2019-02-02 337 瀏覽
今天與好友到大間的Living Plaza買雜貨,順道到樓上海鮮 • 刺身 • 火鍋店吃放題 ~餐廳寬敞舒適,乾淨企理,自助吧檯非常大,目測約有40款配料選擇。飲品及甜品選擇也多,令人目不暇給~臨近新年快出bonus,與好友吃豪一點,加$150升級任食刺身拼盤及海鮮盛合:刺身拼盤,賣相吸引,三文魚厚切肥美; 吞拿魚及油甘魚甘香可口; 甜蝦粉嫩鮮甜; 希靈魚口感爽脆; 螺肉彈牙鮮爽。款款刺身鮮味十足,簡單蘸上刺身醬油更味美~海鮮盛合,份量十足,南非龍蝦鮮甜滋味; 海蝦、花甲及扇貝肉爽鮮甜; 桶蠔肥大飽滿,蠔味濃郁; 鮑魚,非常生猛,鮮爽彈牙,矜貴味美! 特級美國肥牛,色澤紅潤,雪花均勻,肉質軟嫩,牛味濃厚,鮮香甘甜~豬肉同樣口感軟嫩,肉香四溢,齒頰留香; 雞肉鮮嫩滑溜,與胡麻醬汁味道襯絕~各款肉丸及腸仔,口感彈牙,盡收小魚蕃茄湯底的香味,份外惹味!兩小時任食,食材新鮮,極上鮮美!最後以喜歡的朱古力牛奶雪條作結,與好友吃得開懷,豐盛飽足~
今天與好友到大間的Living Plaza買雜貨,順道到樓上海鮮 • 刺身火鍋店吃放題 ~

飲品及甜品選擇也多,令人目不暇給~

兩小時任食,食材新鮮,極上鮮美!

最後以喜歡的朱古力牛奶雪條作結,與好友吃得開懷,豐盛飽足~
2019-01-27
1 分鐘 (堂食)
2019-02-01 162 瀏覽
朋友話好耐無打邊爐,我地咁岩經過創興附近見到有人派傳單,見價錢都唔太貴所以就去左食日日涮店舖環境寬敞,坐得幾舒服😌 可能我地早黎,唔算好多人我地揀左美國頂級牛小排,肉類方面仲有黑毛豚肉、雞腿肉可以叫每位$368 可享有120分鐘刺身任食+火鍋放題+海鮮盛合A/B,真係超抵呀!淨係湯底都有8款,我地揀左比較清淡既蕃茄湯&骨膠原雞湯火鍋料&飲品都有好多選擇😍有唔同種類既丸類、腸仔,仲有辛辣麵、岀前一丁😍見到都忍唔住拎返包先刺身拼盤第一輪係由廚師精選,有三文魚、帶子、甜蝦......之後加單可以自選五款,無限追加海鮮盛合有爆膏奄仔蟹、龍蝦、海蝦、沙白、蟶子王、貴妃蚌、青口、鮑魚,全部海鮮都非常新鮮👍🏻d牛小排切得好薄,仲有雪花添,食落滿口油香😋正👍🏻 雞肉仲好滑甜品自助區有柚子奶露、咖啡蛋糕、雲呢拿泡夫、芝士蛋糕,仲有雀巢雪糕🍦我地個set 仲有movenpick 雪糕食😍😋咁既價錢真係好抵食,d野多選擇之餘,食物質素都好好,特別係d海鮮,好鮮甜!😋

店舖環境寬敞,坐得幾舒服😌 可能我地早黎,唔算好多人

我地揀左美國頂級牛小排,肉類方面仲有黑毛豚肉、雞腿肉可以叫

淨係湯底都有8款,我地揀左比較清淡既蕃茄湯&骨膠原雞湯

火鍋料&飲品都有好多選擇😍

海鮮盛合

甜品自助區
有柚子奶露、咖啡蛋糕、雲呢拿泡夫、芝士蛋糕,仲有雀巢雪糕🍦

我地個set 仲有movenpick 雪糕食😍😋
2019-01-30
2019-01-28 79 瀏覽
放假指定動作當然是和姨姨去逛living plaza,去發掘一些有用的12元生活用品。不過逛街前,我們先去樓上吃個午餐,姨姨說她怕吃火鍋上火,放題的話又會太飽,我說不如吃日式定食,姨姨覺得日本菜相對清淡,就吃日式定食。我不用多說當然是吃極上壽司,一次過嚐到十款壽司,且隨壽司附上前菜芥末八爪魚,味噌湯及飲品。芥末八爪魚微微辛辣,相當過癮,芥末遇上嚼勁十足的八爪魚,令人胃口大開。香氣四溢的味噌湯,些許的豆腐,海帶,青蔥點綴,毫不死鹹,挺好喝的。由三文魚,吞拿魚,劍魚腩,蟹柳,甜蝦,帶子,帶子,海膽及魚子所組成的極上壽司令人眼前一亮,海膽壽司味道鮮甜,在我嘴裡入口即化,晶瑩的魚子壽司視覺滿分,鹹鮮海味非常討好。甜蝦壽司爽口彈牙,很快地被我秒殺了,三文魚壽司肥美滑溜,帶子壽司鮮嫩無比,無一不愛。姨姨則吃鹽燒黃花魚定食,黃花魚超大尾,端上桌的瞬間姨姨驚艷不已。鹽燒黃花魚表皮燒得微微酥脆,香噴噴的,而魚肉部份卻保持著新鮮細嫩的口感,十分優秀的燒魚料理,難怪姨姨愛不釋口。

2019-01-26 98 瀏覽
最近食家同事又有最新推介,說有一家做得很出色的火鍋,位置方便,價錢相宜,食物高質。儘管冬天已瘋狂吃火鍋,都忍不住想相約好友一試。一到場,場地非常寬敞,裝修光猛,場地整潔,亦有不少座位。食物種類非常繁多,例如常見的丸類,包括牛肉丸,貢丸,墨魚丸,姜汁猪肉丸等。亦有其他比較少見的種類,例如芝士獅子狗,牛柏葉,蟲草花,甚至有平常甚少出現於日式火鍋的豬紅,單單是配料已經有多類型選擇,十分抵讚。一入座,先來一碟刺身。我們點了甜蝦,吞拿魚,三文魚,希靈魚等。刺身都非常鮮甜,不會有雪味,夠厚身。湯底方面,都有八種不同選擇,我們點了日式壽喜燒和骨膠原雞湯。主角火鍋食物開始到場了。海鮮一上桌,店員都貼心地把它們用冰雪藏住,以保持鮮味。龍蝦大大隻,多膏,夠甜夠多肉。花甲都洗得很乾淨,無沙。牛小排,雞腿肉和豚肉都是任叫任食,三種肉類都非常新鮮,無雪味。肉質亦非常滑溜。總括來說,場地寬廣潔淨,坐得舒適。食物種類繁多,海鮮拼盤夠吸睛又夠新鮮美味。以這樣的價錢來說,確實十分划算。無論是朋友或家人,都適合來這裡用餐。下次一定會再來!

2019-01-26 89 瀏覽
夜晚收工同同事搵宵夜食,呢間第一次黎,11點後$208包海鮮拼盤,不包海鮮就$118,心諗包埋都唔係差好遠,食豪少少,龍蝦新鮮又大隻,鮑魚唔大粒,咁價錢算唔錯啦
2019-01-24
$200 (宵夜)
2019-01-26 62 瀏覽
特級美國肥牛/黑毛豬豚肉/雞腿肉食完可以再叫侍應落單!刺身有三文魚、甜蝦、劍魚腩、北寄貝、黃金魷魚、吞拿、帶子、赤貝、油甘魚、立魚、八爪魚、希靈魚揀(刺身要用紙仔點,每次只可以揀5款,食完可以再叫5款)仲有好多配料/飲品/甜品都放哂係出面俾人客自己拎,全部都係任飲任食😍😍我地而家喺openrice買餐飲券有8折,連埋服務費每人都只係$160✌️如果想食靚少少質素嘅牛都可以加錢升級,不過要全枱每位都要一齊加錢,但因為我地有唔食牛嘅朋友,所以就無升級到喇😆但以最平呢款牛黎計,我覺得都已經算係幾好,唔會好似某啲火鍋店咁肥膏多過肉👍丸類都好多款式,仲有辛辣麵同稻庭烏冬任拎👍
特級美國肥牛/黑毛豬豚肉/雞腿肉食完可以再叫侍應落單!

2019-01-25
用餐優惠
團購
一到咗星期六假期,肥胖二人組終於可以大覺瞓直到自然醒...經過十幾小時嘅空肚洗禮狀態,一起身就即刻衝出嚟旺角打番個放題邊爐。知道創興新開咗間<日日涮>,價錢非常之優惠,午巿可以60分鐘用膳任飲任食,今次發達喇!!!估唔到咁平嘅價錢湯底都可以揀選鴛鴦鍋,我同阿肥一人就點咗一款口味,日式壽喜燒+日式豆乳湯~一邊濃味一邊淡味,啱哂啦~趁住個湯底未嚟,當然首當其衝標出去自助區域盡情夾取自己鍾意嘅食物,嘩...款式真係多籮籮,加加埋埋都有成廿幾三十款,不論丸類,腸類,蔬菜類,連熟食類嘅白雲豬手同雲耳青瓜都有,勁呀!!!夾完嘢食番埋位,已經見到成枱都係肉喇原來阿肥點咗好幾款靚牛肉,包括有特級美國肥牛,美國頂級牛小排,澳洲和牛同埋日本霜降和牛...每款都可以用肉眼睇得出紋理嘅分別,不同嘅油脂分佈仲有色澤嘅差異。每款口味都各有特色,配合不同人士嘅喜好。本小姐最愛就係薄薄嘅美國頂級牛小排,牛味香濃之餘入口又冇肉渣,輕輕淥差唔多一分鐘左右食都冇問題,每款牛肉嘅香氣都不盡相同,貨真價實,配合埋日式嘅湯底滿足又好味。生牛肉嘅賣相已經夠哂吸睛,晶瑩剔透嘅牛肉顯見師傅刀工一流,不禁令人keep住咁
夾完嘢食番埋位,已經見到成枱都係肉喇
原來阿肥點咗好幾款靚牛肉,包括有特級美國肥牛,美國頂級牛小排,澳洲和牛同埋日本霜降和牛...每款都可以用肉眼睇得出紋理嘅分別,不同嘅油脂分佈仲有色澤嘅差異。每款口味都各有特色,配合不同人士嘅喜好。本小姐最愛就係薄薄嘅美國頂級牛小排,牛味香濃之餘入口又冇肉渣,輕輕淥差唔多一分鐘左右食都冇問題,每款牛肉嘅香氣都不盡相同,貨真價實,配合埋日式嘅湯底滿足又好味。生牛肉嘅賣相已經夠哂吸睛,晶瑩剔透嘅牛肉顯見師傅刀工一流,不禁令人keep住咁不停淥,食肉獸就啱哂啦~我自己就鍾意食杏鮑菇呀,海膽丸呀,芝士魚蛋呀,豬紅呀,八爪魚丸呀,粟米呀南瓜呀咁,呢度亦都通通一應俱全,幾乎想食乜就有乜。出面除咗有打邊爐必備嘅菜式之外,仲可以自取出前一丁或者辛辣麵,大胃王真係唔好錯過喇。
我同阿肥用呢一個鐘頭時間不停烚烚烚同不停咁食食食,嗱嗱聲K.O.啲肉呀鹹點呀咁,就出去雪櫃度拎埋甜品,款式雖然唔係話好似自助餐咁多,但係對我嚟講都算好足夠喇,大部份都係我至愛嘅口味,包括有朱古力泡芺,藍莓芝士撻,咖啡蛋糕,柚子奶露,日式和菓子等等,包你埋單嘅時候已經反哂艇
多款汽水果汁低糖茶類同雪糕一樣有,大家能唔能夠成功回本兼賺凸就睇各位嘅能耐喇
2019-01-12
2019-01-24 79 瀏覽
天寒地冬,梗係同好友黎打個邊爐暖下身啦六點半黎到好快就安排坐位店員首先介紹佢地有咩餐,再推介我哋用牛湯底同雞湯底做鍋底,之後我地就安心等食😂首先食左前菜,青瓜好好味,拎完一次又一次😂之後就黎左刺身,我好鍾意食希靈魚, 佢呢度一啲都唔腥,甜蝦仲好新鮮,份量啱啱好,唔會話一次過食得好飽😋食完刺身就食今晚嘅主菜,就係牛肉啦🤗有Set B 牛小排同Set C澳洲和牛個人喜歡入口即溶既和牛,兩款牛都好有牛味🐄另外仲有豚肉同雞肉,就算整得耐左都唔會咬唔到,值得一讚👍🏻我哋仲食咗海鮮拼盤,尤其龍蝦又大隻又鮮甜,鮑魚好新鮮,非常好食😋最後以雪糕作結,呢餐好豐富🤗呢度啲飲品有好多選擇,除咗凍飲仲有熱飲可以自己沖下咖啡沖下茶,下次會再同朋友再嚟食過
天寒地冬,梗係同好友黎打個邊爐暖下身啦
六點半黎到好快就安排坐位

首先食左前菜,青瓜好好味,拎完一次又一次😂

食完刺身就食今晚嘅主菜,就係牛肉啦🤗
有Set B 牛小排同Set C澳洲和牛
個人喜歡入口即溶既和牛,兩款牛都好有牛味🐄
最後以雪糕作結,呢餐好豐富🤗

前菜
刺身
鮑魚
飲品
2019-01-23 68 瀏覽
係旺角一個咁方便既地方,竟然搵到性價比高既火鍋放題。呢日接近晚上6:30 到, 都已經有十幾枱食客享用緊,餐廳好大,座位寬敞。望落乾淨新淨。睇下餐牌有咩選擇先。有分各種肉類,唔同價錢既餐,因應個人口味選擇返想食咩肉,今次同友人揀左set b 。睇睇外面有咩配料先,種類好多,丸類都有10幾款,鴨仔魚蛋好可愛,仲有比較少會係放題出現既芝士獅子狗都有。正呀!仲有少少冷盆選擇。辣雞翼尖,手拍青瓜等,可以係個爐未滾時食住小食先。飲品種類都好多,最欣賞佢好多樽裝細細枝飲品,細細枝就可以快飲完試第二款啦呢間火鍋主打唔係推介湯底。我地就揀左壽喜燒湯底同清雞湯底。係湯未滾時,緊係食刺身啦!任食刺身,款款都新鮮,三文魚,吞拿魚,甜蝦,帶子, 連平時我覺得麻麻地既希靈魚都好好食!自助醬油區都係同一般火鍋放題選擇差唔多,都係有蔥,辣椒,蒜等等,令我欣賞既係枱面好乾淨整潔,因為好多時醬料區都會比人攪到好油好污糟!海鮮盛合超豐富,有龍蝦,鮑魚,青口,蜆,蟹,扇貝。全部都好新鮮,好鮮甜,又大份!雪糕就每人點一杯,都係哈根大師或movenpick 這間性價比真的超高!推介!
係旺角一個咁方便既地方,竟然搵到性價比高既火鍋放題

睇下餐牌有咩選擇先。

呢間火鍋主打唔係推介湯底。我地就揀左壽喜燒湯底同清雞湯底。

係湯未滾時,緊係食刺身啦!

雪糕就每人點一杯,都係哈根大師或movenpick

這間性價比真的超高!推介!
2019-01-23 46 瀏覽
呢間餐廳其實一早已經食過,不過當時係美孚嘅分店,食過一次已經忘記唔到啦。所以當一知道開咗分店,就梗係要過嚟試吓啦。今次同朋友揀咗鴛鴦湯底,一個辣,一個唔辣,咁就冇咁熱氣啦。我覺得呢度最值得再次幫襯嘅,就係呢度嘅海鮮。因為每樣野都好新鮮之餘,而且仲大大隻,一啲都唔孤寒啊。有時一班朋友出嚟食飯,有人想打邊爐,有人想食海鮮,有人想食刺身,呢度就可以滿足晒三個唔同嘅願望啦。呢度嘅牛肉分咗幾個level,但係食最平嗰個level已經好高質啦。呢度仲有完整一包嘅辛辣麵同出前一丁任食,真係勁抵呀。最後仲有每人一杯嘅movenpick 或者haggendaz 雪糕,如果唔夠喉,仲可以任拎呢一隻牌子嘅雪糕添啊。呢間火鍋又平又抵食,用料又新鮮,唔怪得咁快開分店啦。下次同朋友gathering都要再嚟呀。

今次同朋友揀咗鴛鴦湯底,一個辣,一個唔辣,咁就冇咁熱氣啦。

呢度仲有完整一包嘅辛辣麵同出前一丁任食,真係勁抵呀。

2019-01-20 453 瀏覽
看電影的時間未到,到附近食個lunch 先。以平時食lunch 的價錢就可以食到shabu shabu, 享用兩盤牛類及任食其他火鍋配料。雖然午市限時一小時,但仍夠足夠時間邊淥邊食。有八款湯底可以選。但食和牛shabu shabu, 用較清的湯底會比較匹配。壽喜燒味道帶甜,可令肉類甜上加甜,更附上雞蛋可供蘸點,令肉類更香滑。鰹魚昆布有淡淡魚香,更有數塊昆布在湯內,很足料,使火鍋料更加鮮美。澳洲和牛   ($148)選了澳洲和牛,和牛達到A3 級數,物有所值。和牛有漂亮的雪花紋。牛肉淥幾秒就食得,肉質嫩滑柔軟,有油脂香,但又不會過太油膩。特級美國肥牛   $78另一款肉類選了最划算的肥牛,雖然沒有雪花,但肉質同樣軟嫩。而且都不算太過油膩。黑毛豬豚肉的肉質爽彈而不肥膩,且沒有豬肉的羶味。雞腿肉嫩滑無筋。我選的午市火鍋並未包含海鮮類及刺身類食品,但仍有自助火鍋料任取任吃。丸類選擇特多:芝士獅子狗:在火鍋店中比較少見。煮熟後的芝士有流心效果,芝士味香濃,有卡x 芝士的味道。Dodo 魚旦:味道像潮式白魚旦,爽口彈牙。企鵝魚旦:造型相當可愛,但食味不佳。香菇貢丸:香菇味濃,口感爽彈不會黏牙。野菜
看電影的時間未到,到附近食個lunch 先。
澳洲和牛   ($148)
特級美國肥牛   $78

丸類選擇特多:
Dodo 魚旦:味道像潮式白魚旦,爽口彈牙。
企鵝魚旦:造型相當可愛,但食味不佳。

香菇貢丸:香菇味濃,口感爽彈不會黏牙。
野菜百頁豆腐:大推!口感介乎於豆腐與蒟蒻之間,很爽彈,有豆香。
咖哩包心丸:就是豬肉丸包裹著咖哩味的肉餡,
海膽小籠包:魚丸中央包裹著類似蛋黃的東東。

糬來寶:魚丸中間夾著麻糬,口感軟糯。

響鈴做得比較薄, 但仍算香脆; 魚皮十分香脆, 且沒有油膉味, 值得encore!

想飽肚一點更可以來個丁麵或辛辣麵。
另有很多蔬菜類可供選擇,必食的有西洋菜,幼嫩無渣。唐生菜幼嫩翠綠。
飲品選擇比較大路,但勝在款式多。

2019-01-12
2019-01-20 293 瀏覽
今晚黎到MK 創興諗住食飯,點知發現有間新開打邊爐放題,而且做緊PROMOTION,就一於試下!呢間任食shabushabu 真係好抵食,頭盤有刺身、海鮮,比起平時只有肉類/丸類,依家有埋剌身和海鮮,唔錯~一入門口就見到自助火鍋料區,入面放滿各式各樣既火鍋料,有好多我中意食既野~~先講講送既刺身拼盤,有三文魚、油甘魚、希靈魚、甜蝦、榮螺,ETC... 剌身係任食的,吃完之後仲可以無限追加,NICE!海鮮拼盤,有龍蝦、蟶子、生蠔、蜆仔、鮑魚,蟹,真心全部都好新鮮,值得推介!今次我同朋友揀左牛小排放題,牛小排脂肪均勻,咬落滿口油香!而雞同豬都可以任點,不過我地都係中意食牛多DD!!其他我地拎既野有腸類、丸類、菜類等~最正呢度有我地好耐冇食過既野EG. 百福豆腐花、藍莓乳酪、真係好正,諗返既兒時回憶~同埋仲有MOVENPICK 雪糕,最中意既PANNA COTTA 味唔係度度有,竟然而家有!!呢度環境舒服,價錢合理,一定會再黎=]

今次我同朋友揀左牛小排放題,牛小排脂肪均勻,咬落滿口油香!
而雞同豬都可以任點,不過我地都係中意食牛多DD!!
其他我地拎既野有腸類、丸類、菜類等~

呢度環境舒服,價錢合理,一定會再黎=]

2019-01-18
2019-01-18 204 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,大家住既地方都唔一樣,所以揀左旺角,我地去打邊爐!呢間我之前已經食過美孚店,水準很好,上網睇人介紹開左旺角店,當然要幫襯下。入到去好大好靚,任取既菜類、丸類都係座位中間,好方便!旺角店可以任食刺身,當然唔會放過呢個機會啦!朋友揀左$268早鳥優惠,任食刺身,有海鮮仲係任食美國肥牛,刺身師傅會發板先黎一round,刺身選擇不比放題少,有三文魚、吞拿魚、北寄貝、劍魚腩等,劍魚腩雖然顏色不討好,但是魚油味好甘香,三文魚就好滑,入口好滑口。我地之後再叫多幾次,發現一樣幾好味既刺身:黃金魷魚!所謂黃金魷魚就好似一粒粒黃色既魚子咁,舖上魷魚度又幾特別喎!海鮮拼盤有兩個揀,我地一人揀左一個,我地叫左A同B各叫左一個。半隻奄仔蟹,自稱爆膏既佢,的確好爆膏!!未碌已經見到,食起黎好似一直都食緊啲金黃色既蟹膏咁,無蟹肉XD另一個餐既龍蝦有大半隻,大釣滾10分鐘左右就穩陣啦,龍蝦味好鮮甜,龍蝦肉亦一啲都唔痴,好快就可以係殻度攞出黎。我都中意桶蠔,好大隻,蠔肉部份十分肥美,漲卜卜,邊位都唔韌架!肥牛切得幾薄,每片都同雪花連埋一齊,脂肪分佈平均,牛肉都唔會鞋口。我比較欣賞雞肉,雞肉一d都唔硬
肥牛切得幾薄,每片都同雪花連埋一齊,脂肪分佈平均,牛肉都唔會鞋口。我比較欣賞雞肉,雞肉一d都唔硬,唔鞋,食起黎好滑。除左個餐包既野之外,餐廳中間位置仲有好多配料,涼盤,甜品任揀!講真,$268真係唔貴,竟然有3隻唔同牌子既雪糕食呀!!
2019-01-17 93 瀏覽
滾友嘅我地一直都想試哩間店,但鬼叫美孚咁遠,無緣啦~知道旺角都開左間,咁就腳當然又黎滾一滾地方夠大,又光猛,私隱度高,狂擦都唔覺自己失禮~自助吧豐富選擇真係幾多,重有熟食頂住先刺身係我地驚喜嘅,份量雖然唔係好多,但真係樣樣都咁鮮,連我至憎嘅希靈魚都好好味推介:希靈魚、赤貝、帶子湯底職員介紹骨膠原雞湯以及和牛清湯~食靚牛,湯清清地先唔會搶左主角Set B 牛小排— 脂肪分佈,雪花都一睇知係靚貨😋係有口感嘅牛牛Set C 澳洲和牛— 朋友個人喜愛,話口感軟綿嫩滑,我自己就覺得入口咬都唔咬就吞,感覺太唔實在啦但哩兩款牛牛都好正~重有特別讚嘅係,佢嘅雞肉好嫩,滾極都唔鞋嫁!👍🏻👍🏻👍🏻🐔🐔跟住散叫左海鮮盛合桶蠔超正龍蝦肉質爽彈!其餘海鮮亦非常值回票價👍🏻👍🏻👍🏻見到啲人係咁食橙色一條條嘅野就走左去夾,原來係蟲草花,我自己第一次食,食落都係菇菌感覺~之後重叫左碟羊喂吖~好正~臨尾食返杯雪糕,完美句號。食嘅途中其實發生小插曲,有客人唔知點解好多不滿,不斷有要求,職員確實好好態度咁解決問題,保證食客滿意哩樣野好讚~好食之餘重尊重客人先係上等之選~
滾友嘅我地一直都想試哩間店,
但鬼叫美孚咁遠,無緣啦~
知道旺角都開左間,
咁就腳當然又黎滾一滾

地方夠大,又光猛,私隱度高,
狂擦都唔覺自己失禮~

自助吧豐富選擇真係幾多,重有熟食頂住先

刺身係我地驚喜嘅,份量雖然唔係好多,
但真係樣樣都咁鮮,連我至憎嘅希靈魚都好好味

推介:希靈魚、赤貝、帶子
湯底職員介紹骨膠原雞湯以及和牛清湯~
食靚牛,湯清清地先唔會搶左主角

Set B 牛小排
— 脂肪分佈,雪花都一睇知係靚貨😋係有口感嘅牛牛
Set C 澳洲和牛
但哩兩款牛牛都好正~
重有特別讚嘅係,佢嘅雞肉好嫩,
滾極都唔鞋嫁!👍🏻👍🏻👍🏻🐔🐔

跟住散叫左海鮮盛合
桶蠔超正
龍蝦肉質爽彈!
其餘海鮮亦非常值回票價👍🏻👍🏻👍🏻

見到啲人係咁食橙色一條條嘅野

就走左去夾,原來係蟲草花,
我自己第一次食,食落都係菇菌感覺~

之後重叫左碟羊
喂吖~好正~

臨尾食返杯雪糕,完美句號。
食嘅途中其實發生小插曲,
有客人唔知點解好多不滿,不斷有要求,
職員確實好好態度咁解決問題,
保證食客滿意
哩樣野好讚~
好食之餘重尊重客人先係上等之選~
2019-01-16 351 瀏覽
今日去旺角買嘢,經過創興廣場門口,見到好多人舉晒牌咁喺度推介唔同嘅打邊爐餐廳!突然間見到日日涮呢個名,我記得喺美孚食過幾好味,於是我哋就上咗去打邊爐!新餐廳地方非常企理,而且枱同枱之間有足夠嘅空間,唔會覺得好迫迫夾夾!價錢合理,我哋揀咗$298的放題。點左湯底之後,就出去睇吓有咩食。除咗火鍋配料,仲有三款前菜:有雞翼尖、泡菜、青瓜木耳海蜇。我哋三款都試左,最正係青瓜海蜇,調味酸酸辣辣咁,非常開胃。眨吓眼,成枱就擺滿食物!個海鮮拼盤好好食!用料真係非常新鮮隻鮑魚上枱仲識郁㗎!我哋梗係先食咗海鮮先啦龍蝦好好味,肉質爽囗,味道鮮甜,大啖龍蝦肉咁擺入口真係好滿足任食刺身都係另一大賣點,除咗呢幾款,仲有帶子同埋黃金魷魚都好好味!我哋encore左嘅次跟住就到另一重頭戲:特級美國肥牛!牛肉切得好薄,淥一陣就食得,肉質幾淋,點少少醬油食就已經好好味!出面嘅火鍋配料好多選擇,特別係丸類!一定要留肚食火鍋配料呀!食飽飽就要飲下嘢,飲品櫃選擇超多,梗有一款啱心水最後仲有甜品同埋Movenpick雪糕,好滿足啊

價錢合理,我哋揀咗$298的放題

點左湯底之後,就出去睇吓有咩食。

眨吓眼,成枱就擺滿食物!

個海鮮拼盤好好食!用料真係非常新鮮

隻鮑魚上枱仲識郁㗎!

我哋梗係先食咗海鮮先啦

跟住就到另一重頭戲:特級美國肥牛!

食飽飽就要飲下嘢,飲品櫃選擇超多,梗有一款啱心水

最後仲有甜品同埋Movenpick雪糕,好滿足啊
2019-01-15