2024-08-28 49 瀏覽
呢排中意左食烤魚,貪佢可以順便打埋邊爐,但呢間有齊烤魚、火鍋、串燒,一次滿足3個願望😌🩵主食:萬洲香辣烤清江魚$298聽講烤魚辣先入味,所以揀咗BB辣,清江魚口感嫩滑,油香十足,味道鮮美,配料有娃娃菜、蓮藕片、土豆片、魔芋爽、芽菜,非常豐富😋🩵配料:手切美國牛小排$118手切美國牛小排好新鮮,油花分布平均,仲有濃郁牛味🤤🩵配料:手打墨魚滑$32墨魚滑打得非常緊實,食落爽口彈牙😚😚🩵配料:娃娃菜$20本身都好鍾意食娃娃菜,特登叫多一份,感覺較健康😀🩵配料:響鈴$20響鈴超抵食,浸一浸烤魚辣湯好入味🥰🩵配料:稻庭烏冬$20將烏冬放入火鍋,等佢慢慢滾到淋哂,軟綿綿好暖胃😄🩵串燒:孜然燒韭菜$32韭菜燒得啱啱好,吾會太乾,加上適量孜然粉,非常惹味😙🩵串燒:陀地燒茄子$32加咗蒜蓉、川味醬去燒成,一上枱已經香噴噴,入口質感柔滑軟綿😍🩵飲品:菠蘿青檸梳打$28菠蘿青檸梳打飲落吾會太甜,口感清新,仲要大大杯😝🩵飲品:巨峰可爾必思$28巨峰配上可爾必思,酸酸甜甜好開胃,飲完油膩感都冇哂😎

🩵主食:萬洲香辣烤清江魚$298

🩵配料:手切美國牛小排$118
手切美國牛小排好新鮮,油花分布平均,仲有濃郁牛味🤤

🩵配料:手打墨魚滑$32
墨魚滑打得非常緊實,食落爽口彈牙😚😚

🩵配料:娃娃菜$20
本身都好鍾意食娃娃菜,特登叫多一份,感覺較健康😀

🩵配料:響鈴$20
響鈴超抵食,浸一浸烤魚辣湯好入味🥰

🩵配料:稻庭烏冬$20
將烏冬放入火鍋,等佢慢慢滾到淋哂,軟綿綿好暖胃😄

🩵串燒:孜然燒韭菜$32
韭菜燒得啱啱好,吾會太乾,加上適量孜然粉,非常惹味😙

🩵串燒:陀地燒茄子$32

🩵飲品:菠蘿青檸梳打$28
菠蘿青檸梳打飲落吾會太甜,口感清新,仲要大大杯😝

🩵飲品:巨峰可爾必思$28
巨峰配上可爾必思,酸酸甜甜好開胃,飲完油膩感都冇哂😎

餐廳主打烤魚,有多款湯底可揀😍😍推介❤️🐟酸辣金湯酸菜烤魚湯底厚身,唔會好酸,同烤魚好夾💕💕🐟清江魚 ,口感嫩滑,油香十足同埋好厚肉一定要加啫啫系列🔥🔥🥓啫啫鴨血入烤魚爆炒得超惹味🥹🥹食到停唔到口, 會放埋係整條烤魚上面, 賣相靚之外,味道口感亦多左層次🍲食完烤魚,可加火鍋配料,開始打邊爐🥩手切美國牛小排(半份)肉質鬆化,油花平佈平均,牛味濃郁👍🏻👍🏻特別推介串燒,質素好高😋😋🦪陀地燒生蠔🍢手工雞皮串🍢鹽燒牛舌芯🍡牛黃喉串🍆陀地燒茄子另外推介😍🍺Sapporo 生啤 $48買一送一優惠🍞黃金饅頭🍧桂花蜜四川冰粉➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖

餐廳主打烤魚,有多款湯底可揀😍😍

推介❤️
🐟酸辣金湯酸菜烤魚
湯底厚身,唔會好酸,同烤魚好夾💕💕
🐟清江魚 ,口感嫩滑,油香十足同埋好厚肉

一定要加啫啫系列🔥🔥
🥓啫啫鴨血入烤魚

🍲食完烤魚,可加火鍋配料,開始打邊爐
🥩手切美國牛小排(半份)
肉質鬆化,油花平佈平均,
牛味濃郁👍🏻👍🏻

特別推介串燒,質素好高😋😋
🦪陀地燒生蠔

🍧桂花蜜四川冰粉

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)
2024-08-27 55 瀏覽
😜係繼續生日慶祝食飯~今餐朋友約左我嚟食烤魚🐠😲嚟到先知原來呢度除咗烤魚打邊爐外,仲有串燒食~而且款式仲好多選擇!你想食乜都有,絕對吸引🤩「🐠酸辣金湯酸菜烤魚(鱸魚)」「🍆陀地燒茄子/孜然燒韭菜/椒鹽翠玉瓜/孜然燒土豆」「🦪陀地燒生蠔/泰式墨魚鬚/蒜蓉菜脯元貝」「🐔手工雞皮串/鮮雞腎」烤魚好大條!本身仲要劏得勁靚,一夾就夾到魚肉唔驚要「輪」骨~鱸魚肉質白嫩啖啖肉,魚味清香無腥~唔係好識食魚嘅我都可以輕鬆拆左半條魚食曬👍🏻酸辣金湯底味道香濃,又唔算太辣,非常惹味😋而且本身仲有好多菜底配料,全部材料索晒入味,勁正!至於串燒方面,雖然上枱都好快,但真係食得出「燒」出嚟~唔似得我之前食過有啲係烚咗再加調味料🧂🙅🏻‍♀️而每款串燒嘅調味料,又會有啲唔同,唔怕款款一樣味咁dry~個人覺得佢哋嘅燒海鮮都零舍高質🌟燒蠔夠大隻又新鮮,燒元貝加入菜脯特別有咬口,大大粒墨魚鬚配埋泰式汁直頭我最愛❤️食下烤魚又食下各款串燒,今餐就係勁爽😙😙

😜係繼續生日慶祝食飯~
今餐朋友約左我嚟食烤魚🐠
😲嚟到先知原來呢度除咗烤魚打邊爐外,仲有串燒食~
而且款式仲好多選擇!你想食乜都有,絕對吸引🤩

「🐠酸辣金湯酸菜烤魚(鱸魚)」
「🍆陀地燒茄子/孜然燒韭菜/椒鹽翠玉瓜/孜然燒土豆」
「🦪陀地燒生蠔/泰式墨魚鬚/蒜蓉菜脯元貝」
「🐔手工雞皮串/鮮雞腎」

鱸魚肉質白嫩啖啖肉,魚味清香無腥~
唔係好識食魚嘅我都可以輕鬆拆左半條魚食曬👍🏻
酸辣金湯底味道香濃,又唔算太辣,非常惹味😋
而且本身仲有好多菜底配料,全部材料索晒入味,勁正!
至於串燒方面,雖然上枱都好快,但真係食得出「燒」出嚟~
唔似得我之前食過有啲係烚咗再加調味料🧂🙅🏻‍♀️
而每款串燒嘅調味料,又會有啲唔同,唔怕款款一樣味咁dry~
個人覺得佢哋嘅燒海鮮都零舍高質🌟
食下烤魚又食下各款串燒,今餐就係勁爽😙😙
慶祝紀念
生日
  • 陀地燒生蠔
  • 泰式墨魚鬚
  • 烤魚
最近好想食烤魚 見到哩間好似幾好食 又多人介紹 望落吸引就約埋家姐一齊去撐枱腳(順便姐妹talk👧🏻🔺酸辣金湯酸菜烤魚 $298魚可以簡清江魚 或者鱸魚我地簡咗清江魚 份量比想像中大條魚事前有炸過 魚皮好香脆金湯酸菜湯底酸中帶辣 調味好夠會送一個$68配菜菜盤🥬有蓮藕 萵筍 芽菜 娃娃菜 金菇同豆卜 配料份量足夠🔺手切美國牛小排 (半份) $68半份份量好足輕輕淥一淥就食得牛味濃郁 厚薄適中 🔺黃喉 $58爽口彈牙 厚切口感好好🔺功夫萵筍片 $20好有心思既擺盤 刨到咁薄好索湯 好爽口🔺泰式墨魚鬚 $16大推薦.ᐟ.ᐟ 泰式汁幫佢提鮮 好爽口彈牙🔺甜蜜燒菠蘿 $10好甜好多汁 燒得好好食 可以嗌多幾串🔺百香水果茶 $28水果茶好解渴 有水果百香果鮮味 仲有橙片同蘋果片做裝飾🍊🍎🔺菠蘿青檸梳打 $28大杯解渴解辣 清新菠蘿味重
最近好想食烤魚 見到哩間好似幾好食

水果茶好解渴 有水果百香果鮮味
仲有橙片同蘋果片做裝飾🍊🍎
🔺菠蘿青檸梳打 $28
大杯解渴解辣 清新菠蘿味重
朋友很喜歡食烤魚,但又不想專程北上去食,於是我們就上網查一下。見到旺角這間「我要烤魚」,是集烤魚、火鍋、串燒於一身,非常適合我們。餐廳與一般烤魚店不同,室內以中式裝潢為主,整體環境清雅舒適,有獨立位置,坐得非常舒服。一場來到,當然要食勻烤魚、火鍋加串燒啦。⋩ 1. 重慶麻辣烤魚 & 六配菜組合烤魚必定要點「重慶麻辣烤魚·配鱸魚」。餐廳選用鮮嫩多汁的大鱸魚作為食材,經過燒香後魚肉保持了原汁原味,又帶有一絲麻辣香氣。鱸魚肉入口即化,Q彈有勁,啖啖肉沒有醉骨。而麻辣醬汁的調配亦十分恰當,不會過於辣而嗆喉,也不會過於溫和而失去麻辣香味。烤魚質素絕對比北上的餐廳更高。優惠期間,點了烤魚還送上「六配菜組合」。組合中包括了土豆片、日本黑魔芋、功夫萵荀片、蓮藕片、娃娃菜和芽菜等,各式蔬菜的搭配為烤魚增添了多種味道。蔬菜組合非常匹配麻辣烤魚的香味,特別是薯仔片和萵荀片,充分吸收了麻辣香,愈食愈上癮。⋩ 2. 手切封門牛柳和午餐肉 (火鍋配料)烤魚還可以再加上火鍋配料。我們另外點了手切封門牛柳和午餐肉。手切封門牛肉質嫩滑,牛味濃郁。午餐肉亦都非常厚切大塊。⋩ 3. 陀地燒生蠔、串燒 除了烤魚和火鍋,我要烤
烤魚
一場來到,當然要食勻烤魚、火鍋加串燒啦。
⋩ 1. 重慶麻辣烤魚 & 六配菜組合
重慶麻辣烤魚
⋩ 2. 手切封門牛柳和午餐肉 (火鍋配料)
午餐肉
⋩ 3. 陀地燒生蠔、串燒
除了烤魚和火鍋,我要烤魚亦可以點串燒。陀地生蠔肉質飽滿,表面微微焦香,非常抵食。此外,餐廳的串燒也是一大亮點,有燒雞軟骨、新疆羊肉串、燒五花腩等選擇。每一款都相當出色,絕對不是配角。價錢亦是非常實惠,老實說,過來純食串燒亦是一個好主意。
燒雞軟骨
燒五花腩
新疆羊肉串
⋩ 4. 百香果水果茶、巨峰可爾必思梳打
食那麼多重口味的食物,要飲返杯清甜飲品中和一下。百香果水果茶酸甜適中,清新舒服;巨峰可爾必思梳打則夠冰涼爽口。
百香果水果茶
巨峰可爾必思梳打
無論是烤魚、火鍋、串燒,我全都要!
2024-08-11
烤魚
午餐肉
燒雞軟骨
燒五花腩
新疆羊肉串
百香果水果茶
巨峰可爾必思梳打
去完朗豪坊,朋友想食烤魚,就上網搵下附近有咩烤魚店係又平又抵食既。俾我地搵到女人街有間烤魚串燒專門店,就一於行過去試下啦。一上到黎,餐廳好大間好寬敞,店員同客人都係年輕人為主。由於上次我地食完烤魚太熱氣,喉嚨痛呀。難得呢度有唔辣既湯底簡,咁我地就簡左蕃茄湯底,呢度仲有芫荽點,仲要超大份,蕃茄配大量芫荽,估唔到食烤魚都可以食得咁降火。🤣我地點左:❤️蕃茄烤魚~鱸魚 $298 送 蔬菜拼盤原條超大鱸魚都係 $298,超級抵wor,蔬菜拼盤師傅已經舖滿係烤魚底,有大量娃娃菜,豆腐,土豆,日本黑魔芋等。烤肉煎得好香,魚質新鮮多肉又少骨,配埋香濃而且大量新鮮蕃茄既湯底,咸咸酸酸,開胃得黎又入味,估唔到蕃茄湯底都可以咁出色。第一次食唔辣既烤魚,原來都可以好夾。🥂飲品:*呢度啤酒買一送一,飲酒既朋友可以一試。百香果水果茶 $28估唔到28蚊超級大杯,一杯已經足夠,水果多,百香果酸酸甜甜,勁解膩。椰青 $38又係超大個椰青,椰青水新鮮清甜,我朋友仲刮埋d椰青肉黎食。❤️配菜:響鈴 $20四川寬粉 $20鴨血 $32芫荽 $18❤️串燒:秋葵串 $10甜蜜菠蘿 $10❤️甜品:桂花蜜四川冰粉

我地點左:

❤️蕃茄烤魚~鱸魚 $298 送 蔬菜拼盤

🥂飲品:
*呢度啤酒買一送一,飲酒既朋友可以一試。

百香果水果茶 $28

椰青 $38
又係超大個椰青,椰青水新鮮清甜,我朋友仲刮埋d椰青肉黎食。

❤️配菜:

秋葵串 $10
甜蜜菠蘿 $10

❤️甜品

桂花蜜四川冰粉 $16
最後食埋個冰粉埋尾,大大碗冰粉清涼爽滑,上面舖滿果仁碎,山楂粒同提子乾,配上桂花蜜,酸甜得黎又解膩。

我要烤魚串燒烤魚專門店
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖

#旺角 #食好西 #香港美食 #美食推介 #美食打卡 #旺角好去處 #香港旅行 #女人街 #烤魚 #串燒 #foodie #hongkong #hongkongfood #hongkongtravel

2024-08-19
2024-08-23 89 瀏覽
🌞天氣又熱又焗,搞到無乜胃口想食辣野,刺激下味蕾,想食烤魚但又想食串燒,今次搵到間餐廳,一次過可以滿足哂我既願望😆🔸萬州香辣烤清江魚魚類有兩款可以揀:鱸魚同清江魚🐟 清江魚肉質嫩滑,油香十足,清江魚炸過,食落外脆內滑,辣度揀左小辣🌶️越食越刺激,烤魚入面仲有好多配料,有萵筍、蓮藕片、薯仔片、大豆芽同魔芋,配料索左湯汁,好惹味🔸手工雞皮串雞皮燒到脆卜卜,食落好似薯片咁🔸鹽燒牛舌口舌爽口彈牙,一啲都唔韌😋🔸孜然蒜蓉豆皮串外層燒到微脆,裏面包住菜甫粒同蒜蓉🧄味道濃郁,略嫌鹹左少少🤏🏻🔸陀地燒茄子串燒必食🍆茄子面頭舖滿蒜蓉醬同孜然粒,非常香🔸陀地燒生蠔蠔肉偏細隻🦪食落都新鮮無腥味🔸黃金饅頭好耐無食過🫣就算凍左,都係外脆內軟,配埋煉奶超正🔸椰青清甜多汁🌴食辣野超解辣🔸青檸梳打唔會太甜🍋‍🟩酸酸地好解渴

🔸萬州香辣烤清江魚

🔸手工雞皮串
雞皮燒到脆卜卜,食落好似薯片咁

🔸鹽燒牛舌
口舌爽口彈牙,一啲都唔韌😋

🔸孜然蒜蓉豆皮串

🔸陀地燒茄子
串燒必食🍆茄子面頭舖滿蒜蓉醬同孜然粒,非常香

🔸陀地燒生蠔
蠔肉偏細隻🦪食落都新鮮無腥味

🔸黃金饅頭
好耐無食過🫣就算凍左,都係外脆內軟,配埋煉奶超正

🔸椰青
清甜多汁🌴食辣野超解辣

🔸青檸梳打
唔會太甜🍋‍🟩酸酸地好解渴

2024-08-22 64 瀏覽
店內座位闊落,有齊烤魚、火鍋及燒烤,CP值高!店員友善主動,不時會主動問及加湯需要👍🏼重慶麻辣烤清江魚 BB辣$298烤魚可以選擇爐魚同清江魚,更有不同辣度選擇!同朋友揀咗店員推薦嘅清江魚!清江魚份量比想像中更大條,超吸引,魚外層已預先烤至香脆,魚肉滑身入味,啖啖肉。烤魚已附送蓮藕、萵筍、芽菜、娃娃菜、薯仔片及魔芋等等,配料相當多!餐牌亦有提供其他配料可以加配。湯底為惹味嘅重慶麻辣,麻中帶辣,辛香味十足!陀地燒茄子 $32鹽燒牛舌串 $28/串 孜然蒜茸豆皮串 $12/串孜然燒韭菜 $12/串 (兩串起)手切美國牛小排(半份) $68串燒大推燒茄子!滿滿嘅蒜蓉,茄子軟腍多汁,必點項目👍🏼 鹽燒牛舌一樣出色,嫩中帶脆,加上檸檬汁減低油膩感飲品選擇了百香果水果茶 $28大大杯容量👍🏼酸酸甜甜,清新解膩而朋友就揀咗鹹檸七 $24

重慶麻辣烤清江魚 BB辣$298

陀地燒茄子 $32

鹽燒牛舌串 $28/串

孜然蒜茸豆皮串 $12/串

孜然燒韭菜 $12/串 (兩串起)

手切美國牛小排(半份) $68

飲品選擇了百香果水果茶 $28
大大杯容量👍🏼酸酸甜甜,清新解膩
而朋友就揀咗鹹檸七 $24
2024-08-22 50 瀏覽
呢間烤魚店環境好舒適,座位闊落有空間感,而且價錢定價合理,串燒都好高質🥰.烤魚我哋揀咗清江魚配酸菜魚湯底,湯底屬於微辣,酸菜味好濃郁,烤魚外皮香脆,肉質保持鮮嫩!食烤魚一定要加寬粉,吸收晒啲湯汁好好食👍🏻👍🏻👍🏻.串燒方面推薦五花腩,肥瘦均勻,燒到好香脆,調味都唔錯❤️食完烤魚梗係唔少得一碗冰粉,解辣一流✨✨✨.📍 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖
📍 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖
烤魚就係大陸好出名,但係我地唔想番大陸咁遠又想食烤魚,我地就去左旺角既呢間烤魚+串燒店,一次過係香港可以食到曬大陸既名物😆酸辣金湯酸菜烤清江魚 ($298)呢度有4款烤魚口味揀,我地就揀左金湯酸菜魚,魚就有兩條選擇,我地揀左清江魚,特點係口感嫩滑,油香十足,烤魚雖然有骨,但係好易揀出黎,唔鐘意食有骨魚既都唔怕,條魚唔同階段食會唔同感覺,初初食d皮未浸太耐,有d脆口,到煮耐左條魚就好入味,同埋愈煮愈辣,幾過癮,而條魚本身有豆卜,萵筍金菇做配菜,相當豐富🐟手切封門牛柳 ($48)封門柳既牛味會濃d,肉質比肥牛韌,$48幾抵食🥩響鈴 ($20)響鈴$20真抵食,索d烤魚湯黎食好正😋串燒🍢🍢🍢🍢孜然燒雞翼 ($16)一串雞翼係有兩隻,我地叫左兩串,孜然粉好夠,上枱時已經聞到好香🐥新疆羊肉串 ($20)羊肉串既羊味都幾濃,果種羊羶味正到,鐘意食羊一定要叫呢串🐑孜然燒韭菜 ($16)燒得岩岩好,唔會太乾,有D舖頭會燒到D葉濃曬,呢度既孜然味入曬韭菜裡面,好惹味🥬陀地燒茄子 ($32)茄子勁大條,鋪滿曬蒜蓉醬,辣辣地咁,勁邪惡🍆黃金饅頭 ($20)呢個炸饅頭最緊要趁熱食,炸得外脆內軟,點d煉奶食超正

酸辣金湯酸菜烤清江魚 ($298)

手切封門牛柳 ($48)
封門柳既牛味會濃d,肉質比肥牛韌,$48幾抵食🥩

響鈴 ($20)
響鈴$20真抵食,索d烤魚湯黎食好正😋

串燒🍢🍢🍢🍢

孜然燒雞翼 ($16)

新疆羊肉串 ($20)
羊肉串既羊味都幾濃,果種羊羶味正到,鐘意食羊一定要叫呢串🐑

孜然燒韭菜 ($16)

陀地燒茄子 ($32)
茄子勁大條,鋪滿曬蒜蓉醬,辣辣地咁,勁邪惡🍆

黃金饅頭 ($20)
呢個炸饅頭最緊要趁熱食,炸得外脆內軟,點d煉奶食超正🤩

呢間烤魚店我覺得好掂,配料同串燒價錢都唔算貴,當然會貴過大陸啦,不過上大陸都要時間都車費,其實今餐係度食我已經好滿足,可以慳番唔洗番大陸食🤪
2024-08-10
  • 陀地燒茄子
2024-08-21 54 瀏覽
人均200烤魚串燒種類超豐富,食唔食辣都有超豐富選擇geh烤魚串燒專門店位於通菜街樓下等lift有d耐不過上到餐廳位置都好闊落我地朋友唔太食得辣所以叫左酸辣金湯酸菜烤鱸魚 $298湯底微辣 酸菜味適中 有幾條辣椒會越煲越辣都要留意下條魚超大條係炸完再做烤魚三個女仔都未必食得曬額外添加配料打邊爐選擇左手切美國牛小排 :~手切牛小排油花分佈均匀好有牛味餐單紙背面係串燒有超豐富選擇推薦陀地燒生蠔同鷄肉串多汁又美味總體來説好有大陸風味而且價格合適食物大份旺角聚會好選擇!
位於通菜街樓下等lift有d耐不過上到餐廳位置都好闊落
我地朋友唔太食得辣所以叫左酸辣金湯酸菜烤鱸魚 $298

湯底微辣 酸菜味適中 有幾條辣椒會越煲越辣都要留意下
條魚超大條係炸完再做烤魚
三個女仔都未必食得曬
額外添加配料打邊爐選擇左手切美國牛小排 :~

手切牛小排油花分佈均匀好有牛味
餐單紙背面係串燒
有超豐富選擇
推薦陀地燒生蠔同鷄肉串
陀地燒茄子

多汁又美味
總體來説好有大陸風味而且價格合適食物大份
旺角聚會好選擇!
🐟抵食超大條烤魚😱必食串燒生蠔🔥陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)難得同朋友一聚,當然要食至愛晚烤魚啦❗️哩間餐廳性價比超高,價錢仲好吸引😝 份量仲要好大😍啱曬大食既朋友!我地7點嚟到餐廳,已經有唔少人客,建議大家預先訂座,如果遲啲嚟都要排隊等位啊😆值得一讚,餐廳員工好有禮貌,仲會不定時幫我地加湯,上菜速度又快,冷氣夠曬大,啱曬香港人鍾意歎冷氣🤗✨蕃茄湯烤清江魚🍅🐟 $298我地叫咗蕃茄湯烤魚,蕃茄湯勁濃郁,超香濃既蕃茄湯底,仲有大量鮮蕃茄,食食吓好想配埋飯🤣清江魚份量勁大條,3-4人食都可以,肉質好嫩滑,又少骨,仲好厚肉,魚味好鮮甜,整條魚金黃香脆,配上蕃茄湯底簡直一流❗️仲送埋6種配菜:薯仔、魔芋、娃娃菜、粟米、豆腐干、芫荽❗️性價比極高😍✨手切封門牛柳🐮 $48一碟都有約十片,份量好足,牛雪花分佈好平均,牛味仲好香濃,食落好嫩,品質好高👍🏻😝✨手打墨魚滑🦑 $32手打墨魚滑好爽口彈滑,墨魚味好香濃,打邊爐必食🤭✨功夫萵筍片🥗 $20打邊爐必點既萵筍片,擺盤造型好像一朵花,好用心,每片都切得好薄好長,刀工一流,食落爽口又清甜🥰✨四川寬粉🍜 $20烤魚又點少得食四川寬粉 ,寬粉更
🐟抵食超大條烤魚😱必食串燒生蠔🔥
陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)

蕃茄湯烤清江魚

✨蕃茄湯烤清江魚🍅🐟 $298

✨手切封門牛柳🐮 $48
手打墨魚滑

✨手打墨魚滑🦑 $32
手打墨魚滑好爽口彈滑,墨魚味好香濃,打邊爐必食🤭
功夫萵筍片

✨功夫萵筍片🥗 $20

✨四川寬粉🍜 $20
烤魚又點少得食四川寬粉 ,寬粉更能吸住蕃茄湯底及烤魚既鮮味,煙煙韌韌好有咬口😋
鹽燒牛舌串

✨鹽燒牛舌串👅 $28/1
哩度既串燒必食,牛舌好彈牙爽口,簡簡單單用鹽來調味,充分食到牛既鮮味,烤串火喉一流,非常香口惹味🔥
翠玉瓜串

✨翠玉瓜串🥬 $10/1
翠玉瓜用椒鹽、黑椒調味,烤得好香好惹味😋

✨陀地燒生蠔🦪 $12/1
必點招牌燒生蠔,調味一流,滿滿嘅辣椒蒜蓉及香蔥,非常入味,一咬落去爆汁,好鮮好惹味😍
百香果水果茶+ 巨峰可爾必思

✨百香果水果茶🍹 $28
飲品造型好靚,酸酸甜甜嘅百香果,配上除橙、蘋果等水果,茶味好清新,充滿夏日氣息,必點👍🏻❗️

✨巨峰可爾必思🍸 $28
巨峰提子配上可爾必思,酸酸甜甜好開胃,一解油膩感,唔會太甜仲好清新😍

食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨

🏠 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)
2024-08-15
蕃茄湯烤清江魚
手打墨魚滑
功夫萵筍片
鹽燒牛舌串
翠玉瓜串
百香果水果茶+ 巨峰可爾必思
2024-08-19 61 瀏覽
重慶麻辣烤爐魚一大鍋烤魚,麻麻辣辣,啱哂大班朋友一齊食。揀左鱸魚,原條魚肉大大啖冇乜骨,正。烤魚鍋仲可以額外加料,我揀左啫啫豬潤,豬潤熟度剛剛好,唔會熟到硬,夾埋麻辣味,不錯👍🏻成個烤魚鍋全程都有爐煮緊,可以再加火鍋料邊淥邊食,額外再點左手打墨魚滑、鴨血、萵筍同娃娃菜。墨魚滑鮮甜彈牙👍🏻鴨血又滑,蔬菜都幾乾淨鮮甜;又隨時有職員黎幫手加湯🧡隨左烤魚外,佢都好多串燒可以選擇。⭐泰式豬頸肉豬頸肉燒得唔錯,佢既泰式甜酸醬真係幾正,有啲似泰式生蝦果種海鮮醬,同豬頸肉好夾。⭐陀地燒茄子燒茄子大大條,上面鋪滿左蒜蓉,而佢啲蒜蓉切得比較幼細,食落口時好香⭐陀地燒生蠔生蠔唔算大隻,不過蒜蓉辣椒搭夠,幾惹味⭐孜然燒雞翼雞翼燒得剛剛好,表面有香料同有啲脆皮,入里雞肉ok juicy⭐燒雞腎串雞腎串偏細粒左啲,不過幾惹味既飲品叫左青檸梳打同香茅檸檬薏米水,檸檬薏米水係佢地自家啱啱煲起,啱哂夏天飲!
重慶麻辣烤爐魚
隨左烤魚外,佢都好多串燒可以選擇。
⭐泰式豬頸肉
⭐陀地燒茄子
⭐陀地燒生蠔
生蠔唔算大隻,不過蒜蓉辣椒搭夠,幾惹味
⭐孜然燒雞翼
⭐燒雞腎串
雞腎串偏細粒左啲,不過幾惹味既
2024-08-10
午餐
2024-08-18 37 瀏覽
🌸酸辣金湯酸菜烤清江魚烤魚有兩款魚可以選擇。想食肉感紮實、魚味較重可以選擇鱸魚。中意口感嫰滑、重魚油香既就簡清江魚。湯底非常惹味,會愈煮愈辣,所以食唔到辣既話可以一開始就將啲辣椒夾出黎先~清江魚外皮有炸過,魚皮香脆,魚肉好嫰滑而且冇碎骨。配菜方面本身就送六款配菜組合(豆卜、金菇、芽菜、萵筍、娃娃菜、蓮藕)🌸玫瑰露腸用個鴨仔兜裝幾QQ🌸四川寬粉⭐️必加!吸滿湯汁口感煙韌勁好食🌸鹽燒牛舌串🌸西班牙叉燒串🌸陀地燒茄子🌸陀地燒生蠔串燒類都好出色,特別推薦西班牙叉燒串⭐️爽口又juicy,茄子都好惹味。🍹百香果水果茶🍺Sapporo生啤(買一送一)
🌸酸辣金湯酸菜烤清江魚

🌸西班牙叉燒串
🌸陀地燒茄子
🌸陀地燒生蠔

🍹百香果水果茶
🍺Sapporo生啤(買一送一)
2024-08-17 89 瀏覽
嘩呢期大熱食烤魚食串燒,今日就同謙謙來我要烤魚到放縱一下先。🌟 酸辣金湯酸菜烤鱸魚 ~ 鱸魚本身冇咩細骨得大骨食起來好安全,啖啖肉好滑溜仲要吸收左d酸辣湯味道更加提升,呢到叫烤魚會送六款配菜。🌟 啫啫粉腸入烤魚 ~ 煮好後的啫啫粉腸直接放入烤魚上面味道帶點辣又刺激又香口。🌟 手切封門牛柳 ~ 我喜歡手切的質感,加上封門柳肉味香濃。🌟 午餐肉 ~炸得香口。🌟 四川寬粉 ~ 放入湯裡吸哂d辣湯,煙煙韌韌好正。呢再除左食烤魚,原來串燒都好出色, 我地就叫左下面幾款,各有千秋,必點系列有燒五花腩和生蠔,前者燒得剛剛好入口一d都唔油膩仲有份香脆感夠惹味,後者蠔好新鮮肥美。鹽燒牛舌係我喜歡的質感夠爽口。🍢 陀地燒生蠔🍢 鹽燒牛舌🍢 新疆羊肉串🍢 燒五花腩🍢 翠玉瓜串🍢 孜然燒土豆串🍢 孜然燒韭菜

🌟 午餐肉 ~炸得香口。

🌟 四川寬粉 ~ 放入湯裡吸哂d辣湯,煙煙韌韌好正。

🍢 陀地燒生蠔
🍢 鹽燒牛舌