2023-04-27 10 瀏覽
身為海膽fans 嘅小編一早食過嚟間餐廳🍴今次己經係二訪㗎啦😍佢唔止海膽高質㗎😆其他都好好食der !!🤤但位置實在太隱蔽啦🥹行過都好似錯過🥲所以今次突登要話比人知有呢間餐廳😼🫶🏻🧊明日花海膽丼 $278無論相同實體都勁吸引😍對於海瞻控嘅小編可以話係零抵抗力😙一碗丼飯可以試哂兩種咁高質嘅海膽🤩仲要有一款係成板上🤣兩種海膽分別係北海道馬糞海膽同埋加拿大海瞻🤤海膽份量大大份!甘香鮮甜冇臭味✨最鍾意用紫菜包埋海膽同埋飯一齊食,超級正!可惜紫菜嘅份量太多🥹但係佢嘅紫菜都係keep到好脆身🫶🏻除咗海膽之外仲有個心心造型嘅皇帝蟹柳棒添!都幾鮮甜👍🏻🧊廚師發板壽司十貫 $238 有時諗唔到食乜好,廚師發板都真係一個幾好嘅選擇😻唔使諗食咩呀嘛😹呢個壽司嘅質素都幾高,用料高質😼仲有海膽添!海膽依舊都係咁鮮甜😽陳立會超厚身,大大件!最鍾意食隻燒左口魚🐟入口即溶😆🧊雪糕🍦店舖用嘅雪糕全部都係日本進口㗎🥰而我哋嗰日叫嘅係海鹽味雪糕同埋桃🍑味雪糕,海鹽味雪糕,鹹鹹地幾好食🤣桃味嘅雪糕就比較清新😙佢哋呢一度嘅午市套餐幾抵㗎,價錢親民之外,仲配有沙律、麵豉湯同埋甜品添😽都真係幾豐富同幾抵食!人均消費💵: $200-
🧊明日花海膽丼 $278
🧊廚師發板壽司十貫 $238
🧊雪糕🍦
人均消費💵: $200-300
性格比: 9/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:9/10
2023-04-27 8 瀏覽
啱啱去左間日式居酒屋食咗個晚飯,菜式好多選擇,質素都好高——————🐽 蟹肉蔬菜沙律新鮮嘅蟹肉同蔬菜好夾,啲醬汁都好滋味,好開胃🐽 四點季節刺身帶子肥美唔腥,三文魚味道鮮美,油甘魚質感綿滑,赤蝦味道清甜。啲刺身切得好整齊,質素一流🥹🐽 三色壽司拖羅魚蓉好香濃,海膽味道鮮美,三文魚子爆漿感覺好滿足。壽司飯又熱又綿,完全冇死壽司嗰種感覺🐽 三文魚籽帶子手卷三文魚籽仲多過壽司飯呀!層次分明,同帶子好夾🫰🏻🐽 燒物好多款選擇,我哋試咗幾款,啲燒物都燒得好香口,肉質鮮嫩。啲鹽味同醬汁都調得好啱,唔會太鹹或太甜🐽 櫻花冷麵啲麵條Q彈,櫻花香氣好迷人。配上啲清新嘅醬汁,真係一試難忘。🐽 櫻花水信玄餅個感覺好似食緊啫喱甘,係黎一餐飯完美既結尾🫶🏻
啱啱去左間日式居酒屋食咗個晚飯,菜式好多選擇,質素都好高

——————

🐽 蟹肉蔬菜沙律
新鮮嘅蟹肉同蔬菜好夾,啲醬汁都好滋味,好開胃

🐽 四點季節刺身

🐽 三色壽司

🐽 三文魚籽帶子手卷
三文魚籽仲多過壽司飯呀!層次分明,同帶子好夾🫰🏻

🐽 燒物

🐽 櫻花冷麵

🐽 櫻花水信玄餅
個感覺好似食緊啫喱甘,係黎一餐飯完美既結尾🫶🏻
出左消費卷,👦🏻👧🏻去左旺角shopping,👦🏻決定請👧🏻食餐勁既,就一齊去左「明日花居酒屋」🏮🌟日式豬軟骨烏冬日式豬軟骨烏冬烏冬麵嘅口感真係好特別,烏冬彈牙有嚼勁,加上豬軟骨嘅軟嫩口感,食落有層次感。🌟明日花海膽丼海膽丼用左北海道馬糞海膽同加拿大海膽,前者是既的特點係比較香濃鮮甜,味道濃郁,而且口感滑嫩,入口即化;後者體型比較大,吃上來雖沒有馬糞般鮮甜。皇帝蟹棒食落都鮮甜無雪味,值得推介!🌟蒜蓉燒生蠔生蠔加入左加入蒜蓉、辣椒同埋豉油等調味料,令蒜蓉燒生蠔嘅味道變得濃郁,有著蒜香味同埋海鮮嘅鮮味,再加上微辣嘅口感,令味道更加豐富。生蠔本身已經有鮮甜嘅味道,配合蒜蓉同埋調味料之後,更加令人食指大動。

🌟日式豬軟骨烏冬

🌟明日花海膽丼

🌟蒜蓉燒生蠔
2023-04-24 24 瀏覽
係旺角呢棟食市樓,原來都有幾多嘢食,今日同朋友係lift隨機按一個樓層,就入咗去入面環境都好日式,有櫻花陪襯一下🌸櫻 Sakura $468/1🥗蟹肉蔬菜沙律-酸醋好開胃 有幾條拆蟹肉 Fresh🐟四點季節刺身-帆立貝相當鮮甜 牡丹蝦彈牙爽口 深池幾厚 魚油香氣迫人🍣三色壽司-拖羅魚蓉好香 軟綿綿又順滑-海膽鮮甜 冇苦澀味 -三文魚子鹹香 醬油味道略重手卷-魷魚三文魚子手卷以鹹味為主 同樣都係有醬油味道 🍢燒物(自選3款)-秋葵釀蝦膠味道又幾特別 無咗秋葵嗰種鼻涕口感😂 -豬肉腸非常脆皮 甜香加鹹味 好食-月見雞肉棒內有雞軟骨及雞肉 然後再撈埋蛋黃醬食 惹味🍜櫻花冷麵-粉紅色嘅幼麵條伴有一隻鵪鶉蛋及甜汁 麵條本身淡口帶少許梅味 加埋蛋及甜汁剛剛好🍧櫻花水信玄餅-透明色的水信玄餅內有櫻花般嘅花朵 有話梅酸甜味 再配黑糖汁 唔錯嘅甜品🥣麵豉湯總括嚟講,都真係幾正幾吸引,環境唔錯,下次可飲埋酒

入面環境都好日式,有櫻花陪襯一下

🌸櫻 Sakura $468/1

-海膽鮮甜 冇苦澀味
-三文魚子鹹香 醬油味道略重

手卷
-魷魚三文魚子手卷以鹹味為主 同樣都係有醬油味道

🍢燒物(自選3款)
-秋葵釀蝦膠味道又幾特別 無咗秋葵嗰種鼻涕口感😂
-豬肉腸非常脆皮 甜香加鹹味 好食
-月見雞肉棒內有雞軟骨及雞肉 然後再撈埋蛋黃醬食 惹味

🍜櫻花冷麵

🍧櫻花水信玄餅

🥣麵豉湯

總括嚟講,都真係幾正幾吸引,環境唔錯,下次可飲埋酒
2023-04-24 12 瀏覽
母親節餐廳推介💕今日試了新推出*櫻SAKURA*套餐~⬇️⬇️⬇️蟹肉蔬菜沙律-酸酸的很開胃四點季節刺身-非常新鮮!令人回味❣️三色壽司-拖羅魚蓉、海膽、三文魚子!OMG都是我最愛~手卷-非常特格保留驚喜給你!燒物自選三款 SETA或+$18/款 SETB-我選了六串~都很出色!特別是牛舌花和日本豬大腸,必點👍🏻櫻花冷面-說實在到尾已經很飽,很特别的口味~櫻花水信玄餅-甜甜地!入面還有櫻花的部份~很美很可口!麵豉湯-濃濃的暖暖胃來緊母親節提早預訂套餐還有送康乃馨花束乙喔而且因為2023年4月1日至6月30日傻惠,買滿200可減$50!我一共減了$200喔~環境地方乾淨闊落~快點預早預定套餐~來個甜蜜浪漫的母親節吧❣️
母親節餐廳推介💕

今日試了新推出*櫻SAKURA*套餐~
⬇️⬇️⬇️
蟹肉蔬菜沙律-酸酸的很開胃
四點季節刺身-非常新鮮!令人回味❣️
三色壽司-拖羅魚蓉、海膽、三文魚子!OMG都是我最愛~
手卷-非常特格保留驚喜給你!
櫻花冷面-說實在到尾已經很飽,很特别的口味~
櫻花水信玄餅-甜甜地!入面還有櫻花的部份~很美很可口!
麵豉湯-濃濃的暖暖胃

來緊母親節提早預訂套餐還有送康乃馨花束乙喔

今日同相識10年嘅大學同學去食晏,呢間明日花居酒屋 🏮嘅午市套餐,幾唔錯👍餐廳的裝潢非常傳統,讓人感受到日本的氛圍。菜單上有各式各樣的日式野,非常豐富。我點了幾道菜,其中最讓我印象深刻的是他們的明日花海膽丼,廚師發辦壽司,鮮度極高,生魚片口感鮮美,配上特製的醬汁更是美味無比。飲品方面,可以加錢任飲,我們選了清酒和梅酒,基本上能喝酒的都可以回本!除了美食,「明日花居酒屋」的服務也非常好。服務員很親切,總是笑臉迎人,讓人感到賓至如歸。此外,餐廳的氛圍也非常舒適,讓人可以放鬆地享用美食。總的來說,「明日花居酒屋」是一家非常值得一試的日式餐廳。美食、服務和氛圍都非常優秀,讓人可以度過一個愉快的用餐體驗。

臨近母親節,打算約埋媽媽食日本菜提早慶祝同事介紹係油麻地有間居酒屋又好食性價比高而環境又好,今次就試下啦原來餐廳而家做緊母親節推廣,如果book定枱同佢地講係慶祝母親節,會送一枝康乃馨好有心!不得不提餐廳既裝修好新淨,亦有特色,去唔到日本賞櫻,估唔到香港都有櫻花睇同打卡 廚具亦好有質感同重量!有高級感今日同媽媽散嗌,不過睇menu亦有omakase,估佢唔到!下次要試下先得首先嗌左2客刺身,帶子刺身同埋油甘魚刺身,每客3片媽媽讚口不絕帶子刺身 3粒帶子切開成7片,而每片都仲係咁厚肉而且味道亦都好鮮味,完全冇腥味呀每一啖都好滿足 另外油甘魚刺身色澤好粉嫩亦都十分新鮮,啖啖肉冇筋我再嗌左一件海膽壽司,首先壽司係即握既,紫菜仲係脆卜卜主角海膽鮮味爆棚!亦都好有光澤!一件壽司可以有4,5片海膽蒜蓉燒生蠔on diet 中既我都忍唔住要cheat day 一下。。。 太香太吸引啦! 牛油同蒜既味道相互交融就係正! 而且蠔肉好肥尾,又係啖啖肉之選 仲要性價比好高!主菜嗌左媽媽最鐘意食既鰻魚飯,本身仲以為係好似出面普通size既鰻魚,上菜先驚訝也太大條了吧!!!鰻魚既比例係不正常地大$158太抵食了
臨近母親節,打算約埋媽媽食日本菜提早慶祝

好有心!

廚具亦好有質感同重量!有高級感

首先嗌左2客刺身,帶子刺身同埋油甘魚刺身,每客3片
媽媽讚口不絕帶子刺身
3粒帶子切開成7片,而每片都仲係咁厚肉
而且味道亦都好鮮味,完全冇腥味呀
每一啖都好滿足
另外油甘魚刺身色澤好粉嫩
亦都十分新鮮,啖啖肉冇筋

我再嗌左一件海膽壽司,首先壽司係即握既,紫菜仲係脆卜卜
主角海膽鮮味爆棚!亦都好有光澤!一件壽司可以有4,5片海膽

蒜蓉燒生蠔
仲要性價比好高!

$158太抵食了吧
而且鰻魚係十分juicy, 十分厚肉,唔會好似有時係出面餐廳食到乾乾瘦瘦咁
太令我地驚豔啦!

唔同角度都要影一張

最後嗌左3串串燒,包括雞腎,牛舌同雞髀肉
牛舌又係一juicy之選,彈牙又重肉汁,推介

雞髀肉同雞腎都好食,唔會好乾,保留到肉汁

總結今日係明日花餐廳同媽媽慶祝母親節實在太滿足啦
性價比亦好高,2個人晚餐$500
下次再同媽媽黎試下omakase

#kirara_sake #明日花居酒屋
#hkfoodie #旺角美食 #旺角cafe #旺角 #旺角好去處 #旺角西餐廳 #旺角西餐牛排 #旺角餐廳推介 #香港美食 #hkg #居酒屋 #日本居酒屋 #旺角居酒屋 #日本嘢 #日本菜 #串燒 #日式串燒 #日式美食 #日本美食 #旺角日本嘢 #sake任飲 #清酒任飲 #啤酒任飲 #梅酒任飲
  • 海膽壽司
  • 鰻魚飯
  • 帶子刺身
最近去咗一間以櫻花為主題嘅樓上居酒屋🌸 周圍環境都佈置得粉粉嫩嫩,充滿日式風格🥰啱晒打卡丫😍櫻の宴🌸SAKURA 💰$468 / 位前菜✨蟹肉蔬菜沙律🥗沙律入面有蟹腳肉🦀足料得嚟🥰非常鮮甜,配搭沙律菜酸酸地夠開胃✨四點季節刺身當日有: 牡丹蝦、赤貝、鯛魚同油甘魚🥰 肉質鮮甜油潤厚身,特別鍾意牡丹蝦同赤貝🥰大隻爽口又鮮味✨三色壽司🍣拖羅蓉壽司- 入口幼滑軟棉棉得嚟帶點油香🍣海膽壽司- 軟糯鮮甜🥰冇苦澀味👍🏻🍣三文魚籽壽司- 滿滿三文魚籽😍粒粒飽滿口感豐富✨手卷魷魚配三文魚籽手卷高腳杯襯托🦑粉嫩嘅魷魚就好似櫻花🌸咁又靚又精緻✨ 燒物可以每人自選三款☺️牛舌肉厚唔乾👍🏻幾爽口秋葵釀蝦膠🥰咬落口感豐富幾特別蔬菜燒得剛剛好,保持到juicy又唔會燶✨櫻花冷麵 🥰👍🏻👍🏻將鵪鶉蛋、芥末、混和成嘅醬汁🥰味道酸酸地開胃得嚟仲帶有櫻花香味🌸一定要試吓😝👍🏻好好味✨麵豉湯 - 湯料豐富夠濃味✨櫻花水信玄餅🍮外表晶瑩通透,入面包住朵櫻花🌸配搭黑糖一齊食味道咸咸地、甜甜地🥰唔會膩,都幾特別最近母親節訂座惠顧「櫻の宴🌸SAKURA」同母親一起慶祝佳節,仲可獲贈精美包裝の康乃馨花束乙支,可以用嚟送比媽咪添🥰🥰️

櫻の宴🌸SAKURA 💰$468 / 位

前菜
✨蟹肉蔬菜沙律🥗

✨四點季節刺身
當日有: 牡丹蝦、赤貝、鯛魚同油甘魚🥰 肉質鮮甜油潤厚身,
特別鍾意牡丹蝦同赤貝🥰大隻爽口又鮮味

✨ 燒物
可以每人自選三款☺️
牛舌肉厚唔乾👍🏻幾爽口
秋葵釀蝦膠🥰咬落口感豐富幾特別
蔬菜燒得剛剛好,保持到juicy又唔會燶

✨櫻花冷麵 🥰👍🏻👍🏻
將鵪鶉蛋、芥末、混和成嘅醬汁🥰
味道酸酸地開胃得嚟仲帶有櫻花香味
🌸一定要試吓😝👍🏻好好味

✨麵豉湯 - 湯料豐富夠濃味

✨櫻花水信玄餅🍮

最近母親節訂座惠顧「櫻の宴🌸SAKURA」
媽媽投訴東京之旅,未食够日本菜,未食鰻魚飯😭做得孝順女梗係要搵下食高質鰻魚飯的餐廳,見到餐廳有午市套餐,又有原隻鰻魚飯,立即帶媽媽去餐廳試下餐廳有兩棵櫻花,打卡一流,又有日本畫,未食就先讓媽媽再次身在日本的感覺,店員也像日本人一樣好客,常常幫我地添加茶,值得一讚👍媽媽點了梅酒,我就點了大吟釀清酒梅酒甜度合適又易入口,清酒一點也不鞋,也十分滑身,在口腔的感覺十分好,試過好多清酒,不太易入口又十分搶喉自己選自己愛的清酒杯❤️午餐set已包味噌湯和沙律胡麻醬沙律,沙律菜十分清甜🍣明日花海膽丼北海道馬糞海膽,加拿大海膽,皇帝蟹棒價錢性價比十分高,不用300元就食到整碗滿滿的海膽,北海道馬糞海膽肉質結實有够creamy ,色澤金黃,濃郁海膽味再有甜甜海水味,海膽十分新鮮此海膽丼滿足了海膽控既胃部🐟原隻蒲燒鰻魚飯原條鰻魚全隻上,筷子的長度無難道🤣伴上鰻魚汁,鰻魚肉質鮮嫩,唔會一夾就散午餐set價錢由78元到278元,材料上乘,而且餐廳闊落又有打卡位👍
媽媽投訴東京之旅,未食够日本菜,未食鰻魚飯😭

媽媽點了梅酒,我就點了大吟釀清酒

自己選自己愛的清酒杯❤️

午餐set已包味噌湯和沙律
胡麻醬沙律,沙律菜十分清甜

🍣明日花海膽丼
北海道馬糞海膽,加拿大海膽,皇帝蟹棒
此海膽丼滿足了海膽控既胃部

🐟原隻蒲燒鰻魚飯

• 原條蒲燒鰻魚飯
  • 明日花海膽丼
明日花居酒屋 @kirara_sake @ulelaprhk📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas7樓最近旺角新開左間日式居酒屋裝修以少女粉櫻花作為主題~~ 櫻の宴🌸SAKURA 💰$468/位 ~一個價錢可以食到沙律、刺身、壽司、手卷、串燒、甜品、湯都幾抵食。蟹肉蔬菜沙律 ~ 非常醒胃。四點季節刺身 ~ 蝦、帶子、魚🐟鮮味。三色壽司🍣拖羅魚蓉、海膽、三文魚子。手卷 ~ 櫻花魷魚手卷~好鮮甜♥️。燒物 ~ 可自選~即叫即烤😆好好味鹽燒雞翼、雞腎、雞軟骨、免治雞肉棒配雞蛋🥚、五花腩、豬腸。櫻花冷麵 🍜 ~ 第一次食~食到櫻花淡香。櫻花水信玄餅 ~ 靚到唔捨得食😙。麵豉湯 宜家佢地做緊優惠🈹✨凡預約訂座惠顧「櫻の宴🌸SAKURA」與親愛的母親一起慶祝佳節,可獲贈精美包裝の康乃馨花束乙支送贈母親👸🏻✨SAKE、梅酒、啤酒90分鐘任飲🔥每滿 $ 2 0 0 減 $ 5 0 🔥🔥有效期2023年4月1日至6月30日🔥有興趣可訂座電話/ WhatsApp:64199427Wechat :kirara sake營業時間:週一至週六- 下午12時至晚上12時@kirara_sake @ulela
📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas7樓

最近旺角新開左間日式居酒屋
裝修以少女粉櫻花作為主題~

~ 櫻の宴🌸SAKURA 💰$468/位 ~
一個價錢可以食到沙律、刺身壽司
手卷、串燒、甜品、湯都幾抵食

。蟹肉蔬菜沙律 ~ 非常醒胃

。四點季節刺身 ~ 蝦、帶子、魚🐟鮮味

。三色壽司🍣拖羅魚蓉、海膽、三文魚子

。手卷 ~ 櫻花魷魚手卷~好鮮甜♥️

。燒物 ~ 可自選~即叫即烤😆好好味

鹽燒雞翼、雞腎、雞軟骨、
免治雞肉棒配雞蛋🥚、五花腩、豬腸
。櫻花冷麵 🍜 ~ 第一次食~食到櫻花淡香
。櫻花水信玄餅 ~ 靚到唔捨得食😙

。麵豉湯

宜家佢地做緊優惠🈹

✨凡預約訂座惠顧「櫻の宴🌸SAKURA」

✨SAKE、梅酒、啤酒90分鐘任飲

營業時間:
週一至週六- 下午12時至晚上12時

@kirara_sake @ulelaprhk
#hkfoodie #旺角美食 #旺角cafe #旺角
#旺角好去處  #旺角餐廳推介 #香港美食 #hkg #居酒屋 #日本居酒屋
#日本美食 #旺角日本嘢 #sake任飲 #清酒任飲 #啤酒任飲 #梅酒任飲rara
2023-04-18 12 瀏覽
上星期同呀媽去左旺角一間居酒屋食晚飯。雖然仲有1個月先母親節,但餐廳已經做緊母親節Promotion。凡預約訂座惠顧「櫻の宴🌸SAKURA」可獲贈精美包裝既康乃馨花束乙支送俾母親。預約時記得同店員查詢啦!個櫻の宴套餐都幾吸引,所以當晚就試左它。食呢個餐仲有得額外加+$38要特選清酒或者梅酒。我同呀媽都好鍾意飲梅酒,咁抵飲緊係要嗌返2杯🥃櫻の宴🌸SAKURA $468/位✨前菜 : 蟹肉蔬菜沙律面頭有幾嚿鮮蟹肉,沙律汁酸酸甜甜地好開胃。✨四點季節刺身 : 真鯛、油甘魚、甜蝦、帶子刺身新鮮。最愛帶子,肥美肉厚。✨三色壽司 : 拖羅蓉、海膽、三文魚籽最愛當然係海膽,又creamy又鮮甜。✨手卷 : 櫻花魷魚、三文魚籽 用個杯裝住幾得意,可以cheers手卷🥂粉紅色既飛魚籽配返櫻花既主題,魷魚條嫩滑彈牙。✨燒物3款 : 鹽燒雞翼、免治雞肉棒、黑豚芝士腸、日本豬大腸、五花腩、秋葵釀蝦膠 有得自己係menu到每人揀3款串燒 。6款味道都唔錯,最特別既係秋葵釀蝦膠。第一次食,無左秋葵好滑潺潺既口感,換上蝦膠好彈牙。✨櫻花冷麵靚靚粉紅色既冷麵。冷麵汁加入鵪鶉蛋同蘿蔔蓉,撈均再沾麵食,好清涼。✨櫻花水信
上星期同呀媽去左旺角一間居酒屋食晚飯。

個櫻の宴套餐都幾吸引,所以當晚就試左它。

櫻の宴🌸SAKURA $468/位
✨前菜 : 蟹肉蔬菜沙律
面頭有幾嚿鮮蟹肉,沙律汁酸酸甜甜地好開胃。

✨四點季節刺身 : 真鯛、油甘魚、甜蝦、帶子
刺身新鮮。最愛帶子,肥美肉厚。

✨三色壽司 : 拖羅蓉、海膽、三文魚籽
最愛當然係海膽,又creamy又鮮甜。

✨手卷 : 櫻花魷魚、三文魚籽
用個杯裝住幾得意,可以cheers手卷🥂
粉紅色既飛魚籽配返櫻花既主題,魷魚條嫩滑彈牙。

有得自己係menu到每人揀3款串燒 。

6款味道都唔錯,最特別既係秋葵釀蝦膠。
第一次食,無左秋葵好滑潺潺既口感,換上蝦膠好彈牙。

✨櫻花冷麵

✨櫻花水信玄餅
動L動L既水信玄餅。入邊係一朵朵好靚既櫻花。好似滑捊捊既啫喱咁,配黑糖甜甜地。

✨麵豉湯
落左好多隻櫻花蝦,好香蝦味。
日本菜是我最喜歡的菜式之一,因此我經常去嘗試不同的日料餐廳😆這次就來到一家新開的居酒屋,點了個《櫻の宴🌸SAKURA》套餐($468/位)🤣‣ 蟹肉蔬菜沙律這份沙律有不少蟹肉,配上新鮮蔬菜,很適合作為開胃菜👍🏻‣ 四點季節刺身(蝦、魷魚、魚)三款刺身都挺新鮮,味道不錯~‣ 三色壽司(拖羅蓉、海膽、三文魚子)三款壽司的海鮮份量一點都不吝嗇喔😯三文魚子和海膽都不會腥,一口吃下去挺滿足的😋‣ 手卷(櫻花魷魚)用酒杯黎裝著手卷真的很有創意!‣ 燒物3款 (鹽燒雞翼/雞軟骨/雞皮/免治雞肉棒)燒物款式挺多的,包括肉類、蔬菜和海鮮類!免治雞肉是最有特色的,外皮脆脆的雞肉中間帶了一些雞軟骨,沾上雞蛋黃來吃不錯,其他三款都燒得外皮脆脆的,同時不會燒得很乾,也不錯~‣ 櫻花冷麵吃完串燒這種熱食,吃個冷麵剛好可以中和一下~冷麵屬於細麵條,還是櫻花粉色的,挺好看🥰‣ 櫻花水信玄餅這個甜品不錯!除了外表很好看(透明的!),還可以看到中間包裹著一些櫻花粉色花瓣,非常好看😍味道吃起來清清淡淡的,用這款甜品來結尾非常合適,讓嘗遍多款食品的味蕾休息一下😁‣ 麵豉湯這款湯做得不錯,表面能看到很多隻櫻花蝦,當然也喝到櫻花

‣ 蟹肉蔬菜沙律
這份沙律有不少蟹肉,配上新鮮蔬菜,很適合作為開胃菜👍🏻

‣ 四點季節刺身(蝦、魷魚、魚)
三款刺身都挺新鮮,味道不錯~

‣ 三色壽司(拖羅蓉、海膽、三文魚子)

‣ 手卷(櫻花魷魚)
用酒杯黎裝著手卷真的很有創意!

‣ 燒物3款 (鹽燒雞翼/雞軟骨/雞皮/免治雞肉棒)

‣ 櫻花冷麵

‣ 櫻花水信玄餅

‣ 麵豉湯
這款湯做得不錯,表面能看到很多隻櫻花蝦,當然也喝到櫻花蝦的香味,味道不會很鹹,不錯不錯😆

‣ 梅酒
這款梅酒加冰塊之後,喝下去真的挺爽的,酒味不算很重,帶點甜味,女生也很容易入口喔!

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
這家櫻花主題居酒屋裝修挺有日本風味,多款食物也貫徹櫻花主題,蠻有特色的😙有興趣的朋友不妨考慮一下🤣

📣原來他們現在還推出了限時優惠,跟大家分享一下:
(1) 母親節優惠
預定「櫻の宴🌸SAKURA」這個套餐,餐廳會送出康乃馨花束1支

(2) 商場活動優惠:截止6月30日,每滿$200減$50

💰Total: $863.2 ($431.6/pp 已包括10%服務費)
📍明日花居酒屋|@kirara_sake @ulelaprhk
旺角彌敦道575號Ladder Dundas7樓

🚩更多同類餐廳 #foodstep_日本菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_旺角 #foodstep_油麻地

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻

#kirara_sake #明日花居酒屋
#hkfoodie #旺角美食 #旺角cafe #旺角 #旺角好去處 #旺角餐廳推介 #香港美食 #hkg #居酒屋 #日本居酒屋 #旺角居酒屋 #日本嘢 #日本菜 #串燒 #日式串燒 #日式美食 #日本美食 #旺角日本嘢 #sake任飲 #清酒任飲 #啤酒任飲 #梅酒任飲
朋友行行吓無啦啦話帶我去睇櫻花🌸以為佢講笑 原來佢帶左我去 #明日花居酒屋餐廳以櫻花為主題 四處佈滿櫻花樹好有日本櫻花盛放既特色🎉🎀我地叫左個櫻の宴🌸SAKURA $468蟹肉蔬菜沙律🥗沙律菜新鮮爽脆🌿蟹肉鮮甜🦀四點季節刺身🐠🦐🐚🐟赤貝味道鮮甜爽口 肉質爽口魚味鮮美豐富 略帶油香蝦味濃郁 蝦肉鮮甜各款刺身都好新鮮好味😋三色壽司🍣拖羅蓉 脂肪度高入口滑膩😌海膽 海膽好鮮甜 完全沒有腥味💕三文魚籽 每粒都非常飽滿 脹卜卜😍手卷都已櫻花為主題 粉粉地既魷魚🦑燒物3款 🍢串燒燒到乾但仍有肉汁 賣相同味道都好正😍櫻花冷麵🍜最愛粉紅色🌸💕 配試獨製醬汁 yummy🥰櫻花水信玄餅🍮內藏櫻花 晶瑩剔透麵豉湯麵豉湯飲落去唔太鹹☺️湯料豐富+$38/杯 特選梅酒+$38/勺 特選清酒諗住帶媽咪黎試下 原來預約訂座惠顧「櫻の宴🌸SAKURA」與親愛的母親一起慶祝佳節,可獲贈精美包裝の康乃馨花束乙支送贈母親👸🏻預約時請與店員查詢☎️💁🏻‍♀️旺角[明日花居酒屋📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas7樓
朋友行行吓無啦啦話帶我去睇櫻花🌸

+$38/勺 特選清酒

諗住帶媽咪黎試下

旺角[明日花居酒屋
📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas7樓
《櫻花樹下清酒梅酒啤酒任飲。櫻の宴》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧原來因為老闆好鍾意明日花,所以開餐廳都要用依個名🤣講番正題,佢其實係一間旺角樓上日式居酒屋,提供刺身、壽司、串燒、酒類。餐廳都用左唔少日式木系和櫻花嘅設計,可以打下卡先食介嘢。刺身餐廳提供多款刺身,正所謂不時不食,店員就介紹左幾款時令刺身:真鯛、油甘魚、牡丹蝦、赤貝。真鯛味道淡雅又鮮甜、油甘魚厚身又有鮨香,牡丹蝦大隻又彈牙和赤貝爽口又鮮味。串燒方面同樣揀左幾款推介嘅。元貝都好大隻,食落唔會乾又好多肉汁。鰻魚就兩邊都燒到微微焦香,食落肉厚又甜。厚切牛舌心就充滿肉香又有嚼勁。最後到左我最愛嘅蔬菜類茄子。原條茄子燒香再開邊,茄子肉唔會粘住外皮,充滿蒜香又多汁。櫻花冷麵粉紅色嘅顏色真係好吸引。食之前可以將鵪鶉蛋和酸汁混和,酸酸地其實好開胃。章魚手卷見未夠飽就叫左個手卷,章魚肉充滿嚼勁又爽口,面頭再放上三文魚籽做點綴,食完都會相對飽肚。水玄信餅好嘅一餐又點少得甜品。晶凝通透嘅水玄信餅,中間有一塊櫻花花瓣,香甜又有咸香,好過癮。另外餐廳仲有提供90分鐘酒類Free flow,有清酒,啤酒同梅酒,可以同朋友飲到飽先
《櫻花樹下清酒梅酒啤酒任飲。櫻の宴》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

原來因為老闆好鍾意明日花,所以開餐廳都要用依個名🤣講番正題,佢其實係一間旺角樓上日式居酒屋,提供刺身壽司、串燒、酒類。餐廳都用左唔少日式木系和櫻花嘅設計,可以打下卡先食介嘢。

刺身

櫻花冷麵

章魚手卷

水玄信餅

另外餐廳仲有提供90分鐘酒類Free flow,有清酒,啤酒同梅酒,可以同朋友飲到飽先走。

2023-04-13 10 瀏覽
小店有刺身丼、壽司、串燒、炸物、小吃等,日本料理食物幾多樣化。餐廳裝修仲有個小櫻花樹位,影相幾靚。▶️特上帶子三色刺身丼$178有海膽、吞拿魚蓉、帶子、三文魚籽及蟹柳。海膽仲配有紫菜可以包住啲飯食。吞拿魚蓉夠新鮮,夾埋三文魚籽食刺身丼就最好。帶子相當大粒又夠厚肉,而且幾鮮甜。另外叫咗啲壽司🍣▶️炙燒左口魚邊壽司$18/件▶️日本帆立貝壽司 $24/件▶️油甘魚壽司$18/件▶️甜蝦壽司$38/件火炙左口魚夠油脂香。帆立貝都係大大粒又鮮甜。油甘魚非常新鮮,魚味鮮又濃。甜蝦夠大隻鮮甜。串燒:▶️鹽燒牛舌心$38▶️免治雞肉棒(配蛋汁)$28▶️鹽燒雞軟骨$13牛舌心夠厚爽口,鍾意鹽香味唔錯。雞肉棒配生蛋口感更滑。雞軟骨有咬口。小食:▶️炸魷魚鬚$58魷魚鬚炸得香脆,而且仲有沙律醬同少少七味粉。餐廳食物唔錯,服務又好。一間唔錯嘅小店。

▶️特上帶子三色刺身丼$178

▶️免治雞肉棒(配蛋汁)$28

▶️鹽燒雞軟骨$13

小食:
▶️炸魷魚鬚$58
魷魚鬚炸得香脆,而且仲有沙律醬同少少七味粉。

餐廳食物唔錯,服務又好。一間唔錯嘅小店。