2009-01-07 28 瀏覽
$33芝士酸忌廉瘋薯:酸忌廉味都唔出,芝士味又不濃,放在一角,所以好唔平均,兩隻醬料好快會硬埋一舊舊,薯條份量都不少的,但自覺味道麻麻囉!應該無下次吧…另有自助芥末和茄汁提供。P.S:深水步福榮街囍囍隔離鋪位都開左間薯店,薯條切得較大塊,但我覺得呢間反而好味d囉,上次試左個英式咖哩,不錯架,價錢平多份量仲多!
另有自助芥末和茄汁提供。
2009-01-06 23 瀏覽
我每星期也會經過至少一兩次,見到人多之餘,職員忙得不可開交,多款醬料可選擇,相信味道一定不錯。(炸薯條可錯得那裡呢?)但我一向不願排隊,也盡量不排隊,所以還未幫襯過。見到客人不單要站在路邊,有部份還要站後巷等食物。(舖很窄的正面只供收錢,長的一面在後巷) 這更是我不會接受的,對我的而言,這是不專重顧客的安排,不吃她的食物還很多選擇吧!真心希望老闆會搬舖,讓客人舒適一點地等食物。

真心希望老闆會搬舖,讓客人舒適一點地等食物。

2009-01-05 54 瀏覽
放工經過見o甘多人排隊, 人人拎住一杯, 賣相不錯, 加上天寒地凍就忍唔住買左杯試下.點了芝士酸忌廉, 多謝$33.酸忌廉無酸忌廉味, 芝士無芝士味, 食食下芝士仲硬埋一塊塊...一定無下次!!
點了芝士酸忌廉, 多謝$33.
一定無下次!!
2009-01-05 7 瀏覽
瘋薯大熱了好一陣子,今日終於可以試了!!! 很多人排隊,而又好多人輪著等叫號碼拎食物我們叫了酸忌廉瘋薯,見最多人叫的就是這個了,試試看吧~買完飛,等了大約 7 分鐘便拿得了捧上手,熱熱的,薯條都沾滿了酸忌廉看見職員磅薯條,然後即刻炸,薯條很 fresh起初怕酸忌廉會不夠沾滿每一條薯條,於是先食底的沾沾酸忌廉吃落原來酸忌廉都幾多,食晒成杯薯條還有剩很怕吃完會好熱氣 但竟然冇囉~ 份量剛剛好,不多不少太多會覺得膩,太少又唔夠喉GOOD!!! 下次要試其他味
瘋薯大熱了好一陣子,今日終於可以試了!!!

很多人排隊,而又好多人輪著等叫號碼拎食物
我們叫了酸忌廉瘋薯,見最多人叫的就是這個了,試試看吧~

買完飛,等了大約 7 分鐘便拿得了

捧上手,熱熱的,薯條都沾滿了酸忌廉
看見職員磅薯條,然後即刻炸,薯條很 fresh
起初怕酸忌廉會不夠沾滿每一條薯條,於是先食底的沾沾酸忌廉
吃落原來酸忌廉都幾多,食晒成杯薯條還有剩
很怕吃完會好熱氣
但竟然冇囉~

份量剛剛好,不多不少
太多會覺得膩,太少又唔夠喉
GOOD!!!

下次要試其他味
2009-01-04 12 瀏覽
瘋魔一時的愛爾蘭瘋薯不知何時登陸在旺角和銅鑼灣,香港曾經有冬甩專門店、窩夫專門櫃位,薯條專門店這個idea看似非常新鮮。由於正是學校的假期,雖然等的時間並不是很長,可是這條登打士街都站滿吃薯條的、吃小食的人群!!叫了個「肉醬薯條」,畢竟肉醬好像配意粉比較搭調吧,吃下去,有點怪怪的。不過,當日買過薯條後,天下了微微細雨,把我在吃的薯條淋濕了=[

瘋魔一時的愛爾蘭瘋薯不知何時登陸在旺角和銅鑼灣,
2009-01-04 11 瀏覽
見到有人寫瘋薯配酸忌廉幾好食,於是試一試。對我黎講,可能食慣某牌子罐裝薯片 Sour Cream and Onion 味道,所以以為瘋薯配酸忌廉差唔多。叫左個瘋薯配酸忌廉同芝士之後,食一口,已經知道出事,佢既酸忌廉味就即係好似食印度沙律個種綠色醬汁咁,果真「一試難忘」,杯薯條真係咪埋眼咁食落去。至於半邊芝士味,麻麻地,最得人驚係食到落底既時候,芝士變凍而硬番,剩番 D 油流下流下,望到都覺得膩。電視廣告無教錯,不可一,不可再。盛惠三十三個大洋。
見到有人寫瘋薯配酸忌廉幾好食,於是試一試。

所以以為瘋薯配酸忌廉差唔多。

叫左個瘋薯配酸忌廉同芝士之後,食一口,已經知道出事,
佢既酸忌廉味就即係好似食印度沙律個種綠色醬汁咁,
果真「一試難忘」,杯薯條真係咪埋眼咁食落去。

至於半邊芝士味,麻麻地,
最得人驚係食到落底既時候,芝士變凍而硬番,
剩番 D 油流下流下,望到都覺得膩。

電視廣告無教錯,不可一,不可再。
盛惠三十三個大洋。
好睇,唔好食
$33 (其他)
  • 掂唔到醬汁既薯條
2009-01-03 30 瀏覽
薯條熱殺入香港,我當然也要趁下熱鬧,一齊感受下呢股熱潮呢。店內薯條可以配搭好多款不同既醬汁,有些醬汁都幾特別,好似玉桂蜜糖咁估唔到可以用來做薯條既醬汁。最後選擇左最熱賣既招牌酸忌廉醬同pizza醬汁。因為太多人買了,加上係即叫即炸,所以要耐心等一等,等期間見到店員會用個磅磅薯條,應該係磅緊每杯既分量,係既話咁就唔會比多或比少左了。好在店鋪效率都算快,等左大約10分鐘就有得食了。拎上手既感覺真係十分滿足,一杯我好想食好耐既薯條終於係我手上了。急不及待地咬一口,薯條熱熱辣辣好燙口,薯條長長筆直的企在杯內,每一條都炸得好金金黃黃,雖然係即炸,但食落口一喲都唔油,粗粗既口感真係十分令人一食再食,薯條內既薯仔蓉很多很密,不會食到空心薯條的。薯條淋上醬汁又有另一種味道,本以為酸忌廉醬汁會好酸的,但其實冇我想像中咁酸兼且同薯條出奇地配合,酸酸咪咪很開胃,有食上癮的感覺呢!至於另一款醬汁pizza醬汁八較酸忌廉汁失色。有磨菇,味道不是太突出,感覺還有些怪怪的。本以為會同薯條很夾,但反而不是。其實呢間店鋪仲有好多小食都好吸引我,特別係薯皮同雞粒。下次一定要再食呢,不過要提一提雖然薯條既份量看似好少,但食

其實呢間店鋪仲有好多小食都好吸引我,特別係薯皮同雞粒。下次一定要再食呢,不過要提一提雖然薯條既份量看似好少,但食完都有少少飽,可以當係一個輕盈午餐。不過唯一就係店舖太細,茄若果有座位可以比人坐係到食就更加好了。
招牌酸忌廉拼pizza醬瘋薯
個杯有個好靚既薯條圖案呢!
$25 (其他)
招牌酸忌廉拼pizza醬瘋薯
  • 招牌酸忌廉薯條
2008-12-30 22 瀏覽
之前一直都想試, 但係因為次次經過都食完飯, 最終都無食係前晚唔太餓但右想搵嘢過口癮之下就同朋友試左la! 起初食頭幾條就覺得好正, 之後開始覺得好"流", 薯條本身除左粗過M記之外唔覺有咩特別,不過d酸忌廉醬汁同芝士的確幾正, 我同朋友企係鋪頭前面食, 加埋播出嘅音樂, 好有外國風味, 總括都ok, 但係唔平law, 如果下次再食要同朋友share食先得
之前一直都想試, 但係因為次次經過都食完飯, 最終都無食
係前晚唔太餓但右想搵嘢過口癮之下就同朋友試左la!

$35 (其他)
  • 酸忌廉芝士薯條
2008-12-28 24 瀏覽
基本上你想星期六、日去食係好難.........見到條人龍已經嚇死 .....好彩有日平日放假,無咩人排隊,所以終於有機會試下!見佢做緊 promo,雙拼芝士加 sour cream 都係 $33...........由買飛到有得食,我諗等左 10 - 15 分鐘到啦~~~熱辣辣炸起0既薯條唔洗講係超好味 (但超熱氣)......芝士味很香很濃,薯條充滿薯味,外脆內軟,酸乳酪好少好少酸,好醒胃。唯一最唔開心係d芝士好快冷了留在杯底,還有變硬了後有少少苦味......
基本上你想星期六、日去食係好難.....
....
見到條人龍已經嚇死

.....

由買飛到有得食,我諗等左 10 - 15 分鐘到啦~~~
熱辣辣炸起0既薯條唔洗講係超好味 (但超熱氣
)......

....
2008-12-27 24 瀏覽
第一次去食,試了芝士味,看到店員將一磚磚的車打芝士叮溶,倒上一杯杯的薯條上,哇,真的好味呀,芝士味很香很濃,薯條充滿薯味,食不出是雪櫃出來的,不過價錢實在不是大眾化,如果可以平少少就更好了。
2008-12-26 12 瀏覽
上星期日打完扁球,與男友到旺角吃點東西,他提議來試一試瘋薯,我當然沒有異議。來到這店前,人山人海,本來欲打退堂鼓,但見人流其實去得好快,所以照買了蜜糖芥辣味。等咗差唔多 10 分鐘,那小兜「瘋薯」到手。說真一句,薯條本身冇乜特別,亦不夠薯味濃,只是勝在即炸;不過個蜜糖芥辣醬就非常好味,蘸薯條吃別有一番風味。假如芥辣再重一點會更好。
2008-12-26 8 瀏覽
在之前終於到了旺角同GF試了她時常掛在咀邊的瘋薯它有不同口味的瘋薯選擇, 例如: 芝士, 肉漿, 酸乳酪 ....本來我還想試它的熱狗, 但最後都放棄了我要了芝士 + 肉漿, 我還同個哥哥講要多D漿, 佢比了好多肉漿我啦薯條外脆內軟, 再加上熱騰騰的芝士+肉漿, 真係好好吃值我一試, 不過真係唔可以時常吃
在之前終於到了旺角同GF試了她時常掛在咀邊的瘋薯

本來我還想試它的熱狗, 但最後都放棄了

我要了

薯條外脆內軟, 再加上熱騰騰的芝士+肉漿, 真係好好吃

值我一試, 不過真係唔可以時常吃
芝士肉漿瘋薯 - 正
芝士肉漿瘋薯 - 正
  • 芝士肉漿瘋薯
2008-12-25 20 瀏覽
離開平安夜party,已是深夜一時。心血來潮想食薯仔,兩個單身女子,唔理肥死的風險一於獻出大家的第一次,去試下e排紅到爆的愛爾蘭瘋薯。半夜有幾多人會食薯仔(緊係食聖誕蛋糕啦),所以等左十分鐘就有得食。雖不是很冷,熱辣辣薯仔為我們加添的熱量及暖意,係值得加分的﹗薯仔炸得脆但外層唔硬(係我最鐘意的texture),個心係軟的,愛吃淡薯的我,基本上單食薯條都ok。但賣得咁貴,一定有d野,就係個sauce。我地叫了肉醬同芝士。肉醬好稀(薄)微辣,芝士熱融了,兩者味道唔係好strong,但愛爾蘭特色欠奉,value add唔係好明顯囉… 最唔開心係d芝士好快冷了留在杯底,但我都係會消滅它們的,因為係G小姐請的…多謝請客及你的第一次﹗
半夜有幾多人會食薯仔(
緊係食聖誕蛋糕啦),所以等左十分鐘就有得食

薯仔炸得脆但外層唔硬(係我最鐘意的texture)
多謝請客及你的第一次

$30 (其他)
2008-12-25 11 瀏覽
成日見咁多人排隊基於羊群心理終於衰一次叫左個肉醬加芝士薯條味道一般唔知點解d人講到咁好芝士一落就凝固曬肉醬味道又麻麻$3x 重要排餐死應該唔會有下次
成日見咁多人排隊

肉醬味道又麻麻
$3x 重要排餐死
應該唔會有下次
2008-12-24 7 瀏覽
之前考試, 溫書溫到快要瘋了~好彩, 有好好的買了慰勞品俾我~芝士味瘋薯, 期望以久的芝士味, 太鹹啦... 雖然薯條依然又肥又大又脆, 但個芝士醬唔好食... 好失望呢... 下次都係食過蜜糖芥末lu...薯皮, 都ok, 有d 煙肉粒係面, 有sour cream 做醬, 但多d 料就好啦...
之前考試, 溫書溫到快要瘋了~
好彩, 有好好的買了慰勞品俾我~

芝士味
薯皮