2021-12-30
📍 拉麵Jo (銅鑼灣)銅鑼灣加路連山道3號地舖📍天氣開始轉涼了,作為拉麵控ga我,梗係又想食拉麵,上網搵到呢間拉麵Jo。評價都幾好所以就決定試下佢!一入到去就有種去左日本既感覺,圍住師傅排排坐等食麵!室內都坐得幾舒服,不過如果授住個太大既袋就未必有位擺到(要留意返)黎個陣大概6點幾所以都唔洗排隊就入到,到走個陣就開始多人啦,真係早來的鳥兒有麵食。有好多選擇我就決定交比個天,選左期間限定,等左大概8分鐘就有得食!一黎到個賣相已經值一百分,勁多叉燒圍住鋪滿個碗,影相呃like一流,D湯仲係滾到起泡,正!個湯好濃好入味,將d麵浸落去個味道岩岩好!順帶一提d紫菜好好味同個湯好夾,食落去有紫菜本身既香味加埋濃湯既點綴簡單係畫龍點睛!叉燒肥瘦適中食落都唔會有膩既感覺!麵質好適中,飲埋個湯個胃都暖埋!見人開始多,找數埋單,滿足既一餐!超級推薦,不過小心要排比較耐,不過好食都抵返😍😍😍😍😍📍總结拉麵店最緊要就係叉燒,今次拉麵Jo完全達到我預期,對得住米芝蓮本人極力推介🤣🤣🤣
銅鑼灣加路連山道3號地舖