2021-02-26 592 瀏覽
我預先係1-2星期前係IG到booking, (後尾聽朋友講,佢哋試過Walk in,但因為冇預約到而當日又滿座咗所以冇得入),所以大家都係網上預約定好啲。Booking既時候已經要選擇自己想係邊一層到食,有front door, 1/F, 3/F, Rooftop。2樓就係用嚟買衫嘅~朋友話想喺戶外所以就揀咗Rooftop (13:00)😂真係會後悔到不了不了,陽光太猛,又熱又曬用餐時間90分鐘,食得黎得返少少時間影相📸️最終同朋友傾吓計食嘢,只係第一張合照🥲宮崎南蠻炸雞·弁當 ($88)x2 飯糰有兩個,分別一個係紫菜口味,一個係三文魚口味,之後就有炸雞,青瓜同半隻蛋。食物味道黎講唔算難食,但唔會足以吸引你返轉頭。買單嘅時候,甚至聽到隔離枱嘅女孩同店員反映飯團嘅飯過硬,就好似隔夜飯,而炸雞嘅質素亦都係參差。整體而言呢一間就係打卡嘅Cafe,餐具、擺設都好適合打卡。拾伍地址:中環鴨巴甸街15號地舖電話:66073493 (whatsapp)營業時間:星期一至六11:30 - 22:00星期日及公眾假期11:30 - 20:00
Booking既時候已經要選擇自己想係邊一層到食,
朋友話想喺戶外所以就揀咗Rooftop (13:00)
😂真係會後悔到不了不了,陽光太猛,又熱又曬
用餐時間90分鐘,食得黎得返少少時間影相📸️
最終同朋友傾吓計食嘢,只係第一張合照🥲

宮崎南蠻炸雞·弁當 ($88)x2

整體而言呢一間就係打卡嘅Cafe,餐具、擺設都好適合打卡。

拾伍
地址:中環鴨巴甸街15號地舖
電話:66073493 (whatsapp)
營業時間:星期一至六11:30 - 22:00
星期日及公眾假期11:30 - 20:00
2021-02-21
2021-02-23 122 瀏覽
想嚟食好耐,不過好似好full ,反正要清假,weekday walk in 嚟,人唔多👍,不過waitress 話有啲檯有人book咗,咁安排咗喺地下嘅coner 位。lunch 有幾款,burger 已賣晒,我要咗個炸雞便當,加18蚊有飲品但唔包milk coffee. 我要個綠茶,綠茶先到,都幾細杯嘅,便當用日式餐巾包好,用飯盒入住,有兩個飯糰,少少青瓜,少少芽菜,半隻蛋,沙律菜同有沙律醬嘅炸雞,芽菜有少少辣嘅,飯糰中間有熟嘅三文魚,整體一般,88蚊加18蚊飲品再加10%嚟講性價比偏低🤨。想嚟嘅原因係因為有好多靚打咭位,嚟到的確係有用心設計同裝修嘅,不過空間太細,樓梯又窄又長,行嘅時候仲有啲危樓發出嘅聲音(本人體重唔過100磅,絕對無超重嘅),感覺唔太安全😅。payment 收credit card 嘅,不過唔收銀聯要注意啊~

2021-02-23
2021-02-21 79 瀏覽
認真講句, 啲食物質素有待改善。叫咗個炸雞便當,佢有兩舊飯團,啲飯好似隔夜飯咁硬,啲味道好奇怪,加上啲炸雞皮,好厚,好硬,連我隻牙都咬唔開一點嘅時候花茶已經冇晒,賣晒職員嘅服務態度又好差一啲都唔值得去如果你想去打卡,中環大把地方可以去🙈1/10我朋友食咗個烏冬,感覺係可以係屋企整 都好食過呢間舖頭真係有啲嘥氣原本我同朋友們對呢間餐廳嘅期望好高,早兩個星期訂枱,仲要佢哋個WhatsApp成日唔回覆有關訂枱嘅查詢,服務真係有待改善!
認真講句, 啲食物質素有待改善。
一點嘅時候花茶已經冇晒,賣晒
職員嘅服務態度又好差
一啲都唔值得去
如果你想去打卡,中環大把地方可以去🙈
1/10

我朋友食咗個烏冬,感覺係可以係屋企整 都好食過呢間舖頭
真係有啲嘥氣
2021-02-11 96 瀏覽
There are many floors in this building, other than dining, there is also clothes shop! There were many photo taking placed in this building!The ground floor area is quite dim, probably would be nicer if eat on the top floor outside! I ordered the Japanese Bento which was quite delicious. There were rice balls, chicken, veggies and egg. The bento was simple but actually quite palatable. The fried chickens with mayonnaise were crispy and yummy! The rice balls also added flavour so they were not to
I ordered the Japanese Bento which was quite delicious. There were rice balls, chicken, veggies and egg. The bento was simple but actually quite palatable. The fried chickens with mayonnaise were crispy and yummy! The rice balls also added flavour so they were not too plain.
預早約2星期多book到這間 - 拾伍FIFTEEN (其實一個月前已經在留意有沒位可Book)網上訂座時已經要選擇想在哪一層用餐,會有四種餐桌形因為見天氣好像很不錯就選了Rooftop ... 然後來到現場就超級後悔喇不得不說作為一間打卡的復古風Cafe,這裡不少位置都很美不過要注意用餐時間只有90分鐘,所以想拍照又輕鬆地用餐絕對有難度。說到拍照位置,個人覺得樓梯位其實都滿好拍的。終於走到天臺,發現這層有5張枱~而我們剛好是被安排唯一太陽曬到的座位明明還有一張枱,但店員說已經被Book所以不能調 ... 實在不知道是不是Book位時要註明不想曬太陽才行? 所以和我一樣不想被曬到溶掉但又想坐天臺位,絕對不要Book 1點這個時間 ... Book一點是吃午餐的時間~有六款,除了便當外~當中包括了一款沙律、一款輕食價錢由$78起,午餐飲品+$18會有6款可選擇。如果都不喜歡也有咖啡、茶能單點位於最高層的我們要下單的話,要走到樓梯口那裡的電話打落樓下落單~滿有趣呢等上齊餐時間差不多用了一小時,所以最終超趕地吃飯才能準時還枱我和朋友各點了一個便當 + 單點飲品我點的是 - 日式咖喱牛肉盒子
網上訂座時已經要選擇想在哪一層用餐,會有四種餐桌形

不得不說作為一間打卡的復古風Cafe,這裡不少位置都很美
說到拍照位置,個人覺得樓梯位其實都滿好拍的。

明明還有一張枱,但店員說已經被Book所以不能調 ...
實在不知道是不是Book位時要註明不想曬太陽才行?

我和朋友各點了一個便當 + 單點飲品

我點的是 - 日式咖喱牛肉盒子 ($82) ~很喜歡包著便當的布耶
食物貌相也不錯。味道方面,咖喱吃落很溫和,就牛肉比較長身的一片~吃起來較麻煩
另外就是飯很硬身,感覺胃本身不好的話會很難消化。溏心蛋倒是不錯
日式咖喱牛肉盒子

朋友點的則是 - 宮崎南蠻炸雞·弁當 ($88)
飯糰和我吃的飯一樣,都是較硬身。所以如果本身容易胃痛就不要選飯類比較好 ...
宮崎南蠻炸雞·弁當

飲品方面,我點的是 玫瑰伯爵茶 ($58/壺)
第一杯時有淡淡的玫瑰香還不錯,但因為長期浸泡的關係,最後濃到很澀 ...
玫瑰伯爵茶 (壺)

朋友點的則是 髒髒摩卡 ($52) - 如名字,整杯看起來髒髒的
因為沒辦法攬拌的關係,喝到最底會稍微有點甜。
髒髒摩卡
題外話/補充資料: 感覺如果是來吃下午茶 + 打卡拍照大概還可以,正餐的話實在沒吸引到我再來。
2021-02-07
中午去咗PMQ嗰邊搵朋友食晏,佢預先打電話去「拾伍」訂位,皆因餐廳大受歡迎。雖則佢有幾層,但每層其實得好少坐位。我哋早一日留枱,天台層座位都已經滿哂😖,所以我哋最終坐三樓。行過埋二樓賣衫嗰層就到,原來三樓都係得兩張枱,環境裝修確係幾清新。估唔到樓層面積咁細都有咁多Staff,全部都係靚女😍。餐廳有賣便當午餐同沙律,款式唔多,不過有鹹食賣已經好難得🙈!價錢介乎$78至$118不等,另外加$18仲有指定飲品。便當盒真係用和紙花紋嘅便當布包住,勁有日系Feel🎌!雖然咁樣多一層拆開嘅工序,但正正係樂趣所在😛。黑松和牛漢堡·盛盒($118),哇打開個蓋發現盛盒同我想像中完全唔同,因為原來係由兩件漢堡扒、兩款口味嘅飯團同少量涼拌前菜組成。🥩主角漢堡扒好好味😋,牛味好濃,亦好多汁,再上面加咗啲黑松露就令佢更加香,但如果熱啲就好 。🍙飯團分別係鹹鹹地嘅醬油味同芥末吞拿魚,兩款都唔錯,而我就更鍾意後者多啲。前菜方面,全部都微微辣,包括有青瓜、翠玉瓜同芽菜等。日式咖哩牛肉盒子($82),盒子就相對普通,因為感覺即係同日式咖哩牛肉飯無異🍛。不過味道都唔差,咖哩幾香幾惹味,甜味同辣味適中。牛肉係肥牛片,但相
日式咖哩牛肉盒子
日式咖哩牛肉盒子
日式咖哩牛肉盒子($82),盒子就相對普通,因為感覺即係同日式咖哩牛肉飯無異🍛。不過味道都唔差,咖哩幾香幾惹味,甜味同辣味適中。牛肉係肥牛片,但相當大塊,絕對唔係碎濕濕。米飯用上珍珠米,飯粒分明。兩個便當均附有溏心蛋半隻,流心效果明顯🥚。
桂花甜橙茶
桂花甜橙茶
桂花甜橙茶($78),估唔到🍵茶飲都帶點玩味,因為佢係提供茶嘅配料比你自行加入茶壺度,然後再請店員加熱水。呢款有幾片乾橙片、桂花粒粒同香葉,店員建議分兩次添加,不過其實一壺茶嘅量都已經好夠飲,所以個人認為一次過加落哂去沖仲好。可能始終無乜茶葉,茶味較淡,但就飲得出微微甜嘅香橙味🍓。
髒髒咖啡
髒髒咖啡($42),Dirty係我朋友嗌嘅☕️,佢話口感幾細滑。
總括嚟講,今日有機會同朋友見面,兼且一嚐文青打卡勝地嘅午餐🤳🍱,確係幾開心。食物味道比想像中好好多,不過略嫌份量偏少,男仔食就可能爭啲吧,但嚟得呢度我相信醉翁之意不在酒呢😏!
2021-01-28
黑松和牛漢堡·盛盒
間店裝修靚,啱打卡,啱同fd傾下計,店員服務其實幾好,唔係話好hea果d,廁所得一間幾乾淨。食物質素唔差,便當係ok嘅,其他唔知。天台有凍水自己可以飲下,有風扇可以吹下咁,有店員黎執枱所以接受到,唔會話根本冇人理。不過問題黎啦,嗌左嘢食等一個鐘先有得食,唔問都唔知係咪厨房出左去買雞返黎整,問返原來因為張枱調亂左所以令到厨房整唔切,肚餓想食嘢嘅人最好諗清楚先去,等超過20分鐘就一定要用個落餐電話問或者搵店員問下個餐點樣,因為個厨房係可以因為任何無厘頭嘅原因而勁遲先出餐。

2021-02-02 227 瀏覽
🌎拾伍 (中環)去唔到旅行係香港點樣過?我地都好想搵靚地方影相 打卡 呢間餐廳啱曬我地 有4層高 一木一草營造清新感覺 無論環境好 食物都精緻 好似睇日劇畫面 蛋糕都好好味▫️日式咖喱炸雞盒子$82盒子用和風布包住 好精美 好似平時日劇情節 便當唔好睇佢細細個 兩個飯團都夠飽 分量十足架 仲要兩個飯團都唔同味道 咖喱味偏向辣 帶少少甜味 幾好味 飯團既紫菜唔會太淋 即時包好新鮮▫️煙三文魚牛油果蟹子沙律$98真係好新鮮 喜歡食牛油果既fans可以試試 啱啱好夠熟既牛油果配埋個包好match 表面有流心蛋 一咬落去d汁流曬出黎 好正 加埋新鮮蟹子一齊食 口感更有層次 卜卜聲!▫️時日蛋糕$48/58(推介)今日既蛋糕 好好食呀 唔知幾時再推出呢?蛋糕用左甜橙同百香果做配料 唔但只聞到清爽嘅燈香味 食落去都好清新嘅感覺 完全唔甜 勁推介▫️飲品+$18普普通通一支飲品 賣相好精緻 飲落去普通茶葉味道 如果想飲好飲d 建議叫特飲試試 💵人均消費:$123✨環境衛生:8.8/10🙋🏻‍♀️推介指數:8/10 📍中環鴨巴甸街15號地舖
🌎拾伍 (中環)

▫️日式咖喱炸雞盒子$82

▫️煙三文魚牛油果蟹子沙律$98

▫️時日蛋糕$48/58(推介)

▫️飲品+$18

💵人均消費:$123
✨環境衛生:8.8/10
🙋🏻‍♀️推介指數:8/10

📍中環鴨巴甸街15號地舖
2021-02-01 170 瀏覽
一日一黃店-上環良心日系咖啡店 文青打卡好去處.今日下午茶時間 試試呢間日式懷舊咖啡店有幾層分別有售日系精品 古著服飾環境木系風格 月亮掛燈 藤椅 植物裝飾等等每一層都可以搵到影相打卡位睇得出花左唔小心思 岩哂文青去影相打卡(太多打卡位 主要出左野食相先🙈).本來想試和牛漢堡 點知賣哂 試咗其他便當懷舊便當真係幾靚 有風呂敷 便當布包住便當幾精品向 打開果下有拆禮物嘅感覺⭐️宮崎南蠻炸雞便當$88入面有炸雞 飯團 青瓜 芽菜等等炸雞 雞肉嫩滑 有肉汁飯團係醬油 三文魚味⭐️咖哩牛肉盒子當$82偏甜既日式咖哩 牛肉用左肥牛咖哩汁帶住 薯仔 紅蘿蔔飯粒粒粒分明 份量一般.⭐️午後蜜桃红茶$68 ⭐️凍Mocha$46呢個我好鐘意 紅茶茶香帶住淡淡既蜜桃甜味呢個環境 加埋杯茶 係幾放鬆既.#拾伍 #FIFTEEN地址:中環鴨巴甸街15號
一日一黃店-上環良心日系咖啡店 文青打卡好去處
今日下午茶時間 試試呢間日式懷舊咖啡店
有幾層分別有售日系精品 古著服飾
環境木系風格 月亮掛燈 藤椅 植物裝飾等等
每一層都可以搵到影相打卡位
睇得出花左唔小心思 岩哂文青去影相打卡
(太多打卡位 主要出左野食相先🙈)
本來想試和牛漢堡 點知賣哂 試咗其他便當
呢個我好鐘意 紅茶茶香帶住淡淡既蜜桃甜味
呢個環境 加埋杯茶 係幾放鬆既
#拾伍 #FIFTEEN
地址:中環鴨巴甸街15號
近期相信會喺IG覓食的朋友🔍都必定會見過中環的「拾伍」以懷舊日系復古風著名 很有文青氣色店內用上木色為主調💁🏻‍♀️裝飾精緻並擺設了多盤綠色植物作點綴🌵食物方面 則以日式輕食便當作主打🐮黑松和牛漢堡•盛當 $118便當用風呂敷包裝得相當日本和風讓人有如拆禮物般的期待🎁和牛漢堡 肉汁與油香同樣豐盛並有別於平常的漢堡 能明顯吃到絲絲牛肉除和牛的滋味外👅表面還增添了黑松露另外 兩款飯團 分別是三文魚和醬油口味使飽肚感也隨之變得不再單調👏🏻以及旁邊伴隨溏心蛋,沙律,漬物等配料🍛日式咖喱牛肉盒子 $82首先 牛肉份量非常足料 並且不會過於肥膩但口感卻依然保持鬆軟肉嫩🤤日式咖喱香甜而不辣 用作拌飯最匹配當中還加入薯仔,蘿蔔等配菜燉煮🥕取其味道與自然甜味 亦可提升口感🍫Dirty Mocha $52賣相澎湃吸引💥看著順着杯子流出的奶泡再灑上朱古力粉 極為邪惡 打卡一流香濃咖啡的苦澀與牛奶的順滑口感👄還有陣陣不會蓋於咖啡的朱古力香氣配合這麼舒適的環境 使心情得以放鬆 🌹皇牌墨紅玫瑰花茶 $82花朵會分開奉上🙌🏻給顧客自行選擇份量以根據自己的喜好調整花茶濃度當墨紅玫瑰加入水中焗數分鐘漸漸呈現出美妙的粉紅色

近期相信會喺IG覓食的朋友🔍
都必定會見過中環的「拾伍」
以懷舊日系復古風著名 很有文青氣色

並有別於平常的漢堡 能明顯吃到絲絲牛肉
除和牛的滋味外👅表面還增添了黑松露
另外 兩款飯團 分別是三文魚和醬油口味
使飽肚感也隨之變得不再單調👏🏻
以及旁邊伴隨溏心蛋,沙律,漬物等配料

🍛日式咖喱牛肉盒子 $82
首先 牛肉份量非常足料 並且不會過於肥膩
但口感卻依然保持鬆軟肉嫩🤤
日式咖喱香甜而不辣 用作拌飯最匹配
當中還加入薯仔,蘿蔔等配菜燉煮🥕
取其味道與自然甜味 亦可提升口感

當墨紅玫瑰加入水中焗數分鐘
漸漸呈現出美妙的粉紅色澤💕
並散發芳香清幽的花香 充滿少女心

2021-01-30 168 瀏覽
呢間餐廳真係bookmark咗好耐但係非常之難預訂,朋友咁啱訂到就去試吓同埋打卡啦我哋叫咗兩個午餐但係因為朋友唔食牛,所以我哋叫咗2個炸雞嘅便當日式咖喱炸雞盒子上枱係會用1塊布包住連埋餐具一打開個盒,見到所有嘢都做得好精緻有前菜、半隻糖心蛋、2個飯團同埋炸雞前菜係芽菜同青瓜,係涼菜嚟嘅個汁酸酸辣辣,真係幾開胃㗎不過怕辣嘅朋友仔可能就要夾開啲辣椒籽飯團係兩個唔同味嘅一個係有放味素,另外一個係放三文魚鬆連埋咖喱汁一齊食,都幾惹味薯仔同紅蘿蔔都煮得好淋好好食去到炸雞嘅部份,雖然我哋影相影到凍咗但係啲雞都仲係脆脆地肉質就一啲嫩滑,一啲鞋口啲宮崎南蠻炸雞弁當其實個弁當同咖哩盒子差唔多一樣只係醬汁唔同因為無咖哩汁,飯團有沙律醬同蛋黃醬不過始終無咖哩盒子咁多汁同豐富同埋醬汁無咁有特色,但味道上都合格的髒髒摩卡鍾意朱古力嘅朋友真係可以試吓佢唔算好多咖啡味朱古力味重啲,用嚟打卡都幾好㗎另外朋友就叫咗一個玫瑰伯爵茶佢就覺得係正常發揮,冇話特別好飲定唔好飲但係影相出嚟真係幾靚雖然我哋坐3樓但係我哋食完野都全幢去勻晒影相不過可能因為太多人打卡嘅關係其實我哋係比booking時間遲咗坐低但係佢就限住我哋90分鐘
呢間餐廳真係bookmark咗好耐
但係非常之難預訂,朋友咁啱訂到就去試吓同埋打卡啦
我哋叫咗兩個午餐
但係因為朋友唔食牛,所以我哋叫咗2個炸雞嘅便當

上枱係會用1塊布包住連埋餐具
一打開個盒,見到所有嘢都做得好精緻
有前菜、半隻糖心蛋、2個飯團同埋炸雞
前菜係芽菜同青瓜,係涼菜嚟嘅
個汁酸酸辣辣,真係幾開胃㗎
不過怕辣嘅朋友仔可能就要夾開啲辣椒籽
飯團係兩個唔同味嘅
一個係有放味素,另外一個係放三文魚鬆
連埋咖喱汁一齊食,都幾惹味
薯仔同紅蘿蔔都煮得好淋好好食
去到炸雞嘅部份,雖然我哋影相影到凍咗
但係啲雞都仲係脆脆地
肉質就一啲嫩滑,一啲鞋口啲

其實個弁當同咖哩盒子差唔多一樣
只係醬汁唔同
因為無咖哩汁,飯團有沙律醬同蛋黃醬
不過始終無咖哩盒子咁多汁同豐富
同埋醬汁無咁有特色,但味道上都合格的

鍾意朱古力嘅朋友真係可以試吓
佢唔算好多咖啡味
朱古力味重啲,用嚟打卡都幾好㗎

另外朋友就叫咗一個玫瑰伯爵茶
佢就覺得係正常發揮,冇話特別好飲定唔好飲
但係影相出嚟真係幾靚

呢個位我就覺得可以改善下
整體以一間打卡店來講我覺得食物算係中上

Jan B重點推介
2021-01-30
15 分鐘 (堂食)
午餐
2021-01-30 111 瀏覽
回顧一下聖誕假期的悠閑同朋友嚟飲杯嘢 有個地方能安靜舒適吹陣水因6點後病毒會走出嚟嘅關係食店都要6點鐘關門大約5點嚟到冇機會嚐試吓食物而且想食嘅蛋糕同熱食都已經sold out-飲杯嘢先坐陣休息一個鐘都係難得嘅時光😊-冷泡法國玫瑰伯爵茶 HKD38/瓶很好看的瓶子睇得見入面真係有玫瑰茶入口夠香夠生津解渴飲唔晒都可以拎住走-髒髒咖啡 HKD42有點苦我應該點錯咖啡了😛有機會再嚟要飲髒髒摩卡先啱-每層環境都好精緻影得未夠呀下次再早d嚟食嘢打卡先
回顧一下聖誕假期的悠閑

每層環境都好精緻
影得未夠呀
下次再早d嚟食嘢打卡先
2021-01-28 94 瀏覽
中午同朋友食飯,朋友介紹了一間好有心機的Cafe,帶大家來看看入到裡面馬上被文青風的裝潢吸引,餐廳總共有四層,每個角落都很用心裝潢宮崎南蠻炸雞便當🍱便當包裝的好吸引人,即使是內用,店家也把便當包美美的送上桌,造型具巧思,味道也不錯煙三文魚牛油果蟹子沙律沙律由蟹肉、牛油果🥑、番茄🍅疊合而層,味道很有層次,牛油果配上番茄更是鮮甜可口紅玫瑰花茶花茶的部份真的是提供新鮮花瓣自己裝入熱壺中泡茶,真材實料Cafe高四層樓,每樓都有些文青風的裝飾,當天還看到帶著配著大炮的攝影師在影相📸️是適合與好友來嘆世界談天說地的好地方

宮崎南蠻炸雞便當🍱

紅玫瑰花茶
花茶的部份真的是提供新鮮花瓣自己裝入熱壺中泡茶,真材實料

呢間cafe主打輕食e.g.便當🍱、沙律🥗& cake🍰 ,仲有咖啡☕️& 花茶🌸,食物質素冇大家講到咁差🦦~樓高4層,給你家的感覺😹jkjk:-1️⃣「宮崎南蠻炸雞·便當🍗🍱($88)」-超可愛超日系👻🇯🇵!有兩舊飯團🍙,醬油同三文魚味各一!炸雞香口🍗,配沙律醬好開胃,糖心蛋半隻好流心但可更濃味🥚~Nanban Deepfried Chicken Bento is so cute! It is a Japanese style lunch box. The deep-fried chicken is crispy with mayonnaise!-2️⃣「煙三文魚牛油果蟹子沙律🥑🥗($98)」-佢用一層層嘅方式,將三文魚蓉🍣、蟹子🦀、牛油果同蛋黃疊起,每啖都食到所有食材🤣,不過法包得兩片真係唔夠🥖🤡~Smoked salmon with avocado salad is appetising. The salad is made of salmon, crab roe, avocado and a yolk, served with 2 slices of baguette 👍🏻-3️⃣「髒髒摩卡
1️⃣「宮崎南蠻炸雞·便當🍗🍱($88)」

2️⃣「煙三文魚牛油果蟹子沙律🥑🥗($98)」

3️⃣「髒髒摩卡☕️ ($52)」
超污糟,連個杯都唔掂得😂!飲落朱古力味唔係好濃🍫,咖啡同奶比例不錯,唔甜~Dirty Mocha is very “dirty”, you can’t even lift up the cup. The chocolate taste is not intense, and the chocolate is not sweet.

4️⃣「王牌墨紅玫瑰花茶🌹($82)」
超fancy超少女,飲落有淡淡清香,不過性價比好低😬~Signature rose tea has a mild rose fragrance. Quite pricy.
2021-01-27 218 瀏覽
餐廳環境好靚,每層裝飾都唔同,勁啱中意影相打卡嘅人煙三文魚牛油果蟹子沙律 • HKD$98明明上網見其他人都有蟹子,但我嗰碟嘅蟹子唔見左但面層鋪有蟹肉,食落幾濃蟹味同有淡淡黑椒味~成個他他都好清新,配埋脆卜卜嘅多士食好夾睇落幾少,但原來都夠飽宮崎南蠻炸雞弁當 • HKD$88個便當包裝得好靚,而且拎上手暖暖地嘅入面有兩個飯團、冷盤小菜同埋炸雞,飯團分別係美極味同三文魚鬆嘅~美極味嗰個好普通,三文魚鬆嗰個就食落味道豐富d~炸雞嘅炸衣好薄,配埋沙律醬都幾好食黑糖玫瑰咖啡 • HKD$52飲落好香玫瑰味,咖啡豆味都好出但成杯野又唔怕苦,冇飲開咖啡嘅人都覺得好飲金絲黃菊雪梨茶 • HKD$88客人可以按自己喜好將配料放落個茶壺度,然後店員先會加熱水沖~我叫嘅呢個組合幾潤,好啱乾燥天氣飲店員仲會幫手加水,同朋友傾計都唔怕傾到口乾
餐廳環境好靚,每層裝飾都唔同,勁啱中意影相打卡嘅人

煙三文魚牛油果蟹子沙律 • HKD$98
明明上網見其他人都有蟹子,但我嗰碟嘅蟹子唔見左

但面層鋪有蟹肉,食落幾濃蟹味同有淡淡黑椒味~
成個他他都好清新,配埋脆卜卜嘅多士食好夾

睇落幾少,但原來都夠飽

宮崎南蠻炸雞弁當 • HKD$88
個便當包裝得好靚,而且拎上手暖暖地嘅

美極味嗰個好普通,三文魚鬆嗰個就食落味道豐富d~
炸雞嘅炸衣好薄,配埋沙律醬都幾好食

黑糖玫瑰咖啡 • HKD$52
飲落好香玫瑰味,咖啡豆味都好出

但成杯野又唔怕苦,冇飲開咖啡嘅人都覺得好飲
黑糖玫瑰咖啡

金絲黃菊雪梨茶 • HKD$88
我叫嘅呢個組合幾潤,好啱乾燥天氣飲

店員仲會幫手加水,同朋友傾計都唔怕傾到口乾
金絲黃菊雪梨茶

2021-01-23