近排我出食評都係日式復古風~比起逐間去,呢間有成4層咁多,可以一次過扮左去4間,性價比高😇門口:2人卡位,頭頂有月球,腳底有花紋地磚,身旁有雪人....邊度都打到卡🥰(窗直接通往室外,仲可以用嚟點餐🥰)0.5樓:走廊鏡都係好好打卡位😍1/F:梳化仔/彩色花紋cushion 2/F:自家品牌服裝飾物店🥳都幾識物盡其用攻唔同客源/ 籐椅/鏡/植物/花紋地墊Rooftop: 電話亭間間都打卡,唔通間間都打到卡咩?呢間真係打到喎——除左多打卡位,仲設計到打卡用餐區分離😌即係咩?即係唔洗驚人要cut人頭、或者掉轉攝咗入鏡😇特推樓梯位成日聽冇位坐?🤯眼見鋪頭盡晒力放用餐位置,無奈始終多人到要用佢網上book位系統先會有位...幾號幾點,仲要book定邊張枱!廢事你後悔book錯枱...Jenny推門口月球位!平時最搶手個張,霸到之後慢慢行去其他層慢慢影☺️因為你已經贏左就喺咁優雅的餐廳,出現左心煩氣躁的店員,親身示範「舉一反三」————輕輕一句請執枱,換來三重擊「執緊架喇!等陣啦!黎緊架啦!🙃」唔係話去到黑面,但好明顯唔耐煩,甚至望我一眼都懶得忙亂的地方就會出錯😀估唔到著白色褲最驚的野出現咗——店員

0.5樓:走廊鏡都係好好打卡位😍
1/F:梳化仔/彩色花紋cushion
Rooftop: 電話亭

忙亂的地方就會出錯😀估唔到著白色褲最驚的野出現咗——店員打爛咗杯髒髒朱古力喺Jenny腳前😱好彩,Jenny條褲冇事😨但驚嚇度100分。店員臉中終於有返啲表情,後來都有返啲服務態度同誠意...我希望唔需要每日用一杯朱古力的靈魂去喚醒佢地的笑容啦🥶

𝙁𝙤𝙤𝙙

🍜稻庭風便當
份量夠,有齊沙律/溏心蛋/多麵

🍗炸雞便當
深知大家黎係要影相,直接用日式竹製餐盒加和風包裹布等啲人逐層拆、逐層影😃

🍫髒髒朱古力咖啡——兩個字:足料

🍶支裝冷泡茶

大家就嚟可以叫我4pm Jenny,遺憾逃唔過經典野賣晒的宿命⋯但淨低個啲都好食,Jenny都冇咩所謂🥰同朋友share食到隻碟咩都有啲,偽自助餐自high都唔錯😂

⚠️用餐小提醒:盡量用餐「途中」去廁所😀,因為Jenny諗住限時用餐,夠鐘先帶埋手袋去:點知度門竟然冇勾掛野🤷🏻‍♀️...我要求其放somewhere 掂到其他位,好唔衛生⋯極力爭取佢地加返個勾🙂都唔係好難姐?

推介全部都係室內景冇時間天氣限制,Jenny呢輯相係一個陰天的傍晚影都滿意🤪你就肯定冇問題啦!
稻庭風便當
稻庭風便當
2021-01-26 56 瀏覽
多謝友人一早book位先有機會坐到門口位置打卡🥰舖頭有4層分別三層食野同一層係boutique係文青既你食完野上2樓行個圈包你買到心頭好😂由於太肚餓 同朋友每人叫左個set🎈日式咖喱炸雞盒子🎈宮崎南蠻炸雞弁當其實兩個便當嘅款式都差唔多外面都係好似日式便當咁包裝着兩款都係有兩個飯團🍙兩款嘅味道都不過不失反而令我最吸晴嘅係我叫咗冷泡玫瑰伯爵茶竟然係用樽裝住既茶樽上面仲貼住有本地設計師設計嘅老虎圖像呢個膠樽令我愛不釋手 而家都帶咗呢個水樽返工用☺️店舖入面四層都可以隨便影相打卡不過想喺度食嘢最好就記得先網上預約如果唔係就摸門釘啦🤫
多謝友人一早book位

店舖入面四層都可以隨便影相打卡
不過想喺度食嘢最好就記得先網上預約
如果唔係就摸門釘啦🤫
2021-01-26 2958 瀏覽
推薦指數: 🤩🤩🤩🤩人氣復古全棟cafe😍有野食有野買有野睇,打卡必選🕊之前聽講話嘢食麻麻,但今日親身試過,唔係喎都幾好食,野飲又出色,無論野食擺設,環境,用品,裝修每一樣都非常用心,好值得欣賞🌹復古日系風嘅感覺,地下、一樓、二樓、天台,每層嘅設計都好用心,好似置身係日本小店,木系風,日本復古店嘅擺設,又有得賣日本服飾同小物,好有heart呀✨🎎Lunch time黎到嗌左兩個午餐set 🍱🍙宮崎南蠻炸雞弁當好靚嘅日系便當風,兩款小飯前糰配上流心蛋,係凍食嘅,但炸雞微暖,夾埋配菜一齊食,成件事好賞心悅目✨仲係貼心到用日本風嘅便當布包起,好靚好有feel 😍🥗煙三文魚牛油果蟹籽沙律超足料,滿滿嘅圖形沙律,一層一層鋪滿牛油果、蕃茄、煙三文魚、蟹籽、上面仲有雞蛋王漿,好掂👏🏻配上兩塊脆面包多士,好食得嚟又清新又唔漏🍀飲品都好值得讚👍🏻Dirty mocha 😈 澎湃嘅朱古力同咖啡湧出來啦,真係好鬼dirty 😛但好好飲,mocha 味夠濃,唔會太甜太奶,岩我口味再嗌個花茶 🫖 100%推薦黃金菊雪梨茶,有新鮮的亁雪莉片,仲有杞子同黃金菊,比你親自落,可以添熱水,浸夠10分鐘花茶香味撲鼻,飲落
推薦指數: 🤩🤩🤩🤩

人氣復古全棟cafe😍有野食有野買有野睇,打卡必選🕊

Lunch time黎到嗌左兩個午餐set 🍱

🍙宮崎南蠻炸雞弁當

🥗煙三文魚牛油果蟹籽沙律

飲品都好值得讚👍🏻

再嗌個花茶 🫖 100%推薦
黃金菊雪梨茶,有新鮮的亁雪莉片,仲有杞子同黃金菊,比你親自落,可以添熱水,浸夠10分鐘花茶香味撲鼻,飲落去好清好甜😽好舒服呀
仲配上一套靚靚嘅茶壺,茶杯同碟,每一分鐘都係賞心悅目嘅時候👍🏻

服務又好又sweet, 店員好細心好體貼,真心覺得抵讚兼唔錯🤪❤️
呢間四層嘅Cafe充滿日式Vintage感覺😌🇯🇵,應該10個嚟9個都為咗影相打卡📸,的確佢每個角落都好Igable。一樓喺賣精品同服裝號舖頭,頂層係露天平台採光好好☀️,而地下門口位就係最搶手嘅打卡點❣️。.食物方面雖然味道唔會話有好大特色,感覺似日式家常菜,不過賣相同餐廳裝修一樣用嚟打卡一流,其實真係好值得去😚。.📍宮崎南蠻炸雞·弁當($88)Nanban Deepfried Chicken Bento呢個弁當賣相喺香港真係比較少見🍱🎏,用咗日本和風布料包住便當盒,賣相好有Gimmick✨。便當內有2件飯團🍙,一件係三文魚飯團另一件係醬油飯團。另外配有炸雞、流心蛋同配菜🍙🐥🥚🥒。宮崎南蠻炸雞有4大件🤤,上面淋上大量沙律醬,肉質嫩滑多汁💯,夠晒惹味👍🏻!飯團調味剛好👌🏻又唔乾身🍚,成個便當充滿家常味, 雖然份量唔多,但味道都唔錯㗎!.📍煙三文魚蛋沙律多士($72)French Toast with Smoked Salmon and Egg Salad 多士一客3件,蛋沙律先係菜式嘅主角🍳,蛋黃醬同碎蛋份量唔少,煙三文魚肥美油潤但只有一片🐟 ,同期望有啲出入🙈。味道未算有特色,價錢小貴。

📍宮崎南蠻炸雞·弁當($88)

📍煙三文魚蛋沙律多士($72)

📍髒髒Mocha($52)
Dirty Mocha
賣相100分嘅打卡咖啡☕️,將髒髒包嘅概念放落咖啡上,朱古力咖啡有湧出嚟嘅感覺,成個Presentation好澎湃✨!味道唔算甜,感覺朱古力味可以再濃啲🍫。

📍Cheesecake($58)
質感冇想像中咁軟滑,似日式輕芝士蛋糕🍰,有少少失望,反而旁邊加咗鹹鹹地嘅芝士餅碎🍪幾特別。

📍Chocolate cake ($58)
朱古力蛋糕賣相幾靚😍,層次分明。但感覺蛋糕稍為乾左啲,而且朱古力味較淡🍫,有進步嘅空間。

餐廳:拾伍 (中環)地址:中環鴨巴甸街15號地舖拾伍 FIFTEEN 喺中環鴨巴甸街一間舊年10月新開嘅咖啡店,佢地門口有張藤椅,地下鋪上瓷磚地板,天花掛住一盞月亮燈懸掛🌕,未入到cafe就已經有一個打卡點📸Cafe入面以木為主角🚪,計埋地下同天台總共有四層,每層都有唔同植物去點綴成間Cafe🪴。FIFTEEN提供唔同日式輕食便當🍱、咖啡☕️、花茶🫖等,等我即刻介紹吓佢地啲嘢食先稻庭風輕食 $78呢個冷烏冬有香濃芝麻醬味,面頭仲有一隻水煮蛋🥚,整穿後撈埋蟹柳絲同烏冬一齊食🍲,蛋黃漿撈咗落去增加咗烏冬嘅濕潤度,食得出芝麻香同埋蛋黃香都幾夾,仲有啲沙律菜🥗牛油果沙律多士 $68將炙燒芝士、蟹柳絲,同埋牛油果蓉放係烘好嘅多士上面🥑,雖然比較散碎,食起嚟有啲「論盡」,但估唔到咁樣嘅配搭又幾好食,值得一試😋玫瑰朱古力蛋糕 $48見到呢個蛋糕係咪覺得好靚呢😍,望落真係好吸引,不過作為一個愛朱古力嘅人嚟講就覺得朱古力味可以再濃啲,唔知呢個cake你又啱啱啱呢😎?飲品就叫咗個通寧咖啡Espresso tonic($50)同金絲黃菊雪梨茶($88),第一次試Espresso tonic,原來喺加咗Toni
餐廳:拾伍 (中環)
地址:中環鴨巴甸街15號地舖

Cafe入面以木為主角🚪,

稻庭風輕食 $78
呢個冷烏冬有香濃芝麻醬味,面頭仲有一隻水煮蛋🥚,

牛油果沙律多士 $68

玫瑰朱古力蛋糕 $48

飲品就叫咗個通寧咖啡Espresso tonic($50)同金絲黃菊雪梨茶($88),第一次試Espresso tonic,原來喺加咗Tonic water嘅espresso😂,飲落口咖啡有氣又幾特別😆;
金絲黃菊雪梨茶喺自己按喜好將材料放入茶壺🫖,然後再叫店員加熱水,以菊花香為主,帶有啖啖雪梨香🍐,幾清新🌿
2021-01-16
8 分鐘 (堂食)
2021-01-24 45 瀏覽
早幾日放假,中午同朋友約好咗去中環PMQ行街,就在PMQ 下的一條「鴨巴甸街」睇到之前好想幫襯嘅「拾伍」,剛好唔太多人,侍應安排的我們到3樓的位置坐下,行樓梯經過2樓,見到好多「日本製」的衣物、茶杯,小家品,超精美。到了3樓, 只放有兩張餐枱及一個細open kitchen, 夠晒私隱。我哋點咗兩個午餐:日式南蠻炸雞便當、日式咖哩牛肉飯便當、熱朱古力咖啡、熱茉莉綠茶日式南蠻炸雞便當:好精美嘅日式便當,便當內配上兩個不同口味嘅飯糰,一個是醬油味,另一個是內裡有三文魚碎,好味道南蠻炸雞都炸得好香脆,加上南蠻他他醬,超正,份量絕對足夠女仔食。日式咖哩牛肉飯便當:朋友話咖哩幾香,不辣,日本米咬口相當好,略嫌咖哩汁有點稀,如果濃啲更好。熱朱古力咖啡:好香,朱古力味道與咖啡混合得幾好熱茉莉綠茶:茉莉花香很強,配上綠茶,好正

熱朱古力咖啡:好香,朱古力味道與咖啡混合得幾好

熱茉莉綠茶:茉莉花香很強,配上綠茶,好正
2021-01-24 97 瀏覽
坐落中環鴨巴甸街一幢舊式建築內,樓高四層💗店主花盡心思,悉心佈置每一個角落,就像中環一座複式後花園~門外懸掛了一大盞月亮燈,配以小藤椅和瓷磚地板~看得出店主花了很多心思,去悉心佈置每一個角落。這裡主要供應一些輕食、日式便當、咖啡、茶、Cocktail⋯🎉宮崎南蠻炸雞.弁當$88用了和風手帕包好的便當,讓客人解開手帕那一刻有滿滿的期待與驚喜感💗沾上了蛋黃醬的炸雞,酥脆又啖啖肉,配上醬油飯糰🍙與溏心蛋,健康美味。🎉煙三文魚牛油果沙律 $98蕃茄丶牛油果🥑丶煙三文魚.…分層擺放成小圓筒形,再拌以蛋漿,滋味無窮。多士超級香脆~Espresso Tonic  $50意式特濃咖啡配上Tonic Water ,微微酸充滿檸檬香,清爽舒心也解膩~🎉金絲黃菊雪梨茶$88一個優雅的木餐盤盛著,把黃菊丶杞子丶雪梨乾另用小碟盛上,讓食客自行配搭,放進茶壼裡💗服務生加了熱水後,泡大約5至6分鐘,就可以享用了~🎉是日精選蛋糕 $48-58 (供應時間:2:30pm-5pm)款式每天不同🍰那天品嚐了百香果橙蛋糕和朱古力蛋糕,口感香滑濃郁,兩款都灑上了玫瑰花片,賣相很美。整座Cafe每一個樓層都各有特色用了很多植物作

宮崎南蠻炸雞.弁當

而樓梯轉角位置更是別有洞天呢

1樓是服飾店~主要販售一些日系精品和古著服飾
2樓是另一用餐區
而天台是露天用餐區

感到這間咖啡店很有悠閒的度假風~就像隱身在中環鬧市的一座複式後花園💗

也是近期極具人氣的打卡Cafe (建議先訂座喔)
煙三文魚牛油果沙律
Espresso Tonic
金絲黃菊雪梨茶
朱古力蛋糕
百香果橙蛋糕
2021-01-24 49 瀏覽
朋友A說想試試看,剛好本身約了朋友B午餐就和B先去試了😆用APP訂枱,餐廳有4個用餐區可以選擇:門口(打卡好但人來人往)、地面(只有兩枱,在吧枱隔壁,相對暗)、3樓(厠所廚房位)、天台(目測有4枱,兩枱在露天地方,今天會比較曬,有兩枱在透明帳篷下)我和朋友訂了天枱,剛好是在帳篷下的4人梳化位,對我們來說是perfect 的位置看了開飯,大家推薦的是南蠻炸雞便當,所以兩人都選了這個。飲品我選了冷泡桂花烏龍,朋友選了冰滴黑豆麥茶便當巾好美,食物對我來說好吃但有點偏咸,可以再淡一點就好我的桂花烏龍只有烏龍味,沒有桂花味,朋友說她的麥茶也可以餐廳有努力裝飾,4層樓梯也都是打卡位,天台用舊式電話下單也是滿有趣的,不過有點他們什麼也想放進來,結果就有點主題偏亂的感覺。在陽光普照的冬天下,選天台是很正確的選擇✅
朋友A說想試試看,剛好本身約了朋友B午餐就和B先去試了😆

便當巾好美,食物對我來說好吃但有點偏咸,可以再淡一點就好

南蠻炸雞便當+冷泡桂花烏龍茶

我的桂花烏龍只有烏龍味,沒有桂花味,朋友說她的麥茶也可以

在陽光普照的冬天下,選天台是很正確的選擇✅
2021-01-23
南蠻炸雞便當+冷泡桂花烏龍茶
2021-01-21 49 瀏覽
每次去PMQ嘅時候,都經過呢一間好有神秘感嘅餐廳。 所以今次就約朋友一齊嚟試吓,點知發現佢唔止係餐廳咁簡單,佢有三四層樓咁高,中間仲有一層係賣特色嘅衣物,好有世外桃源嘅感覺。我同朋友各自嗌咗一個飯木盒同埋兩杯嘢飲,兩個木盒各自都有一塊好有日本風嘅布包住,而且入面嘅飯都暖笠笠。飯俠入面亦都擺放得好靚,每人大約有兩舊飯團嘅份量,然後你仲可以選擇係雞球或者漢堡扒等等,而且啲醬都配合得好好。雖然出產出得唔算好快,但係勝在佢所有嘢都好靚好乾淨,啲花茶用咗唔同嘅碗碗碟碟去擺放,除咗飲得仲打得卡添!成個環境完全係俾你用黎影相打卡,傾完計之後再去返PMQ行一轉,都係一個唔錯嘅選擇黎嘅!

2021-01-21 62 瀏覽
上環區精緻又清新嘅Cafe shop位於上環內街!Cafe shop有室內area, 但outdoor位置有一張長櫈,好有特色,可坐係度嘆一嘆咖啡☕。而且坐位附近擺放了一些植物,設計好清新,所以感覺好舒服,可以好relax甘坐一個下午正
上環區精緻又清新嘅Cafe shop
位於上環內街!

2021-01-18
下午茶
2021-01-20 38 瀏覽
復古文清風打卡Cafe☕️每層有唔同主題,主食叫了宮崎炸雞便當 ($88)和黑松和牛漢堡盛當 ($118),炸雞微熱脆口,多汁肉嫩;而和牛漢堡牛味濃郁。兩個便當都用和風布包裹,很有特色而且很好拍照。這裡的飲品也是很不錯的,黑糖玫瑰咖啡($52)咖啡的香與玫瑰香味夾帶一點黑糖甜味,熱熱的很適合這個季節飲用,而且黑糖仲好有益添!金絲黃菊雪梨茶($88)可以自行根據口味,將材料放入玻璃茶壺,店員會為你加入熱水浸泡,還可以泡多次!
2021-01-19
午餐
  • 金絲黃菊雪梨茶
2021-01-19 1151 瀏覽
中環lunch約咗個識咗好多年嘅朋友🥰🥰慶祝下佢就嚟結婚👰🏻‍♀️❤️特別揀咗間有特色嘅Cafe,請佢食😽回憶下我哋以前細個,成日一齊去Cafe😊剩係睇個門口,已經知係文青嘅集合地點🤣幾有外國feel,同埋有去咗旅行🧳嘅感覺店內都有情調喎😌😌朋友都好滿意,我帶佢嚟一齊食下新Cafe 🥰😎餐廳🍴有幾層,每層都有心思小擺設🤩我哋叫咗兩個便當🍱😍,估唔到咁日式,有塊日糸和風布包住上,好有誠意,我係日本都未試過有呢啲🤣😂超級適🈴️打咭呀🥰色彩鮮艷,食物都唔錯。兩個飯團🍙好可愛,清清地,又夠飽肚,我哋叫咗炸雞,同埋漢堡扒,share 食,份量夠唒多呀,下次帶男朋友嚟食先😆漢堡扒便當🍱,好juicy嘅肉,推介呀👍🏼👍🏼炸雞都幾好食,但建議request 少醬,有少少🤏罪惡感😹😹我朋友揀咗雪梨茶🍐,特別係紀子,花同雪梨都係自己可調教份量👏🏼,再請店員加熱水,唔錯呀我就叫咗黑糖rose latte 👍🏼,熱門嘅選擇😺唔甜嘅,都幾好飲,唔使剩係latte 咁悶。總結,呢間Cafe,勝價比高,食物水準好😻
中環lunch約咗個識咗好多年嘅朋友🥰🥰
慶祝下佢就嚟結婚👰🏻‍♀️❤️
特別揀咗間有特色嘅Cafe,請佢食😽
回憶下我哋以前細個,成日一齊去Cafe😊

剩係睇個門口,已經知係文青嘅集合地點🤣

幾有外國feel,同埋有去咗旅行🧳嘅感覺

餐廳🍴有幾層,每層都有心思小擺設🤩

超級適🈴️打咭呀🥰色彩鮮艷,食物都唔錯。

漢堡扒便當🍱,好juicy嘅肉,推介呀👍🏼👍🏼

我就叫咗黑糖rose latte 👍🏼,熱門嘅選擇😺
唔甜嘅,都幾好飲,唔使剩係latte 咁悶。

總結,呢間Cafe,勝價比高,食物水準好😻
2021-01-19
午餐
  • 金絲黃菊雪梨茶
2021-01-18 39 瀏覽
呢間既門面好igable!長期都有人😭佢有成5層咁高,層層都有野睇😻天台都係另一個打卡位😍不過就要辛苦啲😂order野食就係用一部舊式電話,好有趣😆黑松和牛漢堡盛當$118和風餐巾包全飯盒,好有心機😁和牛漢堡上面淋咗黑松露沙律醬,好香,又唔會搶咗對方嘅味道🤩兩個飯團分別係三文魚同紫菜,飯既口感一流 😍仲有溏心蛋同一啲前菜,營養豐富🤤南蠻炸雞盛當 $便當好有日本風味,炸雞係用左唐揚既烹調方法,所以唔會炸到好燶,再配埋特製沙律醬好好味😋飯團都係個兩款👍🏻Latte $ Latte比較多奶,所以會甜啲。同埋都幾大杯,可以同朋友慢慢飲慢慢傾下計😄Dirty $42佢哋會建議唔好攪,直接飲🤠咁就飲到佢唔同既層次😸佢哋既咖啡偏nutty🤤岩哂我口味👍仲要比普遍既份量多💚可以坐低慢慢嘆!

黑松和牛漢堡盛當$118

南蠻炸雞盛當 $

Latte $

Dirty $42
2021-01-18 34 瀏覽
今日中午黎到中環其中一間必到既4層高打卡Cafe,地下係bar檯+用餐區二樓 賣衫同精品三樓 廚房+用餐區天台 露天用餐區南蠻炸雞便當 $88便當用左日式和風便當布包住,擺係到已經好靚,慢慢拆開入面係一盒木製便當盒,有三文魚飯糰同糙米飯糰、溏心蛋丶醃青瓜同芽菜。雞肉炸粉厚度適中,幾脆口,雞肉好嫩滑,加埋上面大量既沙律醬,整個便當配搭得好好食煙三文魚牛油果蟹子沙律 $98沙律有煙三文魚、牛油果、生蛋黃、番茄、蟹肉同蟹子,配上薄脆法包一齊食,好正愛爾蘭咖啡 (含酒精) $72咖啡上有一層濃厚既Cream,下面就係加左愛爾蘭威士忌既熱咖啡,酒既味道都幾濃烈,唔會蓋過咖啡香味,飲完個人好暖金絲黃菊雪梨茶 $88可以按自己喜好加入材料到玻璃茶壺,再加入熱水後焗8-10分鐘。沖出黎淡黃色既花茶有淡淡既菊花香,微甜既雪梨同杞子,非常清潤

二樓 賣衫同精品

三樓 廚房+用餐區

天台 露天用餐區

南蠻炸雞便當 $88

煙三文魚牛油果蟹子沙律 $98

愛爾蘭咖啡 (含酒精) $72

金絲黃菊雪梨茶 $88

2021-01-18 25 瀏覽
終於抽到時間黎呢間cafe門口係打卡位 但相信好難坐到呢個位因為得兩個位被安排到二樓坐地下有吧枱、有兩三張枱沿路cafe放了不少裝飾,花花草草 都幾岩打卡再行上去會先經過古著古物店有手飾呀、衫、玻璃製品賣風格復古黎到二樓廚房及用餐位置有兩張枱因限聚令,所以坐得4個人什有格調既裝飾由於cafe廚房面積不大,製作食物有限只提供6款午餐不過有好多花茶及coffee黑松和牛漢堡便當用咗充滿和風既布包住便當和牛漢堡上有黑松露醬仲有兩舊飯團其中一個飯團仲包住三文魚碎配半熟蛋、微辣青瓜及芽菜絲和牛漢堡肉質軟淋,配黑松露醬提升和牛味煙三文魚牛油果蟹子沙律顏色好靚 中間有隻蛋黃搞勻牛油果及蟹子蟹肉仲有啲蕃茄味道好開胃,加埋蟹子脆卜卜口感配麵包又或沙律菜食都好好食仲試咗原粒荔枝紅茶可以再加熱水無哂髒髒摩卡 得番髒髒咖啡髒髒咖啡係冷既,一層層既咖啡口感好特別呀
終於抽到時間黎呢間cafe
門口係打卡位 但相信好難坐到呢個位
因為得兩個位
被安排到二樓坐
地下有吧枱、有兩三張枱

沿路cafe放了不少裝飾,花花草草
都幾岩打卡

再行上去會先經過古著古物店
有手飾呀、衫、玻璃製品賣
風格復古
黎到二樓廚房及用餐位置
有兩張枱
因限聚令,所以坐得4個人

什有格調既裝飾

由於cafe廚房面積不大,製作食物有限
只提供6款午餐
不過有好多花茶及coffee

黑松和牛漢堡便當
用咗充滿和風既布包住便當
和牛漢堡上有黑松露醬
仲有兩舊飯團
其中一個飯團仲包住三文魚碎
配半熟蛋、微辣青瓜及芽菜絲
和牛漢堡肉質軟淋,配黑松露醬提升和牛味

煙三文魚牛油果蟹子沙律
顏色好靚 中間有隻蛋黃
搞勻牛油果及蟹子蟹肉
仲有啲蕃茄
味道好開胃,加埋蟹子脆卜卜口感
配麵包又或沙律菜食都好好食

仲試咗原粒荔枝紅茶
可以再加熱水
無哂髒髒摩卡 得番髒髒咖啡
髒髒咖啡係冷既,一層層既咖啡口感好特別呀