2019-06-20 93 瀏覽
這間意粉狂熱,也不知說過多少次要來試試,終於在不知過了多少日子,早陣子出旺角覓食才終於想起它。當天是平日,已差不多九時,除了拍照這幾張桌子,幾乎是全滿,看來也有不少人支持。其實2人套餐有3款,不過我既想吃意粉又想吃薄餅,便選了$318那個套餐。用電話scan QR code 再下單真的太方便,點餐不求人,而且什麼時間點了什麼也一目了然。而眼闊肚窄的我,因為當下太餓,明明點了個2人餐,還後加了一份小食。法式芝士洋蔥湯(上)特濃南瓜粟米忌廉湯(下)這個價錢來說,這2款餐湯絕不失禮。香草雞肉凱撒沙律 (半份)以為半份不會很多,原來也不少,而且沙律菜新鮮,雞肉也好吃,沙律醬不會太多,感覺很清新。芝心帕爾瑪火腿薯蓉球芝士和薯蓉都是我喜歡的,混在一起更是吸引,外層炸到香脆,內裡薯蓉軟綿綿,中間夾著芝心,加上帕爾瑪火腿的鹹香,好味道。意式炸魷魚圈配他他汁炸漿夠薄,炸得夠鬆脆,內裡的魷魚口感軟嫩,配上他他汁更滋味。芝士煙肉帶子忌廉意粉 正正常常的一碟意粉,帶子不會太熟太乾,意粉軟硬剛好有彈性,芝士和煙肉是偏重味的食材,加了點菠菜感覺中和了點。明太子忌廉芝士海老披薩 10''這個真心邪惡,每件都有大大粒

法式芝士洋蔥湯(上)
特濃南瓜粟米忌廉湯(下)
這個價錢來說,這2款餐湯絕不失禮。

香草雞肉凱撒沙律 (半份)

芝心帕爾瑪火腿薯蓉球

芝士煙肉帶子忌廉意粉

明太子忌廉芝士海老披薩 10''
這個真心邪惡,每件都有大大粒半溶的芝士,啖啖都芝士味十足,加上鹹香帶微辛的明太子醬,口感爽彈的蝦肉,鬆軟中帶煙韌的餅底雖吃得會膩,但確實每啖都很治癒。

是日甜品雖然是小小的一件朱古蛋糕,味道卻極濃郁、不太甜,口感亦算順浮,有驚喜。

而且這裡的不用另加錢的餐飲選擇比一般餐廳多,蘋果汁、水果茶等也不用加錢呢。

這個價錢有這樣豐富的一餐,食物不差,環境、服務也不錯,可以再去。
2019-06-20 94 瀏覽
同好朋友太耐冇見見面今晚要穩間好食又好坐嘅餐廳慢慢嘆今晚來到旺角呢間餐廳,位置都幾方便,環境都幾舒適。牛油果三文魚pizza 呢個size幾欣賞 兩個人食剛剛好 佢切成三份 亦都好平均咁分配啲材料 令到每一份上面都會有一塊牛油果同埋一塊三文魚 呢一個pizza係比較清淡嘅 牛油果日唔會過熟 口感很好很特別。雜菌忌薕汁意粉 個醬汁做得好creamy 呢家餐廳粉質好彈口。意式薄切三文魚芝士卷又係三文魚伴碟精緻,夾埋芝士食好有層次感,好有口感。總體來講我同我朋友都覺得唔錯。

係比較清淡嘅 牛油果日唔會過熟 口感很好很特別。

意式薄切三文魚芝士卷
又係三文魚伴碟精緻,夾埋芝士食好有層次感,好有口感。

總體來講我同我朋友都覺得唔錯。
2019-06-19
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠
2019-06-20 100 瀏覽
晚上等候時間非常長, 不過雅蘭中心2樓的其他餐廳幾乎都一樣多人, 所以唯有等下去.最後差不多等到45分鐘才有位.我們選擇了二人餐, 比較抵食, 有甜品餐湯沙律, 不過不可以免費加大意粉.意粉醬和南瓜湯味道濃郁, 比想像中好吃
最後差不多等到45分鐘才有位.
意粉醬和南瓜湯味道濃郁, 比想像中好吃
香草烤雞羅勒意粉

題外話/補充資料: 冷氣非常凍, 似是想客人吃完就走, 畢竟排隊的人很多
2019-05-03
45 分鐘 (堂食)
香草烤雞羅勒意粉
上個星期約左朋友係雅蘭等,本身諗住去睇完戲先搵地方食tea,點知套戲爆曬場,咁就搵個位,食lunch先啦朋友中意食pasta,所以見到呢度就即刻話去呢度開餐見到lunch time meun 都幾多選擇亦唔算貴啵!!唔怪之得都幾滿坐,我地都拎飛之後等左幾分鐘先有得入我地一人揀左一個set,我要左個“明太子尿廉芝士海老披薩”HKd$98+10%,朋友仔就要左個是日精選既“焗煙肉帶子意粉”HKd$78+10%,打算兩款一齊share食套餐有洋蔥湯同南瓜湯,我個南瓜湯都幾香甜,飲落都幾creamy,唔錯!等左一陣,意粉同pizza都一齊送到意粉即叫既焗,送上黎個時超級熱!!以蕃茄肉醬做base,食落都幾開胃,如果意粉彈口啲就更對我口味而個pizza就好有驚喜呢度既pizza用上薄身既酥皮做批底,面頭既材料同芝士落得好足,加上有咸香微辣既明太子醬,味道好夾好香,獲得我地兩個一致讚好即使以酥皮做底都唔覺油膩,值得一試朋友既意粉餐有埋是日甜品(牛乳布甸),而我就跟餐加28蚊要左份“意式焦糖奶凍”當日我地兩個都跟餐加左12蚊飲“鮮奶抹茶”,一熱一凍,你估下邊杯係我既??

朋友中意食pasta,所以見到呢度就即刻話去呢度開餐

唔怪之得都幾滿坐,我地都拎飛之後等左幾分鐘先有得入

等左一陣,意粉同pizza都一齊送到

意粉即叫既焗,送上黎個時超級熱!!

而個pizza就好有驚喜

即使以酥皮做底都唔覺油膩,值得一試

午餐
2019-06-11 108 瀏覽
今日同個朋友出咗朗豪坊,發現雅蘭開咗呢間和民旗下嘅餐廳鬼咁多人排隊,我哋兩個就決定去試下😅等咗十分鐘左右就有位👍 餐廳係掃qr code自助落單,我哋叫咗兩個special嘅菜式,包括三文魚牛油果羅勒意粉同櫻花蝦🍕,另外加咗一個脆炸魚配薯角同海蝦牛油果多士🙊個多士同🍕嚟到既時候,店員仲溫馨提示要趁熱食👍個意粉嘅三文魚份量都幾多,厚肉,一啲都唔腥, 牛油果香口軟熟,加埋羅勒嘅香味幾夾,而且意粉係自家製,特別彈牙!食得出個分別👏😁海蝦牛油果多士係新鮮焗起,熱辣辣,上面餡料口感好豐富加creamy,下面嗰層多士好脆😆個炸魚同埋薯角又係好新鮮熱辣👍炸魚嘅皮好薄,魚肉好滑,薯角脆口櫻花蝦🍕口味比較特別😁食到啲櫻花蝦好香,餡料濃郁薄身,外邊嘅🍕皮脆得黎鬆軟😋所有菜式都好滿意, 下次會試其他新嘢🤣
個多士同🍕嚟到既時候,店員仲溫馨提示要趁熱食👍
三文魚牛油果羅勒意粉

海蝦牛油果多士

脆炸魚配薯角

櫻花蝦pizza

所有菜式都好滿意, 下次會試其他新嘢🤣
2019-06-10
10 分鐘 (堂食)
  • 海蝦牛油果法包多士
  • 脆炸有皮薯角
2019-06-05 2155 瀏覽
Pastaholic pizza has always been one of my favorite. We decided to come here for the 2nd time as we’re missing their pizza 🍕! we came here at 9pm, so there are seats available! I’m sure it was quite full during dinner time. We ordered a dinner set for sharing and we can pick what we want within a large selections. for starter, we picked salmon wrapped with cream cheese. It was delicious and flavorful! the set also came with a salad; the veggie was fresh and chicken was moist. Tomatoes are very j
the set also came with a salad; the veggie was fresh and chicken was moist. Tomatoes are very juicy too.
for soup, we both picked the onion soup, cheese toast was placed on the top of the soup and soaked up the yummy onions.
for pizza, we tried something new this time: chicken teriyaki pizza with egg sauce! Super delicious, crust was thin and perfect size for two.
for pasta, we picked the carbonara with scallops and spinach! Portion was more than enough for two and the sauce was creamy. Scallops size were big too. Loved it.
last but no least, chocolate cream with strawberries 🍓 and cream. A great ending for the whole meal 🥘 will definitely come back and try the other pizzas next time.
  • 意式薄切三文魚忌廉芝士卷
  • 照燒雞蛋黃醬披薩
  • 是日甜品
  • 法式芝士洋蔥湯
  • 芝士煙肉帶子忌廉意粉
2019-06-03 126 瀏覽
很久沒有到旺角吃飯,主要原因是人太多,車水馬龍的讓人透不過氣來。但昨天卻迎來520(5月20號)的戀愛氣氛,我為了讓男友覺得我是在意他的....只好火速的選好餐廳。亡羊補牢未為晚也。意粉狂熱在雅蘭中心2樓,是個很便利的位置。離開時想坐巴士還是港鐵任君選擇,外面那條街好多巴士,樓下又有一個地鐵出口。地理位置完勝。住長沙彎的我那邊的巴士幾乎都適合我回家,例如102…796C…6號等等。意粉狂熱應該是家偏日式的西餐廳。裝潢好簡單,勝在面積夠大,不用等位。我們叫了一個二人餐,價錢實惠,湯﹑主食﹑飲品﹑甜點和配菜一應俱全。Soup : 特濃南瓜粟米忌廉湯 Salad : 鮭魚凱撒沙律基於最近出很多是鮭魚有蟲的報導,吃的時候我有仔細看清楚鮭魚的狀態。吃下去也是冰冰的,有比較放心。另外蔬菜也很爽口新鮮。忌廉湯的確是特濃的南瓜味,沒有粟米粒實屬正常,打得很軟很黏稠。小菜是好吃到我立馬上回家自己煮的西班牙蒜香橄欖油煮雜菇。兩顆可愛的西蘭花。紅椒青椒色彩斑斕。蒜蓉非常入味,整體有點咸。咸過頭就是叫飲料的monent。杯中的是兩片橙。(哈哈,內心一陣大笑) 其實這是 Fruit tea啦意想不到的是他竟然是

亡羊補牢未為晚也。

特濃南瓜粟米忌廉湯 / 鮭魚凱撒沙律
吃下去也是冰冰的,有比較放心。另外蔬菜也很爽口新鮮。
紅椒青椒色彩斑斕。蒜蓉非常入味,整體有點咸。
其實這是 Fruit tea啦意想不到的是他竟然是送我兩片橙呀,以為是雜果類似台式飲品店的。
味道不錯只是不夠冰,很室溫的感覺。

經典拿破崙意粉(走芝士)

香烤安格斯一口牛柳

主食分別是 : 經典拿破崙意粉(走芝士) / 香烤安格斯一口牛柳
下單時再三強調要走芝士,拿破崙意粉是滿滿的蕃茄蓉,香,而且意粉軟硬度適中。
非常謝謝店員的貼心,這次西餐完全沒有讓我感到太膩。
甜點 : 薄荷葉配上提拉米蘇。第一次覺得這個配合很新奇,特喜歡。以下是自己多情寫的。

我想大概甜食=愛情?

第一口是初戀,酸的草莓。
第二口是淡淡的甜蜜,初戀以後的愛再沒那麼烈。
第三口你遇到對的人,你是檸檬,她是薄荷葉,加在一起是薄荷葉檸檬水,絕配。
第四口,深愛,濃郁的巧克力..........

這個SET $368加一,價格吸引,食物質素也高。期待下次再見。
2019-05-21
慶祝紀念
紀念日
特濃南瓜粟米忌廉湯 / 鮭魚凱撒沙律
經典拿破崙意粉(走芝士)
香烤安格斯一口牛柳
今晚突然好想食pizza,所以一直喺op 揾下餐廳,竟然俾我搵到雅蘭中心有得食,即刻同男朋友出發去旺角,加上喺雅蘭中心消費滿三百就有得免費泊車,岩曬我地!入去時要經過掛滿燈泡的小路,左邊是和民,右邊先係我地要入的餐廳!裝潢工業風並採用開放式廚房,走年輕人路線~打開餐牌好colourful ,有埋食物圖片超吸引,真係望到眼花撩亂! 單單是二人餐已經有三款,分別是$268,$318,$368, 價錢一點都不貴,款式種類又多,個人覺得挺適合情侶💑/朋友黎傾下計食下野當中只有$318 的二人餐有pizza ,仲有齊餐湯、沙律、小食、意粉、甜品,完全滿足曬我的要求,即叫!餐湯南瓜特濃粟米忌廉湯色澤漂亮,粟米味比較重,口感creamy!沙律香草雞肉凱撒沙律原以為一定細細碟,得幾塊菜個隻,但原來不是喎,份量比相像中大碟且新鮮,雞肉軟腍,更有不少麵包粒、車厘茄,誠意十足!開胃菜意式薄切三文魚忌廉芝士卷與其話開胃菜,我覺得用形容比較貼切D,哈哈😄 其實我樣樣都想食,但始終鐘情於三文魚,賣相跟圖片一樣,非常吸引,出奇地三文魚配忌廉芝士又幾夾,多左一份軟滑的口感!意粉蒜香白酒汁海蜆意粉男朋友鐘意食蜆,二話不

裝潢工業風並採用開放式廚房,走年輕人路線~

餐湯
南瓜特濃粟米忌廉湯
色澤漂亮,粟米味比較重,口感creamy!

沙律
香草雞肉凱撒沙律

開胃菜
意式薄切三文魚忌廉芝士卷
與其話開胃菜,我覺得用[小食]形容比較貼切D,哈哈😄 其實我樣樣都想食,但始終鐘情於三文魚,賣相跟圖片一樣,非常吸引,出奇地三文魚配忌廉芝士又幾夾,多左一份軟滑的口感!

意粉
蒜香白酒汁海蜆意粉
男朋友鐘意食蜆,二話不說點呢個,意粉質感唔錯,幼身彈牙,但可惜味道欠奉,只食得出用欖油炒過,近乎無味!

Pizza
照燒雞蛋黃醬pizza
Pizza有10” 對於兩人已經好足夠,入口軟綿綿,啖啖都食到蛋黃醬的香味,燒雞+蛋黃醬+紫菜三樣野夾埋有一種日式和風的感覺 !

甜品
朱古力蛋糕
濃郁的朱古力配士多啤梨,細細件已經份外滿足!

餐飲
水果茶
原以為係內裡放滿不同水果的水果茶,點知原來係將D 橙浸落杯茶,OMG...
換來當然只有[苦澀] 兩個字,飲完一啖已經無辦法再飲落去😞

2019-05-04
2019-05-30 143 瀏覽
之前一早已經來過這間餐廳吃晚餐,覺得性價比高然後今天再來了~價錢不太高,但是食物質素遠遠超過這個價錢, 端出來的食物一點也不失禮。十分推薦大家來這裏黑松露雜菌Mac and Cheese $88黑松露味濃,遠處已經聞到它的香氣再加上芝士,簡直是絕配的組合!分量足夠,菌每粒都有黑松露芝士的味道,我們很快清了這個餸菜!上面那些是黑松露,並不是濃了,裡面還有通心粉,好吃到不行,吸了所有的精華雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉 $68名不虛傳真的有點辣,不過十分爽!蒜香十足,適合我喜愛重口味的人~經典三色拼盤 $98有炸雞、薯角 、小沙律,薯角值得一讚,香脆肉嫩忌廉蘑菇湯 $28菠菜鮭魚忌廉意粉 $78忌廉不會太油膩,菠菜和鮭魚一向是我喜愛的配搭,所以一看到這個組合就揀選了
十分推薦大家來這裏

黑松露雜菌Mac and Cheese $88
黑松露味濃,遠處已經聞到它的香氣
再加上芝士,簡直是絕配的組合!

雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉 $68
名不虛傳真的有點辣,不過十分爽!
蒜香十足,適合我喜愛重口味的人~

經典三色拼盤 $98
炸雞、薯角 、小沙律,
薯角值得一讚,香脆肉嫩

忌廉蘑菇湯 $28

菠菜鮭魚忌廉意粉 $78
2019-05-30 110 瀏覽
Pastaholic 有太多意粉、pizza、小食選擇、我們簡單點了個二人set $368。粟米忌廉湯幾creamy 、味道不過不失。洋蔥湯沒有相像中濃郁、麵包都把湯浸淋了。鮭魚凱薩沙律 份量不少。秘製炸雞 - 皮炸得非常脆和酥化、雞肉嫩滑、超讚!香草烤雞羅勒雜菌忌廉意粉、醬汁較濃稠、容易吃膩。香烤安格斯一口牛柳以鐵板上、細細件好的骰、肉質軟熟、配上燒汁味道不錯、旁邊的薯角亦炸得香脆👍🏻甜品是士多啤梨朱古力蛋糕不錯哦。

鮭魚凱薩沙律 份量不少。

秘製炸雞 - 皮炸得非常脆和酥化、雞肉嫩滑、超讚!

香草烤雞羅勒雜菌忌廉意粉、醬汁較濃稠、容易吃膩。

甜品是士多啤梨朱古力蛋糕不錯哦。

2019-05-28 141 瀏覽
今日又同呀媽黎食好野 今日黎左呢間用意粉做主題嘅餐廳 但除左意粉 仲有勁多野揀 好勁!咁就先講講意粉 叫左個雜菌忌薕汁意粉 個醬汁做得好creamy 而家粉質好彈口 平時好驚有啲煮到淋晒 呢個絕對唔會 剛剛好之後叫咗個牛油果三文魚pizza 呢個size幾欣賞 兩個人食剛剛好 佢切成三份 亦都好平均咁分配啲材料 令到每一份上面都會有一塊牛油果同埋一塊三文魚 呢一個pizza係比較清淡嘅 牛油果日唔會過熟 仲有返少少口感 呢個配搭唔錯 讚讚但係最正嘅就一定要講到佢嘅炸物啦 叫咗兩個 首先係魷魚圈配他他汁 佢用料好好 因為咬開咗內層嘅炸粉 入面嘅魷魚圈都好厚肉 如果佢個醬 做得容易點一啲就好喇 而家就有少少難點到啲汁上舊魷魚度另外叫咗個經典拼盤 入面有炸雞 炸薯角 三文魚芝士卷 呢個簡直係perfect 炸雞唔會太硬 頂住牙肉 薯角唔會太乾 個芝士卷組合好好味 芝士好香 大大嚿 正正子

2019-05-08
2019-05-27 116 瀏覽
同事介紹來這裡吃午餐。lunch set包沙律或湯、主食和餐飲。沙律很清新開胃。同事選的洋蔥湯和南瓜粟米湯亦很不錯,下次要試試。蒜香白酒蜆肉意粉份量很足,是1.5倍份量。蜆肉不腥,沒有沙。Lunch set是免費的增量,好吃又飽肚。餐飲我選冰水果茶,感覺清新,很適合夏天消暑。

餐飲我選冰水果茶,感覺清新,很適合夏天消暑。
係旺角揾間好味又坐得舒服既,真係唔容易,今日同朋友行街,無意中發現到呢間係雅蘭中心二樓既「Pastaholic」。係和民集團𣄃下意日fusion餐廳,相信水準一定有反咁上下。🎈環境入門口係同一條路黎架,左邊係和民,右邊係pastaholic,咁內部座位都唔小,氣氛都幾好,繁忙時間會有90分鐘限時。🎈Menu最近餐廳引入左手機點餐,入座時會有一個QR code,只要scan一下,就可以輕鬆落order。用電話落單,主餐牌既pasta可以免費x1.5倍,lunch time就有飲品free upgrade。而晚市既餐牌選擇都幾多:Special Set Meun:有3款2人set,價錢由$268至$368。Spring Special Menu:今期係以櫻花蝦同鮭魚做主題。仲有Grand menu同Drink Menu。🍽🍽🍽✨主廚精選沙律(小) ($43)我地2個人,叫左個細size,不過份量都唔小架!配料包括有煙三文魚、雞肉、雞蛋,材料都幾新鮮,配埋個酸酸甜甜既日式沙律汁,幾清新。✨意式炸魷魚圈配他他汁 ($38)有4個圈圈,粉漿幾脆,入面魷魚都幾厚肉,做佐酒小食一流。✨鮭魚牛油果羅勒
🎈環境
🎈Menu
仲有Grand menu同Drink Menu。

🍽🍽🍽

主廚精選沙律(小)
主廚精選沙律(小) ($43)

意式炸魷魚圈配他他汁
意式炸魷魚圈配他他汁 ($38)
有4個圈圈,粉漿幾脆,入面魷魚都幾厚肉,做佐酒小食一流。

鮭魚牛油果羅勒披薩(一人前)
鮭魚牛油果羅勒披薩(一人前) ($68)
為左牛油果而叫叫個pizza,一上枱,真係成個pizza都綠色,牛油果肉大大粒,鮭魚都大大粒,肉質厚實,唔會鬆散哂,仲用左橄欖油,感覺好健康。

香烤香草羊架
香烤香草羊架 ($128)
呢個誇張豬啦,個鐵板好大個好熱,滋滋聲又好香咁,連隔離枱都望過黎。咁呢,佢有2枝羊架,肉質幾嫩滑,要啲都唔會有羊羶味,厚肉到好似切緊牛扒咁,哈哈。

草莓莫吉托
✨草莓莫吉托 ($43)
友人叫左杯有酒精,唔飲酒既變仲可以揀無酒精版$38,mojito仰好傳統既cocktail,主要係用薄荷葉同青檸汁做既,但呢度就有創新版,加入左士多啤梨,幾sweet。

熱柚子蜜
✨熱柚子蜜 ($28)
朋友就叫左杯熱柚子蜜,話都有唔少柚子蜜,幾潤喉咁。

🎈總結
整體黎講,覺得pastaholic幾細心設計餐牌,係飲品方面,都有唔少款式,因為同價位既餐廳,通常都係得茶啡汽水,而呢度就係飲品都要預反10分鐘去揀,有得揀先係老闆啊嘛!
2019-05-16
草莓莫吉托
熱柚子蜜
2019-05-26 127 瀏覽
Pastaholic 呢間餐廳行過好多次就係一直都冇食過 原來係和民旗下嘅西餐廳 主打手製意粉 呢度都好先進 支援手機落單 用左仲可以免費加大意粉tim😍兩個懶人咩都唔想諗,叫咗一個二人餐,有齊湯、沙律、小食、意粉、甜品、同埋甜品南瓜湯夠稠,creamy ,忌廉味同南瓜味濃郁芝士洋蔥湯有成舊落左芝士嘅法包,吸收晒洋蔥湯嘅味,邪惡之選!魷魚圈香脆,彈牙有咬口,不過份量有啲小!意粉叫咗香烤雞雜菌羅勒忌廉意粉,最鍾意食青汁意粉,香草味濃,意粉有咬口,果然係自己製造係唔同啲,不過啲汁有啲多。我安格斯一口牛柳係成份鐵板上,另外有一塊熱石,所以可以自己控制生熟程度,有驚喜!牛柳粒肉汁多,而且好厚肉。

南瓜湯夠稠,creamy ,忌廉味同南瓜味濃郁

魷魚圈香脆,彈牙有咬口,不過份量有啲小!

2019-05-24 99 瀏覽
雅蘭中心呢個商場一向多嘢食仲要人流好多因為趕住去睇戲,諗住同朋友搵間快餐店我就醒起依間「意粉狂熱」價錢大眾化,餐牌的選擇類型都很多而且座位幾闊落-⭐️餐牌內的意粉都可以加$10升級為1.5倍意粉的份量-🔸黃金炸魷魚圈 $48 📝總分:6/10一客有四件,魷魚圈新鮮炸起,好酥脆熱辣辣好香口,粉漿不會過厚,而且魷魚圈🦑幾彈牙-🔸海老忌廉芝士焗飯 $78 📝總分:7.5/10焗飯梗係要配茄汁炒飯底啦😂而且配埋絲的芝士鮮蝦大約有五六隻,幾彈口-🔸日本魷魚雜菌明太子忌廉意大利粉 $88📝總分:8/10忌廉味香濃,食落口好Creamy意粉好彈牙,有咬口果然係招牌菜意粉我哋加$10轉左大份所以女仔share食就岩岩好啦-🔸黃金四重Pizza $88 - 2人前 📝總分:5/10呢個較為失望,其實本來芝士味應該好香可惜上枱嘅時候已經唔熱啦但依然食到麵包好鬆脆而且最鍾意佢個蜜糖,鹹鹹甜甜咁樣好夾依個價錢,依間餐廳希望佢哋繼續可以keep住呢個水準
雅蘭中心呢個商場一向多嘢食
仲要人流好多
因為趕住去睇戲,諗住同朋友搵間快餐店
我就醒起依間「意粉狂熱」
價錢大眾化,餐牌的選擇類型都很多
而且座位幾闊落
⭐️餐牌內的意粉都可以加$10
升級為1.5倍意粉的份量
🔸黃金炸魷魚圈 $48 📝總分:6/10
一客有四件,魷魚圈新鮮炸起,好酥脆
熱辣辣好香口,粉漿不會過厚,
而且魷魚圈🦑幾彈牙

🔸海老忌廉芝士焗飯 $78 📝總分:7.5/10
焗飯梗係要配茄汁炒飯底啦😂
而且配埋絲的芝士
鮮蝦大約有五六隻,幾彈口

🔸日本魷魚雜菌明太子忌廉意大利粉 $88
📝總分:8/10
忌廉味香濃,食落口好Creamy
意粉好彈牙,有咬口
果然係招牌菜
意粉我哋加$10轉左大份
所以女仔share食就岩岩好啦

🔸黃金四重Pizza $88 - 2人前 📝總分:5/10
呢個較為失望,其實本來芝士味應該好香
可惜上枱嘅時候已經唔熱啦
但依然食到麵包好鬆脆
而且最鍾意佢個蜜糖,鹹鹹甜甜咁樣好夾

依個價錢,依間餐廳
希望佢哋繼續可以keep住呢個水準