2008-11-29
友人愛妻離港工作,無王管的情況下約食飯,一行三人又來到愛文生連續兩個星期都來,真係好捧場﹗講到明今晚飲酒盡興,一坐低已經叫定個小炒王做佐酒小吃,真的很欣賞呢個菜用料豐富,蝦乾特多,同其他大排檔相比呢度的最有鑊氣亦大碟﹗膏蟹10蚊兩,貴係貴左0的,不過難得一聚叫左兩隻,25兩盛惠$250﹗蟹膏頂哂蓋,多到不得了,味道甘香郁厚,一粒粒黃澄澄灑落成碟真係回味無窮﹗膏外蟹肉未算實淨,不過都鮮甜,值得一試﹗仲有食左椒鹽吊片,魷魚就成日食,吊片椒鹽都算係第一次,炸得乾身,入口香香的惹味非常,呢個餸我今餐最鍾意﹗三個人一陣就掃哂﹗傾計飲酒興起得濟,行過對面士多買左副啤牌返來三公廿一點,輸左當然係飲啦,玩到最後仲連骰仔都出埋,玩七八九,真係有人飲到嘔﹗迷糊中點埋椒鹽雞軟骨,思緒不清的只記得腰果即炸夠哂脆口,呢道0的椒鹽食物確係很不錯﹗七點食到十二點,到底自己點返屋企既呢?無人知..............因為大家都唔知.....只記得三個人清左廿支大獅威..............
連續兩個星期都來,真係好捧場﹗
膏外蟹肉未算實淨,不過都鮮甜,值得一試﹗