2015-06-02
同Buddies們好耐冇見,對上果次見好似係四、五個月前,仲要係唔齊腳,今次終於都約到去左我一直想去既抹茶館食野夜晚大概8點,個個哎哂肚餓,但入到去我地係咁睇甜品嗯…...都係睇左正餐先,叫左日式海鮮刺身丼、韓式炸雞丼、滑蛋鰻魚丼、雞肉三式丼...仲有牛肉丼好多味道都唔錯日式海鮮刺身丼,賣相己經好吸引,用料好足,有三文魚、三文魚籽、鮮帶子同鮮蝦,滿滿咁樣送到我地面前。而且好新鮮,食落好滿足!滑蛋鰻魚丼︰鰻魚迷一定唔可錯過,鰻魚同樣地用料好足,好豐富。肉質是實淨,唔會"霖",而且鰻魚汁好香甜!韓式炸雞丼︰炸雞味道唔錯,而且好香。炸雞炸得岩岩好,唔會炸得太耐而乾崢崢,咬落去嫩嫩的!呢兩個飯都值得再一讚既係,佢地兩個都有啲菜係旁邊,好健康!雞肉三式丼︰因為我主力食之前提及既三個飯,只係食左少少,味道係OK的。至於牛肉丼,我覺得麻麻地,因為牛肉煮到有啲乾,冇乜肉汁,牛肉都冇乜味...我下次黎會再食頭三個飯或試其他未試過既杯紅豆綠茶好好飲,綠茶好香濃,而且溝埋啲CREAM真係好滑!紅豆煮得好"霖",唔會生同硬崛崛,好好味!其實我地最想食既係果度啲甜品因為叫左每人一個飯,仲要食淨低少少,而試唔到
去左我一直想去既抹茶館食野
夜晚大概8點,個個哎哂肚餓,但入到去我地係咁睇甜品
好多味道都唔錯
滑蛋鰻魚丼
韓式炸雞丼
呢兩個飯都值得再一讚既係,佢地兩個都有啲菜係旁邊,好健康!
牛肉丼
綠茶飲品
又話甜品係第二個胃既,下次有機會再試試過!
日式海鮮刺身丼