1K
搬到美孚居住了一段時間,不停在本區四處尋找好食肆,有一次妹妹跟我說在美孚廣場3樓平台有一間「日日涮」海鮮、刺身火鍋放題,好似好吸引,價錢又算合理,不妨來試一試,今晚就約好一家人去吃一餐日式火鍋。我們就選擇了120分鐘任食任飲,餐前送刺身拼盤,由廚師精選5款,有吞拿魚、 劍魚腩 、甜蝦、 三文魚、 希靈魚, 食完可以剔紙無限添食。火鍋來一個清雞湯及泡菜湯底,一邊辣一邊清淡。美國頂級牛小排,肥瘦平均,肉質嫩滑, 灼一灼,淥一淥,馬上可吃食,很優質,美味到不停order 4,5次添呀~肉類方面就會包括黑毛豚肉及雞腿肉,黑毛豚肉非常爽口,雞腿肉很滑溜,質素也不錯。海鮮盛合十分豐富,裡面包括有新鮮活生生的波士頓九蝦、奄仔蟹、蟶子、 海蝦 、蜆、青口、蠔及帶子,款款都非常鮮甜美味。火鍋配料及醬汁任拎,有一個很大的自助吧,選擇都超級多,有各種丸、 午餐肉、 菇類、 不同類型的蔬菜 、粟米、 稻庭烏冬、 出前一丁 等等等等,最特別係有韓國麵,都係好有驚喜。 食飽後嘆一杯凍冰冰的芒果雪糕, 將剛才令口腔打的火熱的食物,一一由呢杯雪糕冷卻,感到十分爽呀。不得不讚,飲品雪櫃真係好多類型,而且牌子都不是便宜貨

火鍋來一個清雞湯及泡菜湯底,一邊辣一邊清淡。

不得不讚,飲品雪櫃真係好多類型,而且牌子都不是便宜貨,每款飲品都好有質素的。

餐廳環境又闊落,服務質素不錯, 尤其是食物同飲品都非常超讚好高質,價錢都十分合理,下次想食優質火鍋,又唔想跨區飲食,一定會再來幫襯,食飽就可以回家休息,超級滿意。
2019-03-02 69 瀏覽
成日去美孚都見到日日涮個廣告牌,一直都想試,老公同囝囝都好鍾意食火鍋!呢度仲要有刺身拼盤同火鍋放題!一定可以大飽肚福!最近趁囝囝早放學唔駛去補習,就同屋企人黎左日日涮食放題!呢間餐廳比較隱蔽,但原來好大,有好多座位而且幾闊落,平日去唔多人,仲坐得幾舒服添!我地試左90分鐘放題,有一份刺身拼盤同一份海鮮,另外任叫美國頂級牛小排、黑毛豚肉及雞腿肉!飲品同小食及蔬菜類都係自己出去任拎,好多款式選擇,菜都好新鮮!不過重點係海鮮同牛肉都好正!海鮮都有好多款俾我地,有鮑魚、蟹、蠔、元貝、蜆,仲有龍蝦!隻龍蝦嚟嘅候啲神經線仲郁緊架!好新鮮!牛小排好肥美,我地翻叫左3-4盤牛肉!價錢比起其他日式放題可能唔係最平,但係我覺得食物質素好好!最後仲有得拎雪糕,完美嘅一餐!值得去試呀!

最後仲有得拎雪糕,完美嘅一餐!值得去試呀!

原本諗住一班同事66人開開心心包呢個場一晚食宵夜春茗加慶祝生日,點知換來一肚氣,這間店很差很差、服務極差,火鍋店居然成個場沒有冷氣,淨係開幾把無力嘅風扇,熱到頭暈加成身出晒汗,焗到成個地下出晒水,禮貌地問一問其中一位女店員可否將把風扇放近啲?真係太熱了⋯⋯這個不知所謂的女店員好似想殺人咁話「我已經想除衫劈炮即刻走,唔好再叫我整風扇,我唔會整風扇,要風扇你自己問經理 ,我唔會理,再叫我拎風扇我會鬧人」你個場完全冇冷氣仲要鬧人😡😡😡⋯⋯不過今日係幫我慶祝生日我唔想發火,所以冇同佢嘈只係向負責人投訴,而最後我哋都係自己人整幾把風扇吹正啲就算。而一早講好預訂的6條象拔蚌刺身完全沒有出現過,店經理聲稱漏咗冇落單,即係冇得食,咁理應扣番錢,海鮮還算過得去但其他刺身同牛肉全部貨不對辦,這情況當然要投訴,幾經理論負責人才應承每個人頭費減至$300🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬而先前話鬧人的女店員最後仲要不停用粗口辱罵我地🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬後記:就以上事件,負責人已於第二日親身向我們道歉及將有關員工解僱,期望日後可以有所改善。
這間店很差很差、服務極差,
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
而先前話鬧人的女店員最後仲要不停用粗口辱罵我地
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

2019-02-15
宵夜
慶祝紀念
生日
2019-02-16 123 瀏覽
明知接人數多約66人的生意,竟然安排2-3位侍應工作, 去到打邊爐竟然全場冷氣壞左,有位女侍應態度十分差,口出狂言,我和朋友們都算忍受,最初因以上問題講好收費價錢,埋單竟然冇承諾,負責人仲要走左,太過份,今日我睇翻之前食評,都係貨不對辦,所以喺呢度呼籲大家不要再去幫襯
媽咪同我最鐘意打邊爐了! 上次去完美孚食日日涮後, 自始念念不忘, 除左價錢唔太貴外, 食材又充足, 海鮮刺身全都好新鮮, 諗起就想再去了! 終於我地揀左星期六中午再去, 閒日既中午客人好彩唔算太多,坐得好舒服, 任食區唔會堆左好多人, 可以開開心心咁食野, 唔錯呀!另外環境都好乾淨同舒服~ 日日涮是90分鐘任食放題, 而有多種不同的肉類自選, 由最平既特級美國肥牛 (HKD 108/位)到最貴的日本霜降和牛放題 (HKD 338/位)都有, 而且包任食蔬菜、菇類、各式丸丸和飲品, 還有雪糕添, 都幾抵食呀!想食得招積? 仲可以每位加HKD 150升級, 咁就可以任食刺身拼盤同海鮮盛合啦~~~ 湯底方面都有幾款選擇, 我地揀左鴛鴦湯底, 係甜甜地既壽喜湯同豬骨濃湯~湯底都好清甜~ 放低湯底後, 就可以立即走向中間位罝既任食區, 任食蔬菜、菇類、各式丸丸了!呢度選擇超級多, 單係丸丸就有十幾款選擇, 另外仲有金菇、瓜類、粟米、烏冬、豬紅、腸仔、唔同既餃子....真心太多好選擇, 令人花多眼亂! 豬紅、蕃茄、 另外有大量唔同既餃子同魚丸, 我試左大半左右, 全都好好食, 好新

除左價錢唔太貴外, 食材又充足, 海鮮刺身全都好新鮮,
諗起就想再去了!

終於我地揀左星期六中午再去, 閒日既中午客人好彩唔算太多,
另外環境都好乾淨同舒服~

湯底都好清甜~

腸仔、唔同既餃子....真心太多好選擇, 令人花多眼亂!

豬紅、蕃茄、 另外有大量唔同既餃子同魚丸, 我試左大半左右, 全都好好食, 好新鮮,
索埋啲好味既壽喜燒汁, 相當Yummy!

因為選擇太多, 每樣試少少都足以夠填飽肚子了,
味道全部都好好, 蔬菜脆嫩, 丸丸好彈牙好鮮味,魚皮都香脆好味呀,
難怪隔離枱只點一款任食放題肉, 埋單每位只係百二、三元, 個個都話好抵食呢~

因為只食這些配菜都已值回票價了!

各款本地、台灣汔水、烏龍茶、果汁任君選擇, 無限添飲~隔離仲有牛奶公司雪糕,
全都可以任食!

不過我地加錢upgrade左食Haagen Dazs或movenpick呀~

Haagen Dazs / movenpick 有幾款不同選擇, 平時出面買要成三, 四十元一盒, 現在吃一盒都已值回票價了!

我同媽咪試左日本霜降和牛和澳洲和牛放題, 兩款都超級好食! 日本霜降和牛油花分佈平均,
係滾湯燙一燙就可以食了! 牛肉味道芬香濃郁, 入口即溶, 好好食!

另外澳洲和牛都好好味! 佢既牛肉味更加濃郁, 比較有口感, 好牛者必點!

我同媽咪都upgrade左套餐, 所以有好靚既任食刺身拼盤, 有着新鮮的魚生清香味, 顏色都好有光澤, 是新鮮貨來的!

味道方面, 我覺得全都不錯喲! 大蝦肉好爽, 三文魚肥美多油, 相當美味!

來到重點項目- 是海鮮盛合, 包括有南非龍蝦、蟶子皇、花甲、扇貝及生蠔等~
陣容極度豐富, 尤其那隻紮紮跳的南非龍蝦更是焦點所在~

南非龍蝦夠大隻, 肉質又厚實又甜美, 而且蝦頭有好多又香又甜既綠色蝦羔, 超級美味!
上枱前雖已被切好, 但仍是跳紮紮, 好好好新鮮!

個人覺得加hkd 150實在是相當抵, 這會價錢食到咁多新鮮又生猛海鮮, 相當唔錯!

海蝦都不輸蝕, 隻隻都幾肥身, 而且肉質又爽又彈牙!

蟶子皇清理乾淨, 食落去清甜又爽彈而且無砂!

帶子肥大肉厚, 充滿濃濃新鮮海鮮味, 味道清甜, 群邊爽彈~

日日涮
美孚百老匯街69-119號美孚新邨第4期美孚廣場3樓平台P01-P02號舖
2019-02-02
1 分鐘 (堂食)
2019-01-30 151 瀏覽
今日兩對約埋食好西,揀咗我想食好耐嘅日日涮,路痴的我比條路線大家易揾D~如相中商場入口,見快餐店的電梯向上行,再見速遞櫃旁電梯向上行,行到最頂就會到,上電梯時會見到好多日日涮的廣告及指示~舖面面積好大,不算難搵午市分別係60分鐘同90分鐘放題,分別有4個級別的牛肉供客人選擇,另外可以加錢升級任食刺身及海鮮盛盒,但海鮮就不是任食座位夠寛闊舒適,地方夠大,不用坐得逼逼夾夾,而任食的其他食物須自行到中間的自助吧自取,款式繁多,熱門打邊爐食品應有盡有,有丸丶有菜丶有麵類,佐囗炸物⋯醬汁也是選擇繁多嘢飲都好多款任君選擇~澳洲和牛,雞肉同埋豚肉,和牛脂肪均勻入口即溶又夠嫩滑,雞肉好入味,而且又滑又多汁,豚肉肉味濃厚,一次過滿足到三種"肉"望加錢升級埋任食刺身,舊舊都新鮮肥厚,值回票價升級海鮮盛盒,4人份量,呢個係沒有任食的,但店員介紹時重點說他們係堅持海鮮即叫即劏,上檯時,D海鮮仲會郁,而且因為新鮮關係,很好食,也很鮮甜彈牙👍🏻👍🏻特別問過店員須要多少時間去煮熟龍蝦,說是5~7分鐘,果然,出嚟口感和味道都是無得頂,肉質鮮味彈口,看看龍蝦鉗幾大隻如此美味,必然追加~最後,當然要食甜品,甜品是自取的,
舖面面積好大,不算難搵
嘢飲都好多款任君選擇~
加錢升級埋任食刺身,舊舊都新鮮肥厚,值回票價
如此美味,必然追加~
最後,當然要食甜品甜品是自取的,雪糕有兩款要劃紙,而且佢有三個牌子嘅雪糕比客人揀,仲多過酒店款~
2019-01-28 1767 瀏覽
早排見朋友去過美孚呢間日日涮啲相好吸引~呢幾日咁啱又凍凍哋~於是我哋就決定去食喇~我哋唔係太熟路,好烏龍咁行咗另一條路~其實只係地鐵站A出口出,一直行,過一條馬路,就見到商場門口,入到去見電梯就上,就好容易搵到門口超大~地方闊落~我哋坐低之後,店員就等待我哋揀湯底同埋揀邊個餐~因為係90分鐘任食,所以店員都盡量幫我哋爭取時間~我哋揀咗G餐,仲加咗任食刺身拼盤同海鮮盛合~湯底就揀咗日式豆乳湯同日式壽喜燒~除咗肉類係需要向店員落單之外,其餘嘅火鍋配料可到自助區自取~自助區款式都幾多,有啲新款丸類~芝士師子狗,野菜百頁豆腐係我必食之選蔬菜類都有好多~仲有飲品同雀巢雪糕任飲任食~出去行一轉返嚟,湯底、肉類、刺身拼盤同海鮮盛盒已經嚟咗~刺身唔錯~雖然任點,但今次主角唔係佢,所以無喪食~超大盤海鮮盛合,勁新鮮,見到蟹同龍蝦都仲掙扎中~好新鮮,唔需要點醬汁都好有鮮味,好好味~豆乳湯底比較清淡而壽喜燒濃味~配料放落兩種湯底都各有千秋啊~澳洲和牛~好靚仔,好滑好正啊~令到我哋呢班食肉獸,獸性大發!有一轉店員唔小心比錯咗一盤牛小排,我哋照食~牛小排都真係唔錯~牛味濃郁,肉質香滑~特選雞肉同黑毛豬豚肉雖然係
早排見朋友去過美孚呢間日日涮啲相好吸引~
呢幾日咁啱又凍凍哋~於是我哋就決定去食喇~
我哋唔係太熟路,好烏龍咁行咗另一條路~

門口超大~地方闊落~
我哋坐低之後,店員就等待我哋揀湯底同埋揀邊個餐~
因為係90分鐘任食,所以店員都盡量幫我哋爭取時間~

我哋揀咗G餐,仲加咗任食刺身拼盤同海鮮盛合~
湯底就揀咗日式豆乳湯同日式壽喜燒~

自助區款式都幾多,有啲新款丸類~
芝士師子狗,野菜百頁豆腐係我必食之選

蔬菜類都有好多~仲有飲品同雀巢雪糕任飲任食~

出去行一轉返嚟,湯底、肉類、刺身拼盤同海鮮盛盒已經嚟咗~

刺身唔錯~雖然任點,但今次主角唔係佢,所以無喪食~

超大盤海鮮盛合,勁新鮮,見到蟹同龍蝦都仲掙扎中~
好新鮮,唔需要點醬汁都好有鮮味,好好味~

澳洲和牛~好靚仔,好滑好正啊~
令到我哋呢班食肉獸,獸性大發!

有一轉店員唔小心比錯咗一盤牛小排,我哋照食~
牛小排都真係唔錯~牛味濃郁,肉質香滑~

特選雞肉同黑毛豬豚肉雖然係配角~
但雞肉味道醃得好好味,好滑~推介啊~

另外值得一讚係員工工作效率高~
加湯執拾完全唔洗我哋開口~
仲同我哋傾開計,問我哋仲有啲咩要改進~
態度親切有善啊~

開心嘅時間過得特別快,不過我哋都食得超級飽
臨尾每人仲有Haagen-Dazs或Movenpick一杯
我哋咁飽都照食~
呢間日日涮真係唔錯,食物好味又夠晒新鮮~
推薦大家嚟食啊~
2019-01-27 279 瀏覽
朋友約我食火鍋,朋友屋企樓下開咗一間火鍋,我哋就去食這間環境寬敞,非常之好坐蔬菜,丸類,調味料等等,都擺放在大廳中央,任你選擇我們選擇咗鴛鴦鍋,一個係左骨膠原雞湯,另一個係蕃茄濃湯先上一個海鮮拼盤,有龍蝦,海蝦,聖子,貴妃旁,青口,花甲,扇貝,鮑魚,生蠔等等超大隻嘅龍蝦~爽口彈牙,完全令到個湯底好鮮味生蠔~滾一滾唔會縮水,大大隻,超好味鮑魚~超鮮甜囉,肉質彈牙爽口新鮮牛肉片呈上,薄薄的一片,放入湯底兩三秒即食,入口即化豬肉片滾一滾,1分鐘即可以食,口感爽口鮮美這個雞肉令大家喜出望外,爽口彈牙,肉質鮮甜,簡直係雞腿肉刺身拼盤:有三文魚,甜蝦,劍魚腩,北極貝,八爪魚,與帶子赤背等等,好新鮮,肉質鮮甜非常滿足的
朋友約我食火鍋,朋友屋企樓下開咗一間火鍋,我哋就去食這間
環境寬敞,非常之好坐
火鍋配料
蔬菜,丸類,調味料等等,都擺放在大廳中央,任你選擇
鴛鴦鍋
我們選擇咗鴛鴦鍋,一個係左骨膠原雞湯,另一個係蕃茄濃湯
海鮮拼盤
龍蝦
生蠔

超大隻嘅龍蝦~爽口彈牙,完全令到個湯底好鮮味

生蠔~滾一滾唔會縮水,大大隻,超好味

鮑魚~超鮮甜囉,肉質彈牙爽口
雪花牛肉
新鮮牛肉片呈上,薄薄的一片,放入湯底兩三秒即食,入口即化
雪花豬肉
豬肉片滾一滾,1分鐘即可以食,口感爽口鮮美
雞肉
這個雞肉令大家喜出望外,爽口彈牙,肉質鮮甜,簡直係雞腿肉
刺身拼盤
雞肉
刺身拼盤
  • 刺身
  • 海鮮
星期六早上媽媽突然心血來潮想吃火鍋,左思又想,最後決定帶她到美孚的日日涮吃日式火鍋放題,記得很久之前,我也來過這家食店,不過就是吃晚市放題。午市放題的價錢比晚市便宜,90分鐘的午市放題火鍋,牛肉共有四個級別選擇,包括特級美國肥牛(HK$108)、美國頂級牛小排(HK$148)、澳洲和牛(HK$218)及日本霜降和牛(HK$338)。 除了牛肉外,場內火鍋配料選擇極多,當中丸丸類最多,還有蔬菜、公仔麵等,全都是任揀任食。 而店內放了大大個的雪樻,內裏的汽水及啤酒全都是任飲,當中較特別的就是有我最愛的Jolly Shandy。 我們升級了,每位多加HK$150吃刺身拼盤及海鮮盛合。刺身拼盤賣相不錯,刺身非常新鮮,當中三文魚最好吃,非常肥美,入口帶有獨特的油香,另外,甜蝦帶有粘粘的口感,鮮味十足,超讚。 湯底有8款選擇,當中較特別的是泡菜豬骨湯及四川麻辣湯,不過,媽媽爸爸不吃辣的,所以我點了日式和牛清湯及骨膠原雞湯鴛鴦湯底。個人認為日式和牛清湯的味道較清淡,相反,骨膠原雞湯的味道挺鮮甜。 先談談牛肉,我們各自點了不同的來分享,日本霜降和牛的味道最好,牛肉上有美美的霜降紋理,牛肉嫰滑,脂

我們升級了,每位多加HK$150吃刺身拼盤及海鮮盛合。

先談談牛肉,我們各自點了不同的來分享,日本霜降和牛的味道最好,牛肉上有美美的霜降紋理,牛肉嫰滑,脂香豐腴,入口即化,而澳洲和牛的味道同樣不錯,肉質細嫩,牛肉味濃。

海鮮盛合的賣相一流,內裏豐富包括南非龍蝦、扇貝、蟶子皇、花甲及生蠔等,送上來是龍蝦還在紮紮跳,新鮮指數爆燈。

南非龍蝦大大隻,龍蝦內有大量蝦膏,而龍蝦挺厚身,肉質肉彈,味道鮮甜甘香。

生蠔飽滿肥美,味道獨特,蠔味濃郁,鮮美香甜,蠔肉嫰滑,非常creamy。

蟶子超級大隻,蟶子肉肉質煙韌結實,鮮爽彈牙,沒有任何沙粒。扇貝口感嫰滑,非常鮮甜,入口帶有陣陣海鮮鮮甜味。

甜品方面,有Haagen-Dazs 及Movenpick選擇,當然,upgrade 後才可以吃到,一人一杯。

媽媽吃得非常滿足,食物新鮮,加上待應有禮勤快,服務窩心,值得推介。

2019-01-20
午餐
2019-01-21 123 瀏覽
座落於美孚的日日涮火煱專門店,是愛吃火煱人士的好選擇。火煱用料多樣,選材新鮮,品質確實有保證,包括南非龍蝦、奄仔蟹、海蝦、沙發、聖子王、貴妃旁、青口、花甲、扇貝、鮑魚、桶蠔等,多不勝數,配合八種湯底,有辣有不辣,滿足各人的口味。火煱又怎能少了牛肉呢?這所餐廳是提供各種牛肉類型,如美國肥牛、牛小排、澳洲和牛等,不油不膩,肥瘦適中,入口即溶,最重要是任點任食,帶給人不同口感之餘,亦令人食指大動。不喜吃牛的也不要緊,還有鮮嫩的羊肉和雞肉,不誇張的,這兩種肉類的味道也不遜色,加上餐廳中亦有多種丸類及特色小吃,如咖喱包心丸、紫薯年糕、糬來寶、椰菜百葉豆腐、海膽小湯包、Dodo 魚丸、章魚燒丸、芥末龍蝦丸、爆漿芝士球等供人任食,激讚!熱食之外,餐廳尚有刺身任食,竟然同放題一樣選擇好多,包括三文魚、甜蝦、劍魚腩、北寄貝、八爪魚、希靈魚、黃金魷魚、吞拿魚、帶子、赤背、油甘魚和𩶘魚等,超級鮮甜,欣賞的是廚師把客人點叫的刺身擺放得十分美觀,井井有條,可謂色香味俱備!肚皮尚未填滿時,還有甜品供應,精緻味美,為這頓晚飯畫上一個完美的句號!

2019-01-20 903 瀏覽
天氣凍凍地,食火鍋最合節氣。今次同朋友一齊食火鍋放題——日日涮,仲有埋刺身任食,一個地方滿足兩個願望。美孚新店新開左,地方闊落,動線設計良好,就算坐滿客都唔覺迫。先講刺身,呢到料足又新鮮,而新鮮真係好重要,刺身就係要食鮮味嘛。而款式都幾多::三文魚、甜蝦、劍魚腩、北寄貝,八爪魚、希靈魚、黃金魷魚、吞拿魚、帶子、赤背、油甘魚同𩶘魚。湯底有八款選擇,有辣有唔辣,我地呢次叫左骨膠原雞湯+泡菜豬骨湯。雞湯清清地最岩配搭燙海鮮,鮮上鮮;泡菜湯底微微辣,岩晒唔太食得辣既朋友,少少刺激得黎又有點暖意。我地四個人,特別選左海鮮盛盒A+B:包括左南非龍蝦一隻、奄仔蟹一隻、海蝦、沙發、聖子王、貴妃旁、青口、花甲、扇貝、鮑魚、桶蠔,呢個有驚喜。點解?因為海鮮生猛上檯,有份量之餘亦證明新鮮十足,品質相當高,因為龍蝦同蟹仲有膏,肉質鮮美,所謂美味咪就係食得到食材本身既「鮮」。另外有幾款食材都令人深刻。羊肉有羊味但唔羶,難得。澳洲和牛肉質滑溜,抵讚。雞腿肉點燙都彈牙,真正腿肉。柚子胡椒汁,少見,風味別樹一格,酸甜中帶果香。芥末牛丸,新奇,出奇地又幾搭。以放題火鍋黎講,該有既都有,仲有好乾淨。你知啦⋯⋯放題食物區,

放題火鍋黎講,該有既都有,仲有好乾淨。你知啦⋯⋯放題食物區,要一直保持乾淨又整齊,井井有條咁陳列多款食材呢個咁基本既點,其實唔容易架!所以真係贏得掌聲。

總結黎講,呢間放題會再光臨,款多料足,連飲品款都多達十幾廿樣,上至海鮮、肉類新鮮無話可說,下至醬汁配料都備好備妥,美觀又對味。外至裝潢簡約、得體、闊落,內至店員態度親切、有禮。二話不說加入定期光臨名單。
2019-01-18 701 瀏覽
這家任食日式火鍋位於美孚,雖然旺角都有分店,但這間店就相對比較幽靜,更多空間及更舒適。可能黎得比較早,人不算好多佢同其他日式放題火鍋一樣有幾個套餐可以選擇,選擇既套餐可以任食靚牛肉,黎呢度我就是為了品嚐牛肉新鮮海鮮呢間店令我覺得非常特別嘅地方係佢可以選擇一人一鍋同埋一大鍋,在香港能夠一人一鍋自私食一個湯底的店很少, 所以自私的我決定選擇一人一鍋,選擇了日式的壽喜燒。太太就選擇了泡菜豬骨。不得不讚這個牛肉,油脂平均, 牛肉味豐富刺身係任食,而且都好豐富,包括有刺身大蝦、三文魚腩、希靈魚、吞拿魚及赤背!淨睇都夠吸引,三文魚腩非常肥美。佢仲提供左一個自助吧、所有蔬菜丸類及麵食等都可以自助形式,想食幾多就自己拎幾多,絕不浪費食物再黎係海鮮大拼盤 竟然係原隻龍蝦而其他海鮮非常豐富,呢度嘅海鮮係生猛海鮮並唔係雪藏,上碟嘅時候龍蝦仲係郁緊,店員話專門有個魚缸養住海鮮大大隻嘅帶子爽口又彈牙醫飽個肚之後正式開始甜品時間,這裹遇有任食的甜品,包括有竹炭豆腐、百福豆腐花和日式和菓子,甜品尚算滿意,唔會太甜啱晒我!
可能黎得比較早,人不算好多
不得不讚這個牛肉,油脂平均, 牛肉味豐富
再黎係海鮮大拼盤 竟然係原隻龍蝦

大大隻嘅帶子爽口又彈牙

2019-01-03
2019-01-12 146 瀏覽
友人約我到美孚食涮涮鍋,沿路都係住宅,心諗友人係咪玩野🤣🤣上到平台先發現真係有間涮涮鍋,而且光亮同新淨。當日平日唔洗等位,入面地方好大,座位闊落✨✨ 任飲任食,限時120分鐘,比起平時90分鐘多😆可以慢慢嘆,用四款牛分價錢。飲品好多選擇,基本既汽水,連啤酒🍻綠茶都有👍🏼👍🏼讚每鍋可揀兩個湯底,我地揀左泡菜豬骨湯同日式壽喜燒,推介壽喜燒滾牛肉蔬菜🥬一樣好味🥰平時涮涮鍋好少見刺身任食,依度都有,選擇仲有好多~連劍魚、帶子、鯛魚都有...絕不求其🤣最緊要新鮮👍🏼 海鮮盛盒:按人頭送,每人半隻奄仔蟹、海蝦、半隻龍蝦、桶蠔、蟶子皇等等...非常非常豐富,唔係將貨就價🥰龍蝦仲郁😱好新鮮,扇貝勁大隻好好肉,所有海鮮都好新鮮,所以鮮甜好味✨✨✨有驚喜,食海鮮都回晒本🥳🥳 牛小排:油花均勻,牛味濃郁,入口溶😆 黑毛豬豚肉:比起牛肉就失色一點,但同樣好味道半自助區,有大量蔬菜🥬丸腸自取,更有獨立包裝既出前一丁同韓國麵🤣仲甜品🍮除左基本既雪糕,仲有豆腐花,布丁之類🥳填飽埋另一個胃,滿足

飲品好多選擇,基本既汽水,連啤酒🍻綠茶都有👍🏼👍🏼讚

牛小排:油花均勻,牛味濃郁,入口溶😆

黑毛豬豚肉:比起牛肉就失色一點,但同樣好味道

2019-01-10 117 瀏覽
今日一班朋友去美孚打邊爐,枱面闊落,爐邊有個小木箱相隔,唔怕囡囡會整親,相對安全。 特選刺身拼盤由廚師安排4-5款、按人頭份量,當晚有劍魚腩、立魚、三文魚、甜蝦、赤貝,冰底上夠新鮮。 仲可以追加湯底可選鰹魚昆布、骨膠原雞湯、泡菜豬骨湯、日式壽喜燒、小魚蕃茄湯、日式和牛清湯。我們點選了泡菜豬骨湯和日式壽喜燒。兩款普普通通,味道未夠濃郁。 海鮮盛盒海鮮盛盒有兩款,我哋有成六個人,店員俾我哋兩款試晒,各要3份波士頓龍蝦、海蝦、花甲、扇貝、鮑魚、桶蠔、蟹、象拔蚌、聖子、沙白、青口,賣相相當不錯,賣相相當不錯,全部人頭份量。 相機食先📸📸📸朋友大讚波士頓龍蝦好大隻,啖啖肉,而且肉質爽彈👍👍👍本人就鍾意聖子跟蝦都鮮味爽口、帶子夠大又夠鮮👍👍👍其他海鮮屬正常質素,花甲無沙,起碼對得住價錢。 美國頂級牛小排我們主力吃牛,牛肉即叫即刨,追加後都算上得快。牛小排脂肪不多,肉質滑嫩,無雪味,質素平均。 火鍋配料跟大部份同類型火鍋店一樣,中間設有自取區,客人可自取丸類、蔬菜、麵食等配料,不時補充。 貢丸、牛丸、麻糬丸、蟹粉包、芝士獅子狗等無冰感,蔬菜區還見秋葵。韓國麵和出前一丁原包上,無剪開無分裝。 飲品屬一

特選刺身拼盤

湯底

海鮮盛盒

朋友大讚波士頓龍蝦好大隻,啖啖肉,而且肉質爽彈👍👍👍

美國頂級牛小排

火鍋配料

飲品屬一般放題可見嘅選擇,汽水、道地罐裝飲品、啤酒等,一律自取。 仲有甜品🍮
2019-01-10 124 瀏覽
難得天氣涼涼地又係時候打邊爐😍去美孚探朋友。朋友帶我地食打邊邊,見到海鮮盛合及刺身,非常之吸引🤗火鍋店位置幾大,空間感足。爐邊有個小木箱相隔,唔怕囡囡會整親,相對安全👍海鮮盛盒有兩款,海鮮盛合A 或 海鮮盛合B ,我地一行6人各要三份試吓波士頓龍蝦、海蝦、花甲、扇貝、鮑魚、桶蠔、蟹、象拔蚌、聖子、沙白、青口,賣相相當不錯,全部人頭份量。 海鮮盛盒好壯觀,當然要影返張合照先啦📸📸📸海鮮均鮮味十足原隻波士頓龍蝦好大隻,而且仲識動😱啖啖肉,而且肉質爽彈。 其他海鮮屬正常質素,扇貝爽口,花甲無沙,海蝦新鮮,桶蠔亦幾大隻。蟹好鮮甜有多膏、飽魚入味淋身、聖子跟蝦都鮮味爽口、帶子夠大又夠鮮,作為海鮮盛超滿足🤤食海鮮到底👍👍👍刺身三文魚、吞拿魚、甜蝦、北極貝、油甘魚,每日廚師為你推介五款刺身盛合,食完可以再追加🤤🤤🤤刺身都幾新鮮美國頂級牛小排牛肉即叫即刨,追加後都算上得快。牛小排脂肪不多,肉質滑嫩,無雪味,質素平均。 火鍋配料跟大部份同類型火鍋店一樣,中間設有自取區,客人可自取丸類、蔬菜、麵食等配料,不時補充。 可惜冇最鍾意食嘅貢丸😭只得芥末貢丸😑有芝士獅子狗好正,蔬菜區還見秋葵😱媽咪最喜歡,重有韓國

海鮮均鮮味十足

食海鮮到底👍👍👍

刺身

美國頂級牛小排

火鍋配料

可惜冇最鍾意食嘅貢丸😭只得芥末貢丸😑有芝士獅子狗好正,蔬菜區還見秋葵😱媽咪最喜歡,重有韓國麵和出前一丁原包上,無剪開無分裝👍👍👍

仲有少量嘅甜品選擇

當晚冇haagendaz或movenpick雪糕,只有牛奶公司雪糕😭😭😭不過小朋友都開心