2024-08-13
今日去到旺角食烤魚,呢間烤魚店除咗烤魚之外🐟亦都有好多款串燒可以叫,而且無論烤魚定係串燒嘅價錢都比其他地方相對地平,性價比幾高🤩蕃茄烤鱸魚 $298平時食烤魚嘅湯底都係比較重口味,今次就叫個健康啲嘅番茄湯底🤣湯底質感比較濃稠,幾重蕃茄味,入面亦都有新鮮番茄🍅條魚可以揀鱸魚或者清江魚,我哋揀咗鱸魚,條魚都幾大條,肉質比較結實,啖啖肉😗外皮燒得幾香,本身條烤魚都跟咗幾樣配料,有魔芋結、薯仔片、魚豆腐,娃娃菜同埋大量芫荽等🤓牛骨髓 $48食烤魚食到咁上下就可以加湯打邊爐🍲牛骨髓好新鮮,顏色粉嫩,比起其他地方食到嘅大條好多😳入口煙煙韌韌咁,完全冇異味😎手切封門牛柳 $48封門柳一份都有好多片,質感軟腍,幾有肉味🐮四川寬粉 $20食烤魚其中一樣必點嘅配料,煙靭得嚟又索汁😝手工雞皮串 $12 x2嚟到當然都要試吓佢啲串燒啦🔥不過大部份嘅串燒都兩串起,雞皮串燒得好脆,一個人食晒兩串冇難度😋孜然燒雞翼 $16 x2雞翼都係新鮮燒起熱辣辣,外皮好重孜然香味,入面仲保持到肉汁🐥鹽燒牛舌串 $28牛舌質感好爽,唔會好韌🤓牛油蜜糖燒玉米 $12 x2粟米嘅質素唔錯🌽香甜冇渣,配埋牛油蜜糖一齊燒好夾😆陀地燒生蠔
蕃茄烤鱸魚 $298
牛骨髓 $48
食烤魚食到咁上下就可以加湯打邊爐🍲牛骨髓
手切封門牛柳 $48
封門柳一份都有好多片,質感軟腍,幾有肉味🐮
四川寬粉 $20
食烤魚其中一樣必點嘅配料,煙靭得嚟又索汁😝
手工雞皮串 $12 x2
孜然燒雞翼 $16 x2
鹽燒牛舌串 $28
牛舌質感好爽,唔會好韌🤓
牛油蜜糖燒玉米 $12 x2
粟米嘅質素唔錯🌽香甜冇渣,配埋牛油蜜糖一齊燒好夾😆
陀地燒生蠔 $12 x2
燒生蠔嘅價錢都好平,生蠔唔算好大隻,但係上面嘅配料好惹味😝除咗蒜蓉辣椒之外仲加咗啲菜甫🌶️