2009-09-13
常和工友說這兒的上海粗麵好吃,今日終於可以同佢一齊來試下﹗門口起多左一間什麼茶賣台式飲料,如我無記錯的話官塘好似是第二間了,銀都對面都開左一間,十蚊一杯大大杯,未試過不知味道如何﹗要了每次都吃的酸辣肥牛上海麵,而工友就叫了大辣的茄蛋上海麵﹗俾上次吃的大碗了不少,上次都不知搞咩麵得幾條又細碗,今次正常返味道亦好,上海麵依然彈牙粗身有咬口,配菜亦多,一試難忘﹗工友的茄蛋勁多,大辣對佢o黎講好似無咩感覺咁,只是間唔中抹抹鼻涕,我就連呢度既中辣都真係食唔到,實感慚愧﹗要說是這兒服務每況愈下,其實亦不關0的阿姐事,只是而家樓面得兩個阿姐應付成廿幾三十張枱,落得單黎0個頭又清潔唔到,送得麵黎0個面又嘈要加多碟菜,既然有錢賺何必cut咁多人手呢?見到有幾枱食客叫極都無人應,當然包括埋我啦,實感點點勞氣,不過又唔怪得佢地,只能怪在上位的不體恤下情,心照不宣了﹗