二訪呢間韓式澡堂主題餐廳,地方唔算太大,但都有少量打卡位,例如彷澡堂嘅座位同掛有花灑擺設嘅牆身。生菜包豬肉配自家製醬汁 $248當日點選咗2人份嘅生菜包豬肉同晚市部隊鍋套餐,除咗有生菜,同時附有紫蘇葉,個人就鍾意紫蘇葉多啲,容易包裹住豬肉同醃漬辣蘿蔔,相較生菜亦無咁易fing到啲水周圍都係。味道上大家唔使驚紫蘇葉香氣過濃,豬肉同辣醬會中和其香味。豬肉蘸上辣醬唔會顯得過份刺激,只有提香作用,加上辣蘿蔔都好易入口,食落幾清爽。晚市部隊鍋套餐 $468套餐包括雪花芝士炸雞半份、韓式牛肉部隊鍋、自選口味牛角包窩夫同兩杯自選特飲,感覺幾抵食。今次主要先講炸雞同部隊鍋,前者都係可以自選多款口味嘅半份炸雞,後者就可選豬肉或牛肉。由於當日仲有生菜包豬肉,部隊鍋就試吓食返牛肉。當中有鋪上芝士嘅公仔麵、金針菇、厚切午餐肉、茄汁豆、魚糕連腸仔串、牛肉片等。整體麵幾飽肚,屬於不過不失嘅晚餐之選,牛肉嘅肉香再濃啲就更好。年糕浸太耐會過腍,建議大家盡快享用。半份炸雞點咗之前試過嘅雪花芝士味,個人真係好鍾情呢種帶甜度嘅芝士粉味,夾埋鹹香嘅韓式炸雞又好夾。今次食感覺炸得柴身少少,不過肉質都尚算唔錯。套餐仲包括一款自選

生菜包豬肉配自家製醬汁 $248

晚市部隊鍋套餐 $468

套餐仲包括一款自選口味嘅牛角包窩夫同兩杯特飲,當日揀咗提拉米蘇,特飲就揀咗香檳葡萄梳打特飲同士多啤梨香橙梳打。

第一次試呢間餐廳食過鹹食版牛角窩夫,個陣已經覺得唔錯,原來甜食版更勝一籌。牛角窩夫面層加上Tiramisu,忌廉質感偏稀身同易融,但味道唔膩唔死甜,可以凍返啲同結實啲就更好。
窩夫嘅牛油香依舊濃郁,配搭微澀嘅咖啡粉令人滿足。

至於香檳葡萄梳打特飲同士多啤梨香橙梳打都好適合打卡,前者味道較清淡,似提子雪條味;後者杯邊綴以乾橙片,底層有一圈士多啤梨蓉,形成巧妙嘅漸層效果,拌勻後味道有啲似雜果賓治,但甜度較低。
2022-07-14
2022-07-15 27 瀏覽
呢一間喺長沙灣嘅韓式Cafe☕️打卡真係超靚勁😍鍾意佢哋個下午茶 賣相精緻 而且價錢又唔貴🫖最推介係招牌牛角包窩夫🧇🥐配埋煉奶花生醬同提拉米蘇醬 超級邪惡 勁好食😋
2022-07-15 46 瀏覽
唔知大家有無去過澡堂或者汗蒸幕呢?我就未啦不過嚟過呢間cafe總算感受到個氣氛!作為港女梗係要叫high tea其中紅豆綠茶撻味道好rich好出而咁精緻似杯雪糕仔嘅原來係香蕉朱古力味用咗新鮮香蕉架,有驚喜炸午餐肉條真係第一次試比煎嘅口感又豐富咗炸雞必點甜辣醬好味正過炸雞店賣嘅雞韓或拌飯本身已重麻油香唔洗落醬已經好好味牛角窩夫近期都好hit 呢度有大把口味揀士多啤梨呢個影相特靚揉合酸、甜、香記得趁熱食啦!我唔講住,去沖個涼先!
唔知大家有無去過澡堂或者汗蒸幕呢?

我就未啦

不過嚟過呢間cafe總算感受到個氣氛!

作為港女梗係要叫high tea

其中紅豆綠茶撻味道好rich好出

而咁精緻似杯雪糕仔嘅
原來係香蕉朱古力味
用咗新鮮香蕉架,有驚喜

炸午餐肉條真係第一次試

呢度有大把口味揀
士多啤梨呢個影相特靚

揉合酸、甜、香
記得趁熱食啦!

我唔講住,去沖個涼先!
上網見好多人打卡,諗住個環境會好靚,所以都book咗去試,點知店入面好多雜物,又好暗,完全唔係想像中咁靚,十分失望。由於入面九成都係女仔,枱同枱之間好逼,又唔好坐,一啲都唔可以好似cafe咁同朋友傾到計-_-今次第一次試買咗Openrice餐飲券,用優惠價$412(88折)享用新沙洞澡堂晚市部隊鍋套餐,個餐包以下幾樣嘢:韓式部隊鍋 可選牛肉/豬肉半份炸雞(自選1口味)韓式牛角酥窩夫1件(自選1口味)梳打特飲2款韓式部隊鍋我哋揀咗豬肉,豬肉都幾好食,食部隊鍋都預咗,所有食物都係精制食品,一開包裝放入去就係,唔洗任何技巧。鍋入面有芝士、豬肉、洋蔥、年糕、金菇、午餐肉、腸仔、辛辣麵等等。啲食物都係咁啦,不過個腸唔知邊度入貨,真係好難食。我朋友食個咁難食既腸,仲彈到成件衫都係,好唔開心。半份炸雞我地揀咗雪花芝士味,個雞係炸得唔錯,不過芝士粉同芝士味完全唔夠,變咗冇乜味,好可惜。梳打特飲2款揀咗兩杯色素飲品,飲落好似細個啲香味擦子膠味,好難飲…..韓式牛角酥窩夫我哋揀咗Tirimisu,勁好味!!!真係會食完想再食,有機會因為佢會想再黎食,其他食物就不了!!!

韓式部隊鍋 可選牛肉/豬肉
半份炸雞(自選1口味)

韓式牛角酥窩夫1件(自選1口味)

梳打特飲2款

2022-07-14
  • 提拉米蘇韓式牛角酥窩夫
2022-07-14 41 瀏覽
最近長沙灣新開咗好多新嘅餐廳😋😋,而我今日就去咗間韓式嘅餐廳,真係超韓呀,餐廳有好多打卡位💯,而且店員非常友善🥰,今日你食呢個下午茶tea set🥰-個Tea set方面$328,當然有佢哋嘅招牌窩夫😍,好香脆啊,仲配咗呢個Tiramisu,同煉奶花生醬配搭,真係勁邪惡勁好食呀😊,然之後仲有呢個馬卡龍、一啲鹹嘅tart,仲有芒果杯、朱古力撻,士多啤梨撻、抹茶紅豆撻等等,種類繁多,每款都整得幾好食🥰 唔單止可以打卡,而且味道都好好呀,我哋竟然食得晒呀🫣,個窗仲包左兩杯嘢飲,我哋叫咗杯有子檸檬梳打 同埋玫瑰荔枝梳打😍 -我哋仲叫咗泡菜豆腐鍋😘經典嘅韓式湯底,辣辣地好過癮,配菜份量都好足,有好多豆腐同泡菜,入面仲有年糕添。炸午餐肉條炸薯條炸番薯就成日食,炸午餐肉條真係第一次,估唔到有幾特別幾好味,午餐肉非常之惹味,炸完之後口感更上一層樓,表面炸到金黃色而且酥脆,咬落依然軟嫩,推薦。甜辣炸雞(半份)個甜辣汁非常開胃 好鍾意食呢啲韓式炸雞配咗好多嘅醬汁😋,雞肉好Juicy好滑👍🏻👍🏻 一份有五大件👍🏻👍🏻👍🏻
我哋仲叫咗泡菜豆腐鍋😘

炸午餐肉條

甜辣炸雞(半份)
一份有五大件👍🏻👍🏻👍🏻

2022-07-13
下午茶
  • 炸韓國午餐肉條
  • 甜辣炸雞
2022-07-13 27 瀏覽
成日見到啲人黎打卡,今次仲唔輪到我!😎呢度有兩個打卡位,一個就係個”沖涼位”另一個係燒酒牆,全部擺晒燒酒樽炸韓國午餐肉條 $58本身係為咗佢既賣相而叫😂但食落又ok wor!外脆內軟。個醬都好味,甜甜地,有少少咖喱嘅味道(好似係,除非唔係😛)新沙洞招牌炸物拼盤(細份) $98腸仔年糕串,芝士條,紫菜粉絲卷,炸番薯,炸餃子,細份黎講份量都幾多。我最鍾意個芝士條,有得拉絲之外,入邊仲有番薯㗎🍠韓式豬肉包菜套餐 $448生菜包豬肉 | 炸雞(半份) | 甜品 | 2枝啤酒 | 2杯野飲呢個餐好抵食,我地2個女仔食,仲要嗌咗其他嘢食,真係食到超飽,食唔晒所有嘢食😅生菜包豬肉配自家製醬汁(2人用)呢個我推薦👍🏻豬肉一半肥一半瘦,肉質腍。配埋蒜,辣椒,泡菜,醬汁用菜包住一齊食,減低個油膩感,間接令我食多左菜😆我最鍾意用紫蘇葉包,個味真係好香!同埋佢個辣椒真係堅辣!正🌶雖然好飽,但係呢個生菜包豬肉我哋係食晒嘅。麻辣芫荽炸雞(半份)好香麻辣味,味道好濃,啱晒重口味嘅我地😎炸雞既粉漿薄,雞肉幾嫩,如果芫荽再多啲就好啦提拉米蘇牛角酥窩夫雖然食到好飽,但都要留位食甜品嘅😌Tiramisu好濕,有淡淡嘅咖啡同
成日見到啲人黎打卡,今次仲唔輪到我!😎
呢度有兩個打卡位,一個就係個”沖涼位”
另一個係燒酒牆,全部擺晒燒酒樽

炸韓國午餐肉條 $58
本身係為咗佢既賣相而叫😂

新沙洞招牌炸物拼盤(細份) $98

韓式豬肉包菜套餐 $448

生菜包豬肉配自家製醬汁(2人用)
呢個我推薦👍🏻豬肉一半肥一半瘦,肉質腍。
雖然好飽,但係呢個生菜包豬肉我哋係食晒嘅。

麻辣芫荽炸雞(半份)
好香麻辣味,味道好濃,啱晒重口味嘅我地😎
炸雞既粉漿薄,雞肉幾嫩,如果芫荽再多啲就好啦

提拉米蘇牛角酥窩夫
雖然食到好飽,但都要留位食甜品嘅😌
Tiramisu好濕,有淡淡嘅咖啡同酒味
Croffle酥脆鬆軟,不過要趁熱食

香檳葡萄梳打特飲 | 藍柑橘白桃梳打特飲
最近在IG上很火的新沙洞澡堂,整體的裝修都是韓國澡堂風~不僅拍照超級出片,菜式也是超級能打的,尤其是窩夫甜品我真的狠狠地愛了!特別適合帶姐妹來吃個下午茶哦~🫶🏻🔹法式焦糖燉蛋窩夫🧇(推薦)力薦!窩夫是新鮮烤出爐的,外皮相當脆脆,內里則是和千層酥一樣,口感很豐富~外面淋上香甜的醬🍮,一聞到香味就已經勾起我的食慾,每一口都很甜美🧈!🔸草莓牛乳奶油窩夫🍓(推薦)這個的窩夫和上面的一樣優秀,只是醬汁換成了酸酸甜甜的草莓奶油醬🧁,更突出了草莓的甜與窩夫的香氣,這款吃起來完全不膩!超贊的~🔹魚糕年糕湯🥘這是經常在綜藝/韓劇里看到的小吃,一直想試試很久了,沒想到在這裡能吃到!味道整體比較清淡,可以蘸搭配的甜辣醬,味道整體會活潑不少🤌🏻,鼓勵想嘗鮮的朋友們試試🔸韓式泡菜豬肉拌飯🍖(推薦)安利這款超大份的拌飯,真的很好吃!豬肉片裹滿了紅紅醬汁,份量超級多,鋪滿在熱飯上;再加上泡菜、紫菜、豆芽和大豆苗等各種顏色的菜式,簡直是視覺和味覺的雙重享受😎🔹炸雞-甜辣味🍗(推薦)店家的主打菜,雞肉肉質細嫩,外皮酥脆爽口,粉衣很薄不會有粉塊,而且塊頭比別家的大,性價比相當不錯🤩;他家的甜辣醬是偏甜口的,不會很辣,適合

🔹
法式焦糖燉蛋窩夫🧇(推薦)

🔸
草莓牛乳奶油窩夫🍓(推薦)

魚糕年糕湯🥘

🔸
韓式泡菜豬肉拌飯🍖(推薦)

🔹
炸雞-甜辣味🍗(推薦)
店家的主打菜,雞肉肉質細嫩,外皮酥脆爽口,粉衣很薄不會有粉塊,而且塊頭比別家的大,性價比相當不錯🤩;他家的甜辣醬是偏甜口的,不會很辣,適合不是很會吃辣的姐妹!

🔸
西柚蘇打特飲🍊(推薦)
這款特式飲料很不錯,冰涼的蘇打水把濃稠的西柚汁給中和了,令口感更爽滑且味道清爽!吃膩了喝一口,給你滿滿的正能量呢!✨

🍴餐廳:新沙洞澡堂(長沙灣)
📍地址:長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號鋪
💰人均:100-200
喺IG比呢間韓式澡堂風café洗左幾次版,襯黎開長沙灣就一試。大熱天時,好彩到左唔使等太耐就有位。Café分左黑白2部分,一入門口係澡堂位,同埋白色既shower side,同朋友響到打左個卡,個個都問係咪去左staycation LOL 行入啲就係黑色格調,成幅牆都係一排排seoju,好似去左韓國咁! 食物方面唔敢嗌太多,始終cafe食物通常都係for打卡,唔敢抱咁大expectation,所以嗌左半份<甜辣炸雞> 、 <泡菜豬肉拌飯> 同 <tiramisu窩夫>。 半份甜辣炸雞有5件,一咬落去非常香脆,唔會太甜,肉質鮮嫩,朋友話好食過Nene chicken,估唔到ok喎! 泡菜豬肉拌飯就正正路路,分量都足,味道岩岩好,所以我地都唔冇再加辣醬。 tiramisu窩夫幾乎每台必點,但食完以上2樣已經好飽,味道唔錯,不過啲醬有啲稀。 呢間café打得卡黎食物水準高,少少美中不足就係吧枱下面放左好多雜物,有啲趕客,如果可以執執佢會好啲@@有機會會再黎!

甜辣炸雞  (半份)

泡菜豬肉拌飯

Tiramisu窩夫

有機會會再黎!
5 分鐘 (堂食)
甜辣炸雞  (半份)
泡菜豬肉拌飯
Tiramisu窩夫
  • 甜辣炸雞
今日去咗呢間舖頭喺網上見到好多人試過,大贊佢除咗裝修靚之外嘢食嘅質素都唔錯,當中佢嘅下午茶set屢獲好評,我就當然唔執輸去試吓!識我嘅人都知道我胃口大,一個下午茶set我一定唔夠飽,所以我都叫咗個泡菜豬肉拌飯打個底先。呢個拌飯我覺得都幾啱香港人口味,佢唔係韓國食到嗰種超級辣嘅感覺,可能因為豬肉經過醃製,所以我覺得帶一點香甜嘅味道,而且材料亦都好多,營養豐富十足,我個人都幾推薦。至於個重點當然就係二人新沙洞High Tea Set啦!職員一送上枱我哋即刻哇哇聲,佢嘅擺盤好靚少女感十足,而且色彩繽紛絕對係打卡首選!成個set裏面總共有六款食品,函式同埋甜食都有,我自己最鍾意嘅就係佢嘅窩夫!佢嘅窩夫外面鬆脆而且裏便香軟,店舖仲特登附設左煉奶花生醬汁同tiramisu醬汁俾你去自由選擇。小朋友先做選擇,我當然即係兩隻醬汁都落晒佢,入口Creamy 亦份外香甜,我自己都超推薦!令到佢嘅芒果奶凍都唔錯,芒果嘅份量好多 ,而且佢嘅奶凍唔會太甜啱晒我!另外佢都有唔同嘅撻餅同埋馬卡龍,整體質素我都覺得唔錯。至於佢嘅嘢飲我自己覺得真係不得了,全部都好靚,而且亦都可以自由選擇甜度同埋冰嘅份量,呢點真係好貼心

至於佢嘅嘢飲我自己覺得真係不得了,全部都好靚,而且亦都可以自由選擇甜度同埋冰嘅份量,呢點真係好貼心,我哋叫咗藍金橘白桃梳打特飲同埋西柚梳打特飲,兩杯嘢飲顏色超級靚,睇到都心心眼,我覺得同朋友仔嚟呢度慢慢坐低傾吓計享受下絕對係推薦呀,大家有興趣都記得過嚟啦!
2022-07-08 66 瀏覽
呢間食韓國菜嘅非常之多人,平日下晝去都坐滿晒人!今次叫咗個二人套餐,可以試多好多唔同韓國菜😍😍新沙洞二人套餐✨ $374套餐包半份炸雞、韓式拌飯、魚糕年糕湯、韓式牛角酥窩夫同埋兩杯嘢飲😍除咗魚糕湯之外其他全部都可以自己揀口味!非常抵🔥韓式牛肉拌飯🌟 蛋+$6配料同平時食嘅牛肉拌飯差唔多,份量亦都好大✨不過加埋個醬味道都係偏淡,感覺就係靠泡菜帶啲味出嚟🤣如果可以再濃味少少會更加好!3/5😋韓式柚子炸雞好香脆!而且半份都有6舊左右🤤而且每舊都唔會好細😍調味更加係好出色!甜甜地同炸雞好夾😋唯一挑剔就係有啲部份會有啲筋,不過整體嚟講好食!4/5😋魚糕年糕湯超鍾意飲呢個湯!唔會太鹹而且幾鮮!食完濃味嘢飲呢個湯一流❤️4/5😋法式焦糖燉蛋Croffle下層用咗牛角酥做底,上面就係焦糖燉蛋😋焦糖燉蛋都幾脆,但食落蛋香味唔算太重~配埋牛角酥食落啱啱好😋細細個唔會好重負擔!3.8/5😋韓國午餐肉條✨ $58份量都唔錯,炸得好香脆!而且個醬非常之好食!食落有啲似麥樂雞點蜜糖芥茉醬🤣不過50幾蚊食午餐肉抵唔抵就大家自己衡量~3.5/5😋整體嚟講呢個套餐都幾抵食,可以試到唔同嘅韓國料理!有齊主菜甜品同嘢飲非常抵

新沙洞二人套餐✨ $374

法式焦糖燉蛋Croffle

3.8/5😋

韓國午餐肉條✨ $58

3.5/5😋

整體嚟講呢個套餐都幾抵食,可以試到唔同嘅韓國料理!有齊主菜甜品同嘢飲非常抵食!而且舖頭都會有打卡位,有興趣嘅都可以嚟打卡✨
2022-07-08 46 瀏覽
嚟到韓國餐廳 當然一定要食韓式部隊鍋🍴🇰🇷呢度嘅部隊鍋真係超級足料!除咗有超多牛肉之外 配菜都非常之豐富🤩最正一定係加埋辛辣麵同埋生雞蛋🥚配埋個湯底撈勻食 超幸福🤤
2022-07-08 62 瀏覽
之前有朋友介紹過呢間韓式cafe經開就試下佢啦。呢間韓式料理好有趣係用澡堂做主題,仲係狗狗friendly嘅餐廳。韓式拌飯($74)半份甜辣炸雞 ($88)炸甜薯拉絲芝士條($58)凍美式咖啡($36)檸檬柚子梳打 ($48)韓式拌飯同炸雞嘅份量都算幾多,食物偏甜。韓式拌飯本身以為唔包蛋,所以加多左一隻,但味道冇非常突出。至於甜辣雞同我哋想像中嘅有啲出入,味道偏甜,冇乜辣味,但係都唔算好差,只不過同想像唔同。最出色嘅都係炸甜薯拉絲芝士條,炸得啱啱好,入面既番薯甜甜地解左芝士既肥膩感覺,外脆內軟,邪惡滿分!
韓式拌飯($74)
半份甜辣炸雞 ($88)
炸甜薯拉絲芝士條($58)
凍美式咖啡($36)
檸檬柚子梳打 ($48)
終於來試呢間打卡餐廳!太多人介紹總會想心思思來試下,呢日就約了好朋友來食個lunch😆.餐廳入門口就有韓式澡堂打卡位,餐廳環境也是韓式澡堂設計,入門到坐低也在不停影🤣.🌟新沙洞二人套餐 $383➡️泡菜豬肉拌飯➡️魚糕年糕湯➡️炸雞(甜辣半份)➡️韓國醬牛肉窩夫➡️玫瑰拿鐵➡️維也納忌廉咖啡 +$15.🧇法式焦糖燉蛋 $58🧇提拉米蘇 $58.二人餐超級豐富!基本上只叫二人餐已經夠哂飽,jo太貪心叫埋甜品多到食唔哂🤣泡菜豬肉拌飯甜甜辣辣幾好食仲有超多配菜!魚糕年糕湯有驚喜,個湯清清地不錯,年糕魚糕煙煙韌韌👍🏻.兩杯咖啡☕️都幾好,玫瑰拿鐵賣相好靚,香滑充滿玫瑰香🌹維也納忌廉咖啡甜甜地似焦糖榛子口味,加埋忌廉口感細滑,點少甜剛好,同拉花真係好靚🥰.到甜品時間!真的同想像中太唔同🫣兩款都係窩夫底好特別,煙煙韌韌好好食有驚喜😋tiramisu 好濃酒香唔太甜送咖啡一流👍🏻 焦糖燉蛋切出嚟啲蛋係流心😍 蛋好細滑加上脆脆焦糖和煙韌窩夫餅底超級得意好好食,兩件甜品滿高質👍🏻.呢到價錢唔貴,大推甜品👍🏻有得打卡不錯,不過得90分鐘又要食又要打卡又要傾計好忙🤣

🌟新沙洞二人套餐 $383
➡️泡菜豬肉拌飯
➡️魚糕年糕湯
➡️炸雞(甜辣半份)
➡️韓國醬牛肉窩夫
➡️玫瑰拿鐵
➡️維也納忌廉咖啡 +$15
🧇法式焦糖燉蛋 $58
🧇提拉米蘇 $58

• 提拉米蘇
  • 維也納忌廉咖啡
  • 法式焦糖燉蛋
位於長沙灣既新沙洞澡堂🤍見到咁多人黎打卡終於都試到啦🥰𝗖𝗮𝗳𝗲有一半係澡堂作主題、一半係燒酒作主題🤭鋪面好大坐得好舒服🥳職員都好友善啊😛食物比想像中高質🤤唔係淨係得打卡架!今次太飽冇試𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲🥺下次再約朋友黎試🥰➣柚子炸雞半份(💰𝟴𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰.𝟮/𝟱半份絕對唔少架🤤有𝟱-𝟲大件~柚子酸酸甜甜好開胃🥰炸粉唔會太厚~食落完全冇油膩感仲好𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆😋➣韓式牛肉拌飯(💰𝟵𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰.𝟮/𝟱 每次去食韓國菜必點‼️呢款算係我食過數一數二好味😋牛肉調味係甜甜地🤤好惹味啊🥰仲有其他配菜例如芽菜、菠菜同泡菜等等,口感好豐富🤍➣新沙洞招牌炸物拼盤細份(💰𝟵𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱 拼盤相當豐富有炸紫菜粉絲卷、炸芝士條、香腸年糕串、同埋炸蕃薯餅🍠雖然全部都係炸野🙈但唔算好𝗵𝗲𝗮𝘃𝘆好濟🤭食落好有驚喜,特別喜歡炸蕃薯餅😙➣生菜包豬肉配自家製醬汁(💰𝟮𝟰𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟲/𝟱睇落價錢好似比其他款貴少少~但份量好大絕對夠𝟮-𝟯人食🤤半肥瘦既豬腩肉包埋生菜同其他配菜,做前菜一流👍🏻➣士多啤梨香橙梳打(💰𝟰𝟴)➣雪嶽山 (💰𝟱𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱我飲既係士多啤梨香橙梳打,

➣柚子炸雞半份(💰𝟴𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰.𝟮/𝟱

➣韓式牛肉拌飯(💰𝟵𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰.𝟮/𝟱

➣新沙洞招牌炸物拼盤細份(💰𝟵𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱

➣生菜包豬肉配自家製醬汁(💰𝟮𝟰𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟲/𝟱

➣士多啤梨香橙梳打(💰𝟰𝟴)
➣雪嶽山 (💰𝟱𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱
我飲既係士多啤梨香橙梳打,飲落好𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵唔會過甜~朋友飲雪嶽山💙個樣好打卡🤭聽佢講都唔錯‼️

🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟴/𝟭𝟬
2022-07-06 29 瀏覽
Amazing dinner set at sinsadong!Ordered the bossam as I am craving for something more healthy and less oily recently Bossam, which is extremely perfect for meat lovers and those who want to skip carbs!The pork belly dish is prepared to perfection, leaving the meat so tender that it’s difficult to identify it from the thin layer of fat that lines it. Wrap it up with huge cabbage leaves , add the spicy soybean paste; and pile the pork with skinny strands of chile-flecked pickled daikon, jalapeno s

The pork belly dish is prepared to perfection, leaving the meat so tender that it’s difficult to identify it from the thin layer of fat that lines it. Wrap it up with huge cabbage leaves , add the spicy soybean paste; and pile the pork with skinny strands of chile-flecked pickled daikon, jalapeno slices and slivers of raw garlic for a bite that gives you so much textures and layers!

Please do save your appetite for the dessert
The Creme brulee Croffle is the best dessert I have had this year
The croffle is crispy yet moist at the inside
With melting brûlée on top to balance the flavour

This place is extremely igable as well
You can find a wall full of soju
And another corner with a house house setting