶咖啡⭐️⭐️☆☆☆傻婆T每年見到都會期待呢款咖啡,但今次有d失望,薑汁味太淡味,沒有這個香濃感覺,但鮮奶咖啡也配搭得不錯!======詳情======星巴克咖啡元朗朗日路8號形點二期3樓A335號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #元朗好去處 #元朗美食 #RnT元朗 #RnT飲品 #飲品控 #咖啡 #咖啡控 #紅絲絨燕麥奶忌廉星冰樂 #薑汁鮮奶咖啡 #燕麥奶 #星冰樂 #鮮奶咖啡 #薑汁 #聖誕 #cafe #coffee #星巴克咖啡
星巴克聖誕系列

星巴克咖啡
元朗朗日路8號形點二期3樓A335號舖
================
2022-08-27 324 瀏覽
平時好少入元朗今日有啲事喺元朗搞,整完就肚餓想搵間地方食個brunch,,但係出邊無奈實在太熱啊於是我就被迫入返去商場由於自己一個就想chill下就是單入咗嚟Starbucks咁今日星期六都算多人,見入面中事都做到踢晒腳,但係都keep住好有禮貌😉今日隨隨便便叫咗Tuna and Cheese Quinoa Multigrain Pocket 同一杯Grande size caramel macchiatochill and enjoy~~~~
於是我就被迫入返去商場
由於自己一個就想chill下
就是單入咗嚟Starbucks
咁今日星期六都算多人,
chill and enjoy~~~~
2021-03-27 672 瀏覽
有張coupon年尾到期,求奇買啲野用左佢啦,間舖咁多人就唔使旨意等到位,今日唔係好想飲啡,就去凍櫃睇下有咩好揀,見呢個朱古力撻靚靚地好似幾好味咁,就揀左佢,仲用自備盒盡量減下費,咁店員都好歡迎用自備盒嘅。嗱嗱嗱,個撻係咪望落好正咁先?點知食落超失望囉,成pat cream乜都無,得上面幾片朱古力,中間一片香蕉,同灑左啲朱古力粉咋,勁hea呀,個撻皮上面係有一層朱古力,但啲朱古力唔香又唔滑,啲cream軟淋淋水流流,個撻皮一啲牛油味都無,又乾又難食,咬落即散到粉碎,完全唔掂,十分失望。

2020-12-12
外賣自取
I usually came here to have a rest or some lessons. I am not a coffee person though I tried out their coffees before. I enjoyed their yogurts with cereal though which is fruity and tasty. I have their cakes sometimes but I don’t think they deserve to be served at that kind of price
2021-01-14 315 瀏覽
那天週末,跟兩位好姊妹3人行,走到元朗南生圍,各有各散;之後,我自己走到元朗形點影聖誕裝飾,順便找地方食嘢,想到連鎖咖啡店 <星巴克>!這裡比我預期大,起初我以為只得 counter 附近的堂食位置,原來 U Turn 還有很多餐桌, 好可能餐桌多,店員少的關係,相對衛生麻麻地!踏入11月,<星巴克> 開始推出聖誕系列美食飲品!TeaGingerbread Latte 薑汁鮮奶咖啡 $43 (Tall size)唧上忌廉,灑上肉桂粉,水溫頗熱,散發肉桂香!無花果 scone 無花果杏脯士干餅 $20暖身的 scone,甜度剛好!就算翻熱後也不會變得乾身,scone 外邊香脆可口,加上無花果及杏脯,感覺更清新!Dinner$43/3 food (8:00pm 後)Mushroom & Cheese Pocket 蘑菇芝士餡餅 $26呈三角形的蘑菇,滿載鹹香溶掉的芝士及蘑菇,外層微脆,包身溫熱蘑菇,口味清怡!Cherry Tomato & French Spinach Quiche 蕃茄菠菜蛋批 $35蛋批充滿牛油香,加入車厘茄,溫熱的蕃茄酸甜爆汁,菠菜纖維

好可能餐桌多,店員少的關係,相對衛生麻麻地!

踏入11月,<星巴克> 開始推出聖誕系列美食飲品!

Tea
唧上忌廉,灑上肉桂粉,水溫頗熱,散發肉桂香!

薑汁鮮奶咖啡
無花果 scone 無花果杏脯士干餅 $20

無花果杏脯士干餅
Dinner
$43/3 food (8:00pm 後)

蘑菇芝士餡餅
蛋批充滿牛油香,加入車厘茄,溫熱的蕃茄酸甜爆汁,菠菜纖維豐富,
蛋黃未至於好似燉蛋那麼滑,還可以吧!
蕃茄菠菜蛋批
Christmas Earl Grey Chiffon Cake 聖誕伯爵茶雪芳蛋糕 $36
輕帶伯爵茶清香,雪芳蛋糕甜度剛好又鬆軟!

聖誕伯爵茶雪芳蛋糕
Juava Juice 石榴汁 $26
石榴味幾濃,亦不算好甜!

石榴汁
2020-11-08
薑汁鮮奶咖啡
無花果杏脯士干餅
蕃茄菠菜蛋批
聖誕伯爵茶雪芳蛋糕
2020-07-21 382 瀏覽
依家星期六日starbucks 有幾款teaology 只係$20d 配搭都幾新穎,一於試下teaology 既杯都係偏窄身烏龍牛奶抹茶啫喱, 烏龍味無乜,太多冰,叫左多啫喱但都唔算多,成杯味道好啖之前starbucks 出新野都會好期待,因為真係時不時都有驚喜,但今次依隻味真係啖得滯。。芒果抹茶星冰樂,芒果味好重,唔會太假抹茶味偏苦左dd, 但隻味竟然仲重過烏龍抹茶個杯芒果甜,抹茶苦,兩者真係唔多夾依杯叫多啫喱就真係有多到。。。依家starbucks 出新野都唔會試下夾唔夾先? 兩杯都幾失望下

d 配搭都幾新穎,一於試下

烏龍抹茶啫喱

teaology 既杯都係偏窄身

芒果抹茶星冰樂

芒果抹茶星冰樂,芒果味好重,唔會太假

抹茶味偏苦左dd, 但隻味竟然仲重過烏龍抹茶個杯

芒果甜,抹茶苦,兩者真係唔多夾

依杯叫多啫喱就真係有多到。。。

依家starbucks 出新野都唔會試下夾唔夾先?

兩杯都幾失望下
2020-07-18
2020-03-26 352 瀏覽
一個人 等待朋友 又唔想四周行 唯有搵間cafe 坐下 想飲杯熱飲點左西柚蜜糖紅茶 甜甜蜜糖味配上香柚 另外再選了 檸檬酸撻 值得一提 本人最喜歡 其檸檬酸撻 因為 撻皮外加上白朱古力 做左脆皮 檸檸檬味唔會太酸 而且仲好滑飲品加撻 只需$60禁下電話 好快就1.5個鐘 值啦👍
一個人 等待朋友 又唔想四周行
唯有搵間cafe 坐下 想飲杯熱飲
檸檸檬味唔會太酸 而且仲好滑
飲品加撻 只需$60
禁下電話 好快就1.5個鐘 值啦👍
2019-12-14 229 瀏覽
平時飲starbucks, 不外乎試新出既限定飲品或者mocha今次見到佢地menu 有mark 左依個特濃咖啡燕麥奶 係新產品就試下同普通奶有咩分別一入口,咖啡味明顯重d, 之後就有少少鈣思寶個種燕麥香,但口感無奶甘厚,係稀身d如果平時飲開skim latte, 依個口感會相近得黎再帶少少燕麥香,唔錯!依款味道應該會encore~~

就試下同普通奶有咩分別

特濃咖啡燕麥奶

依款味道應該會encore~~
2019-11-30
$40 (早餐)
特濃咖啡燕麥奶
2019-10-23 240 瀏覽
由於還有Coupon所以就快快去換購吧🤣這個是金星獎賞來的 當累積到25粒星星就有想快快用完卡裡面的錢就不用這家的卡了這次去了元朗YOHO MALL分店換購飲品這分店環境算是挻大的 也是在商場裡面範圍去的時間沒有太多人 由下單到取飲品5分鐘也不用挻快的一次吧 平時也要等很多時間才有·草莓鮮奶星冰樂 HKD$46味道酸酸甜甜挻香濃 加了HKD$8換了最大杯還加了很多忌廉拿到回家還很冰冷的感覺哈哈😂😂
由於還有Coupon所以就快快去換購吧🤣

去的時間沒有太多人 由下單到取飲品5分鐘也不用
挻快的一次吧 平時也要等很多時間才有

·草莓鮮奶星冰樂 HKD$46

味道酸酸甜甜挻香濃 加了HKD$8換了最大杯
還加了很多忌廉[笑哭][笑哭]拿到回家還很冰冷的感覺哈哈😂😂

2019-10-15
用餐優惠
優惠券
2019-10-02 209 瀏覽
係人都有「阿初」,人生總有第一次, 戀愛有初戀,飲啤有第一枝杯,飲西人咖啡都有第一次。我就想學下人哋去starbucks,飲第一杯西人咖啡嘅感覺,真係想知道呢種感覺係咪高人一等。我見我老闆成日飲iced americano,於是我又試下,睇下係唔係真係咁好飲,睇下究竟點解佢每日都會飲一杯咁奇怪。原來老闆就係老闆,我就係我,就算我花得起錢買呢杯咖啡嚟飲,我都冇老闆嘅taste。呢個就係我第一杯美式咖啡。家陣我寫寫 我對呢杯咖啡嘅feeing。美式咖啡iced Americano,半杯都係冰,原來唔單止冇奶,仲係要冇糖, 第一啖飲入口就覺得好苦澀,第二啖都僬苦澀,我老闆話過飲咖啡會有回甘,我就唔覺得係回甘,我認為係苦澀。而且我覺得咖啡味道真係太過濃烈,我頂唔順。 睇嚟真係唔適合我飲。 就係覺得茶記嘅港式咖啡啱我口味。

睇嚟真係唔適合我飲。 就係覺得茶記嘅港式咖啡啱我口味。

2019-06-12 366 瀏覽
我係日日都需要一杯咖啡做精神食糧既不過好可惜Starbucks 既咖啡每次都飲到我頭痛☹️☹️☹️ 無福消受啦不過Starbucks 我仍然都時不時會幫襯既🤪🤪點解? 因為佢有一樣有齊我最鐘意既食材造成既一個食物 mushroom cheese pocket😍😍😍😍😍😍😍雖然同屬美心出品 但價錢就貴一倍要成24蚊一個😵😵😵 不過我都係擺脫晤到佢既誘惑 成日去放低錢裹面包住好足夠既芝士同mushroom 基本上每一啖都食到😍😍同埋Starbucks 最好有得heat to go一朝早趕頭趕命翻工 有個熱辣辣既包食都係一個good morning 😊
我係日日都需要一杯咖啡做精神食糧既

一朝早趕頭趕命翻工 有個熱辣辣既包食
都係一個good morning 😊

外賣自取
2019-05-31 224 瀏覽
🌬成杯白雪雪好似落雪咁,一邊飲一邊幻想玩緊雪☃️呢杯係Starbucks Frappuccino 星冰樂系列嘅雲呢拿忌廉星冰樂 (Tall size) $38 同碎朱古力忌廉星冰樂有好強嘅對比🆚,一黑一白😊 一樣嘅係兩樣都好好飲,雲呢拿忌廉呢杯好濃雲呢拿味,好香滑,啲沙冰碎得好均勻,每一啖都即刻溶曬,成個口腔都係雲呢拿味,又唔會太甜👍🏻見列廚櫃有幾款唔同嘅甜品,但可惜今次無時間食,下次想試下藍莓芝士蛋糕🍰
🌬成杯白雪雪好似落雪咁,一邊飲一邊幻想玩緊雪☃️

雲呢拿忌廉星冰樂
雲呢拿忌廉星冰樂
三重柑橘冷萃咖啡 炎炎夏日 在商場裏行街絕對是賞心樂事,當然還要看看地球先生其實已經發緊燒。 yoho星巴克是自修室買保險的聖地 ,日日高朋滿座, 今次試飲三重柑橘冷萃咖啡,沒有用牛奶,微甜加上微酸, 很適合不能飲牛奶的朋友, 味道厚實且甘香,黑色咖啡多數都是有苦味,唔受得就會餵痛 ,這杯三重柑橘冷萃咖啡苦味完全比柑橘的香橙味蓋過,再加上炎炎夏日飲一杯冷飲真是涼透心。 相信是期間限定產品,希望可以成為長期產品。還點選了檸檬撻, 說不上新鮮但是配襯這杯咖啡絕對是適合。悠悠閒閒地又是一個下午了。

檸檬撻
2019-03-15 195 瀏覽
Starbucks今日食飽冇地方去,係yoho mall行咗一陣,最後去咗星巴克度坐低。依舊不變,揀選左Green tea latte !!!其實佢嘅Green tea latte 真係好好飲,絕對冇一啲綠茶嘅苦澀味,而且佢仲可以俾你揀奶轉做脫脂奶,即刻覺得冇咁肥😂😂😂
Starbucks
2018-12-13 282 瀏覽
今日下午茶在元朗形點星巴克,此店十分旺,十分難找位,其實每間星巴克都是這樣,生意如此, 真令人羨慕。坐下點了Tall Americano , red velvet canberry mousse cake,紅絲絨蛋糕,因它放在食物櫃最搶眼的位置,blueberry cheese cake 已放在比較後,merchardizing 確實用心。Red velvet canberry cake,賣相出眾,紅寶石色調,吸晴,酸甜適中,配black coffee, 確是perfect match.

red velvet canberry mouse cake

2018-12-13