2021-09-27
成日話自己鍾意食辣,但係發現我原來冇乜post過🤔咁啱呢個weekend去咗呢間喺旺角嘅「捌壹壹」就等我happy share吓先💁🏻♀️⭕️ 必食冷鍋酸菜魚:非常足料!有超多嘅大大塊魚肉,肉質嫩滑同埋無骨,正❣️湯底亦夠晒味,又酸又香又辣🤤配料仲有酸菜、芽菜、金菇、水晶寬粉等,總之以$188呢個價錢佢算抵食。⭕️ 炸小饅頭:咁邪惡我點會唔叫嚟食😈饅頭炸到香脆鬆軟,配埋煉奶簡直無!得!輸!我每個饅頭都好似浸浴咁樣去點煉奶,每個都唔知點左幾多次,好彩呢度店員都好好咁幫我哋refill咗好多煉奶😍⭕️ 手撕雞涼麵:雖然淨係叫咗小辣,但係個汁都好夠香好夠麻,辣得好過癮😝涼麵用咗比較乾爽嘅幼麵,配埋雞絲、花生、蔥粒同芫荽一齊食,又辣又惹味👍🏻⭕️ 紅糖桂花冰粉:冰粉晶凝通透,口感滑溜,清甜帶淡淡桂花香,食完啲辣野食呢個好舒服😌下次同多啲人再嚟試多啲嘢先得,我對佢嘅特色香鍋都好有興趣😝
⭕️ 必食冷鍋酸菜魚:
⭕️ 炸小饅頭:
⭕️ 手撕雞涼麵:
⭕️ 紅糖桂花冰粉:
下次同多啲人再嚟試多啲嘢先得,我對佢嘅特色香鍋都好有興趣😝