2022-07-05 36 瀏覽
呢間餐廳由新餐廳到依家都開左半年咁濟,去到近排先終於去到😂😂📍韓式部隊鍋set 部隊鍋份量好足,肉類可以揀肥牛或者豬肉,全面仲有好多料:午餐肉、年糕腸仔串茄汁豆泡菜金菇芝士等等配料,鍋底就係辛辣麵,如果嫌唔夠仲可以自己加辛辣粉~📍新沙洞招牌炸物拼盤(細份)去韓國野點都要叫啲炸野既,呢個拼盤就啱晒,因為有齊全部招牌炸物,炸腸仔年糕串、炸餃子、炸紫菜糯米卷、炸芝土同炸蕃薯~樣樣都熱辣辣脆卜卜好香口 📍炸午餐肉條午餐肉控朋友超愛呢個,條條炸到超香午餐肉,勁有肉香同油香。📍蒜蓉醬油雞(半份)炸雞炸衣好薄炸得夠哂香脆,醬油同蒜味都好突出,亦都好入味,雞肉嫩滑多汁~📍香檳葡萄梳打特飲顏色係漸層嘅紫紅色,超igable! 📍雪嶽山表面有一層奶泡,味道似啲乳酸飲品~📍西柚梳打特飲 桃紅色嘅外表好吸引,西柚味幾突出📍法式焦糖燉蛋Croffle 呢個croffle係個部隊鍋set連埋,即叫即整,熱辣辣好酥脆,法式燉蛋蛋味香濃可口正正~除咗出面白白牆打卡位,入面個黑色型格燒酒牆都好啱打卡~ 可惜我地被安排最出 下次希望可以坐入面~

📍韓式部隊鍋set

📍新沙洞招牌炸物拼盤(細份)

📍炸午餐肉條
午餐肉控朋友超愛呢個,條條炸到超香午餐肉,勁有肉香同油香。

📍蒜蓉醬油雞(半份)

📍香檳葡萄梳打特飲
顏色係漸層嘅紫紅色,超igable!

📍雪嶽山
表面有一層奶泡,味道似啲乳酸飲品~

📍西柚梳打特飲
桃紅色嘅外表好吸引,西柚味幾突出

📍法式焦糖燉蛋Croffle

2022-07-05 32 瀏覽
成日見人去打卡,搞到我都好想食🤣 呢晚終於如我所願啦🥹🥹🥹走進餐廳,見餐廳近門口位,佈置為澡堂,幾有趣味🥳 入面嘅用餐區,則有一面燒酒牆,唔知係咪真酒呢😆 餐廳環境正,嘢食更正~🎈生菜包豬肉配自家製醬汁 $248成排半肥瘦嘅豬腩肉,真係好吸引🤤 配埋爽甜生菜、自家製嘅醬汁、酸蘿蔔條、蒜頭、辣椒,可以酸甜開胃,又可以香辣惹味😋 🎈晩市部隊鍋套餐 $468✨韓式豬肉部隊鍋(含芝士)部隊鍋材料豐富,有新鮮豬肉、厚切午餐肉🤩、年糕腸仔串、皇帝菜等,食到好滿足~ 不過如果坐近門口,會食到出汗😂✨炸雞-甜辣半份炸雞好食😚 雞肉鮮嫩唔嚡,大件又無骨👍🏻✨提拉米蘇(牛角窩夫)嘩😍 必食!tiramisu味道到位,重點係croffle有酥脆💗✨西柚梳打特飲✨雪嶽山正常發揮,食到熱辣辣,飲返杯梳打都真係正~
成日見人去打卡,搞到我都好想食🤣 呢晚終於如我所願啦🥹🥹🥹

🎈生菜包豬肉配自家製醬汁 $248

🎈晩市部隊鍋套餐 $468

✨韓式豬肉部隊鍋(含芝士)

炸雞-甜辣半份

炸雞好食😚 雞肉鮮嫩唔嚡,大件又無骨👍🏻

✨提拉米蘇(牛角窩夫)

✨西柚梳打特飲
✨雪嶽山
正常發揮,食到熱辣辣,飲返杯梳打都真係正~
  • 生菜包豬肉配自家製醬汁
2022-07-05 33 瀏覽
😋味道:8.4/10🗣服務:8/10 🏡環境:8.5/10🤩特色:10/10✨💵人均:$160-220💰性價比:7.5/10👍🏻推薦度:8.8/10.🐼呢排見到超多人嚟呢個澡堂到打卡🤣原來係長沙灣較新的韓式餐廳 裝修夠晒特色 有原個澡池 仲有啲花灑 真係啱晒打卡😍除此之外 食物都好有驚喜!點左個二人套餐 由炸雞到主菜到甜品飲品都有齊 非常滿足😋食物質素都好唔錯呢~超鍾意tiramisu croffle (≧▽≦)不過都係嗰句 打卡店就要留時間排隊🥲超多人!.(👍🏻為推薦) ♨️新沙洞招牌二人套餐 $368 (11am-530pm)🍗半份炸雞(雪花芝士味)(8.4/10)頗驚喜嘅炸雞😍原本以為套餐會好細份點知都好多件!最後仲食淨左🥲炸得好香脆 雞肉都好滑仲有得揀無骨🥰好多芝士粉 食落甜甜地~👍🏻🥘韓式拌飯 (8/10)好精緻嘅拌飯!🥹上面仲加左太陽蛋~有超多配料:芽菜、泡菜、菠菜、紫菜(發現韓國人好鍾意食菜🤣)加上韓國嘅甜辣醬撈埋一齊食好豐富嘅口感🥰不過再濃味少少會好啲haha🍲魚糕年糕湯 (7.2/10)呢個就正常發揮~湯底係淡淡嘅甜味年糕好煙銀😍👍🏻🥐韓式牛角酥窩夫Croffle(Ti
😋味道:8.4/10
🗣服務:8/10
🏡環境:8.5/10
🤩特色:10/10✨
💵人均:$160-220
💰性價比:7.5/10
👍🏻推薦度:8.8/10
(👍🏻為推薦)
♨️新沙洞招牌二人套餐 $368 (11am-530pm)

🍗半份炸雞(雪花芝士味)(8.4/10)
頗驚喜嘅炸雞😍
原本以為套餐會好細份
點知都好多件!最後仲食淨左🥲
炸得好香脆 雞肉都好滑仲有得揀無骨🥰
好多芝士粉 食落甜甜地~

👍🏻🥘韓式拌飯 (8/10)
好精緻嘅拌飯!🥹
上面仲加左太陽蛋~
有超多配料:芽菜、泡菜、菠菜、紫菜
(發現韓國人好鍾意食菜🤣)
加上韓國嘅甜辣醬撈埋一齊食
好豐富嘅口感🥰
不過再濃味少少會好啲haha

🍲魚糕年糕湯 (7.2/10)
呢個就正常發揮~
湯底係淡淡嘅甜味
年糕好煙銀😍

👍🏻🥐韓式牛角酥窩夫Croffle(Tiramisu)(9.5/10)
超鍾意呢個croffle🤩
外皮好鬆脆 內裏有嚼勁
Tiramisu都好好味!Cream好順滑😋
配埋可可粉同咖啡☕️
不過個人口味偏甜
如果想要酒同咖啡味出啲 可能就冇咁鍾意

🍑藍柑橘白桃梳打特飲 (7/10)
見到好多人點呢個!
藍色漸層真係好靚✨
不過幾多冰 飲到後尾有啲淡 白桃味不太出

👍🏻🌹玫瑰梳打特飲 $38 (8/10)
一樣都係好靚嘅漸層!
玫瑰味好香甜☺️
不過稍微有啲甜
  • 韓式牛肉拌飯
  • 提拉米蘇牛角酥窩夫
  • 雪花芝士炸雞
2022-07-04 34 瀏覽
以前去韓國旅行總會有一兩日去澡堂CHILL下知道長沙灣呢間韓式澡堂cafe作為韓迷,當然要黎朝聖一下👋🏻😝店內分三大區域❥入門口右手邊係藍磚浴場座位掛住白雲吊燈,有FEEL💙❥左手邊係白色浴室座位花灑、圓鏡俱備,幾可亂真🫶🏻😂❥最深處係黑色區域掛住多個韓星海報又有個亮住黃燈嘅燒酒牆真係處處都係打卡位📸✨✨🌬晚市部隊鍋套餐 [$478]呢個套餐有齊我哋想試嘅嘢而且非常足料,應夠兩三個人食🤗.❥韓式牛肉部隊鍋 肥牛|午餐肉|茄汁豆|芝士|泡菜|蔬菜|生雞蛋|年糕|腸仔|辛辣麵調味包食材鋪滿成個鍋完全對得起「部隊」呢個名🤣本身鍾意食喇所以放晒成個調味包入去因為個鍋好大所以食落無平時辛辣麵咁辣仲要加芝士💛😽好邪惡.❥韓式甜辣炸雞(半份)炸雞大大件而且皮脆肉嫩點甜辣汁食🤗好味.❥法式焦糖燉蛋|牛角酥窩夫牛角酥窩夫質地酥脆上面燉蛋十分滑溜最頂有一層焦糖包圍住好!好!食!😋😆.❥藍柑橘白桃梳打特飲未試過飲紫藍色飲品🤭開頭都驚伏飲落似淡雅嘅白桃汽水,味道清爽.❥雪嶽山 富士山造型,賣相吸睛味道似忌廉梳打🗻🫶🏻.額外加購…….❥炸韓國午餐肉條[$58]將午餐肉切到薯條大小再攞去炸配有千島醬食,有減膩效果
以前去韓國旅行總會有一兩日去澡堂CHILL下
知道長沙灣呢間韓式澡堂cafe
作為韓迷,當然要黎朝聖一下👋🏻😝

店內分三大區域
❥入門口右手邊係藍磚浴場座位
掛住白雲吊燈,有FEEL💙
❥左手邊係白色浴室座位
花灑、圓鏡俱備,幾可亂真🫶🏻😂
❥最深處係黑色區域
掛住多個韓星海報
又有個亮住黃燈嘅燒酒牆
真係處處都係打卡位📸✨✨

🌬晚市部隊鍋套餐 [$478]

呢個套餐有齊我哋想試嘅嘢
而且非常足料,應夠兩三個人食🤗
❥韓式牛肉部隊鍋
肥牛|午餐肉|茄汁豆|芝士|泡菜|
蔬菜|生雞蛋|年糕|腸仔|辛辣麵調味包

食材鋪滿成個鍋
完全對得起「部隊」呢個名🤣
本身鍾意食喇所以放晒成個調味包入去

因為個鍋好大所以食落無平時辛辣麵咁辣
仲要加芝士💛😽好邪惡

❥韓式甜辣炸雞(半份)

炸雞大大件而且皮脆肉嫩

最頂有一層焦糖包圍住
好!好!食!😋😆
❥藍柑橘白桃梳打特飲

未試過飲紫藍色飲品🤭開頭都驚伏
飲落似淡雅嘅白桃汽水,味道清爽
❥雪嶽山

富士山造型,賣相吸睛
味道似忌廉梳打🗻🫶🏻
額外加購……

❥炸韓國午餐肉條[$58]

將午餐肉切到薯條大小再攞去炸
配有千島醬食,有減膩效果
如果再厚切啲,應更有口感😻
❥韓式水冷麵 [$98]

有韓國嘅味道🙌🏻😸
❥維也納忌廉咖啡 [$58]

表面厚厚一層忌廉
似梳乎厘質地,飲落有tiramisu味
彌補左我食唔到Tiramisu Croffle嘅心靈🫶🏻😂

星期六想約朋友食brunch 就揀左位於長沙灣既韓國打卡餐廳🍢🧉我地就叫左個二人餐 價錢係$368🥢韓式牛肉伴飯不過不失 大大份 多魚糕年糕湯清清淡淡但又好多料 又唔會好咸 正丫!🐓炸雞半份呢半份炸雞完全唔係兩個人食 係可以更多人炸雞都好食 冇咩雪味 醬汁濃郁維也納咖啡☕️呢杯咖啡打卡100分 味道偏甜 多cream 中意飲甜野可以揀呢杯我地仲點左個邪惡既午餐肉食🐖個人認為打卡一流 但係味道就不過不失 加上又肥 真係可以考慮下洗唔洗試總結黎講我會比間餐廳(8/10分)👍🏻因為打卡cafe黎講好抵食 味道又好 真係飽住走 又有靚相!
我地就叫左個二人餐 價錢係$368

🥢韓式牛肉伴飯
不過不失 大大份 多

魚糕年糕湯
清清淡淡但又好多料 又唔會好咸 正丫!

🐓炸雞半份

維也納咖啡☕️

我地仲點左個邪惡既午餐肉食🐖

總結黎講我會比間餐廳(8/10分)👍🏻
  • 維也納忌廉咖啡
2022-07-03 27 瀏覽
[]餐廳澡堂裝修非常有特色,除左澡堂設計,仲有燒酒場,唔同style 岩晒一班鍾意打卡既朋友仔🤓🎈韓式牛肉部隊鍋(含芝士) $268我地叫左少辣,餐廳好貼心將包辛辣麵辣粉比我地自己落🤣部隊鍋份量好足,結果我地兩個都食唔晒😝🎈炸雞-蒜蓉豉油半份 $ 88半份都有5-6件大炸雞,蒜蓉豉油超香,蒜味亦足👍🏻👍🏻🎈炸韓國午餐肉條 $ 58朋友一見到就話想食🤣🤣加埋個罐好岩打卡👍🏻🎈奶醬多牛窩夫 $58本來想食焦糖燉蛋牛窩夫,可惜冇晒啦🥲所以就揀左奶醬多牛窩夫🤣🤣我係花生醬怪,就覺得如果可以少d煉奶再加多d 花生醬會更加perfect 🤣🤣不過個牛窩夫真係唔錯👍🏻👍🏻🎈雪嶽山 $ 58🎈玫瑰梳打特飲 $ 48🎈新沙洞槍手 $ 58
[[新沙洞澡堂]]

🎈玫瑰梳打特飲 $ 48
🎈新沙洞槍手 $ 58
2022-06-27
2022-07-02 24 瀏覽
位於長沙灣的新餐廳,位置闊落,裝修很特別,有兩個不同風格的區域,近門口位置有一個如韓國傳統澡堂的打卡位,而再走進內裡則有一個燒酒牆,將韓國的兩大特色也融入在裝修風格中😍韓式牛肉部隊鍋🥘很豐盛😍有數塊午餐肉、牛肉片、泡菜、芝士拉麵,還有年糕腸仔串🤤份量超多,湯底不算太辣,另外還配有生雞蛋,可以自行加到鍋中配著拉麵一起吃😚韓式柚子炸雞🍗炸雞外脆內軟,表層加上柚子醬很清新,中和一下油膩感😌雞肉很大舊,炸粉不厚,啖啖肉😋生菜包豬肉配自家製醬汁🐖生菜種類很多😍連紫蘇葉也有,十分新鮮,食落索索聲🤤豬肉厚切美味肉嫩😋配料有辣蘿蔔條、蒜頭、青楊辣椒,再配上自家醬汁,一口咬落生菜包有多種口感,非常滿足🥰牛角酥窩夫🍓點了士多啤梨牛乳忌廉,頂層有很多新鮮果肉🤤牛角酥製成的窩夫外脆內軟,加上煉奶和牛乳忌廉,非常邪惡美味😋

韓式牛肉部隊鍋🥘

韓式柚子炸雞🍗

生菜包豬肉配自家製醬汁🐖

牛角酥窩夫🍓

Sinsa-dong bathhouse is a Korean cafe & bar, located near Cheung Sha Wan Sports Centre. As its name suggested, the interior design aligns with the Korean bathhouse theme and there are lots of nice photo spots and decorations for you to take cute photos! Other than its unique design, all their foods are very tempting which took us a while to pick. In the end, we decided to order their 2 people set which includes their signature Korean fried chicken, budae jjigae with pork, a dessert, and two drinks.

[Korean Fried Chicken - Garlic Soy Sauce $78]
Korean Fried Chicken is their well-known dish, known for its crispiness and juiciness. The chicken is well-sauced with garlic soy sauce and done just right, leaving with crispy skin and juicy meats.

[Korean Pork Budae Jjigae $268]
You can freely pick with the type of meat you want in the budae jjigae, but we picked pork this time. The portion is quite big. It comes in a giant pot with a spicy soup base and many ingredients, including pork, ice cake, spam, sausage, noodles, and vegetable. Recommend sharing it with friends and family!

[Creme Brulee Croffle $58]
Their croffle is the best I have ever tried in Hong Kong and can always surprise me with their new flavors. On top of the welly toasted croffle, there is rich and creamy custard with a layer of crispy caramelized sugar. Also, with the perfect ratio of the topping and croffle, as well as the sweetness level, it is such a nice way to finish up the meal!

[Rose Soda Drink $48]
It is definitely a super refreshing drink from the menu with a rose scent on top of the soda. It is a good combo with fried chicken and budae jjigae as it helps to balance out the grazziness.
2022-07-01 58 瀏覽
因為有朋友住附近, 我們一行4人平日下午到達, 不用等位被安排坐近門口的兩張圓桌, 充滿自然光, 很愜意!  這裡裝修主題是澡堂, 一入門口就見到一個澡堂, 牆壁是沐浴用具, 都幾特別, 果然是話題 cafe 之一我們點了一份二人套餐, 另外加多兩杯飲品及一份韓式伴飯 (這個忘了拍照, 朋友每次到這cafe都會叫這個拌飯吃) 新沙洞招牌2人套餐:<套餐> “醃蘿蔔+黑豆”及“魚糕年糕湯” - 味道正常<套餐> 泡菜豬肉拌飯 - 豬肉醃得入味, 與其他蔬菜拌勻後, 味道濃郁帶少許辣, 都幾好味.<套餐> 半份炸雞 (韓式柚子味) - 這份炸雞有驚喜, 外脆內嫩, 有肉汁, 而且柚子醬很充足, 帶有柚皮的香氣, 不會太甜.<套餐> 韓式牛角酥窩夫 Croffle (提拉米蘇味) 賣相精美, 可能第一次食, 不習慣吃落去有些淋的感覺, 個人都係鐘意食外脆內軟的窩夫 (waffle), Croffle上的crème, 我們4人都覺得咖啡味及酒味不足. 飲品: <套餐>加$點了“雪嶽山 (乳酸梳打)”、“凍鮮奶咖啡”

新沙洞招牌2人套餐:
<套餐> “醃蘿蔔+黑豆”及“魚糕年糕湯” - 味道正常
醃蘿蔔+黑豆

泡菜豬肉拌飯

炸雞 (韓式柚子味)

韓式牛角酥窩夫 Croffle (提拉米蘇味)

飲品: <套餐>加$點了“雪嶽山 (乳酸梳打)”、“凍鮮奶咖啡”及散叫的有“凍榛子鮮奶咖啡”、“ 熱美式咖啡”- 4杯飲品味道都比較淡.

總結: 味道正常, 環境舒服, 服務一般.
2022-06-17
炸雞 (韓式柚子味)
2022-07-01 28 瀏覽
相信呢間以韓式澡堂🛁為主題嘅餐廳大家都唔陌生!最近終於有時間去,估唔到原來除咗啱打卡之外,食物質素都相當唔錯🫧.🍲 韓國牛肉部隊鍋 $268部隊鍋一大鍋超級豐富。肉類可以揀牛/豚肉,估唔到肉嘅份量都幾多!入邊嘅配菜都十分足料,有午餐肉、芝士腸年糕串、金菇、茄汁豆、蔬菜!喺底仲有辛辣麵,撈埋芝士同雞蛋食超邪惡・:*+.\(( °ω° ))/.:+特別一讚嘅係辛辣麵辣粉冇預先先加到入去泡菜湯底,所以怕辣嘅朋友(好似moonba咁(`・ω・´))就可以按自己嘅程度再調味啦.🥟 新沙洞招牌炸物拼盤(細份) $98炸物拼盤入邊有腸仔年糕串、餃子、炸紫菜粉絲、炸芝士、炸蕃薯。雖然話就話係細份但其實每樣都有幾件。配上醬汁十分惹味。特別鍾意年糕腸仔串,燒過嘅年糕特別煙韌好好食(^ω^).🐷 炸韓國午餐肉條 $58午餐肉條係今餐嘅MVP!午餐肉一條條好似薯條咁勁香口,用左韓式午餐肉鐵盒裝好QQ.🍗 蒜蓉醬油(半份) $88聽講蒜蓉醬油炸雞喺呢度嘅招牌,所以特登叫半份試吓。其實平時麻麻哋食韓式炸雞因為我覺得好油膩,但係呢度炸粉唔會太厚但又炸得十分香脆,另外醬汁都好開胃,雞肉幾嫩。.🥐 提拉米蘇牛角包窩夫
🍲 韓國牛肉部隊鍋 $268

🥟 新沙洞招牌炸物拼盤(細份) $98

🐷 炸韓國午餐肉條 $58

🍗 蒜蓉醬油(半份) $88

🥐 提拉米蘇牛角包窩夫 $58
Wuwu係我最期待嘅croffle! 呢度嘅croffle做得幾好,真係做到酥化嘅效果(好怕啲croffle食落去好實) 面上嘅tirimasu都幾濃郁,酒味可以再多少少就好٩(๑❛ᴗ❛๑)۶

🌸 櫻花韓式牛角酥窩夫 $69
其實食到呢度已經覺得好飽,但係粉紅色嘅croffle賣相實在係太吸引了!櫻花忌廉酸酸甜甜的,配上水信玄餅,食落發現味道係出奇地好。

🍧 西柚梳打特飲 $48
清爽解渴,夏日必備♥︎
🗻 雪嶽山 $58
雪山造型mocktail,味道有啲似韓國忌廉溝鮮奶♥︎
總括而言:本身主要係為打卡, 對食物唔算好大期望,但估唔到食物質素出奇地好!個人特別推薦部隊鍋同炸午餐肉,croffle都相當出色!餐廳環境都幾好,唯獨係張枱真係細咗少少(叫得太多嘢食會擺唔晒有啲尷尬TT) 都幾推薦大家嚟試吓!
2022-07-01 77 瀏覽
大胃作為cafe控,縱橫多間啡場都未見過有得打邊爐嘅cafe,更未見過以澡堂為主題嘅cafe趁住落雨大,水浸街,浸住身踢拖入去真係fit到個dress code部隊鍋套餐好抵食,大大個鍋,仲跟炸雞、甜品同兩杯嘢飲大胃之母唔食牛,就揀豬肉鍋,一大堆豬肉、年糕、腸仔、午餐肉、芝士、韓式拉麵、蔬菜⋯足料到呢,湯底夠味又唔會太辣,惹味到講韓文雪花芝士炸雞好邪惡,點點芝士粉點綴,襯托勁脆口嘅炸雞,外脆內juicy,附上醃大根開胃,唔會掗胃由於大胃之母太鍾意食公仔麵,一嘢食咗大半煲部隊鍋麵搞到大胃要嗌多個牛肉拌飯先gur返,不過都冇嗌錯,拌飯醬料同配料都好香,牛肉又好多,仲有啲醃豆同泡菜送飯𠻹大胃之母最欣賞呢間嘅tiramisu,即使食到好飽,仍然好想encore,好彩大胃煞停佢咋!不過呢個Croffle真係好綿好香,牛角包底質感一流,其實我都想要多碟㗎跟餐加$10就可以有杯mocktail,雪嶽山比較多人嗌,因為同店內環境好襯,好適合周圍打卡而另一杯mocktail就比較解渴,食部隊鍋好啱而且拎住佢去燒酒牆打卡,都有另一番意境士多啤梨香橙梳打呢個組合,坊間都唔常見,但其實味道又幾mix得埋,果香
大胃作為cafe控,縱橫多間啡場

晩市部隊鍋套餐

部隊鍋套餐好抵食,大大個鍋,仲跟炸雞甜品同兩杯嘢飲

由於大胃之母太鍾意食公仔麵,一嘢食咗大半煲部隊鍋麵

雪嶽山

新沙洞槍手

而另一杯mocktail就比較解渴,食部隊鍋好啱

而且拎住佢去燒酒牆打卡,都有另一番意境

士多啤梨香橙梳打

士多啤梨香橙梳打呢個組合,坊間都唔常見,但其實味道又幾mix得埋,果香非常突出
2022-06-30
晩市部隊鍋套餐
雪嶽山
新沙洞槍手
士多啤梨香橙梳打
  • 雪花芝士炸雞
  • 提拉米蘇
2022-06-30 101 瀏覽
朋友最近調咗去長沙灣工作,所以可以同佢約喺中間點食個lunch,今日我哋就揀咗呢間新沙洞澡堂。餐廳入面果然有個澡堂😂,真係玩味十足。我哋首先叫咗兩份小食,炸韓國午餐肉條賣相已經夠晒得意,一條條扮成薯條嘅午餐肉插喺午餐肉罐之內,真係好睇又好食。另外嘅炸甜薯拉絲芝士條就係正常平時食開嘅水準,都係咁好食,味道都冇得輸,因為我最鍾意拉絲芝士!然後我哋仲點咗新沙洞二人套餐,配搭非常豐富。套餐入面嘅炸雞有唔同嘅味道可供選擇,我哋就揀咗韓式柚子炸雞,半份總共有六件雞,韓式柚子醬淋上炸雞之後仲加咗芝麻,所以更加香口。套餐入面嘅拌飯可以揀韓式牛肉或泡菜豬肉,朋友唔鍾意食辣,所以我哋揀咗韓式牛肉拌飯,另外再加咗隻蛋,當堂又繽紛晒。煎蛋下面拌飯之上嘅牛肉其實相當多,而且用韓燒醬汁煮嘅牛肉特別惹味。魚糕年糕湯嘅湯底鮮甜,無論魚糕串定年糕嘅份量都相當多,好有韓式風味。藍柑橘白桃梳打特飲嘅藍色好靚好打卡able,白桃味亦好突出。而香檳葡萄梳打特飲感覺就幾清爽,味道亦唔錯。最後食埋個甜品,牛角酥窩夫同樣有好多唔同味道可供選擇,我哋就揀咗法式焦糖燉蛋。呢個牛角酥窩夫口感好鬆化,味道真係冇得輸!總括嚟講,呢度除咗環境靚
餐廳入面果然有個澡堂😂,真係玩味十足。
炸韓國午餐肉條
炸甜薯拉絲芝士條
然後我哋仲點咗新沙洞二人套餐,配搭非常豐富。
新沙洞二人套餐
韓式柚子炸雞
藍柑橘白桃梳打特飲
香檳葡萄梳打特飲感覺就幾清爽,味道亦唔錯。
香檳葡萄梳打特飲
最後食埋個甜品牛角酥窩夫同樣有好多唔同味道可供選擇,我哋就揀咗法式焦糖燉蛋。呢個牛角酥窩夫口感好鬆化,味道真係冇得輸!
韓式牛角酥窩夫
總括嚟講,呢度除咗環境靚,味道亦一流,真係好值得再嚟幫襯!
午餐
新沙洞二人套餐
韓式柚子炸雞
韓式牛角酥窩夫
  • 新沙銅二人套餐
2022-06-30 23 瀏覽
又係時候去食好嘢啦!今次終於輪到我去食呢間位於長沙灣嘅「新沙洞澡堂」😋見好多人已經去左呢間新開冇耐嘅韓國餐廳食!賣相 同 味道都唔錯😋韓式牛肉部隊鍋 $268份量非常勁!材料亦十分豐富,包括:牛肉、芝士、韓國麵、年糕腸仔串、金菇、菜、午餐肉、泡菜 同 茄汁豆等等……兩個人都爭啲食唔哂😂新沙洞招牌炸物拼盤細份 $98有炸餃子、炸紫菜粉絲卷、炸番薯、炸芝士條 同 炸年糕腸仔串,熱辣辣脆卜卜😋雪山芝士粉炸雞半份 $88炸雞肉質非常嫩滑🤤啲皮炸到卜卜脆!好正😋提拉米蘇韓式牛角酥窩夫 $58呢個甜品非常正!個牛角酥窩夫非常脆😋同 tiramisu非常夾😊法式焦糖燉蛋韓式牛角酥窩夫 $58估唔到焦糖燉蛋拼牛角酥窩夫係咁正!味道好夾😋炸韓國午餐肉條 $58小編本身都係午餐肉控😂經過炸左之後又有另一番風味😋藍柑橘白土梳打特飲 $48士多啤梨香橙梳打特飲 $48

韓式牛肉部隊鍋 $268

小編本身都係午餐肉控😂經過炸左之後又有另一番風味😋

藍柑橘白土梳打特飲 $48
士多啤梨香橙梳打特飲 $48
2022-06-30 16 瀏覽
成日見人黎打卡,環境野食都好靚,跟住黎試下🥰呢度除左澡堂主題好岩打卡之外,仲有成幅燒酒牆,都好靚好岩影相!!❤️韓式牛肉芝士部隊鍋 有牛肉+芝士腸+年糕+午餐肉+泡菜等等,好足料,大大鍋既邪惡部隊鍋~味道小小辣,拉麵+芝士真係無敵🧡雪花芝士炸雞 大大件炸雞,外脆內嫩,灑上大量芝士粉,又香又好味💛新沙洞招牌炸物拼盤 炸年糕好煙煙韌韌,炸蕃薯片大大片好香口,仲有超好味既炸甜著拉絲芝士條等等小食💚抺茶紅豆牛角窩夫 抺茶cream好smooth+粒粒紅豆,有抺茶淡淡苦韻中和紅豆甜味,甜度岩岩好💙榛子朱古力香蕉牛角窩夫 榛子朱古力又香又甜,再加軟熟既香蕉+酥脆既牛角窩夫質地,啖啖都好幸福💜雪嶽山 賣相靚靚好岩打卡,飲落有d 似cream soda🤎新沙洞槍手 炭酸氣泡mocktail 睇落飲落都好高質🤍維也納忌廉咖啡 朱古力甜味+black coffee 苦mix 埋,加上面層靚靚既朱古力醬花紋,10分滿分!!

🤎新沙洞槍手 炭酸氣泡mocktail 睇落飲落都好高質

2022-06-29 13 瀏覽
之前就嚟食過佢地個甜品拼盤🍮味道都唔錯!今次就同朋友試咗佢哋個韓式豬肉部隊鍋 份量十足 兩個人都食唔晒😂中間有一大堆豬肉片、年糕香腸串、午餐肉、茄汁豆、芝士、辛辣麵 仲有啲配菜 酸酸辣辣 超惹味開胃!