是日,一人吃干炒牛河,一人吃炒飯,一人吃小食平心而論此店小食和粥粉麵是還可以的,不過炒食類實在令人不敢恭維。干炒牛河油而味淡,炒飯淡而多油..就是因太多油結果回去便二人肚痛,吃小食的沒事。論環境乾淨只是還可以的,但是越近廁所位就越恐怖。價錢也不見得便宜得那裹,由於是自助式也沒什麼服務可言。
是日,一人吃干炒牛河,一人吃炒飯,一人吃小食

論環境乾淨只是還可以的,但是越近廁所位就越恐怖。

價錢也不見得便宜得那裹,由於是自助式也沒什麼服務可言。
尋日黎天水圍探親戚,同屋企人黎左呢間野,一入到去,已經覺得個環境唔掂,感覺到D台台登登又真係幾污濁!野食.睇左成個未都唔知食嘜好,最後為有叫個皮蛋瘦肉粥($13)+白灼芥蘭($11)..皮蛋瘦肉粥: 意外地比想像中正常,瘦肉係咸左少少,不過我都幾滿意個粥底既,唔會係難食囉!白灼芥蘭: 呢個我唔記得左叫佢走油.搞到個阿姐淋左成層油係D菜上面,見到真係有D唔開胃..不過呢樣野而又唔關人事既!總結: 雖然食物唔係話好差,不過都係試過就算嫁喇.冇嘜機會都唔會想再黎食囉!因為我都係覺得呢度比較適合住係附近.貪方便而又淨係諗住求其事蛋食飽個肚就算既人黎~

2007-08-12 247 瀏覽
d野食唔得牙嘛.....................> <
2007-08-11 216 瀏覽
餐牌十年都唔換一次,去親都係食嗰D嘢。好多蒼蠅員工服務質有待改善。
餐牌十年都唔換一次,去親都係食嗰D嘢。
好多蒼蠅
員工服務質有待改善。
2007-08-07 221 瀏覽
間『我的』都開左咁多年..但竟然一d進步都無..d野難食不得只..睇落又唔乾淨..天瑞就算得返佢\1間..我都唔會去幫襯囉=.=..仲有d枱枱凳凳..全部都\"痴林林\"咁..d伯又鍾意棟起隻腳..真係見到都唔開胃啦..係就係裝潢左..但係d野食唔得牙嘛..希望睇到改善下啦唔該!!!
間『我的』都開左咁多年..但竟然一d進步都無..
d野難食不得只..睇落又唔乾淨..天瑞就算得返佢\1間..
我都唔會去幫襯囉=.=..
仲有d枱枱凳凳..全部都\"痴林林\"咁..
d伯又鍾意棟起隻腳..真係見到都唔開胃啦..
係就係裝潢左..但係d野食唔得牙嘛..
希望睇到改善下啦唔該!!!
(非會員)
2007-05-21 119 瀏覽
住左天瑞十幾年都有前前後後只係幫襯過不出五次試過早餐,午餐,晚餐包括粥品,燒味,碟頭每一次都食到我作嘔作悶,係超超超難食我自問係一個妹仔肚,只要唔係餿水都OK的確,呢間野係賣緊餿水幾乎問襯每一個住天瑞的朋友口供都一致難食,無野講
住左天瑞十幾年都有
前前後後只係幫襯過不出五次
試過早餐,午餐,晚餐
包括粥品,燒味,碟頭
每一次都食到我作嘔作悶,係超超超難食
我自問係一個妹仔肚,只要唔係餿水都OK
的確,呢間野係賣緊餿水
幾乎問襯每一個住天瑞的朋友口供都一致
難食,無野講
2006-07-26 71 瀏覽
我之前在這裡吃早餐,可是在可樂中竟有小強!!食物也一般而己,我寧可自己在家煮都不會再去。
我之前在這裡吃早餐,可是在可樂中竟有小強!!
食物也一般而己,我寧可自己在家煮都不會再去。
2006-04-17 62 瀏覽
叫了一個<xo雞絲火腿絲炒公仔麵>, 一d xo味都無, 成碟麵乾真真, 好鬼難入口, 如果tin shui 有其他choice, <我的> 絕對不會有客呢....
2006-01-28 57 瀏覽
呢間野係我樓下, 但係就算我非常餓都唔會考慮呢間野有次食, 隻煎蛋有螞蟻, 又見倒bb小強o係椅背行走...仲有個wc...我未唔敢去! 我爸去過話係人間地獄...雖然m記唔健康又唔底, 但我都零願去格黎間m記都唔會去呢間野= =!!!
呢間野係我樓下, 但係就算我非常餓都唔會考慮呢間野
有次食, 隻煎蛋有螞蟻, 又見倒bb小強o係椅背行走...
仲有個wc...我未唔敢去! 我爸去過話係人間地獄...

2004-02-07 54 瀏覽
有d都幾可怕o既傳聞,如用腳(連鞋)洗米、爆多小強等等...不過唔計衛生o既話,佢d食物味道都ok喎!當然唔係指快餐,而係小菜套餐同粉麵。
2002-06-27 55 瀏覽
其實呢間餐廳已經改善了很多,環境和食物方面也很有進步,而且更加入了很多新食物,例如,串燒和糖水.炒野方面,其實都ok,幾十蚊,唔通要俾到大酒樓級數.另外,糖水算唔錯,十元八塊一碗,仲要落足料,絕冇欺場
2001-08-23 42 瀏覽
超污糟
超污糟
(非會員)
2001-05-10 39 瀏覽
D o野食有時唔太好,重試過"小強" 添!
D o野食有時唔太好,重試過"小強" 添!
2000-08-23 48 瀏覽
你點解唔走遠少少去天慈村既我的茶餐廳? 個度有人serve,地方又乾淨D,D野食仲係即叫即整喎,最正係佢既炒面,真係正到暈呀~~~~ 我暈啦~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2000-06-01 59 瀏覽
我自己認為係天水圍計比較差啦,d 野食唔好食同埋都唔係咁乾淨