📍#我要烤魚串燒烤魚專門店旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️店內環境寬落,有大量梳化座位,枱面夠大,放左食物後都唔會逼。服務良好周到,侍應會主動收碟,加湯。✨#重慶麻辣烤清江魚 💰$298清江魚是這裡的一大招牌菜。清江魚先是烤至皮脆脆,𠝹開後,濃郁的油香。魚肉鮮美多汁,夠大條,魚背多肉,口感嫩滑、嫩滑,配上娃娃菜、蓮藕等新鮮蔬菜,口感層次豐富。✨#手工雞皮串 💰$24超級脆,燒到岩岩好收水又唔會太乾,咬落去油香味好足✨# 鹽燒牛舌串💰$28口感煙韌彈牙, 肉質鮮嫩多汁, 配上恰到好處的鹽味✨#泰式豬頸肉 💰$28泰式香料的微辣香氣, 鮮嫩多汁。✨#燒五花腩 💰$28肥瘦均勻,外焦內嫩,油香四溢。.✨#泰式墨魚鬚 💰$32軟嫩彈牙的口感,配上泰式香料特有的香氣和微辣、酸甜balance✨# 陀地燒生蠔💰$24生蠔有濃濃既蒜蓉蔥粒,而且熱辣辣上枱✨# 陀地燒茄子💰$32烤至軟爛,帶有微微焦香,配上濃郁的蒜蓉調味,清新爽口。✨# 百香果水果茶 💰$28酸甜適中,百香果的香甜氣息濃郁,搭配茶的清爽醇和,十分解渴。✨# 香芧檸檬薏米水💰$22以

📍#我要烤魚串燒烤魚專門店
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#重慶麻辣烤清江魚 💰$298

✨#手工雞皮串 💰$24
超級脆,燒到岩岩好收水又唔會太乾,咬落去油香味好足

✨# 鹽燒牛舌串💰$28
口感煙韌彈牙, 肉質鮮嫩多汁, 配上恰到好處的鹽味

✨#泰式豬頸肉 💰$28
泰式香料的微辣香氣, 鮮嫩多汁。

✨#燒五花腩 💰$28
肥瘦均勻,外焦內嫩,油香四溢。
✨#泰式墨魚鬚 💰$32

✨# 陀地燒生蠔💰$24
生蠔有濃濃既蒜蓉蔥粒,而且熱辣辣上枱

✨# 陀地燒茄子💰$32
烤至軟爛,帶有微微焦香,配上濃郁的蒜蓉調味,清新爽口。

✨# 百香果水果茶 💰$28

✨# 香芧檸檬薏米水💰$22
以香芧、檸檬和薏米製成,清新怡人,微微酸甜,薏米增添了豐厚的口感。
2024-08-05 45 瀏覽
今日同一大班朋友去食烤魚,一定要推介旺角呢間抵食陀地燒,喺通菜街偉達商業大廈一樓,人均$200左右,食到捧住個肚走金湯酸菜魚$298揀咗啖啖肉嘅鱸魚,啱晒啲唔識食骨嘅朋友除咗中間嗰條大魚骨之外,基本上都唔係好洗啃骨,夾起就啖啖肉魚肉極都非常之鮮嫩,朔晒酸湯嘅味道,酸味味好開胃鱸魚會先煎過先上枱,以後侍應再幫你開爐,慢慢滾熱條魚,包你食到熱辣辣嘅魚肉除咗烤魚之外,仲有多款串燒可以揀,價錢相當平民,所以大食妹同朋友都叫咗好多款燒羊肉串羊肉串嘅口感相當之札實,羊肉唔會好臊鹽燒雞翼終極個皮燒得非常之脆,肉質亦都燒得好均勻Keep到裏面係有雞汁,唔會乾爭爭金黃奶皇包呢個真係超級邪惡之選炸完嘅奶皇包外皮非常之香脆,金黃嘅外表一咬落去,仲要有黃澄澄嘅奶黃餡,再加埋煉奶俾你點,超級好食,但係卡路里亦都爆錶

金湯酸菜魚$298
揀咗啖啖肉嘅鱸魚,啱晒啲唔識食骨嘅朋友
除咗中間嗰條大魚骨之外,基本上都唔係好洗啃骨,夾起就啖啖肉
魚肉極都非常之鮮嫩,朔晒酸湯嘅味道,酸味味好開胃

燒羊肉串
羊肉串嘅口感相當之札實,羊肉唔會好臊

鹽燒雞翼
終極個皮燒得非常之脆,肉質亦都燒得好均勻
Keep到裏面係有雞汁,唔會乾爭爭

金黃奶皇包
呢個真係超級邪惡之選

🐟 旺角烤魚新菜單登場!😋🌸蕃茄烤鱸魚$298🌟🌟🌟🌟🌟濃郁蕃茄湯底,厚身新鮮脆卜卜鱸魚,肉質結實而且少骨,方便食。🌸啫啫鴨血入烤魚$48🌟🌟🌟🌟呢個麻辣炒好放係魚面上,超好味鴨血同好多配菜。🌸手切封門柳$48份量剛好,有咬口🌸玫瑰露鵝腸$48爽脆,快熟🌸四川寬粉 $20🌟🌟🌟🌟🌟煙靭唔易斷,索晒蕃茄湯,仲惹味🌸鹽燒牛舌芯 $28加點檸檬汁,味道更正🌸陀地燒生蠔 $12面頭有脆口菜脯,juice既生蠔,咁樣配搭都幾好🌸黃金饅頭(4件) $20🌟🌟🌟🌟🌟外超脆,內鬆軟,沾埋練奶,超正🌸甜蜜燒菠蘿 $10超甜菠蘿,夠juice🌸日本Sapporo生啤$48(買一送一)容易入口,唔會太濃味
🐟 旺角烤魚新菜單登場!😋

🌸蕃茄烤鱸魚$298🌟🌟🌟🌟🌟

🌸啫啫鴨血入烤魚$48🌟🌟🌟🌟
呢個麻辣炒好放係魚面上,超好味鴨血同好多配菜。

🌸手切封門柳$48
份量剛好,有咬口

🌸玫瑰露鵝腸$48
爽脆,快熟

🌸四川寬粉 $20🌟🌟🌟🌟🌟
煙靭唔易斷,索晒蕃茄湯,仲惹味

🌸鹽燒牛舌芯 $28
加點檸檬汁,味道更正

🌸陀地燒生蠔 $12
面頭有脆口菜脯,juice既生蠔,咁樣配搭都幾好

🌸黃金饅頭(4件) $20🌟🌟🌟🌟🌟
外超脆,內鬆軟,沾埋練奶,超正

🌸甜蜜燒菠蘿 $10
超甜菠蘿,夠juice

🌸日本Sapporo生啤$48(買一送一)
容易入口,唔會太濃味

2024-07-23
  • 蕃茄鱸魚
2024-08-04 110 瀏覽
今晚我就去旺角食烤魚,這間餐廳位置方便,環境裝修舒服,有卡位坐,好舒服。重慶麻辣烤清光魚 (小辣)主角出場,滿滿麻辣香料,條魚好大,魚肉非常滑,油香十足,依家仲免費奉送配菜組合 (蓮藕片,四川寬粉,蒿筍,日本黑魔芋。)如果喜歡再可以加其他配料。我就加咗豆腐,吸取執料精華,又辣又麻。手工雞皮串燒得非常香脆新疆羊肉串香味撲鼻,食指大動椒鹽翠玉瓜串新鮮蔬菜,椒鹽惹味孜然蒜蓉豆皮串好喜歡這個,震動味蕾陀地燒茄子滿滿蒜蓉蓋上茄子陀地燒生蠔鋪上蒜蓉,生蠔肥美, 非常美味椰青-清甜可口冷泡白烏龍茶-有茶香,健康之選配串燒一流

重慶麻辣烤清光魚 (小辣)

燒得非常香脆

新疆羊肉串
香味撲鼻,食指大動

椒鹽翠玉瓜串
新鮮蔬菜,椒鹽惹味

孜然蒜蓉豆皮串
好喜歡這個,震動味蕾

滿滿蒜蓉蓋上茄子

陀地燒生蠔
鋪上蒜蓉,生蠔肥美, 非常美味

椰青-清甜可口
冷泡白烏龍茶-有茶香,健康之選
配串燒一流
2024-08-04 28 瀏覽
🐟好耐都冇去食烤魚 聽講旺角新開咗間烤魚加串燒上個禮拜就同朋友去咗試 推介俾大家🫶🏻-烤魚可以揀口味同埋魚 我哋試咗萬州香辣烤清江魚揀咗BB辣 後期會越煲越辣 要注意🤣烤魚經過油炸 會比較香口 魚肉嫩滑冇乜骨而且唔腥 啖啖肉真係幾好味🤤配菜免費送六款 有蓮藕、薯仔、洋蔥、萵筍、魔芋結同娃娃菜平日出邊單點一份都要十幾廿蚊啦而家感覺真係好抵🥹我哋配菜只係額外加咗寬粉 煮完索晒啲汁 正啊-串燒都試咗啲 我哋覺得燒五花腩最抵食腩肉大大塊燒得好香口 鹽燒牛舌都有水準 唔會韌蒜蓉錫紙金菇正常發揮 燒生蠔雖然偏細隻 但只係$12隻 所以都冇投訴啦另外好抵嘅係生啤買一送一 只係需要$48大大杯消暑解辣啱啱好!整體我哋都食得好開心 座位非常寬敞 值得encore💪🏻好味評分😋:5/5🌟🌟抵食指數🤑:5/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4/5🌟🌟價錢💰:~$250@1地址:📍 陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖 @i_want_grill_fish#littlefoodtour旺角
🐟
好耐都冇去食烤魚 聽講旺角新開咗間烤魚加串燒
上個禮拜就同朋友去咗試 推介俾大家🫶🏻
烤魚可以揀口味同埋魚 我哋試咗萬州香辣烤清江魚
揀咗BB辣 後期會越煲越辣 要注意🤣
烤魚經過油炸 會比較香口 魚肉嫩滑冇乜骨
而且唔腥 啖啖肉真係幾好味🤤
配菜免費送六款 有蓮藕、薯仔、洋蔥、萵筍、魔芋結同娃娃菜
平日出邊單點一份都要十幾廿蚊啦
而家感覺真係好抵🥹
我哋配菜只係額外加咗寬粉 煮完索晒啲汁 正啊
串燒都試咗啲 我哋覺得燒五花腩最抵食
腩肉大大塊燒得好香口 鹽燒牛舌都有水準 唔會韌
蒜蓉錫紙金菇正常發揮 燒生蠔雖然偏細隻
但只係$12隻 所以都冇投訴啦
另外好抵嘅係生啤買一送一 只係需要$48
大大杯消暑解辣啱啱好!
整體我哋都食得好開心 座位非常寬敞 值得encore💪🏻

好味評分😋:5/5🌟🌟
抵食指數🤑:5/5 🌟🌟
餐廳環境 🤪:4/5🌟🌟
價錢💰:~$250@1

#littlefoodtour旺角
餐廳位於旺角威達大廈,過往常與友人相約此棟大廈的餐廳,卻錯過了這家烤魚串燒店!餐廳冷氣足夠一洗夏日的炎熱,座位與座位間隔寬闊,是可以與友人暢談一晚的好地方。🤵🏻‍♀️👯‍♀️這家店員服務真的超親切又勤快,上菜、添湯、收碟非常快速,也會仔細提點品嚐順序。離去時,不小心遺漏了手機電話,店員眼明手快發現,追至電梯,將手機在電梯關門的那一秒交至手上,真的很感動!🥥🐟🍅食物質素也不錯,大大條、份量十足、肉多刺少的清江魚肉質鮮嫩彈牙;不辣的番茄湯底已足夠提味,令整餐飯吃得有滋有味;配上清爽香甜的椰青,簡直一流。超煙韌的寬粉,能索曬湯汁的土豆片都是必點項目。超脆的一份四個黃金饅頭和新疆羊肉串也非常值得一試!番茄湯烤清江魚 $298土豆片 $20寬粉 $20新疆羊肉串 $40黃金饅頭 $20椰青 $38📍陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖

番茄湯烤清江魚 $298
土豆片 $20
寬粉 $20
新疆羊肉串 $40
黃金饅頭 $20
椰青 $38

📍陀地燒 X 我要烤魚串燒烤魚專門店 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖
2024-08-04 29 瀏覽
旺角覓食時間~作為烤魚狂迷既我 今次有心水推薦🌟烤魚最重要魚肉同湯式我偏向鐘意魚肉口感結實D因為甘先夠吸湯~而且佢好食既地方係一d都無泥味仲要岩岩開始 仲係脆架豐富到成個口感呀🐟🐟🐟而且湯底仲會送你6個配菜娃娃菜芽菜豆卜萵筍蓮藕金菇整係食烤魚都好滿足😌當然我梗係無甘簡單啦強烈建議 食埋串燒串燒真心好出色五花腩茄子土豆片必食😍😍蠔好平12蚊隻但唯獨烤既時候 好多碎殼少少扣分🥹🥹🥹 同埋冷氣好大 野食都凍得幾快雞軟骨牛肉都差少少🤏
旺角覓食時間~
作為烤魚狂迷既我
今次有心水推薦🌟

烤魚最重要魚肉同湯式
我偏向鐘意魚肉口感結實D
因為甘先夠吸湯~

而且佢好食既地方

但唯獨烤既時候 好多碎殼
少少扣分🥹🥹🥹

同埋冷氣好大 野食都凍得幾快
雞軟骨牛肉都差少少🤏
今次發掘到一間性價比好高既烤魚店😍 呢間餐廳除左烤魚 仲有串燒食🍢 整體食物質素好 價錢唔貴 環境寛敞 店員服務仲好好 超級推薦呢間餐廳!💯💯💯✿ 重慶麻辣烤清江魚 ($298)佢地既辣度偏辣 揀左BB辣食到中後期都覺得好辣🤣 同埋個麻味都好出🌶️烤魚魚皮炸得好香脆 魚肉口感嫩滑 油香十足 入面亦有唔少配菜 包括有娃娃菜 土豆片 蓮藕 金菇 芽菜等等 好豐富👍🏻✿ 手切美國牛小排 (半份) ($68)牛小排望落紋理好靚 油花分佈均勻🐄食落牛味好重 口感柔軟 好好食!同埋半份既份量都好多 足夠兩個人食👅✿ 娃娃菜 ($20)其實烤魚入面已經有娃娃菜 只係我地想食多啲所以再另外叫🤣✿ 陀地燒茄子 ($32)茄子好大份 食落好新鮮好juicy上面佈滿蒜蓉 超級惹味🍆✿ 泰式墨魚鬚(2串起) ($32)墨魚鬚切成細細粒好方便食 口感亦好彈牙 配埋個泰式醬汁一齊食好正🐙✿ 菠蘿青檸梳打 ($28)✿ 巨峰可爾必思梳打 ($28)冇諗過咁大杯 超過500ml🤣 呢個價錢好抵飲!兩杯飲落都唔會太甜 十分解渴消膩🍹

✿ 重慶麻辣烤清江魚 ($298)
烤魚魚皮炸得好香脆 魚肉口感嫩滑 油香十足

✿ 手切美國牛小排 (半份) ($68)
牛小排望落紋理好靚 油花分佈均勻🐄
食落牛味好重 口感柔軟 好好食!
同埋半份既份量都好多 足夠兩個人食👅

✿ 娃娃菜 ($20)
其實烤魚入面已經有娃娃菜 只係我地想食多啲所以再另外叫🤣

✿ 陀地燒茄子 ($32)
茄子好大份 食落好新鮮好juicy
上面佈滿蒜蓉 超級惹味🍆

✿ 泰式墨魚鬚(2串起) ($32)
墨魚鬚切成細細粒好方便食 口感亦好彈牙
配埋個泰式醬汁一齊食好正🐙

✿ 菠蘿青檸梳打 ($28)
✿ 巨峰可爾必思梳打 ($28)
冇諗過咁大杯 超過500ml🤣 呢個價錢好抵飲!
兩杯飲落都唔會太甜 十分解渴消膩🍹
2024-08-03 51 瀏覽
朋友中意食烤魚,我中意食串燒😍甘岩見到尼間餐廳可以烤魚mix串燒,甘一定要去試下😬👍🏻餐廳食物選擇多,主打烤魚,必點魚😋店內座位寬敞舒適,另提供各式各樣嘅串燒👍🏻係可以同朋友食烤魚打邊爐食串燒慢慢食既地方😋😋✔️ 酸辣金湯酸菜烤魚 - 清江魚〔真心推介😋〕$298👍🏻 原條上,大條👍🏻 外脆內滑👍🏻 魚肉份量多👍🏻 油香十足👍🏻 口感嫩滑👍🏻 微酸👍🏻 微辣加配 ✔️ 手切美國牛小排 半份〔真心推介😋〕$68👍🏻 嫩滑👍🏻 量多👍🏻 新鮮加配 ✔️ 手切封門牛柳〔真心推介😋〕$48👍🏻 牛味濃👍🏻 有口感加配 ✔️ 四川寬粉〔真心推介😋〕$20👍🏻 入味👍🏻 Q彈加配✔️ 手打墨魚滑〔真心推介😋〕 $32👍🏻 爽口👍🏻 新鮮彈牙👍🏻 惹味👍🏻 啖啖墨魚肉🦑加配 ✔️ 響鈴 〔真心推介😋〕 $20👍🏻 入味👍🏻 掛汁👍🏻 香脆免費奉送6款配菜娃娃菜、芽菜、豆卜、萵筍、蓮藕、金菇👍🏻 入味 串燒類✔ 手工雞皮串〔真心推介😋〕$12/串👍🏻 超脆👍🏻 惹味👍🏻 香口✔ 椒鹽翠玉瓜〔真心推介😋〕$10/串👍🏻 爽脆👍🏻 多汁✔️ 陀地燒茄子〔真心推介😋〕$32 /條👍🏻 嫩滑👍🏻 軟淋👍🏻 重蒜蓉味炸物 -

✔️ 酸辣金湯酸菜烤魚 - 清江魚〔真心推介😋〕$298

加配 ✔️ 響鈴 〔真心推介😋〕 $20
👍🏻 掛汁
👍🏻 香脆

免費奉送6款配菜
娃娃菜、芽菜、豆卜、萵筍、蓮藕、金菇

串燒類

正常

➕/➖ 七喜 〔推介😋〕$13 /罐
正常
2024-08-02 52 瀏覽
#MC帶你去旺角.香港愈來愈多麻辣川菜店,烤魚、串燒更係人氣食式!今次就揀咗間旺角烤魚店,有齊烤魚同串燒,一次過滿足兩個願望!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 我要烤魚串燒烤魚專門店.餐廳主打川菜料理,包括招牌香滑烤魚、即燒串燒、惹味涼菜等;而店內環境寬敞,枱與枱嘅空間闊落,冷氣十分充足,坐得舒適之餘,食得舒服。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 藤椒魚皮|$38.作為餐前小食,份量剛剛好。魚皮非常爽脆,質感嫩滑彈牙,食落微微冰凍,加埋藤椒麻香味,十分惹味開胃!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 重慶麻辣烤魚|$298.鱸魚肉質細嫩厚實,而且魚骨比較少,啖啖魚肉,而且魚邊位金黃香脆,超有口感!而且配料十分豐富(免費奉送),有蓮藕、萵筍、大荳芽、娃娃菜(或者花菜)、薯仔片、魔芋爽。重慶麻辣味道惹味偏麻,夠曬刺激!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 啫啫墨魚滑入烤魚|$78 ✨推薦✨.直接將墨魚滑同烤魚一齊煮,所以非常入味,口感爽滑彈牙!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 玫瑰露鵝腸|$48.賣相十分特別,用了鴨仔造型盛載鵝腸,鵝腸偏瘦但口感爽脆!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 鹽燒牛舌芯|$28/串.一

#MC帶你去旺角
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

✨ 我要烤魚串燒烤魚專門店

🥢 藤椒魚皮|$38

🥢 重慶麻辣烤魚|$298
[配鱸魚|小辣]
啫啫墨魚滑入烤魚

🥢 啫啫墨魚滑入烤魚|$78 ✨推薦✨
直接將墨魚滑同烤魚一齊煮,所以非常入味,口感爽滑彈牙!
玫瑰露鵝腸

🥢 玫瑰露鵝腸|$48
賣相十分特別,用了鴨仔造型盛載鵝腸,鵝腸偏瘦但口感爽脆!

🥢 鹽燒牛舌芯|$28/串
一串三件厚切牛舌,口感超軟腍爽口,簡單鹽巴及黑胡椒嘅調味,保留到牛舌嘅原汁原味。
椒鹽翠玉瓜

🥢 椒鹽翠玉瓜|$10/串
微微軟腍,口感爽口多汁,調味粉亦唔會太多。
孜然燒土豆

🥢 孜然燒土豆|$10/串
薯仔控不能錯過!土豆片厚薄均勻,香脆十足,每片都撒上孜然粉,超惹味!
菠蘿青檸梳打

🥢 菠蘿青檸梳打|$28/杯
大大杯嘢飲!菠蘿製成沙冰,加上青檸,味道清爽,消滯解膩之選!
百香果水果茶

🥢 百香果水果茶|$28/杯
大大杯水果茶!百香果果味清新,健康清爽又解渴!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #油尖旺區美食 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食 #香港探店 #旺角 #我要烤魚串燒烤魚專門店 #我要烤魚 #香港烤魚 #旺角烤魚 #旺角串燒
2024-07-30
啫啫墨魚滑入烤魚
玫瑰露鵝腸
椒鹽翠玉瓜
孜然燒土豆
菠蘿青檸梳打
百香果水果茶
2024-08-02 35 瀏覽
喺旺角女人街有呢間惹味串燒烤魚店🐟!舖頭環境坐得舒服,而且嘢食嘅質素好好😎。仲要價錢抵食,真心推介呢間。.🍅蕃茄烤魚(鱸魚) ($298)原來蕃茄做湯底,配埋麻辣油,係咁夾烤魚!蕃茄嘅鮮甜可以中和咗太辣嘅感覺👍🏻,而且可以帶出魚嘅鮮味。鱸魚嘅肉質鮮嫩,好好食👅。.🦆啫啫鴨血入烤魚($48)鴨血大大片,而且好夾辣蕃茄湯。又滑又彈嘅口感🫦,好正。.🍝四川寬粉($20)夠晒有口感同埋煙靭!吸收埋湯底嘅蕃茄鮮甜,同埋香口辣味🤩,好食。.🐷午餐肉($20)預先找到菜卜卜,喺湯底裏面烚翻熱之後,仍然保留香脆嘅口感💥!.🐮手切封門牛柳($48)肉質唔會太肥膩,而且油花分布好靚。食落牛味夠濃郁。.🐥雞軟骨($12)椒鹽嘅調味香口,而且雞軟骨夠爽脆,啱晒傾住計咁食。.🐓孜然燒雞翼($16)雞翼嘅肉質好好!雞皮香脆,裏面肉質夠嫩、夠多汁。.🍻日本sapporo生啤($48買一送一)要配埋香辣嘅烤魚,同埋惹味嘅串燒,唔少得要飲返杯啤酒先至夠盡興😝。
🍅蕃茄烤魚(鱸魚) ($298)

🦆啫啫鴨血入烤魚($48)
鴨血大大片,而且好夾辣蕃茄湯。又滑又彈嘅口感🫦,好正。

🍝四川寬粉($20)
🐷午餐肉($20)

🐮手切封門牛柳($48)
肉質唔會太肥膩,而且油花分布好靚。食落牛味夠濃郁。

🐥雞軟骨($12)
椒鹽嘅調味香口,而且雞軟骨夠爽脆,啱晒傾住計咁食。
🐓孜然燒雞翼($16)
雞翼嘅肉質好好!雞皮香脆,裏面肉質夠嫩、夠多汁。

🍻日本sapporo生啤($48買一送一)
2024-07-25
呢間好值得推薦‼️😮👍🏻因為之前喺社交平台見有Foodie分享,感覺好似好抵咁,又喺旺角附近,所以就特登走去食。行通菜街由家樂坊行過去,首先會經過烤魚工房,仲以為呢間嘢係烤魚工房的分店,但係睇個地址又唔係,跟住一直行。我哋係夜晚8pm 打電話book 8:30pm,以為好full,出奇地可以留枱俾我哋。去到店舖,發現啲枱好大,如果比起烤魚工房,真係坐得舒服好多。坐低咗,見到佢啤酒🍻$48買一送一,朋友即時叫咗,本身以為呢個價錢係細細杯,點知係正常size,真係鍾意飲酒嘅朋友會覺得好抵。我自己就唔好酒,叫咗百香果水果茶🍹,$28大大杯,比起其他餐廳,真係平一半價錢。去到呢度,我哋個用餐體驗覺得都幾良好,性價比幾高。跟住重點都係叫咗條香辣烤魚,見過價錢係$298 ,以為個份量會好細,點知條魚其實都幾大,同埋幾多肉。我哋好似叫咗BB辣,不過佢嘅辣都係比想像中辣少少,如果唔係食好辣嘅朋友就要小心。⚠️另外我哋都叫咗啲串燒🍡,基本上都好好食,係唯獨是叫雞皮嘅時候,燒得唔熟,朋友就同侍應講呢件事,侍應就叫廚房在另外燒過一串新嘅俾我哋。新烤的雞皮,就真係熟晒,脆卜卜好好食😋最後叫咗個黃金饅頭,其實唔係好
呢間好值得推薦‼️😮👍🏻

另外我哋都叫咗啲串燒🍡,基本上都好好食,係唯獨是叫雞皮嘅時候,燒得唔熟,朋友就同侍應講呢件事,侍應就叫廚房在另外燒過一串新嘅俾我哋。新烤的雞皮,就真係熟晒,脆卜卜好好食😋最後叫咗個黃金饅頭,其實唔係好多舖頭有炸饅頭食,通常都係北上先至有得食,呢間整得到真係有心機,炸得好食。可以喺我心目中嘅炸饅頭,排行榜第二名🥈

總結,侍應service好好,朋友問啲九唔搭八嘅食材問題,對方都好有心機回答😂同埋佢哋嘅性價比真係好高,平均一個人$240又有得飲酒,同埋叫好多嘢食,絕對真心推介,希望佢可以做得長久💪🏻😬

2024-07-28
  • 黃金饅頭
  • 香辣烤魚
之前食過銅鑼灣嘅「我要烤魚」覺得好好味,原來旺角都開咗間~ 佢哋除咗烤魚出色,仲有好多串燒、燒烤選擇!一樣咁出色!🍺一樣有Sapporo生啤買一送一優惠🤩$48兩杯勁抵飲!😱即係一杯$24咋! 打住邊爐暢飲真係好爽!🐟萬州香辣青江魚 $298▫️烤魚有重慶麻辣/萬州香辣/酸辣金湯酸菜魚/蕃茄味 4種選擇,怕辣可以試蕃茄味。魚類可以選擇鱸魚或青江魚。▫️魚肉好嫩滑又夠大條,魚皮烤到金黃色脆脆地好惹味。▫️免費送6款配菜:土豆片、蓮藕、萵筍片、黑魔芋、娃娃菜、芽菜。🐮手切美國牛小排 $118⭐️⭐️⭐️超靚牛小排,價錢咁平,但係份量亦都唔少😯 油花夠靚,入口軟嫩,牛味亦濃。🔥串燒/燒烤:🦪陀地燒生蠔 $12/隻 🦐燒虎蝦 $28/隻🍆陀地燒茄子 $32/條🦑泰式墨魚串 $16/串🐷泰式豬頸肉 $14/串🐮鹽燒牛舌芯 $28/串🐓手工雞皮串 $12/串▫️呢度嘅串燒燒得好出色,火候啱啱好!價錢好平🤩非常抵食!要留意大部份都係兩串起。⭐️必食原條燒茄子、燒生蠔、牛舌心!🌶️滕椒魚皮 $38▫️必叫餐前小食!呢個魚皮好爽脆,而且個味道調校得非常好,微辣夠惹味~我哋encore叫咗兩碟🤤🍲火鍋配料:▫️必叫玫瑰露鵝腸$

🍺一樣有Sapporo生啤買一送一優惠🤩
$48兩杯勁抵飲!
😱即係一杯$24咋! 打住邊爐暢飲真係好爽!

萬州香辣青江魚

🐟萬州香辣青江魚 $298
▫️魚肉好嫩滑又夠大條,魚皮烤到金黃色脆脆地好惹味。

手切美國牛小排

🦑泰式墨魚串 $16/串
🐷泰式豬頸肉 $14/串

🐮鹽燒牛舌芯 $28/串

🐓手工雞皮串 $12/串

⭐️必食原條燒茄子、燒生蠔、牛舌心!

滕椒魚皮

🌶️滕椒魚皮 $38

火鍋配料

🍲火鍋配料:
▫️必叫玫瑰露鵝腸$48,器皿好可愛係一隻鴨仔,打卡必備~ 玫瑰露酒味道好重非常之香。
▫️另外叫咗白柏葉麵$38、豆腐$20、粟米$20,配料全部都好平,而且份量都唔少。質素亦都高!
▫️一定要叫四川寬粉$20,烤魚嘅湯底最正就係加呢一個面🤤煙煙韌韌好好味!

Sapporo生啤

火鍋配料
Sapporo生啤
  • 玫瑰露鵝腸
2024-07-30 89 瀏覽
當一群人有人想吃烤魚,有人想吃串燒,還有人想打邊爐🫢這裡可以滿足所有人的願望🫢烤魚可選重慶麻辣/萬州香辣/酸辣金湯酸菜/番茄,本身亦已配有六款配料:蓮藕、萵筍、娃娃菜、土豆片、日本黑魔芋。我們點的番茄鍋酸甜開胃,魚肉嫩滑🐟 不過略為淡味吃完魚肉後可以加高湯打邊爐,配料一定要試手切美國牛小排,雪花紋分佈平均,肉味香濃之餘肉質鬆軟👍🏻串燒及燒烤類選擇亦十分豐富~ 小食方面黃金饅頭及香蔥手抓餅是必點的!前者煉奶份量十足,後者外脆內軟蔥香滿溢❤️ 香茅檸檬薏米水甜度適中,啖啖健康解膩PS: 服務亦值得一讚,會貼心幫我們加湯

PS: 服務亦值得一讚,會貼心幫我們加湯
2024-07-30 128 瀏覽
📌 我要烤魚串燒烤魚專門店 - 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 1樓1A號舖🗓(26/7) 星期五 ⏰ 晚上6點左右 💈特式:Weekend收工梗係要出街食好野啦,旺角就好多專門食烤魚嘅餐廳,上openrice一睇,呢間烤魚專門店開左無耐,但評價竟然可以咁快做到88好評對0個負評,好奇心驅使下就去左試下。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳同個名一樣,主打烤魚同串燒,而家等我同大家講下🐟味道先。🍅🐟蕃茄烤魚 $2️⃣9️⃣8️⃣ - 魚可以揀鱸魚或清江魚,我就比較驚d魚多骨,所以就揀左鱸魚,貪佢啖啖魚肉,又有魚香。烹調口味就有麻辣/香辣/酸辣/蕃茄4款選擇,因為朋友唔想食辣,所以就揀左蕃茄,蕃茄湯底非常濃郁,仲送埋6款配菜,包括蓮藕/薯仔/萵筍/魔芋/芽菜/娃娃菜。一上枱見到條鱸魚都幾大條,魚皮烤到脆卜卜,魚肉仲好新鮮,而且骨粗肉厚又夠香,最重要一個好處就係少骨,食得特別方便。🐟藤椒魚皮 $3️⃣8️⃣ - 魚皮係其中一樣我最鐘意嘅小食,佢地呢個我都好推薦,因為真係勁爽口,味道又香麻惹味。🐮👅鹽燒牛舌芯 $2️⃣8️⃣ - 牛舌芯唔算太厚,但食落肉質嫩滑又juicy。🐥鮮雞腎 $1️⃣4️⃣ -
🗓(26/7) 星期五 ⏰ 晚上6點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

蕃茄烤魚

藤椒魚皮

🐥鮮雞腎 $1️⃣4️⃣ - 鮮雞腎燒得好香,新鮮同好爽口,必點。
鹽燒牛舌芯/鮮雞腎

🦪陀地燒生蠔 $1️⃣2️⃣ - 生蠔size都算ok,火喉控制等唔錯,隻蠔唔會燒得太乾,仲有汁水,加埋蒜蓉認真惹味。
陀地燒生蠔

🍍甜蜜燒菠蘿 $1️⃣0️⃣ - 燒菠蘿都係食串燒必點之一,菠蘿外皮d蜜糖燒到脆卜卜,入面仲勁juicy同甜,相當解膩。
甜蜜燒菠蘿

🍧桂花蜜四川冰粉 $1️⃣6️⃣ - 食完烤魚d比較濃味嘅食物,食返杯清清地嘅消暑冰粉做甜品就最合適不過。
桂花蜜四川冰粉

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 飲品選擇都多,我地就叫左2個椰青,椰青又大個又清甜,配濃味食物一流,值得一提係佢地日本Spporo生啤做緊買一送一,都幾抵飲。
椰青

🍽環境:餐廳裝修睇得出花左心思,坐位就有好多梳化卡位,位與位之間同枱面空間都好闊落,地方亦都乾淨企理,光猛整潔,最緊要係冷氣好夠,唔會食到出晒汗。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員服務好好,好有禮貌 ,會主動幫食烤魚嘅客人睇火同調校火力之類。

💰💸價錢:叫左一條烤魚,一個魚皮小食,多串串燒,連埋甜品同飲品,埋單連埋加一都唔洗$6️⃣0️⃣0️⃣,價錢算正常偏抵。

🐲💬總結:我覺得呢間嘅烤魚同串燒都做得唔錯,而且而家仲做緊日本生啤買一送一,都真係好抵食,大家有機會可以一試。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2024-07-26