2022-10-23 53 瀏覽
裝潢/打卡?一入到餐廳,左邊係有啲澡堂設計,但大部分座位都係右邊,右邊只係普通枱設計,牆上掛了一些韓國海報,望去廚房嗰邊,又只係一啲普通沖茶水地方,感覺好似一個普通平民餐廳,刻意加插一啲做到宣傳的元素,成為打卡餐廳☹️。食物食物款式正常,價錢就一般打卡cafe 價錢,可以參考餐牌相片服務侍應樓面員工充足,但可能餐廳一眼睇哂,加上以上所講連茶水位都睇得好清楚,感覺有啲似茶記。總括來說,如果一心想去一間有心思設計的餐廳,如果還要排隊,會有點失望🙁
裝潢/打卡?

食物

2022-10-21 353 瀏覽
位於長沙灣福榮街的「新沙洞澡堂」,係一間以韓國澡堂風為主的餐廳,店內更設有特色燒酒牆,放了滿滿的韓國燒酒,影相打卡一流炸韓國午餐肉條超邪惡嘅炸韓國午餐肉條,外皮香脆,滿有肉香,鹹香滋味,沾上餐廳自家製咖喱醬汁,濃郁微辣,勁正呀炸甜薯拉絲芝士條一客有五條,炸得金黃香脆,內裏係拉絲芝士及香滑番薯蓉,甜甜鹹鹹的,頗特別甜辣炸雞半份炸雞大大件,皮脆肉嫩,啖啖肉!每件都沾滿韓式甜辣醬汁,好惹味麻辣芫荽炸雞半份一上桌已經傳來濃濃的麻辣香氣,每件炸雞都滿佈麻辣油及芫荽,辛香惹味,又麻又辣,好刺激辣炒年糕煙韌彈牙的年糕加入鵪鶉蛋及韓式辣醬一齊炒,好吸汁,幾入味,夠哂飽肚韓式炒粉絲滑溜粉絲加入洋蔥、甘筍絲、雲耳、三色椒絲等等一齊炒,顏色豐富鮮艷,色香味俱全,味道及口感絕佳雪嶽山淺藍色鮮明奪目,其實即係波子汽水加忌廉,冰凍甜美榛子鮮奶咖啡咖啡呈漸變色,入口順滑,榛子糖漿甜而不膩,咖啡味頗濃厚榛子朱古力香蕉窩夫牛角窩夫口感酥脆,外脆內鬆軟,充滿牛油香!表面舖滿榛子忌廉、香蕉片、榛子醬及花生碎,滿載榛子香氣,甜度適中,好好食哦

炸甜薯拉絲芝士條

甜辣炸雞半份

麻辣芫荽炸雞半份

韓式炒粉絲

雪嶽山

淺藍色鮮明奪目,其實即係波子汽水加忌廉,冰凍甜美

榛子鮮奶咖啡

咖啡呈漸變色,入口順滑,榛子糖漿甜而不膩,咖啡味頗濃厚

榛子朱古力香蕉窩夫

2022-10-20 53 瀏覽
新沙洞澡堂·長沙灣韓式澡堂 Cafe店舖裝修得好特別,用咗韓式澡堂為主題,,入面有好多打卡位,更重要嘅係呢間餐廳係 pet-friendly,可以帶埋寵物入去~今次叫咗兩個croffle:分別係宇治抹茶紅豆同士多啤梨牛乳忌廉 $58 ,抹茶醬非常濃烈, 打得好creamy,士多啤梨好新鮮好甜, 牛角包窩夫口感很酥軟帶牛油香,多重口感!另外叫咗兩杯soda drinks,一上檯靚到即刻影相!!藍柑橘白桃梳打特飲$48,藍紫色既漸變效果好靚,有淡淡白桃味,唔係死甜!食物質素中規中矩,性價比ok, 但因為店舖對門係長開,夏天黎可能會比較熱,呢個天氣啱啱好!長沙灣福榮街 506-510號宋發客地下A1號舖
新沙洞澡堂·長沙灣韓式澡堂 Cafe

店舖裝修得好特別,用咗韓式澡堂為主題,

長沙灣福榮街 506-510號宋發客地下A1號舖

一個可以邊(偽)沖涼,邊食嘢嘅地方好忙 😂 🛁🚿#寵物友善餐廳 #petfriendly#打卡cafe初初知道呢間cafe開嘅時候,老實講,我個人唔係有太大興趣 😅 佢係以韓國澡堂為主題,就覺得... 沖涼點解會同嘢食有關聯?😂如果你叫我去打卡,我就未必考慮 🤔反而吸引我去嘅原因,真係因為佢d嘢食 😀見到新沙洞澡堂佢個人氣 tea set 賣相唔錯,連飲品都咁吸睛,有日就同老友去試下,睇下係咪只係打卡-able,定係真係咁有實力先 😊👯 2人新沙洞 high tea set 🍶 $338 / set套餐包括共2杯飲品,可選特飲:🍹 香檳葡萄梳打特飲🥤 雪嶽山Tea set 份量適中,甜點比例多d 😀細看每款都唔錯,都算係咁啊,至少唔係馬虎先👍💕由左至右介紹一下:上層:原味牛角酥窩夫、煙三文魚迷你酥皮撻、碎蛋沙律迷你酥皮撻 及 朱古力味馬卡龍下層:芒果奶凍、香蕉朱古力慕絲威化撻、士多啤梨慕絲撻 及 宇治抹茶紅豆撻先講鹹點:2種迷你酥皮撻味道可以,如果汁/醬多dd會更滋味 🙃整體感覺,甜點比較出色 😃🍰我個人係好怕食d甜到漏嘅甜品。呢度d甜品嘅甜度全部都適中,又唔會食到任何咩怪味嘅!食咗又
一個可以邊(偽)沖涼,邊食嘢嘅地方
好忙 😂 🛁🚿
#寵物友善餐廳 #petfriendly
#打卡cafe

如果你叫我去打卡,我就未必考慮 🤔
反而吸引我去嘅原因,真係因為佢d嘢食 😀

套餐包括共2杯飲品,可選特飲:
🍹 香檳葡萄梳打特飲
🥤 雪嶽山

Tea set 份量適中,甜點比例多d 😀
細看每款都唔錯,都算係咁啊,至少唔係馬虎先👍💕

由左至右介紹一下:

先講鹹點:
2種迷你酥皮撻味道可以,如果汁/醬多dd會更滋味 🙃
2人新沙洞 high tea set

整體感覺,甜點比較出色 😃🍰
我個人係好怕食d甜到漏嘅甜品。呢度d甜品嘅甜度全部都適中,又唔會食到任何咩怪味嘅!食咗又唔會口渴,放心!件件都好味!😋❤️

原味croffle,會配有2款醬料for點醬:
煉奶花生醬 及 Tiramisu 🍯
即係可以喺tea set度試到2款口味嘅croffle 咁解 🤩🥳
呢樣加分喎 😃

馬卡龍唔會好甜 💯
芒果奶凍好彈好滑 👍
3款甜撻個撻皮都好鬆化 👍👍
撻嘅餡料食得出新鮮,就算抹茶紅豆迷你撻咁細件都係俾原粒紅豆你!👍👍👍

飲品方面,揀咗特飲,不過不失,偏向打卡able 😊
不過我哋都飲得哂 😀👌

基本上我同個老友,食咗呢個tea set 已經有7分飽 😂
如果唔係想報復式咁食嘢呢,建議額外加多個小食share 就夠皮喇 😁

不過我地就餓咗十日八日,所以.... 繼續!🤣

🥓 炸韓國午餐肉條 $58
同你講!重點竟然反而唔係午餐肉條!
佢個蜜糖芥末醬 (似自家製?) 真係好正!😍
我哋食到想問下有冇薯條嗌可以繼續點嚟食 😂
呢個醬帶甜得嚟又好惹味 😋 會食唔停口 💕
午餐肉條炸得幾好,漿粉唔會多,又唔油 👍
要趁熱辣辣果陣食就至正 🤤
外層脆,咬落又香口 😍😋

🐖 泡菜豬肉拌飯 $86
泡菜豬肉拌飯

份量都幾多😮
豬肉醃得甜咗dd?但味道唔錯嘅,我又會不停咁夾嚟食喎!😆 要讚嘅係,佢d豚肉好大塊!夠大塊!🔥 仲唔係俾2,3塊咁少添!
覺得佢咁嘅價錢收我,值得俾佢👌
因為我喺其他餐廳見唔到有俾咁大塊嘅豚肉,多數都係俾豬肉碎咁樣 😒
呢度要加分!👍💯

🍵 宇治抹茶紅豆 Croffle $58
宇治抹茶紅豆Croffle

不錯!抹茶醬夠濃厚帶點回甘,紅豆係一粒粒大大粒同埋夠淋唔係硬嘅 👍 一啖咬落去,croffle 外面帶點脆,加埋抹茶紅豆又creamy又脆,口感好正啊 🥰😋

最後略講環境,場地有3個風格:
一入門口左邊會見到有個澡堂咁,會優先俾帶寵物嘅顧客用。
右邊為全白磁磚牆身,有3個花灑+鏡 (應該for你食完嘢沖個靚涼?😂 但可能要額外交水費都唔定,詳情請詢問下店員 🤣)
最入面就係好型格,全黑色主題,有洗版式燒酒樽打卡牆身,夜晚嚟食好有氣氛woo🥂🍻🥳

服務不錯,有禮貌,有耐性,仲會提議最佳打卡角度👍😊
會再訪,真係為咗佢嘅嘢食同服務 😄
2022-10-07
下午茶
泡菜豬肉拌飯
宇治抹茶紅豆Croffle
對於特色餐廳的印象,只是為打卡,食物反而是其次。想不到這間餐廳環境及食物都有驚喜。 餐廳主要分為黑白兩個空間,裝修有多處特別細節位。黑色的一邊以燒酒牆作佈景,陳列海量燒酒,給人豪邁非常型格的感覺。另一邊以白色瓷磚、藍色瓷磚澡池、花灑及鏡,打造澡堂感覺。另外,天花飾燈、餐盤等等,都頗有心思。 生菜豬肉包配自家製醬汁 烤過的五花腩切成薄片,肥瘦相間,層次分明而且肉質軟腍。連住豬皮食,咬落煙韌但不油膩。而且份量好大,配上生菜、生蒜片、辣椒、蘿蔔泡菜、韓國辣醬包住食,非常豐富。 韓式牛肉拌飯 滿滿的牛肉鋪滿整碗,肉量驚人。配菜有拌飯不可以少的大豆芽、 紫菜、泡菜 及菠菜。同拌飯醬混合在一起,令到個飯更香口,好好食。 韓式粉絲 韓式粉絲配搭紅椒、青椒、蘿蔔、洋蔥,用料新鮮而且麻油味香濃。加上韓國辣醬,食指大動。 韓式柚子炸雞 雞皮炸得非常香脆,肉質好嫩滑不乾,重點係啖啖肉。每塊雞都沾滿醬汁,非常開胃。 法式焦糖燉蛋 韓式牛角酥窩夫 用牛角包做成窩夫,牛角包本身酥香Q軟,面層用香滑的焦糖燉蛋,兩者可說是天作之合,令整個甜品層次更豐富。 焦糖鮮奶咖啡、泡沫咖啡 咖啡甘而不苦,拉花精美。涼涼的天氣飲

生菜豬肉包配自家製醬汁

韓式牛肉拌飯

韓式粉絲

韓式柚子炸雞

法式焦糖燉蛋 韓式牛角酥窩夫

焦糖鮮奶咖啡、泡沫咖啡

咖啡甘而不苦,拉花精美。涼涼的天氣飲上一杯,非常提神。
講到打卡餐廳應該無人唔識呢間係長沙灣嘅新沙洞澡堂,成餐廳每個位都可以打卡!一入去就已經有個浴池位😝不過如果要坐浴池位置就記住預先訂位! 牆邊都有花灑同鏡,真係同澡堂一樣,行入餐廳入面仲有一幅酒樽牆,都係打卡位~餐廳落單係以QR code好方便,先落咗個部隊鍋,嚟得韓國餐廳又點可以唔食!料都算幾多,上面仲有芝士,每啖都好濃芝士味~入面仲有串腸仔年糕都幾得意!見到人人都有叫炸韓國午餐肉條,用嚟影相都幾得意!午餐肉炸到比較乾身,外脆內軟,一改平時食唔午餐肉嘅口感!講到必食!就當然係辣炒年糕,入面唔止年糕咁簡單,仲有魚串同鵪鶉蛋,年糕醬帶辣,好有韓國風味!魚串掛滿醬汁好入味,年糕煙煙靭靭好夠味另一款比較有驚喜係麻辣芫荽炸雞,味道大愛!入口麻麻辣辣,再配香脆炸雞,外脆內嫩, 非常惹味~飲品款款都係打卡,外表已經好岩影相, 要咗香檳葡萄梳打特飲同藍柑橘白桃梳打,都可揀少甜,甜甜地飲完涼透心☺新沙洞澡堂🤎長沙灣福榮街506-510號榮發閣

新沙洞澡堂🤎
長沙灣福榮街506-510號榮發閣
2022-10-19 24 瀏覽
長沙灣最近新開了一間韓式餐廳「新沙洞澡堂」,以澡堂作主題,餐廳內設有多個拍照位,如藍磚小澡堂、花灑浴室牆身、及浴室圓鏡等。吃韓國菜少不了吃炸雞,蒜蓉醬油炸雞 (HKD88) 外層香脆肉質嫩滑,和西柚梳打特飲 (HKD48) 是絕配啊。炸韓國午餐肉條 (HKD58) 在韓國是大熱的下酒菜,直接用Spam 罐作為盛器,好邪惡。韓式牛肉部隊鍋 (HKD268) 味道不過不失。提拉米蘇韓式牛角酥窩夫 (HKD58) 及榛子朱古力香蕉韓式牛角酥窩夫 (HKD58) 兩款甜也是非常足料,牛角酥窩夫酥香鬆脆,味道非常不錯。- 香檳葡萄梳打特飲 (HKD48)- 雪嶽山 (HKD58)

- 香檳葡萄梳打特飲 (HKD48)
- 雪嶽山 (HKD58)

2022-10-18 40 瀏覽
新沙洞澡堂裝修得好有趣既韓國菜餐廳,一邊係澡堂一邊係燒酒場。呢間韓國菜餐廳menu 好多野食,除左有炸雞,部隊鍋,等傳統韓式食物仲有cafe 新名物 牛角包窩夫同tea set 食添。😆甜辣炸雞📋8/10-甜辣好惹味-炸皮脆,雞滑-唔會膩韓式牛肉拌飯📋8/10-配料同牛肉好足-夠熱🍱新沙洞招牌炸物拼盤📋7/10-細份份量都好多-脆炸紫菜粉絲卷好食-年糕腸串好食兩個人叫左三款食物食到好飽!其實佢仲有好多款炸雞,下次想試下。食物質素幾好,又可以打卡,同埋個氣氛幾舒服。🍻
新沙洞澡堂

📋7/10
-細份份量都好多
-脆炸紫菜粉絲卷好食
-年糕腸串好食

《📍新沙洞澡堂食評 by@ihungry.hk》以韓式澡堂為主題嘅Café,您又去過未🤔?位於長沙灣嘅新沙洞澡堂係一間以韓國流行嘅澡堂去設計,內設多個超特別嘅打卡點📸,仲提供多款甜品及韓式美食等,就好似去咗韓國澡堂一樣,滿足晒想去韓國而又冇得去嘅朋友仔😍!🔸『炸韓國午餐肉條 - $58』Café選用韓國人氣午餐肉品牌SPAM,並將午餐肉切成條狀去炸得金黃香脆,炸粉嘅厚度都啱啱好,外酥內軟,而咸香午餐肉再配埋酸酸甜甜嘅醬汁,配啤酒一流🍻!🔸『雪花芝士炸雞 半份- $88』炸雞勁脆可口,香而不膩,充滿肉汁,炸粉嘅厚度都啱啱好;而炸雞上亦灑滿香濃雪花芝士粉,甜甜又不失濃郁芝士味🧀,但小編覺得芝士粉嘅份量有點少,如果可以再多少少就會更加好🤓!🔸『韓式拌飯 - $68』韓式拌飯整體上就比較普通,飯嘅質地比較軟冧,烹飪嘅時間過長!而拌飯上嘅蔬菜又不是十分新鮮,同市面上嘅韓式拌飯感覺大同小異👀!🔸『雪嶽山 - $58』中意打卡嘅您,雪嶽山絕對係必點之一!雪嶽山以雪山為主題🗻,藍藍嘅波子汽水配埋鮮奶,形成雪嶽山嘅顏色,打卡一流!而味道感覺就好似一杯好淡嘅白牛(即係雲呢拿雪糕+雪碧),確實透心涼🆒,但係
《📍新沙洞澡堂食評 by@ihungry.hk》

🔸『炸韓國午餐肉條 - $58』

🔸『雪花芝士炸雞 半份- $88』

🔸『韓式拌飯 - $68』

🔸『雪嶽山 - $58』
中意打卡嘅您,雪嶽山絕對係必點之一!雪嶽山以雪山為主題🗻,藍藍嘅波子汽水配埋鮮奶,形成雪嶽山嘅顏色,打卡一流!而味道感覺就好似一杯好淡嘅白牛(即係雲呢拿雪糕+雪碧),確實透心涼🆒,但係味道真係太太太淡,要慢慢品嚐先知飲緊乜嘢!

🔸『Oreo味麻糬 - $58』
最令小編失望就係是次甜品!麻糬質地超級超級軟冧,完全無口感可言,加上麻糬溫度仲係暖暖地,入口係十分奇怪🤐!

💬誠實後記:雖然Café嘅裝潢及食物賣相都好特別,但食物質素就有少少普通,有進步空間💪!

🤪 iHungry肚餓指數:6.5/10分
呢間餐廳裝修幾有特色 以韓式澡堂為主題 周圍都有唔少打卡位 啱哂鍾意影相嘅人📸 坐低係用手機掃qr code落單 夠晒方便👏🏼✨新沙洞特色甜品套餐(💰$328)呢個Tea set有16件鹹甜點同2杯飲品上層👉🏼煙三文魚撻 蛋沙律撻 馬卡龍 牛角酥窩夫下層👉🏼抹茶紅豆撻 士多啤梨撻 朱古力香蕉撻 芒果奶凍側邊有2款醬(Tiramisu&奶醬多)食窩夫時可沾嚟食每款食物都各有特色 整體味道都幾好呀👏🏼飲品揀咗雪嶽山(+$10)🗻&藍柑橘白桃梳打特飲🍹兩款都幾靚 但我哋鍾意後者多啲 味道fresh啲😝✨麻辣勁爆芫茜炸雞(💰$88)呢個份量係半份嚟 共有6件炸雞🍗食落幾香脆雞肉幾嫩同juicy🤤而且夠麻辣 幾惹味🌶🌶✨韓式牛肉拌飯(💰$88)牛肉份量都幾多 配料仲有泡菜 菠菜 芽菜 紫菜+$6要多隻太陽蛋🍳加埋韓式辣醬一齊食 好豐富🤤另外 呢個係午市套餐會包一杯梳打特飲㗎🍹✨柚子蘿蔔(💰$20)每次食韓式炸雞🍗都覺得要配啲醃蘿蔔😌叫炸雞都會有一小碟 不過我哋鍾意食所以就叫咗一大碗🤣酸酸甜甜 幾開胃😙
呢間餐廳裝修幾有特色 以韓式澡堂為主題
周圍都有唔少打卡位 啱哂鍾意影相嘅人📸
坐低係用手機掃qr code落單 夠晒方便👏🏼

✨新沙洞特色甜品套餐(💰$328)
呢個Tea set有16件鹹甜點同2杯飲品
上層👉🏼煙三文魚撻 蛋沙律撻 馬卡龍 牛角酥窩夫
下層👉🏼抹茶紅豆撻 士多啤梨撻 朱古力香蕉撻 芒果奶凍
側邊有2款醬(Tiramisu&奶醬多)食窩夫時可沾嚟食
每款食物都各有特色 整體味道都幾好呀👏🏼
飲品揀咗雪嶽山(+$10)🗻&藍柑橘白桃梳打特飲🍹
兩款都幾靚 但我哋鍾意後者多啲 味道fresh啲😝

✨麻辣勁爆芫茜炸雞(💰$88)
呢個份量係半份嚟 共有6件炸雞🍗食落幾香脆
雞肉幾嫩同juicy🤤而且夠麻辣 幾惹味🌶🌶

✨韓式牛肉拌飯(💰$88)
牛肉份量都幾多 配料仲有泡菜 菠菜 芽菜 紫菜
+$6要多隻太陽蛋🍳加埋韓式辣醬一齊食 好豐富🤤
另外 呢個係午市套餐會包一杯梳打特飲㗎🍹

✨柚子蘿蔔(💰$20)
每次食韓式炸雞🍗都覺得要配啲醃蘿蔔😌
炸雞都會有一小碟 不過我哋鍾意食
所以就叫咗一大碗🤣酸酸甜甜 幾開胃😙

位於長沙灣的新沙洞澡堂餐廳裝修以韓式澡堂為主題,場內設有多個澡堂打卡位,除了花灑浴室擺設🚿、圓鏡🪞等,更可以在藍磚小浴場地用餐,非常有特色✨ 餐廳主打多款甜品和秘製炸雞,韓粉絕對不能錯過😋🥢🥘 韓式芝士牛肉部隊鍋部隊鍋以微辣的泡菜作湯底,配上韓國年糕、牛肉、泡麵、泡菜等食材,非常惹味😋而且份量十足,兩個人吃再加個甜品就剛剛好🙊🐓 蒜蓉醬油炸雞炸雞是5-6件無骨炸雞,即叫即炸,肉質鮮嫩🥰 雖然淋上醬油,但炸皮依然香脆,入口甘甜,非常開胃😙 🧇 士多啤梨牛乳忌廉牛角酥窩夫窩夫口感較煙靭,配上層層的醬汁和餡料,例如士多啤梨牛乳和忌廉,入口甜而不膩,口感層次更加豐富👏

🥘 韓式芝士牛肉部隊鍋

🐓 蒜蓉醬油炸雞

🧇 士多啤梨牛乳忌廉牛角酥窩夫
2022-10-15 50 瀏覽
次次去親啲靚靚Cafe都唔會對「食」有太大期望👻但呢間又真係幾令我意外~食物味道平均都高質✨反而環境比想像中細咗啲,唔太容易打卡🫢Tiramisu 牛角酥窩夫($58)🥐酥香鬆脆又帶有少少煙韌,加上浸滿咖啡酒嘅手指餅☕️係滿滿嘅幸福感💕魚糕年糕湯($98)魚糕口感Q彈~個湯飲落幾暖肚,亦唔會好重味精味♨️蒜蓉醬油炸雞($88)🍗外層炸得薄脆,雞肉又嫩又多汁,幾有驚喜!泡菜豬肉拌飯($88)味道正正常常,但份量十足🐖

泡菜豬肉拌飯($88)味道正正常常,但份量十足🐖
2022-10-15 28 瀏覽
新沙洞澡堂兩個人留空肚子特意為左呢間網紅韓國菜店難得黎到 當然要着得靚啲 化返個妝影相📸️做返三份一日港女先辣炒年糕韓式水冷麵韓式豬肉包菜套餐—生菜包豬肉—炸雞半份 (柚子味)—甜品窩夫🧇🍮(Tiramisu)—飲品:藍柑橘白桃梳打特飲       雪嶽山比想中好食都幾正完尤其水冷麵真係有許多大冰 ❄️浸住啲麵令到麵質地keep住彈口好清涼 清爽生菜包豬肉肉量都唔少 雖然比韓國食 肉啲厚度較為薄身有配上 青陽辣椒 大蒜🧄 包肉醬炸雞🍗叫左柚子味甜甜酸酸 都幾開胃辣炒年糕有魚糕、年糕 加韓式辣醬想像中大份年糕食落真唔少Tiramisu窩夫真好食openrice嘅人真係冇介紹錯好cream 咖啡味適中飲品反而正正常常不過不失打卡專用環境打卡一流黑白配搭清新小澡堂型格燒酒區都有
新沙洞澡堂

兩個人留空肚子
特意為左呢間網紅韓國菜店
難得黎到 當然要着得靚啲 化返個妝
影相📸️做返三份一日港女先

韓式水冷麵
韓式豬肉包菜套餐
—生菜包豬肉
炸雞半份 (柚子味)
甜品窩夫🧇🍮(Tiramisu)
—飲品:藍柑橘白桃梳打特飲

有配上 青陽辣椒 大蒜🧄 包肉醬

炸雞🍗叫左柚子味
甜甜酸酸 都幾開胃

辣炒年糕
有魚糕、年糕 加韓式辣醬
想像中大份

清新小澡堂
型格燒酒區
都有
2022-10-13 51 瀏覽
想嚟呢間打卡好耐la😍 以韓國澡堂為設計嘅Cafe好有特色❣️ 牆上有鏡和花灑作裝飾🚿 餐廳有多款韓國食物可選擇: 炸雞✧年糕✧部隊鍋✧燒酎… 先講個辣炒年糕☺️ 辣醬很入味 嚼勁十足 甜甜辣辣的♡ 令人吃不停口😛而韓國炸雞是必點的 外皮炸得鬆脆而且肉質嫩滑~ 蒜蓉豉油味很香口🧂還有SPAM原裝罐的炸午餐肉條🍗 配上個咖哩蜜糖醬汁 香口得嚟又惹味🍯 真的令人充滿驚喜👅 不得不提他們的生菜色豬肉🐷 有數樣醬料作調配: 醃製蘿蔔絲◦甜辣醬◦生蒜頭和青椒🫑 按照個人喜好作配搭👍🏻 用上肥瘦均勻的五花腩 豬皮彈性有膠質🥰 一整啖咬下去 口感超豐富😘 不用多加調味料也能吃到肉的油香和鮮味๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘飲品試了Mocktail🍹新沙洞槍手尾調帶點薑味 很解辣😆 而處女座莫希托很特別 飲落既清新又帶點薄荷味 涼涼的🥒 甜品是Tiramisù配上窩夫🧇 可品嚐到濃滑輕盈的咖啡酒味cream 在口中慢慢溶化🤤 大家一定要來這間澡堂Cafe打個卡啊.ᐟ‪‪.ᐟ💝

大家一定要來這間澡堂Cafe打個卡啊.ᐟ‪‪.ᐟ💝
第一次去食,試咗炸雞($88)同拌飯($98),好好味🥹佢嘅炸雞唔係一大舊粉狀,而且炸雞真係可以話係外脆內軟,好 juice😘第二次同朋友帶埋狗仔去,好好彩唔洗預訂都可以坐打卡位🤗今次就試下鮮牛肉部隊鍋($268),少少泡菜嘅辣幾惹味,朋友唔食辣都可以接受🤗好多料,份量十足好飽呀☺️牛肉下面有幾塊芝士🧀😍下次我要去試埋佢地嘅甜品🥰📍新沙洞澡堂 長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖🚇長沙灣站C2出口(步行約6分鐘);荔枝角站B1出口(步行約7分鐘)@sinsadong.bathhouse.hk #長沙灣美食 #foodiehk

下次我要去試埋佢地嘅甜品🥰

📍新沙洞澡堂