2024-08-17 84 瀏覽
三十幾度竟然走咗去旺角食烤魚、好在冷氣夠涷、涷飲又夠大杯仲要唔貴👍🏻我個人就唔鍾意用烤魚打邊爐、打邊爐都係港式有好多海鮮🦞嘅先最正🍲重慶麻辣烤溝江魚 $298陀地燒生蠔 $12/隻孜然蒜茸豆皮串 $12/串哩間烤魚味道正宗、價錢就係香港價錢、還可以啦!除咗烤魚、仲有串燒食、串燒價錢唔貴around十幾蚊串、食多幾串都冇問題、味道都真係唔錯👍🏻𡯁其喺燒豆皮串、好惹味又酥脆🍢🍢可以回頭😋 服務都幾好、問有冇用餐時間限制,佢哋話一般2小時,不過如果冇客人等位,可以繼續坐,哩到收00:00啱晒圍爐吹水😅

重慶麻辣烤溝江魚 $298

火鍋配料
2024-08-03
孜然蒜茸豆皮串
燒豬頸肉
旺角開左間又可以食烤魚 再加配料打邊爐又可以食串燒嘅餐廳依家仲做緊Sapporo生啤買一送一每杯只係$48 仲要係大杯裝一次過滿足小妹好多個願望酸辣金湯酸菜烤清江魚呢條清江魚烤到外皮脆卜卜魚肉嫩滑鮮甜 再浸喺酸辣金湯酸菜到 酸酸辣辣好開胃手切封門牛柳每片都切得剛剛好淥落酸辣金湯酸菜烤清江魚個湯度食落口啖啖夠哂香 仲要好滑 加上酸辣湯底嘅鮮味手打墨魚滑啖啖食落都好香墨魚味🦑彈牙爽口仲要鮮味十足淥落酸辣金湯酸菜烤清江魚個湯到 吸哂啲酸菜湯精華.響鈴 炸到金黃香脆 一放落酸辣金湯酸菜烤清江魚 個湯度 索晒啲湯汁 食落去又脆又入味 再吸埋啲魚嘅鮮味👍🏻陀地燒生蠔每隻都燒到啱啱好 生蠔肥美鮮甜仲帶少少海水味 加上香蔥同蒜蓉嘅香味食落去更加惹味 手工雞皮串雞皮炸到金黃色 食落去脆卜卜仲有陣陣雞油香 再加埋香香嘅調味食落都唔錯嫁 配埋啤酒一流🫶🏻.牛胸爽串牛胸爽爽口口 仲帶少少油香有埋適量調味 食落去好滿足更加惹味.鹽燒牛舌串燒到啱啱好 牛舌爽口彈牙仲帶少少鹹香 加埋適量嘅檸檬汁更加清新解膩 配埋酒都唔錯嫁🫶🏻黃喉串黃喉爽口彈牙 仲帶少少鮮味有埋適量調味 食落都幾惹味黃金饅頭炸到金黃香脆 外皮酥脆內
旺角開左間又可以食烤魚 再加配料打邊爐

有埋適量調味 食落都幾惹味

黃金饅頭
炸到金黃香脆 外皮酥脆內裡鬆軟
食落去夠哂滿足 點埋啲煉奶 夠哂邪惡

約左朋友食烤魚,朋友介紹旺角有一間性價比幾高嘅鋪頭【陀地燒 X 我要烤魚】,一睇餐廳名就知有得食烤魚之餘又可以叫串燒,而家餐廳仲做緊優惠,Sapporo 買一送一🍺🍺真係好吸引蕃茄湯烤清江魚 $298食唔到辣嘅朋友恩物❤️坊間好多烤魚點都會有少少辣度,呢間有得選擇蕃茄湯底,完全唔辣之餘,味道酸酸甜甜零舍開胃🍅清江魚魚肉非常嫩滑,魚肉亦烤得香口,滲落蕃茄湯後更顯鮮甜🐟另外烤魚本身都跟左配菜,包括薯仔片、魔芋、娃娃菜等等,淨係叫烤魚都已經好豐富新疆羊肉串 $20/串羊肉肉質軟腍,味道唔膻,幾惹味西班牙叉燒串 $14/串好有驚喜🐷用上西班牙豬肉再配上甜甜地嘅醬汁,口感爽口,好食到臨尾encore左2串甜蜜燒菠蘿 $10/串食完肉類再食啖菠蘿,感覺清甜🍍陀地燒生蠔 $12/隻好抵😍生蠔size唔算太細,燒得火喉岩岩好,幾嫩滑,醬汁帶微微辣味,幾惹味黃金饅頭 $20饅頭炸得金黃,配煉奶食又得,或者蘸上烤魚湯汁都係一個唔錯嘅食法香蔥手抓餅 $20烤得香口,唔會過燶,蔥味幾香,絕對係飽肚之選😂青檸梳打 $28 食到尾聲,叫左杯冰凍嘅青檸梳打非常過癮,唔會太甜,酸酸地啱晒可以解膩

蕃茄湯烤清江魚 $298
清江魚魚肉非常嫩滑,魚肉亦烤得香口,滲落蕃茄湯後更顯鮮甜🐟

新疆羊肉串 $20/串
羊肉肉質軟腍,味道唔膻,幾惹味

西班牙叉燒串 $14/串

甜蜜燒菠蘿 $10/串
食完肉類再食啖菠蘿,感覺清甜🍍

陀地燒生蠔 $12/隻

黃金饅頭 $20

香蔥手抓餅 $20
烤得香口,唔會過燶,蔥味幾香,絕對係飽肚之選😂

青檸梳打 $28
今日睇完戲就去隔離女人街搵食😊見到呢間上樓店有烤魚就同男朋友試下😋烤魚味道有辣或者唔辣😊我地今日就點左酸辣味道😊真系幾好味喎😊🐠酸辣金湯酘菜烤凊江魚 清江魚煎至兩邊金黃色☺️清江魚配上酸菜及辣椒☺️酸辣味道與高湯好濃郁帶微辣🤩啖啖魚肉夠鮮美🤩配菜有萵筍、蘿蔔、蓮藕、金菇及索哂啲湯既豆卜🤩格外惹味😋🐮手切封門牛柳厚薄適中肉質嫩滑😬油脂均勻且牛味突出😋簡單煮一陣就食得🥰🦆玫瑰露鵝腸以玫瑰露浸至入味😬鵝腸口感爽脆帶有一點油脂及陣陣玫瑰露香氣🤤🦑手打墨魚滑經多重手打後食食落非常彈牙😋墨魚與粉漿比例剛好🤩用料十足又新鮮‼️鮮腐竹煲到一定時間令口感變得嫩滑豆味出眾😬四川寛粉Q彈有咬口😊與酸辣湯底非常夾🙌香蔥手抓加入香蔥做餡料完全提升整體風味☺️皮夠薄記得要趁熱辣辣食😉飲品百香果水果茶酸酸甜甜🥰與茶葉回甘🤩天氣熱及配搭酸辣菜式真系特別滋味☺️生啤買一送一啱哂飲返兩杯既我呀🍻

🐠酸辣金湯酘菜烤凊江魚

鮮腐竹煲到一定時間令口感變得嫩滑豆味出眾😬
四川寛粉Q彈有咬口😊與酸辣湯底非常夾🙌

生啤買一送一
啱哂飲返兩杯既我呀🍻

• 酸辣金湯酘菜烤凊江魚
  • 玫瑰露鵝腸
酸菜湯底清江魚,口感嫩滑啲,都唔喺好多骨,同鱸魚一樣都喺啖啖肉。湯底嚟講味道剛剛好,唔會太辣,酸菜配料十足,酸酸辣辣幾開胃,幾好飲。配菜上依加會送足六款,中約都啖蓮藕、薯仔片、金菇個啲。為咗野味啲加咗個啫啫鴨血,又幾唔錯同個湯又幾夾,同埋啫啫完嘅鴨血有多陣香口嘅味道。因為有買一送一嘅生啤,所以都忍唔住叫啲串燒,試左雞皮同雞軟骨都好脆,叉燒又幾特別,牛舌翠玉瓜都不過不失。嚟放鬆下飲下啤酒都真喺個環境乾淨,位置方便嘅選擇。

2024-08-15 62 瀏覽
食辣野即刻諗起烤魚,旺角選擇並唔算多,剛好上次係隔離食完串燒就見到依間烤魚店,所以相約朋友黎辣一下😎叫左個重慶麻辣烤鱸魚要BB辣,另送六種配菜組合,包括萵筍、薯仔片、黑魔芋、蓮藕片、芫荽同娃娃菜,另外再叫多個四川寬粉,加埋一齊索汁咁食超正! 除左烤魚,仲叫左串燒食,泰式豬頸肉有驚喜,香茅味好突出,口感爽彈兼有,再點埋個泰式辣汁,直頭係泰菜店食到嘅味道第一次食黃喉串,食落幾煙刃,面頭有孜然辣粉調味,幾惹味,幾啱送酒食必食孜然蒜茸豆皮串,豆皮外皮燒得非常薄脆,入面包左大量蒜粒辣椒粒,咬一口相當濃郁嘅蒜辣香充斥係口中,加上薄脆豆皮口感,超加分,愈食愈停唔到口燒得剛剛好嘅陀地燒茄子,一夾拉絲茄子肉,被蒜香濃郁調味包圍住,軟綿口感入口即溶我係藤椒魚皮愛好者,魚皮掛滿辣油芫荽碎,食落香辣惹味,仲有啲芫荽嘅清香味,加上超爽魚皮口感,非常開胃依度嘅Sapporo 生啤買一送一,真係抵飲到飛起,下次真係要拉大隊黎encore!

1K
居然係通菜街樓上鋪開左間咁四正既烤魚店, 裝修都幾靚店面又幾大有卡位, 食得舒舒服服, D店員仲幾有禮貌添。蕃茄烤鱸魚 $298要讚下佢個湯, 蕃茄底夠哂濃郁, 並唔係個D好假既調味湯底, 仲有鮮茄係入面, 質感濃厚。鱸魚大條多肉, 本身仲烤香左表皮係脆身既好香口。而且仲送左六款配菜, 有薯仔, 豆腐,粟米,魔芋, 芽菜同埋娃娃菜, 已經好豐富, 所以我地都冇再加配料落去啦~叫左份手切美國牛小排, 肉質都好靚呀好有油香又夠嫩, 加埋個稻庭烏冬飽哂!除左烤魚之外哩度仲做埋串燒, 叫左兩串試下又唔錯喎, 手工雞皮串脆卜卜好香口, 雞肉串好大條肉之餘個調味香辣惹味! 唔飲啤酒揀個健康路線香茅檸檬薏米水, 自家製都幾大杯, 去油解渴!
蕃茄烤鱸魚 $298

鱸魚大條多肉, 本身仲烤香左表皮係脆身既好香口。

2024-08-15 47 瀏覽
🌟陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 🌟位於旺角,聯乘同集團嘅💛陀地燒,係一間🐟烤魚+🍢串燒雙主打嘅餐廳!🍻Sapporo生啤 $48 買一送一大大杯生啤,買一送一太抵飲,必須order!🐟萬州香辣烤魚 $298主攻辣味嘅烤魚,我哋order咗鱸魚,魚肉會滑嫩啲!烤魚會跟埋蓮藕、萵筍、薯仔、娃娃菜、芽菜、黑魔芋等配料,份量豐富!食完烤魚仲可以加湯,打個邊爐!🍢雞肉串 $12/串|燒五花腩 $14/串|甜蜜燒菠蘿 $8/串秉承陀地燒嘅DNA,串燒特平,平均$10左右一串,而且質素都幾好!🍢泰式豬頸肉 $14/串|孜然燒雞翼 $16/2隻泰式頸肉跟埋專肉醬汁!雞翼有譚仔嘅風味!誠意十足!🍞藤椒魚皮 $38|牛油蜜糖多士 $20魚皮爽口彈牙!多士脆身夠甜!

🍻Sapporo生啤 $48 買一送一

大大杯生啤,買一送一太抵飲,必須order!

🐟萬州香辣烤魚 $298

🍢泰式豬頸肉 $14/串|孜然燒雞翼 $16/2隻
泰式頸肉跟埋專肉醬汁!
雞翼有譚仔嘅風味!誠意十足!

🍞藤椒魚皮 $38|牛油蜜糖多士 $20

魚皮爽口彈牙!多士脆身夠甜!
2024-08-14 67 瀏覽
打得太多邊爐食太多肉嘅緣故 烤下魚食番啲魚 吸收蛋白質之餘脂肪又低啲 岩曬想扮減肥嘅人士(即是我🤭🤭) 🥘重慶麻辣烤清江魚($298)份量夠2-4人食 麻辣超惹味 不過bb辣都好多辣椒 怕辣嘅人可以揀番唔辣嘅蕃茄湯 唔好冒險😂😂湯底有齊薯仔萵荀芽菜等等嘅配料 都幾飽肚嫁 🙆🏻‍♀️🥩手切美國好小排 全份($118)坊間一碟牛單點都一定$200全碟起跳 但呢度就關心埋2人客 細碟啲但可以平啲食到手切牛小排 1個人黎叫半份$68都得 😆牛小排唔會太肥 不是劣肥牛 但食肉獸有機會要叫兩份🤤🤤🦪陀地燒生蠔($12)除左烤魚之外一定要食埋燒物同串燒 好抵食!$12生蠔唔會將貨就價 都大隻有肉食 成堆蒜蓉一齊燒 又鮮又香✌🏻🍗串燒牛胸爽串($14) 五花腩($14)串燒全部十幾蚊一串 非常平民 仲要係一邊烤魚一邊食串燒 味道同口感夠曬豐富 雖然價錢平 但都保持到一定質素 非常唔錯😆🍹冷泡白桃烏龍茶($13)🥃香茅檸檬薏米水($22)飲品方面都係佛心價 平時燒肉店同火鍋店特飲都最少要$30 呢度嘅飲品十幾二十蚊就成交 仲要大大杯嫁 味道好 足料 推薦🤤應該都冇咩地方可以烤魚同串燒一齊食 如果真係鍾意烤
打得太多邊爐食太多肉嘅緣故 烤下魚食番啲魚
吸收蛋白質之餘脂肪又低啲
岩曬想扮減肥嘅人士(即是我🤭🤭)

🥘重慶麻辣烤清江魚($298)

份量夠2-4人食 麻辣超惹味 不過bb辣都好多辣椒
怕辣嘅人可以揀番唔辣嘅蕃茄湯 唔好冒險😂😂
湯底有齊薯仔萵荀芽菜等等嘅配料 都幾飽肚嫁 🙆🏻‍♀️

🥩手切美國好小排 全份($118)

坊間一碟牛單點都一定$200全碟起跳
但呢度就關心埋2人客
細碟啲但可以平啲食到手切牛小排
1個人黎叫半份$68都得 😆
牛小排唔會太肥 不是劣肥牛
但食肉獸有機會要叫兩份🤤🤤

🦪陀地燒生蠔($12)

除左烤魚之外一定要食埋燒物同串燒 好抵食!
$12生蠔唔會將貨就價 都大隻有肉食
成堆蒜蓉一齊燒 又鮮又香✌🏻

🍗串燒

牛胸爽串($14)
五花腩($14)

串燒全部十幾蚊一串 非常平民
仲要係一邊烤魚一邊食串燒 味道同口感夠曬豐富
雖然價錢平 但都保持到一定質素 非常唔錯😆

🍹冷泡白桃烏龍茶($13)
🥃香茅檸檬薏米水($22)

飲品方面都係佛心價
平時燒肉店同火鍋店特飲都最少要$30
呢度嘅飲品十幾二十蚊就成交
仲要大大杯嫁 味道好 足料 推薦🤤

應該都冇咩地方可以烤魚同串燒一齊食
如果真係鍾意烤魚 不妨喺香港食
番大陸嘅車費都慳番唔少🤓🤓
2024-08-14 32 瀏覽
近幾年興起食烤魚嘅熱潮🐟喺旺角就開咗間食烤魚嘅專門店除咗烤魚 火鍋配料 估唔到仲有串燒食!重點係 呢度嘅價錢比坊間抵食人均二百蚊就已經可以飽到攬住個肚走🤰🏻一邊食住串燒小食一邊等烤魚上枱😋🔸鹽燒牛舌芯 HKD28/串燒過嘅牛舌芯面頭有一層油脂 食落爽口🔹泰式豬頸肉 HKD14/串豬頸肉帶點微焦 咬落依然有彈性 泰式醬汁酸酸甜甜 有驚喜!🔸陀地燒生蠔 HKD12/隻用蒜蓉 菜圃粒等鋪喺表面令生蠔更加惹味🔹黃金饅頭 HKD20/4件新鮮炸起 外脆內軟 沾上煉奶 正😋呢個黃金組合真係無人會抗拒得到!🐟酸辣金湯酸菜烤魚 HKD298烤魚分別有幾款味道選擇:麻辣/香辣/蕃茄唔太食得辣嘅我今次就揀咗酸辣金辣湯底夠酸帶點微辣 魚就揀咗多肉少骨嘅鱸魚鱸魚經過煎封 可以鎖住鮮味 而且魚肉唔會一邊煮一邊散嗌烤魚仲會送六款配菜 金菇 萵苣 娃娃菜 蓮藕 豆卜 芽菜配菜預先鋪哂喺魚下面 份量充足 邊煮邊索住湯汁 🔸手切美國牛小排 HKD68(半份)牛肉可以嗌全份或半份半份都足夠2個人食牛小排厚切!鮮嫩 肉味香濃 🔹午餐肉 HKD20厚切嘅炸午餐肉非常邪惡!🔸四川寬粉 HKD20寛粉同烤魚係絕配🤭寛粉需時煮冧
近幾年興起食烤魚嘅熱潮🐟
喺旺角就開咗間食烤魚嘅專門店

除咗烤魚 火鍋配料 估唔到仲有串燒食!
重點係 呢度嘅價錢比坊間抵食
人均二百蚊就已經可以飽到攬住個肚走🤰🏻
一邊食住串燒小食一邊等烤魚上枱😋
🔸鹽燒牛舌芯 HKD28/串
燒過嘅牛舌芯面頭有一層油脂 食落爽口

🔹泰式豬頸肉 HKD14/串
豬頸肉帶點微焦 咬落依然有彈性
泰式醬汁酸酸甜甜 有驚喜!

🔸陀地燒生蠔 HKD12/隻
用蒜蓉 菜圃粒等鋪喺表面令生蠔更加惹味

🔹黃金饅頭 HKD20/4件
新鮮炸起 外脆內軟 沾上煉奶 正😋
呢個黃金組合真係無人會抗拒得到!

🐟酸辣金湯酸菜烤魚 HKD298
嗌烤魚仲會送六款配菜
金菇 萵苣 娃娃菜 蓮藕 豆卜 芽菜
配菜預先鋪哂喺魚下面 份量充足
邊煮邊索住湯汁

🔸手切美國牛小排 HKD68(半份)
牛肉可以嗌全份或半份
半份都足夠2個人食
牛小排厚切!鮮嫩 肉味香濃

🔹午餐肉 HKD20
厚切嘅炸午餐肉非常邪惡!

🔸四川寬粉 HKD20

🚩我要烤魚串燒烤魚專門店
  • 泰式豬頸肉
  • 黃金饅頭
  • 酸辣金湯酸菜烤魚
【串燒 烤魚 啤酒 我全都要🥰✌🏻】/////烤魚餐廳多數打邊爐配料會有好多選擇而呢間小店連串燒餐牌都佔左一整頁!!啤酒買一送一 喺香港難得食到飽肚有質素🤤萬州香辣烤清江魚($298)表示BB辣都越食越辣🤣魚皮煎到好香 魚肉都幼滑 唔會太多骨處理🙏🏻烤魚有蓮藕片 、蒟蒻、萵筍等配料 吸汁精華好惹味 手切美國牛小排 ($68)牛味一般夠軟腍 四川寬粉 ($20)好煙韌🙂‍↔️響鈴 ($20)記得淥幾秒已經食得🕐食到咁上下 飲啖Sapporo生啤 ($96)🍻好清爽解渴 哈哈 串燒有手工雞皮串 ($24)鹽燒牛舌串 ($28)陀地燒茄子 ($32)藤椒魚皮 ($38) 第一次食雞皮串 脆卟卟都幾特别 茄子調味可以再重啲 牛舌同魚皮就正常發揮~桂花蜜四川冰粉 ($16)冰粉似涼粉口感 彈牙易入口 但加入山渣提子花生就真係偏酸🥹———📍陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖
【串燒 烤魚 啤酒 我全都要🥰✌🏻】
/////
烤魚餐廳多數打邊爐配料會有好多選擇
而呢間小店連串燒餐牌都佔左一整頁!!
啤酒買一送一 喺香港難得食到飽肚有質素🤤

牛舌同魚皮就正常發揮~

———
📍陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店
2024-08-08
5 分鐘 (堂食)
2024-08-13 950 瀏覽
📍 陀地燒X 我要烤魚串燒烤魚專門店作為一個成日食烤魚嘅常客,今次嚟到旺角一間開咗冇耐嘅烤魚專門店,烤魚嘅種類選擇多,價錢亦都好實惠;仲供應串燒,一次過滿足曬我兩個願望✌️🐟重慶麻辣烤清江魚 $298好大既一條魚!!!清江魚有事先炸過,食既時候魚皮同魚既邊邊位都係脆口😍另外有額外調味過,有加到唔少既孜然粉同芝麻粒粒,相當香口,啱曬重口味人士~配料有大量芫茜、花生、蓮藕、洋蔥、蒟蒻、芽菜、娃娃菜等等;魚嘅肉質好厚實,算係滑口嘅,同時吸收曬啲湯汁,好入味!配菜更加索汁,雖然辣,但有種越食越過癮嘅感覺🐂鹽燒牛舌串 $28食落相當爽口,加埋黑椒味道啱啱好~本身望個樣好似有啲乾,但食落完全唔會!口感煙韌得利又彈牙~🐥孜然燒雞翼 $16/串雞翼大大隻,燒到皮香肉嫩,雞皮脆身,而且好入味,加咗啲孜然粉所以味道更佳~果然燒烤一定要食雞翼🦪陀地燒生蠔 $12/隻生蠔嘅size適中,可以一啖食曬,落左好多蒜蓉,更加突出到蠔既鮮美!🦑泰式墨魚鬚 $16/串呢個真係必食!!!墨魚鬚本身已經好爽口,好入味;但配埋泰式香料會更佳,味道偏酸,帶點微辣,好開胃!🍆陀地燒茄子 $32必食系列!係茄子上面鋪滿蒜蓉,燒完之後
📍 陀地燒X 我要烤魚串燒烤魚專門店

🦪陀地燒生蠔 $12/隻

泰式墨魚鬚

🦑泰式墨魚鬚 $16/串

🍆陀地燒茄子 $32
必食系列!係茄子上面鋪滿蒜蓉,燒完之後超級香😎茄子軟腍,一絲絲咁拉出黎食好過癮,茄子都好入味

甜蜜燒菠蘿

🍍甜蜜燒菠蘿 $10/串
菠蘿算甜,咬落爆汁,幾juicy😍菠蘿既size 啱啱好,一粒一啖~每粒都甜,幾解油膩感

🥥椰青 $38/個
係解渴既好選擇!食左咁多油膩野,飲完就可以食多幾round😏

🍊百香果水果茶 $28/杯
超級大杯! 水果亦都好甜~解辣十足😗

⭐️好味指數:8.3/10

📍 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖

#旺角 #沱地燒 #我要烤魚 #串燒 #烤魚 #重慶麻辣烤清江魚 #鹽燒牛舌串 #孜然燒雞翼 #泰式墨魚鬚 #陀地燒茄子 #甜蜜燒菠蘿 #椰青 #百香果水果茶
孜然燒雞翼
泰式墨魚鬚
甜蜜燒菠蘿
#cassiegomk -平時去深圳成日都食烤魚,但始終來回深圳都最少2小時,唔可以個個星期都去。如果突然間係香港好想食烤魚嘅話,推介大家去依間「我要烤魚」。-依間烤魚有4種味道可以選擇,我同朋友就揀咗酸辣金湯酸菜烤魚,可以同店員講想要bb辣,店員會幫手同廚房講少啲紅椒🌶️食落味道都ok,有少少辣又有啲酸,好開胃。-因為烤魚都要少少時間整,未食得烤魚之前叫咗啲串燒做前菜。燒生蠔同燒茄子都好惹味,燒生蠔開頭驚燒完會好細仔,但嚟到又ok啵。茄子燒得岩岩好,好嫩。條烤魚本身都會有啲配菜,包括金菇、豆腐卜、娃娃菜、萵荀片等等,都好抵,所以我哋剩係再叫咗少少配菜就夠啦。條鱸魚都好多魚肉,唔會好多骨,食落好方便!飲品方面,日本生啤仲做緊買一送一,抵到爛,啤酒配烤魚一流!-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)📍 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖-OP: cuisine_revolution (Lv4)TripAdvisor: cwycassie
#cassiegomk
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)
OP: cuisine_revolution (Lv4)
TripAdvisor: cwycassie
2024-08-13 39 瀏覽
今日去到旺角食烤魚,呢間烤魚店除咗烤魚之外🐟亦都有好多款串燒可以叫,而且無論烤魚定係串燒嘅價錢都比其他地方相對地平,性價比幾高🤩蕃茄烤鱸魚 $298平時食烤魚嘅湯底都係比較重口味,今次就叫個健康啲嘅番茄湯底🤣湯底質感比較濃稠,幾重蕃茄味,入面亦都有新鮮番茄🍅條魚可以揀鱸魚或者清江魚,我哋揀咗鱸魚,條魚都幾大條,肉質比較結實,啖啖肉😗外皮燒得幾香,本身條烤魚都跟咗幾樣配料,有魔芋結、薯仔片、魚豆腐,娃娃菜同埋大量芫荽等🤓牛骨髓 $48食烤魚食到咁上下就可以加湯打邊爐🍲牛骨髓好新鮮,顏色粉嫩,比起其他地方食到嘅大條好多😳入口煙煙韌韌咁,完全冇異味😎手切封門牛柳 $48封門柳一份都有好多片,質感軟腍,幾有肉味🐮四川寬粉 $20食烤魚其中一樣必點嘅配料,煙靭得嚟又索汁😝手工雞皮串 $12 x2嚟到當然都要試吓佢啲串燒啦🔥不過大部份嘅串燒都兩串起,雞皮串燒得好脆,一個人食晒兩串冇難度😋孜然燒雞翼 $16 x2雞翼都係新鮮燒起熱辣辣,外皮好重孜然香味,入面仲保持到肉汁🐥鹽燒牛舌串 $28牛舌質感好爽,唔會好韌🤓牛油蜜糖燒玉米 $12 x2粟米嘅質素唔錯🌽香甜冇渣,配埋牛油蜜糖一齊燒好夾😆陀地燒生蠔

蕃茄烤鱸魚 $298

牛骨髓 $48
食烤魚食到咁上下就可以加湯打邊爐🍲牛骨髓

手切封門牛柳 $48
封門柳一份都有好多片,質感軟腍,幾有肉味🐮

四川寬粉 $20
食烤魚其中一樣必點嘅配料,煙靭得嚟又索汁😝

手工雞皮串 $12 x2

孜然燒雞翼 $16 x2

鹽燒牛舌串 $28
牛舌質感好爽,唔會好韌🤓

牛油蜜糖燒玉米 $12 x2
粟米嘅質素唔錯🌽香甜冇渣,配埋牛油蜜糖一齊燒好夾😆

陀地燒生蠔 $12 x2
燒生蠔嘅價錢都好平,生蠔唔算好大隻,但係上面嘅配料好惹味😝除咗蒜蓉辣椒之外仲加咗啲菜甫🌶️
[✨旺角陀地燒·高質令人回味嘅烤魚店]🔸重慶麻辣烤青江魚 $298魚類可以選擇鱸魚或青江魚,我地就試左青江魚。魚肉幾新鮮嫩滑,肉質亦好結實;魚皮烤到好香脆惹味,配菜亦有唔少,有蓮藕、萵筍片、娃娃菜、芽菜等等,好豐富。🔸另加配菜 $20/each午餐肉係炸嘅,好正。烏冬都好滑好有口感,唔錯🔸陀地燒生蠔 $12/隻生蠔厚身,唔會燒得太乾,加入蒜蓉蔥粒味道濃郁勁好食!🔸陀地燒茄子 $32燒茄子質感柔滑軟綿,滿滿嘅川味醬同蒜蓉非常入味。🔸巨峰可爾必思&青檸梳打 $28/each呢度嘅飲品都好大杯,抵飲!————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結主打烤魚料理,環境寬敞,有大量梳化卡位,食得好舒服;職員服務滿分,會主動幫忙烤魚,亦會幫忙留意火侯,真係會食上癮嘅一間餐廳!📍陀地燒🏠旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖
[✨旺角陀地燒·高質令人回味嘅烤魚店]

🔸重慶麻辣烤青江魚 $298
魚類可以選擇鱸魚或青江魚,我地就試左青江魚。

🔸另加配菜 $20/each
午餐肉係炸嘅,好正。烏冬都好滑好有口感,唔錯

🔸陀地燒生蠔 $12/隻
生蠔厚身,唔會燒得太乾,加入蒜蓉蔥粒味道濃郁勁好食!

🔸陀地燒茄子 $32
燒茄子質感柔滑軟綿,滿滿嘅川味醬同蒜蓉非常入味。

🔸巨峰可爾必思&青檸梳打 $28/each
呢度嘅飲品都好大杯,抵飲!

————————♡♡♡♡♡♡————————
✨總結