2022-06-08
約咗朋友尖沙咀食嘢,地鐵上地面勁大雨,嗱嗱聲隨便搵咗間泰國嘢🤭意外地好食,而且價錢唔貴,份量大,好抵食!串燒 $88/6串有得揀豬//牛//雞。我哋揀咗雞同牛各3串,份量真係好多。本身已有沙嗲醬,唔洗特別加醬都好好食。好好食☺️特別係雞肉肉質嫩滑,好好食🍢燒豬頸肉 $78肥瘦混雜,油花分布均勻😛勁有咬口。外層烤至焦脆,好香口,仲配左一個酸辣汁,酸酸辣辣好惹味燒西冷牛扒 $118以為佢係原塊上,原來好貼心咁幫大家切好咗,份量都好大,啖啖肉,入面仲係粉紅色,好軟熟,牛味重易入口,底部仲有少少醃製青瓜、蘿蔔,中和油膩。肉碎生菜包 $72食泰國嘢一定要食生菜包🤭酸酸地好開胃,肉碎份量都唔少,配上新鮮生菜~如果再辣少少就更加正!香草肉碎炒飯 $75飯底粒粒分明,炒得好乾身,辣味十足,鍾意食辣嘅朋友仔一定要試吓🤭泰珍珠椰菜苗炒香菇 $85椰菜苗嫩,細細棵,除咗椰菜苗之外仲有菇,醬汁方面唔算太燶味,其他咁濃味個菜淡啲就啱🥬甜品小拼盆 $88有齊椰汁糕、大菜糕、千層糕,仲有比較少見嘅椰青班戟,款款椰汁味香濃😋❤️比較特別係椰青班戟,外層煎至微焦,食落嗰陣暖笠笠,而且脆脆地!冬蔭功 $78味道偏向辣,入面有
串燒 $88/6串
燒豬頸肉 $78
燒西冷牛扒 $118
肉碎生菜包 $72
香草肉碎炒飯 $75
泰珍珠椰菜苗炒香菇 $85
甜品小拼盆 $88
冬蔭功 $78
味道偏向辣,入面有好多菇、蝦🦐幾個人每人飲少少份量啱啱好😄
椰青沙冰 $58
椰青 $45