2024-03-12
觀塘有形形色色嘅餐廳,台灣菜都越嚟越多,而呢一間我成日都去食就係日月堂點菜紙上有唔同嘅麵,便當同小食飲品,仲有lunch menu 麵配搭飲品牛三寶麵-$80牛三寶有牛肋條,牛腱肉同牛筋,牛筋好淋,牛展同牛肋肉有咬口得嚟唔韌,麵係比較粗同有咬口,配上牛肉湯頭,好惹味,仲有少少配菜,蘿卜好淋唔苦無渣麻辣鴨血冬粉-$75 (冬粉加$5)唔係特別辣,係比較溫和,適合大部分人食,鴨血嫩滑入味,冬粉係似幼少少嘅寛粉,質感煙韌,配搭上嚟吸哂湯汁好食起司肉鬆蛋餅-$40四件大大舊,每一舊都好足料,肉鬆有少少烤過嘅感覺,蛋餅唔會太厚粉,配上酸甜醬汁,每一啖都大滿足酥炸魷魚鬚-$48餐廳枱面有鹽酥粉可供客人自己調配,魷魚鬚加上鹽酥粉,鹹鹹地好惹味黑糖珍珠奶茶-$34菠蘿綠茶-$15黑糖味唔會好甜,奶茶味好濃,有種港式味道,唔錯👍菠蘿綠茶有菠蘿味,碰上茶味唔會太苦,又唔會太甜,酸酸地幾開胃香港人都好困難,大家一齊努力,互相支撐扶持,繼續撐落去,做自己覺得啱嘅事
牛三寶麵-$80
麻辣鴨血冬粉-$75 (冬粉加$5)
起司肉鬆蛋餅-$40
酥炸魷魚鬚-$48
黑糖珍珠奶茶-$34
菠蘿綠茶-$15
黑糖味唔會好甜,奶茶味好濃,有種港式味道,唔錯👍