下巴仔評分(5星為最高)味道:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟抵食:🌟🌟🌟🌟🌟重點推介🤤👍🏻 必食冷鍋酸菜魚(BB辣)初初見到冷鍋有啲卻步 但後來發現冷鍋只係解唔滾住食 原來都係熱辣辣既😉 食酸菜魚第一步當然係飲啖湯先 酸、辣、麻既感覺直衝喉嚨 好爽‼️魚片份量好多兼且非常嫩滑🐟再加埋索晒湯寬粉 一試愛上❤️👍🏻 尖椒皮蛋(BB辣)用既係黃金皮蛋 仲有流心效果✅配合重蒜、重麻既辣油同尖椒 即刻叫碗白飯送送佢先🍚👍🏻 杞子菊花蜜(凍)非常潤喉既一款飲品 而且大大杯 食再辣啲都唔怕啦🌶🌶注意事項⚠️- 酸菜魚既辣度可自行選擇 亦有唔辣❤️- 建議先享用魚片或先舀起才加場打邊爐🍲以保持肉質嫩滑 但亦要小心或有魚骨
下巴仔評分(5星為最高)
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟
抵食:🌟🌟🌟🌟🌟

重點推介🤤
👍🏻 必食冷鍋酸菜魚(BB辣)
👍🏻 尖椒皮蛋(BB辣)
👍🏻 杞子菊花蜜(凍)
非常潤喉既一款飲品 而且大大杯 食再辣啲都唔怕啦🌶🌶

注意事項⚠️
- 酸菜魚既辣度可自行選擇 亦有唔辣❤️
2022-02-25 26 瀏覽
天氣凍食個熱辣辣嘅酸菜魚就啱曬🤩捌壹壹有多款選擇 除左酸菜魚🐟有重慶雞煲🐓 烤魚🐟 水煮魚等🤪🤪🐽 必食冷鍋酸菜魚🍲 ($208)小辣🌶湯底超濃郁 辣得過癮好惹味🤤 勁足料嘅酸菜魚😻😻除左份量十足滑溜溜魚肉之外🐟✨有煙韌寬粉 芽菜 酸菜 金菇🍄另外可以隨個人喜好加材料😎🥢 嫩牛肉🐮 ($78)牛肉愛好者必試🥰好嫩滑 配搭酸菜湯底巧惹味😼🐽 酸辣土豆絲🥔 ($75)薯仔fans嘅我梗係要試依個小食🥳爽脆薯仔絲酸酸辣辣 正🥳🐽 柑橘青檸雪碧🍊 ($32)
天氣凍食個熱辣辣嘅酸菜魚就啱曬🤩
捌壹壹有多款選擇 除左酸菜魚🐟
有重慶雞煲🐓 烤魚🐟 水煮魚等🤪🤪

🐽 必食冷鍋酸菜魚🍲 ($208)
小辣🌶
湯底超濃郁 辣得過癮好惹味🤤
勁足料嘅酸菜魚😻😻
除左份量十足滑溜溜魚肉之外🐟✨
有煙韌寬粉 芽菜 酸菜 金菇🍄
另外可以隨個人喜好加材料😎

🥢 嫩牛肉🐮 ($78)
牛肉愛好者必試🥰
好嫩滑 配搭酸菜湯底巧惹味😼

🐽 酸辣土豆絲🥔 ($75)
薯仔fans嘅我梗係要試依個小食🥳
爽脆薯仔絲酸酸辣辣 正🥳

🐽 柑橘青檸雪碧🍊 ($32)
2022-02-25 1829 瀏覽
好耐無食過辣同酸菜魚了難得約到朋友返工前食個Lunch當然唔會錯過啦!口水雞 (小辣) -26🌝🌝🌝/5跟餐價嚟講有咁嘅Size都算幾唔錯而且兩個人食就啱啱好唔會太大碟之餘又可以叫多幾款嘢食😋朋友唔太食辣,所以叫咗小辣但都幾辣👍🏼唔錯雞件滑,唔會鞋口最鍾意佢多芫荽蔥😍香油海蜇 -26呢個都係跟餐價嚟都幾抵,又大大碟海蜇好爽口,食多幾條都唔會膩炸小饅頭 -48必食之選真係幾飽都要食晒佢先😋外脆內軟炸起熱辣辣點多多嘅煉奶真係好好味!必食酸菜魚 -75十級鹹🥺🥺魚係滑嘅入面嘅寬粉都煙韌好食但個湯真係搞唔掂好鹹,有待改善蔥爆牛肉 -65幾惹味牛肉都幾淋勁多蔥😂重口味或者鍾意食蔥嘅朋友應該會幾開心不過我就麻麻哋了🤣黃金芝士豆腐 -9呢個係餐度加配同我想像中嘅有啲岀入原來係就咁將粒丸炸熟佢個人就覺得唔太特別炸三鮮水餃 -9同樣都係跟午餐加配嘅小食反而呢個有啲驚喜炸到好香脆粒水餃又漲卜卜入面都幾Juicy唔會好乾杞子菊花蜜 -7跟餐價加下火嘅感覺食完啲都幾濃味嘅嘢飲番啖感覺都幾清新😂😂
好耐無食過辣同酸菜魚了
難得約到朋友返工前食個Lunch
當然唔會錯過啦!

口水雞 (小辣) -26
🌝🌝🌝/5
跟餐價嚟講
有咁嘅Size都算幾唔錯
而且兩個人食就啱啱好
唔會太大碟之餘又可以叫多幾款嘢食😋
朋友唔太食辣,所以叫咗小辣
但都幾辣👍🏼唔錯
雞件滑,唔會鞋口
最鍾意佢多芫荽蔥😍

香油海蜇 -26
呢個都係跟餐價嚟
都幾抵,又大大碟
海蜇好爽口,食多幾條都唔會膩

炸小饅頭 -48
必食之選
真係幾飽都要食晒佢先😋
外脆內軟
炸起熱辣辣
點多多嘅煉奶真係好好味!

必食酸菜魚 -75

食完啲都幾濃味嘅嘢飲番啖感覺都幾清新😂😂
2022-02-15
  • 炸小饅頭
  • 香油海蜇
呢間酸菜魚喺旺角open rice嘅排名都幾高,天氣凍凍地就好想食啲辣野,見到呢間舖頭中午都好full,就入咗去試一試!🌶必食冷鍋酸菜魚 正常size Regular 小辣 $208 (10/10)冷鍋嘅酸菜魚唔係代表凍,係辣辣嘅,只係唔使滾住食,份量好多,有魚肉片,酸菜,芽菜,寬粉,萵筍,辣椒花椒芝麻。魚肉有好多片,超級嫩滑,好有魚味,小辣都唔算好辣,食到辣味但唔會太刺激,唔會流汗或者飲水。配菜都好多,寬粉煙煙韌韌,好吸汁,好好食,酸菜芽菜都好爽口,估唔到仲有萵筍,真心呢個酸菜魚係香港嚟講都好好食,味道正宗,足料又大份,三個女仔share都夠食!🌶回鍋肉 小辣 $88 (10/10)回鍋肉好有驚喜,肉嘅份量真係好多🤤🤤夾開全部都係肉!唔會太辣,炒得好香口,好有鑊氣,回鍋肉一啲都唔肥膩,豬肉切得好薄好香,配料有辣椒,葱,韭菜,洋蔥,夾埋豬肉一齊食真係好正!個人覺得送飯食飯一流呀,可以食到兩碗飯😆🌶麻辣牛展 小辣 $68 (8/10)涼菜來講份量都OK,下面有青瓜絲薦底,有花生蔥花,一啲都唔辣,牛展口感比較口實一啲,堅硬少少🤏🏻都唔錯嘅,可能係太凍,雪凍比較硬啲,不過覺得小炒,酸菜魚好食

🌶回鍋肉 小辣 $88 (10/10)

🌶麻辣牛展 小辣 $68 (8/10)
涼菜來講份量都OK,下面有青瓜絲薦底,有花生蔥花,一啲都唔辣,牛展口感比較口實一啲,堅硬少少🤏🏻都唔錯嘅,可能係太凍,雪凍比較硬啲,不過覺得小炒,酸菜魚好食太多啦!

推薦指數: 10/10
真心超級推薦呢間酸菜魚,唔貴足料又抵食,真心好食,小炒好香口好有鑊氣,夜晚經過見到好多人排隊,見到OpenRice有得訂位,下次嚟食都會訂位,想食辣嘅話真係好推薦呢間,唔食辣嘅朋友都可以嚟食,因為可以揀唔辣嘅😆

2022-02-21 19 瀏覽
一直想食酸菜魚好耐,終於搵到機會拉埋朋友一齊去。適逢宜家冇堂食,第一次食酸菜魚做lunch,下午啲位去到都坐無虛席!------------------------------🐟◖必食冷鍋酸菜魚(細)◗ $208雖然叫冷鍋,但唔係凍嘅,喺廚房煮完直接上枱,冇得打邊爐。魚片滑溜完全無骨,跟煲有酸菜、芽菜、寬粉,足料入味,2個人都飽飽地。辣度有BB辣到大辣可以揀,唔食得辣嘅人可以叫BB辣試下。夠曬麻,唔係太辣,好正!🍞◖炸小饅頭(6個)◗ $48叫小饅頭,但其實係正常size,一啲都唔少。炸得啱啱好,金黃酥脆,外脆內軟,點煉奶食甜甜地咁好味!酸菜魚未上佢先上,可以當係前菜頂下肚。🍮◖黑糖糍粑(細)◗ $35有啲黃豆粉灑喺面,再點埋伴碟嘅黑糖醬,又香又唔會太甜,有咬口好Q彈。🍹◖柑橘青檸梳打◗ $35柑橘青檸同梳打水分開上,飲落似鹹檸七。Encore指數:8/10------------------------------好鍾意食川菜,好惹味,真係會食到停唔到口。除咗有酸菜魚,仲有火鍋魚同麻辣雞煲可以揀,仲可以食埋打邊爐,嗌埋杯嘢飲啱啱好!

🐟◖必食冷鍋酸菜魚(細)◗ $208

🍞◖炸小饅頭(6個)◗ $48

🍮◖黑糖糍粑(細)◗ $35

🍹◖柑橘青檸梳打◗ $35
柑橘青檸同梳打水分開上,飲落似鹹檸七。

Encore指數:8/10
呢幾日香港凍到哇幾聲🥶即刻諗翻起早排食過好好食嘅酸菜魚唔記得同大家分享🤗好懷念啊!好想疫情快啲好返啲之後再去😗。🐟必食冷鍋酸菜魚佢用左鱧魚片(即係俗稱嘅生魚)整佢呢一味冷鍋酸菜魚,我同大家講,呢一度酸菜魚絕對會令大家有驚喜😌無誇張,如果你係酸菜魚愛好者一定要試一次!包你同我講多謝😚味道好,配料有芽菜、寬粉、萵筍、酸菜等都幾足料㗎😍最緊要係魚嘅嫩滑程度會令你大吃一驚!。🫁夫妻肺片 材料正,調味正,好評👍🏻。🥚尖椒皮蛋極度惹味嘅醬汁,中間仲有啲好有口感嘅秘製材料,整件事好match!。🥢黑糖糍粑略嫌失望嘅一道菜,失望嘅地方係對比起其他菜稍為普通,味道其實尚可,只係如果我再去到會試其他嘢🥸。🫐藍莓沙冰酸酸maymay,唔凍嘅時候就好好味😎。總評: 一間性價比好高嘅餐廳!酸菜魚絕對超出期望之上,去到食佢呢一個招牌真係可以試出呢個價位既酸菜魚嘅天花板😜酸菜魚愛好者記得去試啦。

🐟必食冷鍋酸菜魚

🫁夫妻肺片
材料正,調味正,好評👍🏻

🥚尖椒皮蛋

🥢黑糖糍粑

🫐藍莓沙冰
酸酸maymay,唔凍嘅時候就好好味😎

總評:
尖椒皮蛋
尖椒皮蛋
黑糖糍粑
兵仔同娘娘們不嬲都好鐘意食川菜,呢間811已經係第二次encore真係色香味俱全,cp值又高!嗌咗一份辣子雞,好大碟份量好多,啲雞丁炸得好脆,外脆內軟!辣味都好夠愈食愈正,送飯一流另外仲有半份嗌,2個人去嗌半份就夠~水煮肥牛都做得好出色,好多肥牛同配料,可以一路煲住食,啲麻辣愈煲愈出味佢個湯底唔會太油,又唔會太鹹,做得啱啱好。我地都叫咗必選的冷鍋酸菜魚,除咗有大量魚外,佢都有好多配料,例如酸菜、金菇及芽菜等,最驚喜佢有好多薯粉同酸菜湯好夾,愈食愈開胃。另外啲魚煮得好滑好淋,又唔腥,唔食魚嘅朋友都食到最後叫咗個黑糖糍粑,呢個都係必叫的,佢好快賣哂啲糍粑煎到外脆內軟,好軟糯煙靭,配埋啲黃豆粉同黑糖汁真係好好食
真係色香味俱全,cp值又高!

愈食愈正,送飯一流
另外仲有半份嗌,2個人去嗌半份就夠~

佢個湯底唔會太油,又唔會太鹹,做得啱啱好。

最後叫咗個黑糖糍粑,呢個都係必叫的,佢好快賣哂
辣子雞
水煮牛
辣子雞
  • 必食冷鍋酸菜魚
🤣近排凍冰冰,成日都想食啲熱辣辣嘅嘢,最近開始愛上咗食酸菜魚,今次俾我發現到呢間係旺角嘅酸菜魚店,份量都好多,環境整潔舒服,性價比幾高!😙 當日星期六午市去到都幾多人去食,咁啱仲撞到個朋友,原來佢都係呢間店嘅捧場客~🤣1. 🐟冷鍋酸菜魚🥘-標準($208)嚟到呢度點可以錯過佢哋嘅酸菜魚呢~😋 原來冷鍋嘅意思係食材上枱時已經熟左,無需再加熱就可以直接食用,而唔係凍嘅😂😂 分量足夠2-3人食,叫左小辣,唔會好辣🌶 唔食得辣嘅朋友仲可以㨂走辣添~魚的份量好多,而且好嫩滑又無魚骨,配料仲有芽菜、酸菜、寬粉、金菇、窩筍、辣椒🌶️、花椒等等,全部都好足料!🥰湯底唔太油膩, 飲落酸酸辣辣,再加咗花椒令辣味唔會好單調,幾夠酸但又唔會刺喉~😋2. 🐮夫妻肺片 ($65)辣度揀左中辣,有牛𦟌、厚切牛脷、爽口金錢肚🐮,加上麻辣醬汁,夠晒麻香惹味!😎3. 🐷麻辣脆耳 ($58) 辣度都係揀左中辣,麻得嚟又幾香辣,會愈食愈辣😂😂 好惹味! 豬耳都好爽口,仲有啲骨膠原嘅感覺!😛4. 紅糖桂花冰粉 ($25)口感好似寒天/蒟蒻咁,上面灑上桂花和紅莓乾,糖水底係用紅糖水整成,食落好香桂花味,非常清甜!😍 甜度剛剛好,食

1. 🐟冷鍋酸菜魚🥘-標準($208)

冷鍋酸菜魚

2. 🐮夫妻肺片 ($65)

夫妻肺片

3. 🐷麻辣脆耳 ($58)

麻辣脆耳

4. 紅糖桂花冰粉 ($25)

口感好似寒天/蒟蒻咁,上面灑上桂花和紅莓乾,糖水底係用紅糖水整成,食落好香桂花味,非常清甜!😍 甜度剛剛好,食完透心涼又解辣!😜
紅糖桂花冰粉

2022-01-22
2 分鐘 (堂食)
紅糖桂花冰粉
2022-02-15 109 瀏覽
旺角站📍捌壹壹-一個星期唔食酸菜魚唔心息嘅酸菜魚小姐又出動🐟二訪呢間店鋪,一貫嘅水準👍🏻必食冷鍋酸菜魚($208)叫左個餐廳推介嘅正常size酸菜魚,今次要左中辣,另外加$10要多碗白飯黎送湯汁🌶😎賣相唔錯,一開始以為份量唔算多,但原來都幾多下😹魚片嫩滑彈牙,無骨啖啖肉,配菜有萵筍、芽菜、金菇同寬粉,份量極多,寬粉直程夾到一碗飯嘅份量出黎!女朋友中意食酸菜,食食下唔小心食到泡椒,辣到飛起🔥🤣中辣黎講今次恰到好處,夠辣亦夠酸,暫時係辣度最滿意嘅一次😹酸辣土豆絲($75)雖然呢道菜成本唔高,自己係屋企都整到(不過女朋友就係整唔到😹),出面食個鍋氣同爽脆程度真係差好遠!土豆絲夠幼細爽脆,香濃嘅醋味同辣味,送飯一流!炸三鮮餃($34)餃子炸得香脆,餡料充滿肉汁,配埋甜酸醬好惹味,我一次食左4舊🥟😋女朋友得2舊🤪黑糖糍粑($35)要左個細size,兩個人食岩岩好!外脆內軟,軟糯有嚼勁,配埋黃豆粉同黑糖醬,停不了口~環境方面,餐廳比較昏暗,食酸菜魚都要有mood😹卡位坐等舒服。午市都全場爆滿!仲有人等位,果然有原因😎
旺角站📍捌壹壹

必食冷鍋酸菜魚($208)

酸辣土豆絲($75)

炸三鮮餃($34)

黑糖糍粑($35)

酸辣土豆絲
炸三鮮餃
酸辣土豆絲
炸三鮮餃
2022-02-13 29 瀏覽
疫情嚴峻唔敢出街食不過唔緊要仲可以叫外賣好耐無食酸菜魚啦🤩外賣酸菜魚返屋企食都幾好係屋企食就想食幾耐都得嚕🐟 冷鍋酸菜魚(例)屋企人唔食得辣既關係所以叫左走辣但酸菜魚既湯都一樣好香好夠味唔知係咪因為放左幾條辣椒係面都食到有少少辣椒既香味🌶仲有少少花椒籽食到麻既味道幾過癮鍋裡面除左魚仲有芽菜、金菇、萵荀同水晶寬粉魚既肉質嫩滑可口唔會腥😋水晶寬粉晶瑩滑溜從來都係酸菜魚既perfect match👍🏻🧈 凍豆腐另外叫左凍豆腐加入鍋裡面一齊食凍豆腐索哂酸菜魚既湯好正🐮 手切肥牛 (大)食完酸菜魚一定會用個湯打邊爐所以就叫埋手切肥牛但可惜呢個肥牛對於我黎講略嫌騷味比較重了😖🌼 紅糖桂花冰粉食完好味既酸菜魚點少得甜品😍滑滑既冰粉好香桂花味而且唔會太甜岩岩好夾埋鋪係面既小紅莓乾一齊食感覺仲好解膩👍🏻🍡 黑糖糍粑 (大)我本身好中意食麻糬類既野糍粑就好似炸左既麻糬再沾滿黃豆粉食落口感煙煙韌韌🥰加埋黑糖漿甜甜的更好味
疫情嚴峻唔敢出街食
不過唔緊要仲可以叫外賣
好耐無食酸菜魚啦🤩
外賣酸菜魚返屋企食都幾好
係屋企食就想食幾耐都得嚕

🐟 冷鍋酸菜魚(例)
屋企人唔食得辣既關係所以叫左走辣
但酸菜魚既湯都一樣好香好夠味
唔知係咪因為放左幾條辣椒係面
都食到有少少辣椒既香味🌶
仲有少少花椒籽食到麻既味道幾過癮
鍋裡面除左魚仲有芽菜、金菇、萵荀同水晶寬粉
魚既肉質嫩滑可口唔會腥😋
水晶寬粉晶瑩滑溜
從來都係酸菜魚既perfect match👍🏻

🧈 凍豆腐
另外叫左凍豆腐加入鍋裡面一齊食
凍豆腐索哂酸菜魚既湯好正

🐮 手切肥牛 (大)
食完酸菜魚一定會用個湯打邊爐
所以就叫埋手切肥牛
但可惜呢個肥牛對於我黎講略嫌騷味比較重了😖

🌼 紅糖桂花冰粉
食完好味既酸菜魚點少得甜品😍
滑滑既冰粉好香桂花味而且唔會太甜岩岩好
夾埋鋪係面既小紅莓乾一齊食感覺仲好解膩👍🏻

🍡 黑糖糍粑 (大)
我本身好中意食麻糬類既野
糍粑就好似炸左既麻糬再沾滿黃豆粉
食落口感煙煙韌韌🥰
加埋黑糖漿甜甜的更好味
外賣自取
2022-02-12 24 瀏覽
捌壹壹🍲好味酸菜魚🌟呢排咁凍就想打邊爐或者食鍋物🍲但疫情關係加上夜晚又無得出去食,外賣自取都係一個好嘅選擇🌟今次黎開旺角,試咗呢間酸菜魚,再叫左兩個小菜,肥腸同回鍋肉,同埋糍粑同冰粉呢兩款甜品,好味😋🍲必食冷鍋酸菜魚 regular $210酸菜魚份量都幾多下,足夠兩至三個人食,魚肉無骨又滑,湯底酸味同辣度配得岩岩好,又唔會好咸,邊飲湯邊食魚,好味😋內裏仲有唔同配料寬粉、金菇等等🥓乾煸肥腸 $110肥腸唔肥又唔膩,又脆又香口🌟🥘回鍋肉 $89薄薄既五花肉夠獲氣得黎又好入味,啲汁撈飯一流🌟🍮紅糖桂花冰粉 $26冰粉唔多餐廳食到,好滑,又唔會好甜🥧黑糖糍粑(細)$36糍粑炸到外脆內軟,煙煙韌韌,點埋黑糖醬,好味😋
捌壹壹🍲好味酸菜魚🌟

🍲必食冷鍋酸菜魚 regular $210

🥓乾煸肥腸 $110
肥腸唔肥又唔膩,又脆又香口🌟

🥘回鍋肉 $89
薄薄既五花肉夠獲氣得黎又好入味,啲汁撈飯一流🌟

🍮紅糖桂花冰粉 $26
冰粉唔多餐廳食到,好滑,又唔會好甜

🥧黑糖糍粑(細)$36
糍粑炸到外脆內軟,煙煙韌韌,點埋黑糖醬,好味😋

外賣自取
2022-02-12 11 瀏覽
≡≡≡≡≡≡ 🥘 主食🥘 ≡≡≡≡≡≡➪ 必食冷鍋酸菜魚🥘🐟$208二人食,好夠,好味魚肉滑😋酸味辣味好夠而且味道平衡,鍋中加入大量芽菜、少少金菇、仲有水晶寬粉真係最佳配搭呀😻😻我地額外加左一份水晶寬粉、凍豆腐、娃娃菜。呢啲配料會索汁,配呢啲係最夾最正架!!😻≡≡≡🥧追加配菜參考🥧≡≡≡➪ 水晶寬粉$42 本身酸菜魚嘅鍋都有水晶寬粉,但太鐘意食,唔夠喉,點多份😹😹😹➪ 凍豆腐$38 👏索湯汁➪娃娃菜 $38 👏索湯汁≡≡≡≡≡ 🥧追加小食🥧≡≡≡≡≡➪ 黑糖糍粑(大)$45係我每次食酸菜魚必點!重頭戲之一😂點知失望左🙍竟然唔夠煙韌😔😔外皮唔夠脆~≡≡≡≡≡🍹𝐷𝑟𝑖𝑛𝑘𝑠🍹 ≡≡≡≡≡➪ 蜂蜜生薑茶$26啲配菜好多,食極都有😹我地叫小辣湯底,經過一段時間蒸發了湯底水份,愈食愈辣🥵🥵忍唔住叫左杯蜂蜜生薑茶~ 杯底沉澱了很多生薑,已切成條狀~真係好夠薑呀🥰與蜂蜜混和,幾滋潤~≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡埋單+10%服務費,每人$220~食到好飽好滿足😍🤩祝繼續咁好生意,快啲擴張啦😂(店鋪的座位好少,星期六、日去,食lunch 大概3pm先唔洗排隊)▼・ᴥ・▼
≡≡≡≡≡≡ 🥘 主食🥘 ≡≡≡≡≡≡

➪ 黑糖糍粑(大)$45

≡≡≡≡≡🍹𝐷𝑟𝑖𝑛𝑘𝑠🍹 ≡≡≡≡≡
➪ 蜂蜜生薑茶$26

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
埋單+10%服務費,每人$220~

▼・ᴥ・▼
2022-02-11 18 瀏覽
本身好鍾意食酸菜魚 🐟之前見到有人介紹呢間餐廳已經覺得好吸引呀❤️呢排天氣凍返 好想食返啲暖笠笠嘅嘢 食酸菜魚就啱晒啦🥰 ✨必食推介-冷鍋酸菜魚 🐟$208酸菜魚份量好多 唔好以為冷鍋係冷只係廚師將魚煮到最嫩滑果陣入鍋 唔需要再加熱食上枱係熱辣辣 而且完全無骨食落魚肉嫩滑鮮甜 無雪味 寬粉好掛湯 口感煙靭又惹味配菜🥬仲有酸菜 芽菜 金菇同萵筍真係好足料😍仲有辣度選擇🌶唔食得好辣嘅朋友可以好似我咁揀bb辣🌶酸辣土豆絲🥔$75唔知有無人同我一樣鐘意食土豆絲呢?我覺得係川菜必食之一😍土豆絲口感爽脆 酸辣適中 好開胃 ✨甜品推介-黑糖糍粑(細) $35糯米做成嘅糍粑炸到外脆內軟 面層加上黃豆粉口感煙煙韌韌 重可以按自己喜好加上黑糖醬正❤️荔枝沙冰 $42荔枝味香濃 唔會太甜 解渴又解辣

呢排天氣凍返 好想食返啲暖笠笠嘅嘢 食酸菜魚就啱晒啦🥰

真係好足料😍
仲有辣度選擇🌶唔食得好辣嘅朋友
可以好似我咁揀bb辣🌶

酸辣土豆絲🥔$75
唔知有無人同我一樣鐘意食土豆絲呢?
我覺得係川菜必食之一😍

正❤️

荔枝沙冰 $42
荔枝味香濃 唔會太甜 解渴又解辣
  • 必食冷鍋酸菜魚
呢間酸菜魚之前已經係ig有留意到,朋友見到我早排天氣凍成日食酸菜魚,叫我一定要試下食捌壹壹🤩 係佢極力推介下,今次終於嚟旺角食~必食冷鍋酸菜魚 ($208)一上個時嚇親,呢個價錢魚件真心好多😳雖然係叫冷鍋其實係熱嘅~除咗主角魚之外,配料有大量酸菜、萵筍、金菇、芽菜,仲有火鍋寬粉😍 魚肉煮得好淋,而且已經去骨,幾方便食,而且畀腩位都算肥美🤤湯底比起市面其他酸菜魚唔會太油膩,飲落係有魚香,再有花椒令辣味唔會好單調,都夠酸,但唔會唔會勁刺喉,唔食辣嘅朋友表示BB辣都可以接受👏🏻如果想食辣啲都有其他辣度揀🔥我哋仲額外加多一份寬粉 ($42),索晒啲湯一流😆同朋友仲嗌咗杯somersby crush ($35)🍻凍嘢飲襯邊爐就啱晒解辣🤙🏻另外再嗌咗一份小食黃金芝士豆腐 ($58) 以小食份量嚟講都算多,豆腐質地係偏結實,食落有啲似打邊爐嘅芝士魚糕🤣加埋泰式辣醬都幾惹味❤️‍🔥總括嚟講呢個酸菜魚真心好足料又好食😍而且呢到餐廳環境幾闊落,坐得夠晒舒服😌同三五知己係到打邊爐都幾正🍲

Somersby  crush
黃金芝士豆腐

Somersby  crush
2022-02-09 20 瀏覽
🔺 捌壹壹 (旺角)🔻必食冷鍋酸菜魚 ($208)近排唔食得辣,所以叫阻走辣,酸菜魚湯底好清唔油,夠酸之餘都有dd 辣去調一調味,但都接受到既~另外魚塊完全冇骨可以安心食,而且份量都幾多~🔻麻辣海蜇($45)老公揀阻小辣,小辣都幾辣下,但個汁係酸酸辣辣所以都幾開胃,而且海蜇夠爽脆,份量都ok~🔻紅糖桂花冰粉($25)佢係一大舊寒天啫喱咁,冇切到一條條粉狀既,面頭有紅莓桂花碎,底下有紅糖,成個甜品唔會好甜,食完辣野解到辣又涼浸浸唔錯~🔻熱杞子菊花蜜($19)有清新菊花香,偏甜阻少少但都ok 既,都幾好飲。🔻凍柑橘青檸蜜($26)飲落酸酸甜甜好開胃解渴,食完辣野飲岩晒~總結:食物方面推介酸菜魚真係冇骨,湯底又唔差。服務方面店員有禮,另外環境方面個場都幾大,座位唔迫仲好闊落都坐得幾舒服~
🔺 捌壹壹 (旺角)

🔻必食冷鍋酸菜魚 ($208)

🔻麻辣海蜇($45)

🔻紅糖桂花冰粉($25)

🔻熱杞子菊花蜜($19)
有清新菊花香,偏甜阻少少但都ok 既,都幾好飲。

🔻凍柑橘青檸蜜($26)
飲落酸酸甜甜好開胃解渴,食完辣野飲岩晒~